Vikipedi:Kukla şüphelileri/Yurttaş Tete

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Yurttaş Tete[kaynağı değiştir]

İddia ve Kanıtlar[kaynağı değiştir]

İki kullanıcıda bu sayfada insanları oy kullanmaya davet ediyor. Kukla hesabın kullanıcı adı sakıncalı olduğundan kötü niyetli kukla kullanımının olduğunu düşünüyorum. Cem 53 (mesaj) 14:31, 4 Eylül 2017 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının kukla ustası olduğu kesin ama kötü niyetten çok Filiz Aker maddesinin silinmeye aday gösterilmesi olayını çok ciddiye almış gibi görünüyor. Vikipedi Türkiye'deki neredeyse tüm aktif kullanıcılara ilgili mesajı yollamış bunu Kendi hesabından yapmak yerine yeni bir hesap açıp onun üzerinden yapmış gibi görünüyor. Her ne kadar uygunsuz kullanıcı adı seçmiş olsa da kötü amaçlı olduğunu düşünmüyorum. Benim düşüncem verilebilecek en uygun ceza kullanıcının beyaz liste hakları toplumun güvenini tekrar kazanana kadar bir süreliğine alınabilir.-SunSoldiers (mesaj) 14:42, 4 Eylül 2017 (UTC)
  • Yuh be kardeşim. Kullanıcı insanları oylamaya davet etti diye kukla mı şimdik? Ne bilelim belki o 2. hesabı sen açtın ve bu kişiye bu kumpası kurdun. Kullanıcı:Alahop Tereyağlı Ballıekmek insanları oylamaya davet etti sende baktın yeni hesap açıyımda bende davet ediyim bu sayede kukla şüphelisi damgası yediririm dedin. Lütfen tam emin olmadığınız konularda şak diye kukla demeyin. Hem bakıyorumda zaten kendisi mesaj atmış neden 2. bir hesap açıp mesaj atsın ki? --Hile19 16:44, 4 Eylül 2017 (UTC)
  • Normalde yapıcı olmayan tartışmalara girmeyi sevmem. Ama yanlış anlaşılma olmasını önlemek amacıyla bir açıklama yapacağım. Kukla olarak belirttiğim kullanıcı davet isteklerini kuklacı olarak belirttiğim kullanıcıdan önce atmış. 2017 vikipedisinde neyse ki bu tarz "kukla damgası yedirmek" gibi işlerle uğraşan kullanıcılarımız yok :). Ama 6 sene önce oluyordu. Cem 53 (mesaj) 17:03, 4 Eylül 2017 (UTC)
Soru @Cem Rize "Ama 6 sene öne oluyordu." derken neye gönderme yaptınız söyleyebilir misiniz? Merak ettim de şimdi.-SunSoldiers (mesaj) 18:34, 4 Eylül 2017 (UTC)
  • Yukarıda yazdığım görüşü değiştiriyorum ve kukla ustası olduğunu düşünüyorum. Mümkünse yukarıda yazdığım mesaj silinsin.--Hile19 16:01, 9 Eylül 2017 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Onaylanmış Belirtilen kullanıcılara dair yaptığım incelemede kukla şüphesinin doğru olduğunu gördüm. Gerekli işlemler için bir hizmetliye başvurabilirsiniz. --e.c. 21:10, 19 Eylül 2017 (UTC)