Vikipedi:Seçkin madde adayları/Uşak (il)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "Seçkin Madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --Machiavelli' msj 13:45, 2 Ocak 2008 (UTC)

Uşak (il)[kaynağı değiştir]

Gelişsin güzelleşsin ve SM Olup diğer il sayfalarımıza örnek olsun diye aday gösteriyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:06, 27 Eylül 2007 (UTC)

  1. Karşı Karşı--Evet eksik ve şekil bozuklukları hala mevcut ancak bunların adaylığın vereceği itici güç ile kısa zamanda yok olacağına eminim.Hayırlı olsun.Katkı yapanların eline sağlık...Bu arada beğenmeyecek olan arkadaşlardan şimdiden beğenmedikleri bölümleri düzeltmek konusunda destek istiyorum.Beğenmedim diyip çekilmeyiniz.Elinizden geliyorsa yardım ediniz. geçen zamanda hiç gelişmediTeşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 08:03, 27 Eylül 2007 (UTC)
  1. Destek Destek Çok uğraştığım bir maddeydi. Ancak SM olabileceği aklımın köşesinden bile geçmemişti. Özgür'ün de dediği gibi gelişmesi yönünde iyi olur umarım bu adaylık. --maderibeyzamsj 08:08, 27 Eylül 2007 (UTC)
  • Yorum:Tarih bölümünde biraz görsel içerik olsaydı iyi olurdu --Çağatayileti 08:16, 27 Eylül 2007 (UTC)
  • Haklısın ama benim elimde tarihsel üç resim vardı. İkisi uşak şeker fabrikası ile ilgili ki ekonomi başlığı altında, diğeri de bir Roma heykeli ki o da arkeolojik eserler başlığı altında yer alıyo. Ancak tarih kısmına adı geçen savaşlarla ilgili resimler özellikle bu cephede olanlar eklenebilir. Aramak taramak lazım. Bunun yanında ben yine yeni bişeyler bulmaya çalışırım. Kaynak kısmı da bomboş. Orayı da doldururum kısa zamanda. --maderibeyzamsj 08:23, 27 Eylül 2007 (UTC)

Karşı Karşı Maalesef yeterli içerik yok. Zaten bunların ne olduğunu diğer kullanıcılar yukarıda belirtmişler. Fakat herşey bir yana maddede hiç kaynak bilgisi yok. Neyin nerden alındığı belli değil hatta maddenin sonunda bir kaynakça bile yok. Sırf bu bile SM olamamasına bir nedendir.--Erkan 10:47, 28 Eylül 2007 (UTC) Karşı Karşı Ebudun

Karşı Karşı İçinde kırmızı bölge çok fazla.Erkan'ın dediği gibi kaynak yok.Geliştirilmesi gerekli.Umarım bu adaylık konu hakkında bilgisi olan diğer Vikipedistlerin de dikkatini çeker de, madde gelişir ve ileride SM olur.Saygılar.Sağlamcıileti 10:38, 29 Eylül 2007 (UTC)

Karşı Karşı En önemli içerik politikalarımızdan VP:TBA ve VP:D'yi sağlamıyor maalesef. Kaynak belirtilmesi gereken yerlere şablon koydum. bununla birlikte birçok yerde "düşmanı yendi" türü ifadeler tarafsız bakış açısına aykırı bir kısmını düzelttim ancak ilerleyen bölümlerde bu hatanın fazla fazla tekrarlanması nedeniyle daha geniş bir inceleme gerektiğini düşündüğümden kalan yerlerin incelenmesi gerektiğini belirtmek üzere gerekli şablonları koydum. Umarım bu noksanlar çabucak giderilir ve seçkin madde olur. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 21:30, 29 Eylül 2007 (UTC)

Karşı Karşı Kesinlikle karşıyım. Şüpheli, öznel ve eksik.--Mehmet Baran 19:38, 1 Kasım 2007 (UTC)

  • ŞOK ŞOK ŞOK Kendi elcağızlarımla günlerce yazmaya çalıştığım bu maddenin tek kaynağı dedemin evinde bulduğum çok eski bir Uşak tanıtım broşürüdür. O dönemde bu broşürü basan ajansla görüşmüştüm. Ama üzerinden çok uzun zaman geçtiğini kendi ellerinde bile bir nüsha dahi kalmadığını söylediklerinde çok şaşırmıştım. Daha sonra internette anahtar sözcüklerini arattım ve belki bu broşürden biryerlede kullanılmış bilgiler vardır diye aramıştım. Ancak yoktu. Telif ihlali yapmış olmamak için tekrar ajansla görüştüğümde istediğiniz bilgileri kullanabilirisiniz, biz de bir zamanlar Uşaklı tarih öğretmenleriyle oturup derlemiştirk o bilgileri dediler. Gönül rahatlığıyla yazdığım maddenin bugün birkaç anahtar sözcüğünü googleda arattığımda karşıma korkunç bir liste çıktı ve ne yazık ki listede Uşak ilinin resmi sitesi bile var. Ki o dönemde bu siteden bir iğne ucu kadar bile bilgi bulamamıştım. Şoktayım. Noldu şimdi ben mi telif ihlali yaptım, onlar mı bizden kopyaladı anlamadım. Yoksa uyuyan yılana çöp dürttüm de ajans bilgileri diğer sitelere mi teklif etti onu da anlamadım. Ama tek bildiğim benim elimdeki kaynakta dağınıkça ve bol miktarda imla yanlışlarıyla dolu olan bu bilgileri ben burada toparlamak için epey emek sarfetmiştim. Ve bahsettiğim bu siteler aynen burdaki haliyle almışlar bilgileri. Bizden kopyaladıklarından şüphem yok ama bu durum maddenin SM olmasını engeller kanaatindeyim. Gerçi SM olabileceğini pek düşünmemiştim zaten de çünkü elimde bir minik broşürden başka kaynak yok cidden.. --maderibeyzamsj 07:08, 5 Ekim 2007 (UTC)
  • Yorum: Maderibeyza'ya. Ben de pek çok sitede vikipediadan direkt kopyalanmış bilgilere ve yazılara rastlıyorum. Özellikle il ve ilçe sayfaları bilgileri, siyasi bilgiler kopyala yapıştırla başka sitelere kopyalanıyor. Bu yüzden ne yapılacağını bilmiyorum. Ama Uşak il sayfası oldukça doyurucu ve güzel bir başlık olmuş. Ayrıca her il için, belirli bir dönem aralıklarında(örneğin beş yılda bir) hazırlanan il yıllıkları oluyor. O broşür kesin o yıllıklardan hazırlanmıştır. İlin tüm bilgileri yer alır o yıllıklarda resimlerle birlikte. --kürşat altınordu... 11:28, 10 Ekim 2007 (UTC)
  • Açıklamalar ve bilgi paylaşımı için teşekkür ederim Kürşat. Zaten ben Uşaklılar Vakfı falan gibi yerlerdeki yakınlarıma sordum onlar da vikipediden kopyalanmış olabileceğini, çünkü 3-5 ay önce bu sitelerde böyle bilgiler olmadığını, muhtemelen benim buraya eklediğim bilgilerle güncellenmiş olabileceğini söylediler:) --maderibeyzamsj 12:44, 10 Ekim 2007 (UTC)
  • Destek Destek - gelişeceğine inanıyorum, bu yüzden destek... maddeyi geliştirmeye destek Cat 20:36, 10 Kasım 2007 (UTC)
  • Karşı Karşı - Taraflı ve referanssız şablonları bulunan bir maddeyi bu sayfaya taşımak yanlış. Benim için SM sayfası "geliştirilecek maddeler sayfası" değil, "gelişmesi tamamlanmış, artık daha ileri taşınması zor olan maddeler sayfası" anlamında.--Khutuckmsj 16:53, 20 Aralık 2007 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.