Vikipedi:Kukla şüphelileri/Arşiv/2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfada değişiklik yapmayınız!

Kullanıcı:Taçam97[kaynağı değiştir]

İddia ve Kanıtlar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı daha önceden de ParsAslan adında bir kukla oluşturmuş olduğu için kukla açması muhtemel birisi. Adı geçen Taçam hesabını açar açmaz ilk katkısı daha önceden silinen Urungu'nun kullanıcı sayfasını kopyalamak olmuştur. Daha üye olmadan önce silinen sayfayı kopyalaması zaten ilginç. Hatta o kadar birebir kopyalamış ki şu şablonun silindiğini bile umursamadan babil kutuları arasına koymuş. Kullanıcının yaptığı ikinci katkı ise bana hakaret içeren bir mesaj göndermek olmuş. Urungubsayfama Kürt bayrağı koydum diye beni tehdit etmesi üzerine engellenmiş bir kullanıcı olduğu için mesajının da Kürt bayrağı üzerinden olması çok da şaşırtıcı değil. Kullanıcının üye olurken vandal, kukla vs kavramları bilmesi ve iki kullanıcı adının da 97 ile bitmesi ise küçük örnekler ama belirtmek istedim. --Kudyaz 02:30, 2 Şubat 2016 (UTC)

Farketmiş olacak ki uygurcu şablonunu silmiş --Kudyaz 02:50, 2 Şubat 2016 (UTC)
Caneryılmaz kullanıcısı ise üye olur olmaz profil sayfası oluşturmuş ve görüleceği üzere babillerinin sıralaması bile aynı.

"Ben Batı uluslarını, bütün Dünya'nın uluslarını tanırım. Fransızları tanırım, Almanları, Rusları ve bütün Dünya uluslarını şahsen tanırım. Bu tanışmam savaş alanlarında olmuştur, ateş altında olmuştur. Yemin ederim ki, bizim ulusumuzun manevi gücü, bütün ulusların manevi gücünün üstündedir." sözü ve Atatürk'e hitabı Tanrıkut Başbuğ, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de aynı. Sanırım Taçam kullanıcısı kukla olduğunu çok çaktırdığı için böyle bir yol izleyip yeni hesap aldı. --Kudyaz 16:24, 2 Şubat 2016 (UTC)

Bu da ikinci katkısı. --Kudyaz 16:30, 2 Şubat 2016 (UTC)
Benim adım soyadım bellidir. Urungu97 sizden bahsetmişti ama bu kadar araştırmacı olduğunuzu düşünmüyordum şaşırttınız beni. Twitter, facebook gibi sosyal medya hesaplarından da bana ulaşabilirsiniz. Kimsenin kukla olduğu yok. Beni de şikayet edebilirsiniz. Bir yere varamayacaksınız ama bilginiz olsun, Şeref Bey :) Caneryilmaz53 (mesaj) 16:31, 2 Şubat 2016 (UTC)
Tunçbörü kullanıcısı ise aynı şekilde ilk katkısı profil oluşturmak olmuş, diğer kuklayla aynı profili oluşturduğu gibi sadece bir değişiklik yapmış ve Onur, ŞEREF bir erkek ismi değil be sadece diyerek kendince alay etmiştir. Kullanıcının üyelik alır almaz benle bu kadar sorun yaşaması. İlk mesajını da diğer kukladan almış zaten. Kanımca şu an birbirlerini daha önceden tanıyan bir arkadaş grubu izlenimi vermeye çalışıyorlar. --Kudyaz 17:00, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Kudelski "Onur şeref bir erkek ismi değildir be sadece." cümlesi bir müzisyenin sözüdür. Sizinle sorun yaşadığımız yok bize saldıran sizsiniz, bize ne hakla kukla damgası vuruyorsunuz onu anlayamıyorum? Kukla alacak kişi neden böyle nickler ile gelsin buraya? Mantığınız alıyor mu bunu? Vikipediyi çözmeye çalışıyoruz. Arkadaş grubu izlenimi vermeye çalışıyor demişsiniz. Biz zaten arkadaş grubuyuz. Farklı şehirlerde yaşasak bile internet üzerinden konuşuyoruz. IP denetlemesinde zaten yaşadığımız yerler çıkacaktır. Sizde itiraz etmeye devam edersiniz. Bizim sizinle sorun yaşadığımız filan yok. Siz bizimle sorun yaşamayın. Caneryilmaz53 (mesaj) 17:14, 2 Şubat 2016 (UTC)
Evet. Sadece Urunguyla değil adı geçen tüm kukla şüphelileri IP denetlemesine tabii tutulursa kimin kiminle aynı bilgisayardan girdiği belli olacaktır. Bir ek olarak söyleyeyim kuklacılık prosedürlerine göre kuklacının engellenmesi için IP denetlenmesi tek koşul değildir. Davranışsal izler bazen IP denetlemesine ihtiyaç bile duymadan engellenmeyi gerektirir.--Kudyaz 17:19, 2 Şubat 2016 (UTC)
Ben kendimden eminim, arkadaşlarım da öyle. Biz Türkçüyüz. Her Türkçüye "Bu Urungu97." yakıştırması yapamazsınız. IP denetlemesinden sonra başka şehirlerde olduğumuz ortaya çıkacak. O zaman başka bilgisayardan giriyor da diyemeyeceksiniz. Keza bir insan İstanbul'dan Ankaraya sizinle burada tartışmak için gelip gitmez. Benim dediğim gibi profilim bellidir. Arakdaşlarımın da profili bellidir, Urungu97 dahil olmak üzere. Bu yaptığınız art niyettir. Kısaca Vikipedi'de Türkçü görmek istemiyorum diyin sizi anlayalım. Yani çok saçma ötesi bir şey bu ben ilk defa gördüm. Hesabını açar açmaz hemen kendi sayfasını yazan kişiler aynı kişilerdir cümlesi beni şaşırttı. Gerçekten şaşırıyorum cümleleriniz okurken. Caneryilmaz53 (mesaj) 17:24, 2 Şubat 2016 (UTC)
Öğrencilik ve benzeri sebeplerle başka bir şehirden katkı sağlamak kuklacılığınızı gizlemez. Davranışsal izleriniz zaten kim olduğunuzu ele veriyor.--Kudyaz 17:27, 2 Şubat 2016 (UTC)
Yalnız bir şehir yok belirteyim, Urungu97 ile gruptan kimse aynı şehirde yaşamamakta. Birimiz İstanbulda, birimiz Ankara'da. Urungu'da başka şehirde yani sizin dediğiniz okul işleri de imkansız. İstanbulda semt farkı bile çıkacaktır ortaya IP denetlemesinden sonra. Bundan sonra yazdığınız şeylere cevap vermeme kararı aldım. Gerçekten şaşırıyorum çünkü. Umarım bir an önce görevli gelip IP denetlemesini yaparda iftiralarınızdan kurtuluruz. Sizde susarsınız. Caneryilmaz53 (mesaj) 17:37, 2 Şubat 2016 (UTC)
Kudelski Defalarca kez belirttiğimiz gibi biz arkadaş grubuyuz ve buraya sırasıyla üye olacağız. Görevli arkadaşlar IP denetlemelerini yaptıktan sonra aynı şehirde olmadığımız ortaya çıkacaktır. Sayın Kudelski, kendinizi çok değerli görüyorsunuz. Kimse sizin için sürekli şehir değiştirip uğraşmaz. Bizimle uğraşan sizsiniz. Vikipedi de Türkçü istemiyorsunuz bu çok açık. Fakat engel olamayacaksınız. Çünkü biz her şeyi kuralına göre yapıyoruz. Sizin gibi, siyasi görüşlerimizi yapacağımız değişikliklere alet etmiyoruz. Tekrardan söylüyorum biz her şeyi kuralına göre yapıp kimseye saygısızlık etmedikten sonra sadece görevli arkadaşlara şikayet edip durursunuz onun dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Teşekkürler. Taçam97 (mesaj) 18:04, 2 Şubat 2016 (UTC)
Sayın @Kudelski,dedikleriniz asılsız ve yalandır.Biz bir arkadaş grubuyuz doğru.Lakin aynı kişiler değiliz.Bir görüşü yahut fikri benimseyen insanlarız.Buna ek, aynı şehirlerde bile yaşamamaktayız.IP'ler kontrol edildiğinde zaten anlattıklarınızın asılsız olduğu ortaya çıkacaktır. Tunçbörü97 (mesaj) 18:18, 2 Şubat 2016 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Kudelski'ye katılıyorum. Kanıtlar tatmin edici nitelikte. Davranışsal izler, kukla hesap olduğuna işaret ediyor. Gerekirse denetçiler de denetleme yapabilir. — Pınar (mesaj) 02:42, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Urungu97'yi gerçekte tanıyorum ParsArslan kullanıcı hesabını da ben rapor etmiştim. Az önce bu kullanıcı hesabının başka bir arkadaşına ait olduğunu bana özel mesaj yoluyla söyledi. IP denetlemesi yapılsın. Ιβο (mesaj) 02:49, 2 Şubat 2016 (UTC)
Davranışsal izler aynı kişi olduğuna dair çok güçlü kanıtlar içeriyor. Hesabı alan arkadaşı Urungu'nun profilini hesap açmadan günler önce kaydetmedilerse aynı kişi. Görüşümce bu yönde bir beyanda bulunması farklı bir bilgisayardan giriş yaptığına işaret ediyor ki kendine bu şekilde güveniyor. IP denetlemesine bile ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. --Kudyaz 02:52, 2 Şubat 2016 (UTC)

Kudelski doğru söylüyor. Kesinlikle aynı kişiler. --Beyazaltın (mesaj) 02:59, 2 Şubat 2016 (UTC)

  • İbrahim gibi Urungu97'yi bende tanımaktayım. Bana burada ki ortamı anlattı kendisinin engellendiğini anlattı. Bende o zaman ben devam edeyim dedim. Bu şekilde geldim. Kullanıcı sayfası konusunda haklısınız, ben ne yapacağımı bilmiyordum, yardımcı oldu. Kendisi silinme olayı yaşamış ve sayfayı daha önceden arşivlemiş. Bana da bu şekilde attı. Bazı sözleri de çıkardığını silinmeye götürürseler sorun çıkacağını söyledi. Uygurcu vardı. Bende sağolun sizin söyleminiz ile sildim. Yani geçmişte gözükeceğini hepimiz biliyoruz. Boşuna eklemenize gerek yoktu. Kanıt olarak sayılamaz bile. Her türlü IP denetlemesini de kabul ediyorum. Ben Urungu97 değilim. Bu açığa çıkacak. Sorun değil, görüşlerimiz fikirlerimiz aynı, konuşma tarzımız bile aynı olabilir ama gerekli işlemler hizmetliler tarafından yapıldığı zaman kukla olmadığım anlaşılacak. O zaman sizden özür bekliyorum. Olmadı, ben kukla çıkarsam büyük konuşuyorum. Hizmetlilerden ricamdır, ben sizden özür dilemeden beni buradan atmasınlar. Ben sizden özür dileyeyim öyle çıkışımı yapayım. Bu kadar da büyük konuştum. Keyifle olacakları izliyorum. Taçam97 (mesaj) 02:59, 2 Şubat 2016 (UTC)
"İbrahim gibi Urungu97'yi bende tanımaktayım. Bana burada ki ortamı anlattı kendisinin engellendiğini anlattı. Bende o zaman ben devam edeyim dedim." Canlı kukla olduğunuzu kabul ediyorsunuz o zaman. — Pınar (mesaj) 03:18, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Pinar Yahu akıl var mantık var İbrahim gibi derken benim gibi Urunguyla bende arkadaşım demek istedi. Hemde ne ortam. Ιβο (mesaj) 03:22, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • bütün bu mesele canlı kuklacılık olarak görünüyor. bu nedenle ıp denetlemesi yeterli sonuç vermeyebilir. Kullanıcı:Sevimleribo ile Kullanıcı:Urungu97'nin de aktif olmaya başladıkları günden beri böyle bir ilişkileri olduğunu düşünüyorum. ayrıntılı bağlantıları verebilirim gerekirse. --kibele 18:25, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Kibele, Kullanıcı:Sevimleribo ile Kullanıcı:Urungu97'nun arasında olan yakın ilişkileri ben de sezdim. Beni böyle düşünmeye iten sebep ise yorumlarının çoğu zaman birbirini takip eden yakın zamanlarda meydana gelmesi. Hatta şurada oy kullanırken bile birbirleriyle 3 dk ara var. Ve ne hikmetse ikisi de kullanıcı adlarını sayfanın görünürlüğünde "Dinleyin ulan develer" ve "TÜRK" şeklinde görüntüde değiştirmiş. Tıklandığında görülebilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:29, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan Yardım ettiğim dönemde ortak düşüncelere sahiptik arkadaş sonradan kendi görüşünden olmadığımı anlayınca saldırmaya başladı. Bu arada o sayfa için oyum hala silinmesi yönünde. Daha öncede belirttim Eldarion daha önce ki sayfaları silmekte de haklı. Pilot kalemle Ateizmi çökertmeye çalışsan daha mantıklı bir hareket olurdu bundan bunu mu çıkardın şimdi ? Şurada en altta Hitler örneğini verdiğin gibi lütfen içeriğe odaklan. Ιβο (mesaj) 20:43, 2 Şubat 2016 (UTC)
İbrahim sen kendini kurtarmak için herkesi satarsın ya, gerçek acınası. Ben sana saldırmadım. Urungu639 (mesaj) 20:49, 2 Şubat 2016 (UTC)
@Ahmet Turhan İbrahim'in son değişikliğinden bakmış olamaz mıyım, ayrıca ben imza yapmaya çalışıyorum, eski kayıtlarda vardır. Kendim ayarlardan da değiştirdim Türk diye yanlış olduğunu görünce bir daha dokunmadım ama İbrahim'in, imzası belli. Kaç gündür onu kullanmakta. İbrahim'e bu saçma sapan iftirayı atmanız saçma. Sende Kibeleyi tartışmayı çağırdın zamanında şimdi aynı görüşü savunuyorsunuz. Bence de sen canlı kuklasın. Görüşleriniz de aynı. Urungu639 (mesaj) 20:36, 2 Şubat 2016 (UTC)
Bence yorumumu buraya kazandırdığınız için kendinize teşekkür edin, çünkü beni aşağıda pinglemeseydiniz burada böyle bir tartışma olduğunu bile bilmiyordum :) --Ahmet Turhan (mesaj) 20:41, 2 Şubat 2016 (UTC)
Aman Allahım ne büyük bir şey yapmışım, ne kadar sempatik bir yorum. Sizin yorumunuzu ciddiye alacak olan tek kişi kuklalığını yaptığınız Kibeledir. Açıklayın dediğim şeyleri açıklayın önce. Urungu639 (mesaj) 20:49, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • @Kibele Kendileriyle alakam yoktur daha önce de çokta olmasa aktiftim kişiyle birlikte gelip aktif olmadık kişinin geldiği ilk gün yardımcı olmak niyeti ile bir takım arkadaşlığımız oldu ancak taa ki ırkçılık içeren Urungu97'nin sayfasının silinmesinde de silinsin oyu atana kadar. Silinmesi hakkında oy atmış biriyim @Kudelski de sil oyu attığıma şahittir. Sonra gelen kukla hesabını da ben bildirmiştim. Yaptığım her eylem için bana Facebook üzerinden küfürler yağdırdı. Kuklaların tespiti için gerekli çalışmaları destekliyorum ve kuklaların siteden uzaklaştırılması elimden geleni yapmaya da hazırım. VP:KET burada olduğu gibi kurallara göre hareket etmeye çalıştığımı az çok biliyorsunuz. Ιβο (mesaj) 18:40, 2 Şubat 2016 (UTC)
Beyaz Liste olduğum tarihe ve o zaman ki çalışmalarıma da bakabilirsiniz. Ayrıca bu ırkçı oluşumu desteklediğimi düşünmeniz tamamen hatadır Şurada ki tartışma da gerçekçi konuştum orada yalan yok. Sosyalist arkadaşlarımı (...) kızdırmak amacıyla Hitler resmi koymuş olabilirim ama tamamen eğlence amaçlı zaten kaldırdım bunun yanı sıra VP:KET geçmişinden bakabilirsiniz ırkçılık yapan bir çok kişiye rapor ettiğimi söylemek isterim. Ιβο (mesaj) 18:44, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Merhaba ben @Urungu97, İbrahim'e hiçbir şekilde küfür etmedim. Kendisi baştan aşağıya yalan söylemekte. Urungu639 (mesaj) 19:59, 2 Şubat 2016 (UTC)
Kendisi her şeyi yalan yanlış anlatıyor. benim ParsAslan hesabımı rapor ettiği zaman ben ona küfür filan etmedim. Aksine zaten en başında ben Urungu97 diye belirttim en başında engel yiyeceğimi biliyordum. Ben kendisine (...) dedim, bu da sayfama silinsin oyu verdikten sonra oldu. Hatta (...) dedim. (...). Burada söylediği her cümle baştan aşağıya yalandır. Yok kuklaları bulmak için her şeyi yapmaya hazırım filan. Bana daha iki gün önce " güzel bir isimle gel düzgün takıl" dedi. (...) ben bunu kendisine söylediğim zamanda "Ben Amerikan'ım duruma göre hareket ederim. 4 yıllık hesabım uçacak." gibisinden şeyler söyledi. (...) Söylediği her şey iftiradır. Urungu639 (mesaj) 20:03, 2 Şubat 2016 (UTC)
Şimdi gelelim @Kibele denen kullanıcıya, demiş ki Urungu97 canlı kuklaydı. Ben bu sitede kullanıcıyken sende hizmetliydin. Neden engelleyemedin? Çok merak ediyorum. At buraya bağlantıları, Urungu97 gitti, artık arkasından konuşabiliriz filan mı diyorsunuz da böyle (...) konuşuyorsunuz? @Ahmet Turhan sizi tartışma sayfasına çağırdı. O zaman en büyük canlı kukla Ahmettir, ayrıca Ahmet'e bir iki şey söylemek istiyorum. Kendisine iyi niyetle kayıplar bölümünü güncelle dedim. Bana verdiği cevap taraflı kaynak ekleyen birisi vs vs olmuş. Kendi eklediği 3 kaynaktan 3 tanesi de taraflı olan bir insanın bana böyle demesi beni şaşırttı. Bunu da belirteyim. Urungu639 (mesaj) 20:08, 2 Şubat 2016 (UTC)
Tarafımın adı geçmesi üzerine, bana atılan mesaj ve yanıtı buradadır. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:34, 2 Şubat 2016 (UTC)
Son olarak benim kullanıcı IP numaram budur. Arkadaşlar ile eşleştirilsin, hepimiz başka şehirlerde yaşamaktayız. Kendileri kuklam filan değil. İbrahimde bunu biliyor daha dün aynı sohbetteydik. @Taçam97'ye yardımda bulunduk, şu şekilde mesaj atılıyor. Bu şekilde imza atılıyor vs vs. Hiçbirisi benim kuklam değil. Hepsinin sosyal medya hesaplarını veririm. @Kudelski şimdi Urungu97'nin kuklalarına bu hesabı da ekleyebilirsin. Büyük bir iyilik yapıyorsun bana. Urungu639 (mesaj) 20:18, 2 Şubat 2016 (UTC)
Evet gördüğünüz gibi @Kibele, @Kudelski arkadaş dezenformasyona devam ediyor ve kukla olduğunu buraya kendi nickiyle gelerek kanıtladı. Bu komik iftiralarınızı ve kuklalarınızı alın ve burayı terk edin. Bunun gibi iftiracı sırf Türkçü olmayan herkesi vatan haini ilan eden ırkçıların Vikipedi'de yeri yoktur. Bunlarla en ufak alakamın olmadığını bu ucuz dezenformasyon örneği ile görebilirsiniz. Banlanmamaları için bir sebep göremiyorum kişisel saldırı,iftira hakaretin her türlüsünü haklı çıkmak için yapmaktan çekinmezler. Ιβο (mesaj) 20:09, 2 Şubat 2016 (UTC)
Hakkınızda kukladan dolayı VP:KET'de engelleme talebinde bulundum. Ιβο (mesaj) 20:13, 2 Şubat 2016 (UTC)
sevimleribo benim buraya kendi nickim ile gelmemin tek sebebi arkadaşların zan altında kalmamasıdır. Hepsini yıllardır tanıyorsun. Buna rağmen "4 yıllık hesabım uçacak." diyerek kendini kurtarmak için bize iftira atıyorsun. Benim kuklam değil hiçbirisi. IP'den çıkacak. Ben her Türkçü olmayana vatan haini damgası vurmadım Emreculha adlı kullanıcı bunun en büyük örneğidir. Kendisi ile konuşuyorum. Görüşlerimiz ayrı olsa bile hiçbir şekilde kendisine bir saygsızılığım olmamıştır. Benim kimseyi vatan haini ilan ettiğim yok. (...) Helal olsun sana. Biraz daha konuşursan bana burada yaranmaya çalıştığın kişiler hakkında ki mesajlarının hepsini atacağım. (...) Engellenmek benim için sorun değil. (...) Urungu639 (mesaj) 20:18, 2 Şubat 2016 (UTC)
Kukla olduğunu bildiğim ve daha önce bir kişiyi tehdit ederek banlanan kişinin sözlerine daha fazla itibar etmeyeceğim. Ιβο (mesaj) 20:51, 2 Şubat 2016 (UTC)
Birisini tehdit ederek diyorsun da, @Kudelski'nin profilini bana atıp "Terörist bayrağı koymuş (...) diyerek beni uyarmıştın ben görmemiştim bile. Ne yüzle bunu söyleyebiliyorsun şaşırıyorum. Mesajı ssledim. Eğer yok ben demedim öyle bir şey diyorsan atayım fotoğrafını buraya vikipedidekiler karar versin? Urungu639 (mesaj) 20:55, 2 Şubat 2016 (UTC)
sevimleribo Öncelikle İbrahim yaptığın büyük ayıp kardeşim. Seninle çok sıkı dost olmasak'ta yıllardır tanışığız. 2 3 seneyi aşmıştır tanışıklığımız. Çoğu zamanda konuşmuşuzdur Facebook üzerinden. Beraber başka insanlara saatlerce küfür bile etmişizdir, sen anladın :). Şimdi bu kişilerle alakam yok diyorsun. Çık gerçekleri söyle, ben kukla veya canlı kukla değilim. Doğru Urungu97'yi tanıyorum yıllardır arkadaşım. Fakat ayrı illerde oturmaktayız. Siyasi görüşümüz aynı. Konuşma stilimiz benzeyebilir ama bu onun kuklası olacağım anlamına gelmez. Daha bir çok arkadaşım bu siteye üye olacak ve aynı profili yapacak. Hepside Türkçü. Hepside ayrı ayrı kişilik. Sırf Türkçülere olan nefretinizden dolayı onlara da mı kukla muamelesi yapacaksınız? İftira atmayın kimseye, gerekli kişiler IP denetlemesi yaparlarsa gerçek kabak gibi ortaya çıkar. Sırf sizin karşıtınız olduğumuz için burada barınmamızı istemiyorsunuz. Çünkü rahat hareket edemiyorsunuz. Bu yüzden bizi buradan engellemek ve rahat hareket etmek istiyorsunuz. Ama tekrar ediyorum, bizler herkese saygılı olduğumuz ve kurallara uyduğumuz sürece sadece böyle canlı kukla muamelesi yapabilirsiniz. Onun dışında başka bir şey yapamazsınız. Buradan size ekmek çıkar mı bilmiyorum. İyi akşamlar. Taçam97 (mesaj) 23:14, 2 Şubat 2016 (UTC)
Kim olduğunuz neci olduğunuz beni ilgilendirmez olmadığım kişi gibi davranılmasını istemiyorum alakan olmayan şeylere etiketlenmek beni rahatsız ediyor. Ιβο (mesaj) 23:22, 2 Şubat 2016 (UTC)
Nasıl bir insansın ya sen? Ben Vikipediyi bırakıyorum dediğimde burada taraflı değişiklik yapan insanlar hakkında olmadık laflar söyleyip ortamı bunlara mı bırakıyosun korkak demiştin. Şimdi de oraya çekiliyorum buraya çekiliyorum diyorsun. Konu seninle benim aramda. Sırf Kibeleye yaranmak için, yaptığın hareketler yüzünden millet beni senin canlı kuklan zannedecek, bunun bile farkında değilsin sırf kibeleye yaranayım aman benimle uğraşmasın diye bu adamların emeğini de hiçe sayıp kukla diyebiliyorsun daha dün aynı konuşmada yer aldığın halde (...) Yazık, @Sevimleribo ne diyeyim. O kadar senenin hatrı olmasa daha farklı konuşulur burada ama Urungu639 (mesaj) 23:35, 2 Şubat 2016 (UTC)
Diyecek bir şey yok, ne diyelim yani :)) İyi akşamlar Taçam97 (mesaj) 23:37, 2 Şubat 2016 (UTC)
  • Son kez söylüyorum sizinle en ufak bir alakam yok gidin başka yerde anlatın dostluk masallarınızı bir daha rahatsız ederseniz şikayette bulunucam.Ιβο (mesaj) 00:00, 3 Şubat 2016 (UTC)
İlla 2012 mesajlarını mı bulayım? Ayrıca nereye şikayet edeceksin bizi? Urungu639 (mesaj) 00:45, 3 Şubat 2016 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Ortada enteresan bir canlı kuklacılık dönüyor, IP adresleri ile ilgili özgüvene sahip arkadaşların canlı kuklacılık konusunda bilgi sahibi olmadıkları belli, ayrıca Sevimleribo kullanıcısı da bu durumla alakalı, beni en çok şaşırtan ise arada küçük de olsa bir yorum yapıp kendisini ifşa eden Beyazaltın oldu, bu tartışmalarda yer alan kuklacılıkla ilgisi yok ancak kendisi daha önce vandalizmle engellenmiş kuklalar kulanmış. Belirttiğim kullanıcılar katkıdan çok kaos peşinde, gerekli engelleri kendim veriyorum. Sevgiler. --e.c. 01:24, 3 Şubat 2016 (UTC)

@Elmacenderesi size bir ay önce bu canlı kuklacılık faaliyetini haber verdiğimde incelemiş olsaydınız iş bu kadar dallanıp budaklanmayacaktı. Sevimleribo'ya aktif şekilde canlı kuklacılık olayında sahne almadığınız demişsiniz de, işin başlangıcı tam da orasıdır ve diğer kullanıcılar 'kuklacılık 'nedeniyle engellenirken burada bir iyi niyet gösterisi yapmanın kriteri nedir? iki kullanıcı iki ay süreyle belli konuların tartışma sayfalarında, bazı kullanıcıların mesaj sayfalarında ve sas adaylıklarında birlikte hareket ettiler, kişileri hedef gösterdiler, yönlendirme yaptılar. aktif canlı kuklacılık için başka ne gerekmektedir? kiminin hiç katkısı olmayan kullanıcıları canlı kukla olarak engellerken, iki aydır bu faaliyeti sürdüren ve buradaki en eski kullanıcı olan birini hangi gerekçeyle 1 hafta ve üstelik 'karşıtlık ve rahatsızlık vermek' gibi kuklacılıkla ilgisi olmayan bir nedenle engellediniz?--kibele 12:16, 3 Şubat 2016 (UTC)

yorum[kaynağı değiştir]

  • bu sorulara aradan geçen bir haftada cevap verilmedi, bu noktada muhatabımız topluluk.. bu kararın katkılar incelenmeden, sadece bu sayfa göz önünde bulundurularak verildiğini gözlemliyorum. denetçiler katkı incelemek zorunda değiller, ancak incelemeleri göz önünde bulundurmak durumundalar. burada bir ıp denetimi olmadığına göre topluluk da en az denetçiler kadar söz sahibidir. meselenin sadece bu kullanıcı ve bu dava olmadığını söyleyeyim öncelikle. süresiz engellerin açılması noktasında vikipedi'ye en fazla zarar veren şeylerin başında yer alan kuklacılık konusu böyle 'ben karar verdim' diyerek kapatılamaz, tıpkı kişilere özel engel açılamayacağı gibi. topluluğun yukarıdaki sorular ve bu konu üzerinde kafa yormasını ve yorum yapmasını rica ediyorum. faaliyette bulunan kullanıcı/lar kukla/kuklacı değilse hiç katkı yapmayan ve bu nedenle engellenen kullanıcılar neyin/kimin canlı kuklasıdır? konuyu kişiselleştirenlere topluluğun izin vermeyeceğini umarak. teşekkürler. --kibele 09:31, 11 Şubat 2016 (UTC)
  • Kişiselleştirme yokmuş hadi ya öylemi o zaman topluluk şunları da görsün.

Kibelenin benim engellenmem için özel çabasını ne diye adlandırabiliriz? Özellikle son zamanlarda veya daha önce polemiğe girdiğim kişilere bu konuda tek tek mesaj atması şuradan ve şuradan gözükebilir. Benim hakkımda olumsuz görüşlere sahip kişileri tek tek tespit edip sonrasında ortak hareket etmeye çalışarak kişileri hedef almayı neye sığdırıyorsunuz ?

Konuda adı geçen kişiler ile yaşadığım tartışmalar için şuraya ve şuraya bakabilirsiniz. Topluluk akıllıdır olayın kişisel kavgadan olduğunu anlayacak bu boş iftiralarınızın tekrar asılsız çıkacağını gözlerinizle göreceksiniz. Bazı olumsuz görüşler dışında tam şurada da aynısını yapılmaya çalışıyor dikkat edersiniz ki bazı görüşlerde Kibelenin adı geçmekte ve ben bu kişilerin Kibele tarafından öne sürüldüğünü düşünüyorum hep belirli kişilerin bana engel koymaya çalışmasının farkındayım. Kafasına göre engel atıp engel kaldıran hizmetlilik süresi boyunca çoğu kişiyle kurallarla ilgili sorunlar yaşamış birinin birden bire böylesine sıkı bi Vikipedi savunucusuna dönüşmesi tesadüf falan değildir. Topluluğun vicdanına bırakıyorum azıcık düşünme yeteneği olan kişi şunların boş iftiradan ibaret olduğunu anlayabilir. Sevimleribo (mesaj) 09:45, 11 Şubat 2016 (UTC)

Urungu97 ile bir ay boyunca birlikte hareket ettiğiniz, mesaj ve tartışma sayfalarında ardarda yorumlar yaptığınız ve hiç çakışma yaşamadığınız (bir kez hariç) görülüyor. burada bir ıp denetlemesi söz konusu olmadığı için denetçinin gözlemi ve kararı bu konudaki tek sonuç değildir. bu noktada asılsız olup olmadığını bir tek siz ve urungu bilir, topluluk da vicdanıyla ve gözlemleriyle hareket eder. mesele sizin engellenmeniz veya engellenmemeniz değil, canlı kuklacılık konusunun net anlaşılmasıdır. --kibele 10:00, 11 Şubat 2016 (UTC)
Allah allah bakın bakalım kimmiş birlikte ortak hareket eden tam şurada Kibeleye yakınlığı ile bilinen iki kişinin yorumu Aynen ben de bahsettiğiniz kullanıcının takipçisi olacağım. Toplu hareket eden nedense hep sizsiniz ? Asıl şüphelenmemiz gereken bu değil mi ? Kişisel tartışmadan başka bir şey değildir bu beni fırsat yakaladığın yerde sabote etmeye çalışman açıkça ortadadır. Sevimleribo (mesaj) 10:04, 11 Şubat 2016 (UTC)
Bakın bakın nasıl konuyu değiştirmeye çalışıyor lütfen göz atın tam şurada Neden bu kişi banlanmadı diyor ve sonrasında şurada aslında olay siz değilsiniz olay netleşsin diyor. Gördüğünüz gibi kişi beni özel olarak engelletmeye çalışmasını böyle gizlemeye çalışıyor aslında öyle değil başka olaydan şey yaptım ben der gibi. Topluluk bunlara da göz atacak olaya objektif bakıp kimin haklı kimin haklı olmadığını görecektir.Sevimleribo (mesaj) 10:15, 11 Şubat 2016 (UTC)
Kibele toplu mesajlarla sizinle sorun yaşamış kullanıcıları ortak hareket etmeye çağırıyorsa ben neden yokum bu listede merak ettim. O iki mesaj ortak hareket etme mesajı ise şunlar nedir ayrı merak konusu: [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]. Ek olarak kendinizi aklamanın yolu başkalarını suçlamak değildir. Kibeleye yakınlığı ile bilinen kişisi de nasıl bir üsluptur bilmiyorum. Bu dili kullanabileceğiniz birer platform olan WhatsApp'tan, Messenger'dan konuşmuyorsunuz, bir durumda kimin kime yakın olduğuna dair düşünceleriniz varsa ya içinizde tutun, ya bu yakınlığın derecesine göre şikayet sayfasında vs. durumu belirtin. Ama aklınıza geleni buraya yazmayın, mümkünse yazmadan önce okuyun, yüksek sesle okuyun öyle gönderin. Devriyelik baivurunuzda dahi olumlu görüş verenler objektif, olumsuz görüş bildirenler komplocu oluyor. Tartışma sayfalarında şu üslupta mesajlar. Politik görüşümü orada burada sizin gibi belirtmişim gibi, beni herhangi bir politik görüştenmiş gibi gösterip algı yaratamazsınız. Her neyse işin özüne gelecek olursak, Urungu kişisiyle Vikipedi dışı ortamlarda nasıl bir üslupla neler konuştuğunuz bile ifşa olmuşken canlı kuklacılıktan engellenmemenizi ben de anlamıyorum. Tüm tartışmalarda aynı ya da benzer görüşler, birbirinin ardı ardına destekler/karşılar, tartışma sayfalarında arka arkaya yazılan yorumların benzerliği canlı kuklacılık değil de nedir merak ediyorum. --Kudyaz 10:28, 11 Şubat 2016 (UTC)
Hadi ya kanıtlanmışmış nerede o kanıtlar ? Kişi birde duyuru mesajlarımı almış buraya koyuyor alakasız alakasız şeyler. Boş iftiradan öte bir şey değildir denetçi dahil bu topluluk 1 haftadır köy çeşmesinde Kibeleye gerekli cevapları verdi hala topluluktan ne gibi bir ilgi bekliyorsunuz bu konuyu da anlamış değilim. Tüm itham ve iftiralarınızı reddediyorum bu karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Sizinde daha önce kullanıcı kutularımı SAS'a taşımanız herkesin malumudur orada aldığın yanıtlar bile burada ki ithamlarınız için yeterlidir. Sevimleribo (mesaj) 10:35, 11 Şubat 2016 (UTC)
SAS tartışmasıyla canlı kuklacılık şüphenizin alakası merak konusu. Siz bir kullanıcıyı yandaş çekmekle suçluyorsanız bir başkasının da sizinkileri koymasının ne zamandan beri alakasız alakasız şeyler olduğu da aynı şekilde. Canlı kuklacılık olayı zaten normal kuklacılık gibi IP denetlemesiyle çözülemeyeceği için kesin bir kanıt verilemez. Kullanıcılar şüphelerini dile getirir, bu şüpheler yeterince ikna ediciyse gerekli işlem yapılır. Yalnız görüyorum ki siz şüpheleri ortadan kaldırıcı bir söylem üretmektense sen şunu yaptın, sen şunudan öteye gitmiyorsunuz. --Kudyaz 10:45, 11 Şubat 2016 (UTC)
Çok alakası var kişi orada benim engellemem için taraf topluyor ben ise Vikipediye nasıl faydalı olabilirim diye düşünüyor devriyelik başvurusu yapıyor her zaman olduğu gibi yine aynı kişiler tarafından engelleniyorum. Bir şeyler yapmak istediğimde hep sizinle karşılaşmam ne kadar tesadüf ? Bir kaç kişi beni 1 haftadır acaba bunu nasıl engelletebilirim diye sabah akşam çalışıyor ben böyle bir şey görmedim pes. Sevimleribo (mesaj) 10:50, 11 Şubat 2016 (UTC)
Ve kullanıcı hala canlı kuklacılık olayına bir açıklık getirmeyip başkalarını suçlamaya devam eder. --Kudyaz 10:53, 11 Şubat 2016 (UTC)
Bakınız son kez istek üzerine bir açıklık getireyim. Ben kimsenin canlı veya cansız kuklası değilim , Kibele ve diğer kişilerin iddialarını sonuna kadar reddediyorum, Konuda geçen kişileri tanımıyorum, Denetçi gerekli kararı verdi ve olay sonuçlandı hala neyin çabasında olduğunuzu sorguluyorum. Bu kadar. Sevimleribo (mesaj) 10:56, 11 Şubat 2016 (UTC)
Oldukça ikna edici bir yorum yaptınız, bu yorumunuzdan sonra canlı kuklacılığa bulaştığınızı düşünmüyorum Yalnız topluluk kararı denetçi kararından üstün gelebilir, ve topluluk kararı da değişkendir. Bir konuda karar verilmiş olması o konuda yeni bir tartışma başlatılamayacağı anlamına gelmez. Son olarak artık yorumlarınızdaki nezaketsiz ifadeleri silmekten usandım. Lütfen biraz daha dikkatli tartışın. --Kudyaz 10:59, 11 Şubat 2016 (UTC)
Alaycı konuşun konuşun ben bir şey kanıtlamak zorunda değilim iftira veya iddia adına ne dersen de hepsi size ait kanıtlayacak bir şeyiniz varsa buraya koyun burada ki suçlanan kişi benim ve konuyla alakalı olmadığımı defalarca da söyledim dahada fazla bir şey söyleme gereği duymuyorum. Sevimleribo (mesaj) 11:11, 11 Şubat 2016 (UTC)
  • "Canlı kuklacılık" sebebiyle süresiz olarak engellenen kullanıcılar, söz konusu kullanıcı ile ilişki içinde olduklarını ve birlikte hareket ettiklerini belirtmiş, konu hakkında yorum yapan diğer kullanıcılarsa bunu verdikleri bağlantılarla desteklemiştir. Dolayısıyla evet, verilen karar tekrar gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Esenlikler...Hannahannah (mesaj) 11:31, 11 Şubat 2016 (UTC)
Tarih 10 ocak, henüz ortada Urungu hakkında bir tartışma yok şurada 3 dakika arayla aynı oyu kullanmışsınız ve madde @Ahmet Turhan tarafından oluşturulmuş, bir neden de gösterilmemiş, kullanıcının sizden ayrı bir düşünceye sahip olduğunu düşünmeniz yeterliydi sanırım oyunuz için. Şurada da 3 dakikalık arayla aynı oy. Şurada aradan 3 dakikadan fazla geçmiş ilginç bir şekilde ama arka arkaya aynı oy. Destek ve karşı olarak iki oy olduğuna göre elbette ki birkaç örnekten yola çıkarsak herkes herkesle canlı kuklacılıkla suçlanabilir; ancak kuklacılık tartışmalarında konuşulanların üzerine bunları ekleyince ve kullanıcıyla Vikipedi dışı ortamlarda görüştüğünüzü de bilince [8], [9], ve burada da bunu kendi ağzınızdan duyunca şüphelerimi biraz daha arttırdı bu durum. --Kudyaz 11:29, 11 Şubat 2016 (UTC)
Destek ve karşı olarak iki oy olduğuna göre elbette ki birkaç örnekten yola çıkarsak herkes herkesle canlı kuklacılıkla suçlanabilir dedin buna katılıyorum ve söylediğine katılarak iddianı reddediyorum. Kişiyi de tanımıyorum ve alakam olmadığı da denetçi tarafından onaylamıştır. Sevimleribo (mesaj) 11:32, 11 Şubat 2016 (UTC)
Tanıdığınızı belirtmiştiniz. --Kudyaz 11:34, 11 Şubat 2016 (UTC)
Kendisiyle alakam yoktur kişinin eylemlerini desteklemiyor ve tanımıyorum ismen olarak burada ki herkesin adını biliyorum ismin bildiğim kişilerin kuklası falan sayılmıyorum herhalde ? Mantıksız tamamen reddediyorum. Sevimleribo (mesaj) 11:37, 11 Şubat 2016 (UTC)
  • @Sevimleribo, 1. Kimse sizin kişiliğiniz veya sizin nasıl biri/neci/kaç yaşında/hangi ırkta/hangi şehirde/bekar mı vb. olduğunuz ile ilgilenmemekte. Tek ilgi noktası Vikipedi'ye olan katkılardır (güzel katkılarınızı gördükçe, her kullanıcı gibi, bizler de sevinmekteyiz). Bu yüzden cümlelerinizi "sen xx yaptın" şeklinde kurmayınız, burası gerçekten özgür kürsü değil. Hatta rica ediyorum bir konuyu tartışırken "pasif" cümle yapısı kullanınız, böylelikle yazılarınız çok daha naif görülebilir. Zira yukarıda görüldüğü üzere burada bile şahsi iletişime geçilecek bir konu tartışılmamakta. Vikipedi'ye katkı sağlamaktan ziyade çoğunlukla tartışma ve mesaj yoluyla kişilere ait düşüncelerinizi söyleme huyu hiç de şık durmuyor. 2. Bir soru sormak istemekteyim: Çeşitli kullanıcıların iyi ya da kötü görüşlerinin size yansımasını merak etmek adına, daha önce hiç hatalı bir hareket yaptığınızı düşünüyor musunuz? Varsa nelerdir? Bununla paralel olarak eleştiri aldığınız herhangi bir tutumun gerçekten yanlış olabileceğini düşündüğünüz bir hareketiniz var mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 12:49, 11 Şubat 2016 (UTC)
Beğenin veya beğenmeyin ortada bir suçlama var ve ben bu suçlanmadan rahatsız oluyorum. Sorunuza gelecek olursanız siyasi sayfalara veya tartışmaya açık sayfalara hiç girmemem gerekirdi çünkü ben sinema ve müzik maddeleri açmaya çalışan sade bir kullanıcıyım. Şu suçlamalardan tamamen sıyrılıp önüme bakayım bana ne siyasetten diyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum yine geçmişteki suçlamalarla yine engelleniyorum. Alakam yok diyorum iddialarını tamamen reddediyorum sizde bırakın bunları ben bunları bıraktıktan sonra yine gelip bana Sen eskiden böyleydin artık hep böylesin demeyi kesin tartışmayı körüklemeyin. Sevimleribo (mesaj) 12:57, 11 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı:PierreLotte[kaynağı değiştir]

İddia ve Kanıtlar[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcının PierreLotte olduğunu düşünüyorum. Benim mesaj sayfama bakarsanız ikisinin yazış biçimi aynı. Komünist Parti ilçe başkanıyım demiş. Pierrelotte de AKP ilçe başkanıyım demişti. Sadece anlaşılmasın diye parti ismi değiştirmiş olabilir. PierreLotte öğrenciydi. Bu kullanıcı da öğrenci. Yazarım demiş. PierreLotte de yazarım demişti. Sonra tam bakamadım ama Sakhalino ile mesajlaşmalarında PierreLotte ismini kullanmış. Bu veriler PierreLotte olabileceğini gösteriyor. Saygılarımla... İtalyakurdumesaj atın! 10:51, 17 Ocak 2016 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

@İtalyakurdu elbette kukla olacak diye birşey yok lakin, bu kukla şüphelileri davasından daha iyisi VP:Dİ sayfasına diğer kuklaları da ekleyip dava açmak. Aksi takdirde davanın biryere varamayacağını düşünüyorum --İnternionmsj 19:52, 19 Mart 2016 (UTC)
Kısacası burası görüşlü kukla davası yeridir, Vikipedi:Denetçi isteği sayfası acil kukla davaları içindir aksi takdirde davanın bir yere varamayacağını düşünüyorum.--İnternionmsj 19:56, 19 Mart 2016 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Mehmetermiş[kaynağı değiştir]

İddia ve Kanıtlar[kaynağı değiştir]

  • Mehmetermiş Kurtlar Vadisi Pusu maddesindeki vandazlimi yüzünden iki defa engellendi. Sonuncusu 23 Ocak tarihindeydi bir haftalık bir engeldi. 60.000 küsürlük bir içeriği düzenli olarak geri alma işlemi. [10] [11] Bir gün sonra benzer işlem Karabela360 tarafından yapıldı. İki defa tekrarlandı. [12] [13]
  • İki kullanıcı da Andrei Tykin sayfası için fotoğraf yükledi. [14] ve Dosya:Tilki-andre 765431.png. Mehmetermiş'in yüklediği fotoğraf silindiği için birebir aynı fotoğraf mı hizmetli olmadan görülemiyor.
  • Her iki kullanıcıda genel itibariyle aynı maddelere katkıda bulunuyor. Kullanıcı sayfası oluşturma gereği duymuyor.— Bu imzasız görüş AlexandreManette (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Uranyum97[kaynağı değiştir]

İddia ve Kanıtlar[kaynağı değiştir]

Adı çok büyük bir ipuçu, aynı zamanda durumu kabul etmiş bi anlamda [15] --Kudyaz 16:34, 27 Mayıs 2016 (UTC) }}

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]