Vikipedi:Seçkin madde adayları/Süper Lig/Arşiv1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 00:58, 1 Eylül 2008 (UTC)

Turkcell Süper Lig[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Turkcell Süper Lig maddesini SM yapmaya İngilizce Vikipedi'de Premier League maddesini SM olduğunu görünce karar verdim.Maddeyi elime aldığımda bu maddeye yakışmayan bir giriş bölümü,Hiçbir şey anlatmayan kuruluş bölümü,bir çok kırmızı bağlantı ve Lig'den ilginç notlar bölümünün düzensizliğini gördüm.Öncelikle Lig'den ilginç notlar bölümünü ayrı bir madde yaptım,Giriş ve kuruluş bölümünü hiçbir şekilde kopyala yapıştır yapmadan kendi elimle yazdım.Maddeye kaynaklar gösterdim.Kırmızı bağlantı bu maddede artık yok ve en geç 22 Ağustos 2008'e kadar bir bölüm daha ekleyeceğim ve kaynaka sayısı 30'a yaklaşacak.Bu benim ilk SM adayım olduğu için bazı kusurlarım da olabilir.O yüzden görüşlerinizi yazarken özellikle karşı çıkan Vikipedistler Lütfen karşı çıkma nedeninizi yazın hemen giderelim.Şimdiden çok teşekkürler.E-92 10:14, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Maddeyi beğendim. SM olabilir bence. --Gezginler06 09:18, 29 Ağustos 2008 (UTC)
  • Destek Destek -- E-92 10:19, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Elinize sağlık; ama kaynaklandırma ve içerik biraz eksik gibi. Maddenin büyük bir kısmını kaynaklandırılmamış istatistikler oluşturuyor. Seçkin Madde olabilmesi için içerik kısmının daha geliştirilmesi gerekli. Bu konuda başlıklar, kaynaklandırma ve içerik yönünden örnek gösterilebilecek, İngilizce Vikipedi'deki Premier Lig maddesi var. Mutlaka geliştirilmeli. --DsMuratileti 10:54, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde içerik olarak oldukça yetersiz.--c3mâL 13:07, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Sadece tablolardan oluşuyor. İçerik çok az. --Kuz 20:02, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Tarafsız Tarafsız Biraz daha fazla bilgi olmalı--ÖrdekÖzgürileti 16:44, 10 Ağustos 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok az içeriği var. Bence seçkin liste olabilir, ama seçkin madde değil, çünkü bu sayfa çoğunlukla tablolardan oluşuyor. Runningfridgesrule 18:53, 10 Ağustos 2008 (UTC)
* Şartlı destek Şu anki hâliyle daha güzel oldu. Emeğiniz için çok teşekkürler, tebrik ederim. Ancak bir şartım var: maddenin bazı bölümlerini ayrı madde yaptınız ya, o paragraflarda sayfaların kısacasını koy. Öyle daha iyi olur. Runningfridgesrule 19:54, 12 Ağustos 2008 (UTC)
  • Destek Destek Şimdi destekliyorum. Yine de teşekkür ederim. Runningfridgesrule 09:17, 13 Ağustos 2008 (UTC)

*Karşı Karşı Bence SM için biraz aceleci davranılmış. Maddenin biraz daha geliştirilmesi gerekli. İç bağlantı sayısı az. Özellikle kaynakça bölümü çok zayıf ama verilen emeğe teşekkür ediyorum. En son girdiğimden beri daha derli toplu bir hal almış.--Eyalvac 04:38, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Yorum Yorum Ben de Kızıl Şaman'ın önerisine katılıyorum. Tablolar ayrı madde veya maddelere alınıp daha fazla yazı eklenebilir. Mesela İngilizce Premier Lig[1] yazısında kupanın özelliklerinden, medyadan ve eleştirilerden bahsedilmiş. Eleştirileri açarsak İngiltere'de sürekli şampiyon olan "4 büyük takım"dan bahsedilmiş. Aynı olay bizde de var. Sayfada üç veya dört büyüklerden bahsedilebilir; Anadolu takımlarının son zamanlardaki çıkışından bahsedilebilir. Bunlar olursa madde zenginleşir.--Eyalvac 17:20, 12 Ağustos 2008 (UTC)
Şartlı destek İstediğim pek çok şey yerine getirildi. Sadece 4-5 resimin daha eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kanuda çalışma yapıldığını görüyorum. Umarım bu çalışmalar sonuçlandırılır. Bunun dışında madde bence gayet güzel olmuş.--Eyalvac 17:06, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Yorum Yorum Maddede herhangi bir fotograf göremedim ve bence yazı kısmı da biraz daha geliştirilmeli.Bazı dikkat çeken sezonların hikayesi yazılabilir.Tablolar çok fazla onlar başka bir madde halinde açılabilir.--Kızıl Şaman 14:56, 12 Ağustos 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Dünden Bugüne Süper Lig alt başlığı temelli düzeltilmeli. Kişisel bir blog yazısına benziyor. Kaynaklandırmanın eksik olduğunu düşünmekteyim. Bazı alt başlıklarda hiç kaynak yok. Kuruluş bölümünde Süper Lig'in her 10 yılı özet halinde çıkarılabilir. 1960'lar, 1970'ler gibi. Resim konusunda hâla eksikleri bulunmakta. Az sayıda resim bulunmakta. Ayrıca lig başlığının isimi Süper Lig olması daha doğru. Turkcell adlandırması madde içerisinde sadece kullanılmalı. Eğer biraz daha düzenlenirse oyumu değiştirebilirim. İyi çalışmalar --Muratsahinileti 17:18, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum İçeriği eleştiren arkadaşlara, bütün spor dallarında olduğu gibi futbolda istatistiklere dayalıdır.İstatistiklerde en kolay ve anlaşılır şekilde,yoruma dayalı ifadelerle değil,tablolarla aktarılır.Spor maddelerine diğer makaleler gibi bakılamaz.İstatistikler de birer bilgidir diyorum.Benim gözüme takılan,Premier Lig'le kıyaslama yapıldığında sponsor adının başlıkta değil,madde içinde belirtildiği göze çarpıyor.Turkcell sponsorluktan çekildiğinde (geçmişte Telsim'de sponsor olmuştu.) Madde adı değişecek mi? Benim önerim Türkiye Süper Ligi ya da Süper Lig (Türkiye). Birde en'ler konusu var.Birer kısa cümleyle (tamamen değil) o ayrı madde de yer alan bilgiler bu maddeye de aktarılabilir.Sadece beş fotoğrafın olması bir eksiklik.Bunların dışında ben bir aksaklık göremedim.Bunlar düzeldiğinde olumlu oy vereceğim.Emek verenlere teşekkürler.--Yürekli 18:06, 12 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Ben şahsen Yürekli'ye bir konuda katılmıyorum. Sporda istatistikler önemli olabilir. Ama seçkin olabilecek bir madde tablolar ve istatistiklerden ziyade konuyu en derinine inerek anlatmalı. Durum böyle olursa seçkin bir madde zevkle okunur bence. Alman 1. Ligi olan Bundesliga maddesi Almanca Wikipedia'da seçkin olmuş. Buradan da görüleceği gibi madde konusunu çok geniş bir biçimde anlatıyor (111.652 bayt). Neden bizim maddelerimizde bu kadar geniş olup, ilgili konuları en ince ayrıntısına kadar anlatmıyor (Özellikle bazı SMA'lar)? Sponsor konusunda Yürekli'ye katılıyorum. Kolay gelsin. Mızrakmsj 06:34, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeye eklenebilecek daha çok şey var; bunu yukarıda da belirttim. Diğer görüşlere genel olarak katılıyorum. --DsMuratileti 09:38, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Eğer en:Premier League örnek alırsak bencee maddenin adı Süper Lig olmalı sayfa içinde Turkcell Süper Lig olarak geçmeli.--Aycanileti 14:59, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.