Vikipedi:Seçkin liste adayları/Arşiv/Ağustos 2010

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--İnfoCan 16:19, 22 Ağustos 2010 (UTC)

Güzelyurt ilçesindeki belediyeler listesi[kaynağı değiştir]

Mümkün olduğunca çok detaya yer verilerek hazırlanan bu listenin, SL olmayı hak ettiğini düşünüyorum. İlk bakışta kısa gibi gelebilir, fakat benzer konudaki ve SL olan Cádiz ilindeki belediyeler listesi ile kıyaslayınca aradaki fark seçilebiliyor. (Köyler, gelecekte olması mümkün belediyeler gibi detaylara yer verilmiş) Teşekkürler. --82 ~145 ileti 07:39, 5 Ağustos 2010 (UTC)

Yorum Yorum
  1. Listede görseller çok eksik. Her iki belediyenin listedeki satırlarına panoramik bir fotoğrafları eklenebilir. 3-4 fotoğraflık bir galeri yapılması da hoş olur. Güzelyurt'un ve belediyelerin Kıbrıs haritasındaki yerlerinin gösterildiği daha detaylı bir harita yerleştirilebilir.
  2. İki belediyenin Kıbrıs'taki diğer belediyelerle olan karşılaştırmaları istatistik verisi olarak eklenebilir.
  3. Varsa dış bağlantılar eklenebilir (Güzelyurt'un ya da belediyelerinin resmi sitelerine örneğin)

İlk bakışta fark ettiğim eksikler bunlar. Umarım söylediklerim daha da güzel bir liste maddesinin oluşmasına yardımcı olur. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 08:04, 5 Ağustos 2010 (UTC)

  1. Maalesef bu bölgeyle ilgili Commons'ta çok az dosya var. Birkça dosya yükledim ama onlar da hiç net değil. Elimde bölgenin sel geçirdikten sonraki fotoğrafları var, onları bir gözden geçireceğim. Harita olarak Dosya:North Cyprus-map PL.jpg gibi dosyaların üzerinde ancak birkaç oynama yapabilirim, bu konuda fazla bilgim yok.
  2. Nüfus sıralaması eklendi.
  3. Dış bağlantılar eklendi. --82 ~145 ileti 10:29, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Güzelyurt resmini buldum, ama maalesef hiç Lefke resmi olmadığından tabloya eklemek yerine galeriye yerleştirdim. --82 ~145 ileti 10:35, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Şimdi tablonun yanına yerleştirdim, böyle daha iyi durdu sanırım. --82 ~145 ileti 10:40, 5 Ağustos 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum İki maddeden oluşan bir liste, "liste" kavramını biraz zorlamıyor mu? --İnfoCan 10:59, 5 Ağustos 2010 (UTC)
İki beldeiye olması bizim suçumuz değil ki :) 6-7 belediyeli ilçe de vardır, maddenin dediği gibi bu en azıdır. Diğer ilçelerin de listeleri açılabilir, onların zorlayacağını hiç sanmıyorum, eşit davranmak gerek. --82 ~145 ileti 12:03, 5 Ağustos 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Eğer bir liste, ana konusunun maddesine sığmayacak kadar büyükse, ayrı bir liste maddesi olarak açılır. Bu madde ise Güzelyurt İlçesi maddesiyle birleştirilebilecek kadar kısa görünüyor. --İnfoCan 14:38, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Bence ilçe maddesi bu maddeyi kaldırmaz. Eğer daha fazla kişi fikir belirtirse Kuzey Kıbrıs'taki belediyeler listesi gibi bir madde oluşturulup oraya aktarılabilir. --82 ~145 ileti 17:45, 5 Ağustos 2010 (UTC)
Yorum Yorum Listenin KD oldugundan supheliyim. ilce maddesine eklenmeleri ya da genel bir belediyeler listesine katilmalari daha uygun olacaktir. Eger KD ise Kıbrısın idari yapilanmasina iliskin İlçe (KKTC), Belediye (KKTC) gibi linklerin acilmasi (ya da genel olarak KKTC'nin idari yapılanması) lazim. Maddenin basindaki harita tum KKTCyi gosterecek sekilde buyutulurse KKTC idari haritalarina asina olmayanlar belediyelerin yerlerini daha kolay kavrar diye dusunuyorum.Selamlar --Coriolis 00:15, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı 2 tane öğenin olduğu bir şey liste olmaz. Hatta ne olur derseniz bir şey olmaz muhtemelen. Liste denildiğinde benim anladığım şöyle bir şeydir. Üstelil SL adayı bile gösterilmedi fakat bundan çok daha iyi durumda. Birde bizim suçumuz değil ki demişssiniz üstte. Ortada suç falan yok zatende her madde her listede SM, KM, SL olacak diye bir şey yok. Aynı şekilde Eurovision Şarkı Yarışması'nda Lübnan maddesinide KM'ye aday göstermişsiniz ki bence KM kriterlerinin yanından bile geçmiyor.--Reality 21:20, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu arada SL, KM ve SM kriterlerini yeniden gözden geçirmenin faydalı olacağı kanaatindeyim.--Reality 21:23, 8 Ağustos 2010 (UTC)
Maddeyi SLA'dan çekseniz bile, maddenin kalması gerektiğini düşünüyorum. Günün maddesi olarak ana sayfada yer alabilir belki...--Rapsar 11:08, 9 Ağustos 2010 (UTC)
Yukarıda listenin ayrı madde olmaması yönünde üç yorum var. Tartışma sayfasında fikir birliğine varılırsa ilçe hakkındaki liste yeniden açılabilir. Şu anki planım diğer dört ilçeyi de aynı düzeyde ekleyip Kuzey Kıbrıs'taki belediyeler listesini SL yapmak. --82 ~145 ileti 11:37, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Yorum Yorum Adaylığın geri çekilmesi bir anlamda mantıklı ve Kuzey Kıbrıs'taki belediyeler listesi'nin oluşturulması için faydalı. Fakat yönlendirmeye gerek yok sanırım Bkz. Güzelyurt ilçesindeki belediyeler listesi. Sonuçta Kuzey Kıbrıs'ta sadece Güzelyurt ilçesinde belediye yok. Bu durumda 5 ilçeye ait ayrı ayrı liste maddeleri açıp yönlendirmek gerekebilir. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 08:35, 18 Ağustos 2010 (UTC)

  • Karşı Karşı -- Listeye benzer bir yanı yok. Taslak durumdaki bir madde kadar kısa. Üzerinde çok çalışılması gerek. - II. Dürt 11:49, 19 Ağustos 2010 (UTC)
Adaylığı geri çekmiştim zaten. --82 ~145 ileti 16:36, 19 Ağustos 2010 (UTC)


Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.