Vikipedi:Seçkin madde adayları/Devol Antlaşması

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22.51, 22 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Devol Antlaşması[kaynağı değiştir]

SM olan İngilizce Vikipedi'deki sayfadan çevirdim ve yeni maddeler açarak kırmızılıkları giderdim.--Yzkoc (mesaj) 11:49, 16 Ekim 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle elinize sağlık. Tamamını okuyamadım ancak okuduğum bölümlerde anlatıma dair sıkıntılar gördüm. Maddeyi baştan aşağı okuyup noksanlıkları tespit ederseniz sonucun olumlu olacağını düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Kudyaz 16:11, 16 Kasım 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeğinize sağlık; ancak maddenin Türkçe dilbilgisi açısından büyük sıkıntıları mevcut. Daha önce sizin aday gösterdiğiniz maddelerde de bunlara denk gelmiş ve çok fazla vakit harcayarak bunları düzeltmeye çalışmıştım. Ancak adaylık aşamasına gelmiş bir maddede çok ufak dokunuşlar yapılması, buraya hemen hemen hazır bir şekilde gelmesi gerektiğine inanıyorum. Şu an için olumsuz bakıyorum ama bu demek değildir ki bu görüş değişmeyecek, elbette maddede büyük değişimler olursa bildirim yollarsanız bir kez daha incelerim naçizane :)--RapsarEfendim? 02:00, 22 Kasım 2017 (UTC)
@Kudelski ve @Rapsar Metni incelemeniz için elimden geldiğinde elden geçirdim.--Yzkoc (mesaj) 13:42, 26 Kasım 2017 (UTC)
  • Destek Destek Öneriyi dikkate aldığınız için teşekkürler. Maddeyi bu kez baştan aşağı okumasam da göz gezdirdim ve sıkıntılı bir durum tespit etmedim. --Kudyaz 18:47, 10 Ocak 2018 (UTC)
  • @Rapsar, madde yorumundan sonra elden geçirilmiş biraz. Uygun bir vaktinde tekrar değerlendirmeni almak yararlı olacaktır. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01.12, 20 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Yorum Yorum Madde çevrilirken birçok yerde google translate kullanılmış ve bunun yarattığı anlam kargaşasını düzeltmek saatlerimi aldı. SMA ya da KMA adaylıklarında öyle üstünkörü bakmayıp maddeyi incelemek gerekiyor. Madde için çok emek harcadım, elimden geleni yaptım. Ancak yine de çok içime sinmedi. Bir iki kişinin daha maddeyi baştan inceleyip sıkıntı gördüğü yerleri değiştirmesi gerekli. Cidden güzel hazırlanmış bir madde ve üzerine düşülmezse SM olamaz ve cidden çok üzülürüm.--Śαвяí¢αи76ileti 14.37, 26 Şubat 2018 (UTC)[yanıtla]
@Sabri76 Metni tekrar elden geçirdim.--Yzkoc (mesaj) 18.22, 14 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]
@Yzkoc Tam okumaya başlamıştım ki şununla karşılaşıp ne demek istendiğini anlamadım: Ancak Haçlılar, Bizans taktikleri karşısında kızgındılar, örneğin Haçlılar yolculuklarını finanse etmek için yağmalamayı umdukları Selçuklulara karşı Nicaea'yı kuşatıklarında, Bizans teslim müzakereleri yapılmıştı.[3] Önemli şehirleri, adaları ve gerçekte batı Küçük Asya'nın çoğunu tekrar ele geçiren Aleksios, tarafından ihanete uğramış olarak hisseden Haçlılar, Bizans'ın yardımı olmadan yollarına devam ettiler. 1098'de Antakya'yı uzun bir kuşatmadan sonra ele geçirdikten ve sonra kendileri bu kentte kuşatılınca, Aleksios onlarla buluşmak üzere yürüyüşe geçti, ancak Blois Kontu Stephen'dan durumun umutsuz olduğunu duyunca, Konstantinopolis'e geri döndü. Burada Bizans Selçuklulara mı teslim oldu? Nicea'yı kuşattıktan sonra ne oldu? Vazgeçip Antakya'ya mı gittiler? Maddenin tamamını tekrar okumadım ama burada takılınca yine devreler yandı. Vaktim olsa en.wiki'den ne anlattığını çözebilirim ama cidden sadece bu kısımdan ötürü maddedeki sıkıntıların çözüldüğünü düşünmüyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 08.48, 19 Nisan 2018 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.