Vikipedi:Seçkin madde adayları/2008 Güney Osetya Savaşı (2. adaylık)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Machiavelli' msj 19:24, 7 Aralık 2008 (UTC)

2008 Güney Osetya Savaşı[kaynağı değiştir]

üzerinden fazla bir zaman geçip, etkisi bitti. SM olmayı hak ediyor. --Bozkurt16 17:19, 20 Kasım 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum İşte geçen zaman dediğim gibi giriş kısmı çok kısa. Daha uzun olması gerekiyor, yani bütün konuyu özetleyen birkaç paragraf. Runningfridgesrule 17:24, 20 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek --♪♫Yusuf 1907ileti 15:16, 23 Kasım 2008 (UTC)
  • Şartlı destek Madde birazcık taraflı sanki. --Maniaqq msj 19:48, 20 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı KMA adaylığı düşünce orada verdiğim oyu buraya ekliyorum. Üzerinden geçen ve fazla olduğu söylenen zaman birkaç aydır. Kaynakların hepsi haber siteleri, gazeteler vs. Bu tip bir kaynakça, örnek bir kaynakça olamaz. Söz konusu maddenin bir savaşı konu aldığını düşünürsek; bırakın uygun bir kaynakça olmayı VP:TBA ve VP:D gibi sorunlar da ortaya çıkarır. Bu savaşın üzerinden henüz 2-3 ay geçti; bir savaşın üzerinden en azından 1-2 yıl geçmeli ki hakkında yeterince hakemli jurnal vb. yayınlarda yayımlanmış akademik makale çıkabilsin. Eğer maddenin kaynakçası bunu yalanlasaydı; bize oldukça akademik, doğrulanabilir, bağımsız, tarafsız, üçüncü parti kaynaklardan, ansiklopedilerden, jurnallerden vs. oluşmuş bir kaynakça sunsaydı belki savaşın üzerinden sadece birkaç ay geçmiş olması bu kadar önemli olmazdı. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 19:43, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek - Madde, olayları günü gününe, doğrudan cephede takip etmiş yüzlerce gazetecinin yaptıkları birbirinden son derece farklı haberlere yer veriyor. Vikipedi'nin TBA politikası "olgu odaklı yaklaşıma" önem veriyor. Vikipedi:Tarafsız bakış açısı#Basit bir tarafsızlık tarifi kısmında yazan olgu odaklı, yorum içermeyen içerik bu maddede hiçbir maddede olmadığı kadar çok. Madde bu derece olgu odaklı olduğu için birkaç akademisyenin beş sene sonra masa başında yazacağı akademik çalışmalara kıyasla çok daha doyurucu içeriğe sahip. Giriş paragrafında biraz düzenleme ve dilde düzeltmelerle çok güzel bir SM olur. Khutuckmsj 20:25, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı olayları günü gününe veren gazete haberlerinin, yıllar sonra yapılacak akademik çalışmalardan daha doyurucu olacağını söylemek, soğukkanlı ve mesafeli bir kaynak olması gereken ansiklopedi kavramına epeyce uzak kalıyor. bu mantıkla hemencecik açılan maddelere bile mesafeli davranmamız gerekirken, seçkin madde statüsü almaları epeyce sorunlu. evet kaynakça hiç uygun değil, ama bu kadar kısa zamanda uygun olması da mümkün değil zaten.. --kibelemesaj 21:40, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı En temel gerekçem savaşın toplumsal, politik ve jeopolitik etkileri ile sonraki kuşaklar üzerindeki etkilerinin maddede yer almıyor olması. Daha doğmayan gelecek kuşakların üzerindeki etkileri nasıl bilelim diye sorulacak olan bir soruya benim yanıtım: Onlar bilinmeden ve incelenmeden bir savaş maddesi bence SM olamaz olacaktır. Ancak emeği geçen herkesin eline sağlık, güzel bir savaş günlüğü olmuş. Olanları gün ve gün takip edebiliyoruz. --Manco Capac 15:48, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı - Zengin ama medya kaynaklarına dayalı bir madde. Takabeg ileti 06:09, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek Gerekçeye katılıyorum. --Kerem 233ileti 17:57, 6 Aralık 2008 (UTC)


Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.