Vikipedi:Seçkin madde adayları/Rüya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 14:07, 23 Eylül 2009 (UTC)

Rüya[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de gezinirken birden bu maddeyi gördüm ve inceledim. SMA kriterlerini karşıladığını düşünüyorum. Maddedeki kırmızlar çok az ve o kadar göze çarpmıyor. Kaynakça ve Not'ta bir sorun bulamadım. Maddeye Düşünenadam'ın da eli değmiş. Görüşleriniz için teşekkürler. --Kerem233 14:19, 6 Ağustos 2009 (UTC)

  • Destek Destek Madde gayet seçkin duruyor, iyi çalışmalar --Durkin ileti 17:16, 10 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tarafsız şablonu bulunuyor ve içeriği düzenlenmeli --Durkin ileti 09:28, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Uzaktan bakınca her uzun, güzel yapılanmış, güzel betimlenmiş madde gibi seçkin "duruyor". Fakat içerikte çok ciddi sorunlar var. Bir kere daha girişte "parapsikoloji" yorumuna girilmesi çok uygunsuz; en son hatırladığımda bilimsel bir ansiklopediydik - elbette bu açılara da değinilecek fakat girişte, bilimsel açıdan "geçerli" bir açı gibiymişçesine buna yer verilmesi gereksiz bir vurgu oluşturuyor. Maddenin ilerleyen yönlerinde özellikle antik zamanlardaki çeşitli düşünceler sanki "fikir" değil de "olgu" gibi sunulmuş ki bu da sorun. Bu kısımda ve diğer bazı kısımlarda kaynaksızlık da büyük bir sorun. Doğrudan atıf içermeyen ifadeleri bir kenara bıraktım, doğrudan atıf içeren birçok cümle de kaynaklandırılmamış (örneğin: "Rüya Arapça “görmek” demektir"). Rüya türleri başlığı ise bir parapsikoloji kitabından çıkmış gibi; nitekim madde genelinde "rüya" konulu bilimsel çalışmalara, bilinen "olgu"lara, iddialardan daha az yer verilmiş. Durum böyleyken burada çok ciddi bir tarafsızlık sorunu vardır. Lütfen maddeyi tamamen okuyalım. Ben ilgili sorunlardan dolayı taraflı ve kaynaksız etiketi yapıştırıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 14:50, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Rüya teorileri ve rüya içerikleri konularına yeterince yer verilmemiş. Maddenin bazı kısımları ise oransız derecede kapsamlı, bunların birkaç cümleyle özetlenip ayrı maddelere taşınması gerek. Parapsikolojik konular çok tek taraflı verilmiş, bunlar bilimsel olarak doğrulanamamış iddialar olduğu için kendi maddelerine aktarılmalı ve bu konular hakkındaki lehte ve aleyhte bilgilerle sunulmalıdır. Ayrıca açıklamasız resimler çıkartılmalı (prizmada ışık kırınımının veya Allah'ın adının veya mezarda İsa'nın konuyla ne ilgisi var?) Bu maddenin esaslı şekilde yeniden düzenlenmesi gerekiyor. --İnfoCan 16:14, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede tarafsız şablonu bulunuyor. Ayrıca maddenin içeriğinde sorunlar mevcut. --Böcürt 18:50, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek DestekAradan bir aydan fazla bir süre geçmiş ve maddede büyük değişimler olmuş.--Reality006 18:39, 21 Eylül 2009 (UTC)
  • Hayır, benim ve Noumenon'un belirttiği sorunlar aynen duruyor. --İnfoCan 13:30, 22 Eylül 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.