Vikipedi:Seçkin liste adayları/Grand Theft Auto: Vice City karakterleri listesi 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--BSRF 💬 05.43, 15 Ocak 2019 (UTC)[yanıtla]

Grand Theft Auto: Vice City karakterleri listesi[kaynağı değiştir]

Bir önceki tartışmada söylenenleri dikkate alarak maddeyi geliştirdim. Daha fazla içerik ekledim ve kaynak sayısını artırdım. Oyunda her karakterin aktif şekilde yer almadığını, bazı karakterlerin oyundaki rollerinin sınırlı olduğunu da belirtmek isterim. Video oyunları konulu bir seçkin listemiz yok. Hatta tüm Vikipedi'de karakter listeli bir seçkin liste yok sanırım. İnşallah bu liste Vikipedi'de bir ilki başarır da ansiklopedimize bir seçkin liste daha kazandırmış olurum. Teşekkürler. --Turgut46 05:08, 15 Eylül 2017 (UTC)

  • Şartlı destek Resimlendirilebilirse daha güzel olur. Bunun dışında SL olmaması için bir sebep göremiyorum --TmѰ e12 17:31, 15 Eylül 2017 (UTC)
@TmY e12, adil kullanıma başvurmak istemedim. Yoksa elbette resimli olsa çok daha güzel olurdu. --Turgut46 20:30, 15 Eylül 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Emeği geçenlere teşekkürler. Maddeyi aday gösteren arkadaşımız mesaj yoluyla benim fikrimi sorduğunda ona İngilizce Vikipedi'de seçkin liste olan maddeleri örnek göstermiştim, ancak onların seviyesinde bir madde değil kesinlikle. Görsel eksikliği var, birinci nokta. Hiçbir bağımsız kaynak mevcut değil. Bol bol özgün araştırma mevcut, bir diyalog var mesela:

Tommy Vercetti: 'Cam Jones?' / Cam Jones: 'Yeah, that's me.' / Tommy Vercetti: 'I'm busting you out.' / Cam Jones: 'Whatever you say.'”

Bu diyalog kaynak gösterilerek maddede olan içerik şöyle:

"Kilit açmakta çok başarılı olduğu için 1986'da banka soymayı planlayan Tommy Vercetti tarafından nezaretten kaçırılır."

Bu diyalogdan bu çıkarımı yapmak tam olarak özgün araştırmadır. Bu sorunlara ek olarak maddede subjektif ifadeler de çokça kullanılmış (sürekli "önemli" ifadesinin tekrar edilmesi). Çokça hata ve eksik mevcut ne yazık ki. Biliyorum, kurgusal maddeleri yazmak zor, hele hele böyle eski bir oyun olunca ve günümüz oyunlarındaki diyaloglarla karşılaştırınca çok daha az diyaloğa sahip bir oyun için daha da zor ama bu, bu seviyedeki bir maddenin en iyi Vikipedi çalışmalarından birisi olması için yeterli bir gerekçe değil.--RapsarEfendim? 18:30, 18 Eylül 2017 (UTC)

@Rapsar, görsel eksikliği giderebilirim. Verdiğim kaynak hapisten çıkarması ile ilgili diyalogdu, kaynakta banka soygunu ile ilgili bir ibare geçmiyor, oyundaki bilgilere göre yazmıştım oysa ki önceki cümleleri. Haklısın, düzelteceğim. Önemli yazan kısımların da taraflı olarak algılanabileceiğini düşünmemiştim. Bu da tamam. Gel gelelim "hiçbir bağımsız kaynak mevcut değil" demişsin. Vikipedi'nin tarafsız bir ansiklopedi olduğu ve tek bir kaynaktan içerik yazmanın bu kurala aykırı olduğunun ben de farkındayım. Ama oyunun karakterleri hakkında oyunun kendisinden başka nasıl bir kaynak gösterebileceğimi anlamadım. "Şu karakter şunu yaptı" cümlesini ispatlamak için en iyi kaynak eserin kendisi değil midir? --Turgut46 19:23, 19 Eylül 2017 (UTC)
Yukarıdaki yalnızca bir örnek, buna benzer kısım çok. Son soruna kesinlikle katılıyorum, benim demek istediğim diyaloglarda olmayan eleştiriler, görüşler gibi noktaların da belirtilmesi.--RapsarEfendim? 23:14, 19 Eylül 2017 (UTC)
@Rapsar, listeyi düzenledim. Taraflı ya da özgün araştırma sayılabilecek içerikleri kaldırdığımı düşünüyorum. "Eleştiriler" başlığı da açtım. Eğer hâlâ maddede sorun varsa {{kaynak belirt}}, {{olgu}}, <!--Şurada şöyle bir sorun var.--> şeklinde şablonlar veya mesajlar bırakırsan hem benim müdahale etmem hem de senin sorunlu yerleri tekrar incelemen daha kolay olur. Her seferinde maddeyi baştan aşağı okumamız gerekmez. --Turgut46 13:40, 30 Aralık 2017 (UTC)
  • Karşı Karşı Oyun karakterleriyle ilgili şu seçkin listeye baktığımda karakterler hakkında verilen bilginin tanımlama, geçmiş öykü ve oyundaki genel rolleri üzerine olduğunu görüyorum. Bu listeyi okurken ise bana karakterlerin neredeyse her adımı anlatılıyormuş gibi geliyor. İki oyun hakkında da bilgim yok, senaryoları, içerikleri arasındaki farkı kıyaslayamam ama burada da daha genel, özetleyici bir anlatım olması gerektiğini düşünüyorum. Listenin baştan düzenlenmesi gerekir bu durumda. Listenin İngilizce'sinde bahsettiğim şey kısmen buradakinden daha iyi yapılmış. Ayrıca Ken karakteri burada iki cümle ile yardımcı karakterler arasında yer alıyor ancak listenin İngilizce'sinde ana karakterler arasında, Ricardo Diaz ise tam tersi. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Emeğinize sağlık ancak şu durumda seçkin liste olmaya uygun olduğunu düşünmüyorum. --Yelester (mesaj) 14.28, 1 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]
  • @BSRF, son yorum ve kıyasla birlikte SL olmayacağı aşikâr. Adaylık sonlandırılabilir sanıyorum ki.--RapsarEfendim? 05.46, 5 Ocak 2019 (UTC)[yanıtla]
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.