Vikipedi:Seçkin resim adayları/Iranischer Meister 001.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--İnfoCan 14:10, 22 Nisan 2010 (UTC)

Zülkarneyn Yecüc ve Mecüc'e karşı set inşa ettirirken[kaynağı değiştir]

Kur'an'da yer alan Zülkarneyn anlatısında geçen, Zülkarneyn'in ne ve kim oldukları Kur'an'da açıklanmayan Yecüc ve Mecüc'ü engelleyecek bir set inşa ettirmesini betimleyen, 16. yüzyıldan kalma bir Fars minyatürü.
Gerekçe
16. yüzyıldan kalma bir minyatür olarak gerek o dönemin minyatür anlayışını betimliyor gerekse Fars tarzı minyatürün en güzel örneklerinden birini sunuyor; bunlar yetmiyormuş gibi oldukça fantastik olan Zülkaynen anlatısını pek ilgi çekecek bir biçimde betimliyor... hem ansiklopedik değeri çok hem eski hem de estetik. - - noumenon א mesaj 03:54, 14 Nisan 2010 (UTC)
Resmin dahil olduğu maddeler
Zülkarneyn
Üreten
bilinmiyor, nüshanın elektronik versiyonu ise: The Yorck Project: 10.000 Meisterwerke der Malerei
Aday gösteren
- noumenon א mesaj
Sergi sayfası
Vikipedi:Seçkin resimler/Sanat

Destek Destek — - noumenon א mesaj 03:54, 14 Nisan 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak The Yorck Project'te yer alan dosyalarda sıkça sorunlara rastlıyoruz (yüzde yüz değildir). Önce orijinalinin incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Ayrıntılar için bakınız: Vikipedi tartışma:Seçkin resimlikten ihraç adayları. Takabeg ileti 05:51, 14 Nisan 2010 (UTC)
    • Bu yazmaların ek nüshalarını bulmak klasik Batı sanat eserlerininki kadar kolay değil; çoğu kütüphane/müze örnek olarak kataloglarında bunları sunmayabiliyor. Bu betimlenin bulunduğu Dublin'deki kütüphanenin katalogunda bu nüshanın bir örneği yok, netteki benim bulduğum tek diğer reprodüksiyon bu ki bunda da renkler büyük oranda aynı (sonradan keskinliği biraz arttırılmış olabilir bu versiyonunun incelerken bazı detaylar biraz suni geldi ama daha çok incelemek lazım). Dublinli bir arkadaşımdan rica edebilirim erişmesini fakat elimizde ikincil bir sağlam reprodüksiyon yokken bunu kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum; nitekim bu yüzden aday gösterdim. İleride başka reprodüksiyonları ortaya çıkarsa tartışılabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:17, 14 Nisan 2010 (UTC)
  • Destek Destek Eğer hatalı olduğundan emin değilsek...--Coriolis 18:08, 16 Nisan 2010 (UTC)
  • Destek Destek Gerçekten orijinali bu ise destek. --Kerem 233 17:06, 18 Nisan 2010 (UTC)
  • Destek Destek--вяí¢αи76ileti 23:53, 19 Nisan 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Hakiki esere sadık olduğunu kanıtlamamız lazım. Takabeg ileti 17:37, 21 Nisan 2010 (UTC)
  • Sanat eseri fotoğraflarının SR olabilmeleri için renk bakımından orijinallerine sadık oldukları gerektiğine dair toplulukta bir konsensus oluştuğunu görebiliriz, Ocak ayında SR'likten ihraç edilen resimlerin oylamarına bakarak [1]. Ayrıca Vikipedi tartışma:Seçkin resimlikten ihraç adayları sayfasında da bu konuda ayrıntılı kurallar belirlenmiş durumda. Bu yüzden, oy çokluğuna rağmen bu adaylığı başarısız sayacağım. Eğer bu kurallar konusunda topluluğun konsensusu değişirse bu resim gelecekte tekrar aday gösterilebilir. --İnfoCan 14:08, 22 Nisan 2010 (UTC)


Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.