Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kürt Aşiret ve Aşiret Konfederasyonları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 07:42, 1 Şubat 2016 (UTC)

Kürt Aşiret ve Aşiret Konfederasyonları[kaynağı değiştir]

Söz konusu madde bir Ansiklopedik bilgidir.Kitap yazmayı düşünenler için kaçınılmaz bir kaynak oluşturmaktadir.Gerek referans gerekse maddenin ayrıntısı göz önünde bulundurulmalıdır.Belkide en önemli noktası söz konusu maddenin gerek diğer dillerde gerekse politik düşünceler nezninde "Göreceli" bir içerik sunmamaktadir.Bu nedenlerden ötürü maddenin Seçkin Madde olması ve mümkünse korunmasını da talep etmekteyim.Aamir Khan Lepzerrin 01:25, 13 Aralık 2015 (UTC)

O halde maddenin Vandalizme karşı korumaya alınmasını talep ediyorum.Ayrica madde bir ansiklopedik bilgidir ve kaynak oluşturmaktadır.--Aamir Khan Lepzerrin 20:09, 20 Aralık 2015 (UTC)

  • Karşı Karşı Maddenin içeriği başka web sitelerinden kopya içerik, 2007 yılında yayınlanmış şu sayfa, ve maddenin herhangi bir paragrafı arama motorlarında çok fazla web sitesi tarafından indexlenmektedir. Ayrıca Kullanıcı:İncelemeelemani görüşlerini paylaşıyorum. Kaynaksız! Ayrıca bazı görseller telif hakları nedeniyle adaylıktan sonra silinmiş. Sefa Sungur ✉ Mesaj 01:19, 26 Aralık 2015 (UTC)

Sadece internette araştirma yapanlardansınız onu anlamış olduk.Benim gibileri sadece internetten araştirma yapmaz.Söz konusu web sayfalarında bu bilgileri bulmak mümkündür çünkü söz konusu maddenin kaynakça/referans kısmına zahmet edip baksaydınız altında ünlü Harvard profesörü Mehrdad İzady'nin referans alındığını görecektiniz.Söz konusu siteler de izinsiz bir şekilde referans/kaynak göstermeden bilgileri kullanmış olduklarına şahit olacaktınız.Şahsıma karşı nefret mi besliyorsunuz bilmiyorum ama araştirmadan,sorgusuz sualsiz infazda bulunmuş olmanız bunu göstermektedir.--Aamir Khan Lepzerrin 02:42, 26 Aralık 2015 (UTC)

Yorum Yorum Merhaba Kullanıcı:Aamir Khan Lepzerrin, sadece internetten araştırma yapma gibi bir huyum yok. Özellikle başlattığım maddeler ve içeriksel olarak düzenleme yaptığım maddelere bakarsanız verdiğim kaynakların büyük bir çoğunluğunun basılı veya elektronik kitap olduğunu, kaynak gösterdiğim kitapların çoğunluğunun akademisyenler tarafından yazıldığını (Profesör, Doçent vb.), verdiğim kaynaklarda kitapların ISBN ve sayfa numaralarına kadar verdiğimi ve bu kaynakların internette ulaşılabilir olduğunu -sizin deyiminizle - zahmet edip baksaydınız, sizde -yine sizin deyiminizle- sorgusuz sualsiz infazda bulunmamış olurdunuz. Ayrıca size karşı bir nefret beslediğim yok. Sadece tek bir kişinin yazdığı kitaptan sürekli maddeler çıkarmak ve bu kitaba ulaşamamak, verilen bilgilerinde çok iddialı olmasından dolayı güvensizlik oluştuğundan şikayetçiyim. Kopya içerik konusuna da gelirsek, maddede cümleler bile aratıldığında çok fazla indexleme oluyor yani kelimesi kelimesine internet üzerindeki içerikle aynı. Burada onlar da aynısını yazmış diyebilirsiniz, bu sefer de telif hakları korunan bir kitabı birebir geçirdiğiniz içinde telif ihlali yapmış olursunuz ki bir seçkin madde için bu durum da kabul edilemez. Benim size tavsiyem lütfen ön yargılarınızdan ve herkesin size düşman gibi davranıyor düşüncesinden vazgeçiniz. Üslubunuz suçlayıcı ve kırıcı. Saygılar Sefa Sungur ✉ Mesaj 19:25, 27 Aralık 2015 (UTC)
  • Karşı Karşı kopyala yapıştırla oluşturulmuş bir madde. seçkin olmayacağı ortada, Kürtler ana sayfasında alt başlık olarakta kalabilir. Mehrdad İzady yazdı diye herşeyi kabul edecek ve seçkin madde adayı mı göstereceğiz. Amerika'da akademik hayatını sürdüren kişiler, Sümerler Türk'tür dedi diye kabul edecek miyiz her denileni?--Muratero 15:37, 26 Aralık 2015 (UTC)
Yorum Yorum Maddede sadece "liste" olarak bilgiler mevcut o da yalnızca alt başlık halinde. Bu başlığın "seçkin" olabilmesi için bilgilerin alt başlıkta incelenmesi ve kaynaklara dahalı bilgiler verilmesi gerekmekte. Bu haliyle seçkin olması zor görünüyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 03:06, 4 Ocak 2016 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin bir liste olması, verilen bilgilerin uygun şekilde atıflarla desteklenmemiş olması, yazım ve noktalama gibi şekil hataları, çoğu başlık veya altbaşlığın neye göre düzenlendiğinin belli olmaması, son olarak madde içeriğinin "seçkin" kabul edilecek nitelikte olmaması dolayısıyla görüşüm olumsuz. Dr. Coalmesaj 04:07, 4 Ocak 2016 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.