Vikipedi:Seçkin resim adayları/Map-heart-054.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--ahzaryamedileti 19:10, 28 Ağustos 2015 (UTC)

Tunuslu Hacı Ahmed[kaynağı değiştir]

Fransız kartograf ve matematikçi Oronce Finé (1494-1555) tarafından 1534 yılında yapılan bir harita. Tunuslu Hacı Ahmed bu haritadan esinlenerek Osmanlıca açıklamalar ve yer adları ekleyerek Avrupa'da basılan ilk Osmanlıca haritayı çizmiştir.
Gerekçe
Avrupa'da Osmanlıca olarak basılmış ilk haritanın esinlendiği harita. Ansiklopedik değeri olduğunu düşünüyorum.
Resmin dahil olduğu maddeler
Tunuslu Hacı Ahmed
Üreten
Oronce Finé
Aday gösteren
Ԙobserve
Sergi sayfası
Vikipedi:Seçkin_resimler/Haritalar

Destek DestekԘobserve 04:00, 29 Nisan 2015 (UTC)

  • Karşı Karşı Şu an için iki sebepten ötürü karşıyım. Birincisi, Oronce Finé maddesi mutlaka açılmalı. İkincisi ise altyazıdaki gereksiz Osmanlı vurgusu kaldırılmalı. Colomb'un haritalarına "Piri Reis'in etkilendiği haritalardan biri" eklemek gibi, gereksiz yere Osmanlı'ya vurgu yapılmış.--RapsarEfendim? 21:12, 11 Mayıs 2015 (UTC)
Oronce Finé maddesinin açılması gerektiği doğru. Osmanlı vurgusu yapılmasının yanlış olduğu konusunda ise emin değilim. Avrupa'da basılmış ilk Osmanlıca haritanın buradan esinlenilmiş olmasının önemli bir yanı olduğunu düşünüyorum. Şu şekilde daha kısaltılmış hali de olabilir.

"Fransız kartograf ve matematikçi Oronce Finé (1494-1555) tarafından 1534 yılında yapılan bir harita. Tunuslu Hacı Ahmed bu haritadan esinlenerek ilk Osmanlıca haritayı çizmiştir."Ԙobserve 23:10, 12 Mayıs 2015 (UTC)

Bir eser çeşitli eserlere ilham kaynağı olabilir. "Resim altyazısında belirtmek için" önemsiz bir detay olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 15:50, 13 Mayıs 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Destek DestekBu imzasız yazı Mecnun112 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 06:02, 22 Temmuz 2015 (UTC))
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.