Vikipedi:Seçkin resim adayları/Leb lebi.JPG

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 01:06, 21 Şubat 2008 (UTC)

Leblebi[kaynağı değiştir]

Leblebi
Gerekçe
Kendi çalışmam, şu ana dek seçtiğimiz birçok fotoğraftan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çözünürlük, ışık ve kompozisyon bence iyi oldu.
Resmin dahil olduğu maddeler
Leblebi
Üreten
Khutuck
Aday gösteren
Khutuckmsj
  • Karşı Karşı Bu tür yakın çekim fotoğraflarında, en azından seçtiklerimizde ışık neredeyse her zaman oldukça iyiydi. Bu resimde ışık cidden çok sorunlu; diğer, benzeri durumdaki çoğu fotoğrafa eksi vermiş birisi olarak buna artı vermemin şahsen uygunsuz kaçacağını düşünüyorum. Sol alt köşede ışık iyice azalıyor, bu da çok sorunlu. Ayrıca alan derinliği çok sorunlu; daha farklı bir alan derinliği kullanılmalıydı - dikkat ederseniz bu türdeki seçkin fotoğrafların hepsi alan derinliği objelerin büyük çoğunluğunu net olarak ele alacak şekilde seçilmiştir. Zira bunlar tek özneli yakın çekim değil çok özneli yakın çekimler. Ayrıca tozlu leblebi olması hasebiyle yüksek miktardaki toz tanelerin görünümünü de olumsuz etkilemiş. Renklerdeki kaymadan bahsetmiyorum bile, özellikle köşelerde ışık sorunu hasebiyle renklerde çok ciddi tahribat var. Çok çok daha iyi leblebi resimlerinin çekilebileceğini düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:24, 13 Şubat 2008 (UTC)

Destek Destek güzel resim--JAF 11:15, 14 Şubat 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı doğrusu altındaki leblebi yazısı olmasa, neyin fotoğrafı olduğunu bile anlamak güç. bu da hem fazla yakın çekim tercih edilmesiyle, hem de ışıkla doğrudan ilgili. ayrıca "şu ana dek seçtiğimiz birçok fotoğraftan daha iyi olduğunu düşünüyorum." ifadesi biraz talihsiz ve seçilen resimlere haksızlık eden bir ifade olmuş. bırakın seçilenlerde, aday olanlarda bile bu kadar sorunlu bir fotoğraf olmadı hatırladığım kadarıyla. kişinin kendi üretimine başka resimlere baktığı gözle ve kriterlerle bakabilmesi zor olabilir. bu durumda daha mesafeli durmakta fayda olduğunu düşünüyorum. --kibelemesaj 18:31, 15 Şubat 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.