Vikipedi:Seçkin resim adayları/Uzungol panoramic2.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 15:22, 1 Ocak 2009 (UTC)

Uzungöl[kaynağı değiştir]

Uzungöl'ün panoramik görüntüsü.
Gerekçe
Panoramik görüntüler bazında ilk çalışmalarımdan biri. Çok dikkatli bakmazsanız, fena değil:) Ama seçkin olabilir mi, açıkçası fotoğraflar hakkındaki teknik donanımım bu konuda yeterli karar verebilmeme olanak tanımıyor. Sizlerin fikir ve beğenisine sunmak istedim.
Resmin dahil olduğu maddeler
Uzungöl, Çaykara
Üreten
Maderibeyza
Aday gösteren
maderibeyzaileti

Destek Destekmaderibeyzaileti 11:05, 17 Aralık 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı Küçük boyutta bakınca çok sorunlu gözükmeyebilir, bununla birlikte tam boyutta bakarsanız: odak ve netlik cidden çok kötü, bu tip resimlerde alan derinliği geniş tutulur ki olabildiğince büyük bir kesit net çıksın, exif bilgisi olmadığından tam olarak alan derinliği nasılmış bakamıyorum ama gerekenden daha düşük olduğu kesin. Ayrıca ışık da çok problemli; kış fotoğrafları çekmek ışık yansımaları bol olacağından çok zordur, bu da açıkça belli fotoğraftan; özellikle gök yüzünde çok net ışık patlaması var ki ışık patlaması başlı başına seçkin resim kriterlerinde ele alınmış, önemli bir fotoğraf sorunudur. Ayrıca fotoğrafın çözünürlüğü bir panorama için düşük. Atmosfer gerçekten çok güzelmiş, ama teknik kalitesi cidden çok düşük; seçkin panoramalarımıza bakılırsa fark rahatlıkla görülebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 16:04, 17 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı--Kuz 16:18, 17 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Эялвачмеcаж 18:34, 18 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı--Kemal K.ileti 13:36, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı İlk panorama deneyimi için güzel, ama teknik açıdan seçkinliği sağlamıyor. Ancak gelecekteki adaylıklar için sabırsızlanıyorum. --DsMuratileti 14:42, 20 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı küçük boyutu cidden pek hoş, ama büyüyünce problemler açıkça görünüyor. --kibelemesaj 13:54, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok küçük ve büyütülünce iyi bir fotoğraf değil.--Soğuk 11:37, 28 Aralık 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.