Vikipedi:Kukla şüphelileri/Arşiv/2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfada değişiklik yapmayınız!

Kullanıcı:Eyilmaz34[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Ayşegül Korkmaz[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

Bir görüşüm olmayacak yaptığınız yanlıştır... Beni men edebilirsiniz burdan ama daha öceleri burdaki idareci vasfındaki kişiler Meriç Soylu ablanın ölümüyle gündem oluşturduğunu kaydadeğer olmadığını savunan ithamlarda bulundunuz PKK taraflısı üç bayanda ölümleriyle kayıtedilebiliyorsa bu sizin tarafsızlığınızı gölgeler... Benim söyleyeceğim sizler bir sanat elçisi güzide bir insanı buraya koyacak kadar cesaret timsali değilsiniz... Beni yasaklarsanızda yasaklayın özür dilemem hatam olduğunu sanmıyorum katkı sağlamaya çalıştım isterdim Meriç abla sayfanızda yer bulsun çünkü gerçekten çok iyi ve güzel sanat adına başarılı işler çıkaran yürekli bir insanı yok saymayıp kayıt etmenizi umardım ama çabalar boşuna yazık oldu sağlık olsun Saygılar sizlere...Bu imzasız yazı Ayşegül Korkmaz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

İddiaya konu kullanıcıların katkı geçmişi incelendiğinde bariz bir davranışsal ize rastlanmaktadır. Kukla amaçlı açılan kullanıcı hesabı süresiz engellenmiştir. --Superyetkinileti 18:49, 31 Ocak 2013 (UTC)

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

1 Ekim 2011 tarihinden itibaren kişisel sitemle birlikte şahsıma yönelik tam bir yıldır etnosentrik saplantılı saldırıya maruz kalıyorum. İsim ve kullanıcı sayfası aynı olduğu gibi ustasına ve diğer kuklasına da mesaj atmıştır. Mesaj sayfama bıraktığı mesaj da yıldırma hareketidir. Aylardır ortada yoktu, ben tartışma sayfasına yazdıktan iki saat sonra cevap yazdı. Demekki başka bir isim altında hâlâ vikipedide. Dün 7 Eylül 2012 günü açılan "Amadoni 2" hesabı vikideki gizli hesabını örtme amaçlıdır aynı zamanda. İlginçtir ki "keyfe keder" terimini kullanıyor ve bu terimi kullananlar fazla olmasa gerek. "Kullanıcı:Yolcular" ile "keyfe keder" yan yana geldiğinde otobüs firmaları akla gelmektedir. Hizmetliler sessiz kaldıkça rahatsızlık vermeye devam ediyor. --Kmoksy (mesaj) 14:04, 8 Eylül 2012 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Senin nereli olduğunu sormak ve benim o kişi olmadığımı söylemek rahatsızlık vermek mi?Amadoni (mesaj) 08:20, 9 Eylül 2012 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı zaten Amadoni olduğunu kendisi belirtmiş. Dolayısı ile engelleme yapıldı. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:40, 9 Eylül 2012 (UTC)

Kullanıcı:Belgrad kapı[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

  • Aynı tür davranışlar ve aynı maddelere yönelik değişiklikler, dosya yüklemeleri... esc2003 (mesaj) 16:20, 5 Kasım 2012 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Bence de olabilir. Ayrıca anonim olarak ta aynı değişiklikleri yapan biri var Belgrad ile..---Aguzer#Cx|8|Kasım|2012|15:00|

Karar[kaynağı değiştir]

Onaylanmış Yapılan davranışsal iz analizinde iki kullanıcının birbirlerinin kuklası olduğu tespit edilmiştir. Gerekli işlemi yapmak için bir hizmetliye başvurabilirsiniz. Sevgiler. --e.c. 19:10, 16 Kasım 2012 (UTC)

Kullanıcı:Bumo[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

  • Facebook'tan sayfama abone olan "Ha Gerksiz" adlı kullanıcının sayfasında "Yaşlı bumo FC" var ve vikideki Kullanıcı:Bumo ile bağlantılı olduğu açık. Dün bana Facebook'ta "neden resmimi kullanıyorsun" dedi ve ben de hemen engelledim,
  • Hemen peşinden dün Vikide kendi sayfasına ekleme-çıkarma yapıp oyalandı. Bugün de "Amadoni Amadoni" hesabıyla ve benim Facebook resmimi kullanarak arkadaşlık isteği gönderdi ve engelledim.
  • Benim Ardahan'daki eski köyümümün maddesi Ortakent, Hanak, sitemde yazdığı için Kullanıcı:Yolcular tarafından açılmıştı ve daha sonra bu maddeye Kullanıcı:Ortakent katkıda bulundu.
  • SORU-1: Bu kukla ustasının Vikipedideki bilmediğim hesapları (büyük ihtimalle var, zira kimsenin izlemediği sayfalara ben müdahale edince anonim olarak müdahale ediyor. Bu konuda "Denetçi" isteğinde mi bulunmam gerekiyor.
  • SORU-2: Bu saldırılar alenen psikopat niteliktedir ve bu konuda Vikipedi yönetimi benim haklarım (varsa eğer) ne yapabilir?
  • Tehditin boyutlarını göstermesi açısından, birkaç ay önce köy çeşmesinde bir kullanıcı tarafından sitem ortaya atılmıştı ve sonrasında "www.kmoksy.tk" adıyla sitemin kopyası ortaya çıktı, fakat robot.txt kullandığı için Google içeriğine ulaşamıyor. Sıkıldım artık, bana bir zarar geldikten sonra mı Vikipedi harekete geçecek?

--Kmoksy (mesaj) 09:48, 29 Aralık 2012 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle bahsettiğiniz gibi olay Vikipedi dışı saldırılar haline geldiği için hızlıca müdahale etmeye çalıştım. Yapılan denetlemede, Kullanıcı:Bumo ve Kullanıcı: HAKİKİ AMADONİ'nin kukla oldukları tespit edilmiştir. Gerekli engellemeleri yaptım. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:54, 29 Aralık 2012 (UTC)

Kullanıcı:178.233.14.210[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Kullanıcının 11 Eylül 2012, 14 Ekim 2012, 20 Ekim 2012, 16 Aralık 2012, 28 Aralık 2012 ve 8 Ocak 2013 tarihili katkıları kukla olduğunun kanıtıdır ve beni hem Vikipedide rahatsız ettiği gibi Facebook hesabımda da tehdit etmektedir. Mesaj sayfamdaki Bu katkısı Facebook'taki uzantısıdır. --Kmoksy (mesaj) 20:18, 8 Ocak 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

kullanıcı bir yıldan fazla zaman önce süresiz olarak engellenmiş. bu ıp de rahatsızlık nedeniyle engellenmiş. bu istekten nasıl bir yarar umulduğunu ve bu değişiklik savaşına neden girildiğini anlamış değilim. lütfen bu tip ıp katkılarında hizmetlilere haber vermekle yetinin ve çalışmalarınızı sürdürün. --kibele 08:57, 9 Ocak 2013 (UTC)

Bu tür kışkırtmalar nasıl engellenecek? --Kmoksy (mesaj) 18:50, 10 Ocak 2013 (UTC)

Kullanıcı:Gomada[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

TBA ihlâli etnosentrik Kürtçülüğe karşı sergilemiş olduğum son haftalarda Türkçe vikideki benim hareketlerimin "Xosere, Neribij, Azadi, Gomada" gibi aynı yolun yolcusu olan kullanıcılar tarafından dikkatle takip edildiğini görüyorum. Bana göre Mamkemal ile Gomada'nın aynı kişi olduğunu gösteren iki işaret var:

  1. Kullanıcı Mamkemal "19:00, 26 Nisan 2013" tarihinde Tartışma:Ankara keçisi sayfasına "Bilimsel çalışmalar dururken bir devlet kurumunun sitesinden alınan bilgiler özellikle de İngilizce kısmı için yazılan bilgilerle çelişiyorsa ortada bir problem var demektir. Bunun düzeltilmesi lazım" diye yazdı. Ben "16:24, 26 April 2013‎" tarihinde İngilizce vikideki en:Angora goat maddesindeki iddialara "fact" şablonu yerleştirdim. Bundan tam on gün sonra, "06:24, 6 Mayıs 2013" tarihinde Mamkemal Hermann Wenzel'in kitabından bahsettikten sonra, Gomada "10:05, 6 May 2013" tarihinde İngilizce vikide "fact" şablonlarını kaldırdı.
  2. İkinci işaret: Ben "04:06, 6 Mayıs 2013‎" tarihinde Mamkemal'e "Almanca vikiye baktınız mı. Kaynağı gördünüz mü?" dedim ve Almanca vikide yokken Gomada tarafından "10:30, 6 Mayıs 2013" tarihinde ekleme yapıldı. Sonra da "22:52, 6 Mayıs 2013‎" tarihinde Mamkemal "Almanca Viki'nin ilgenlidigim kismi icin Turkce tercumesi..." dedi.

Bunlar birbirinden haberli kişiler. Gomada kendi kullanıcı adını lekelememek ve "adından dolayı tepki çekmemek" için farklı bir kullanıcı adıyla Wenzel'in iddiasının Türkçe sayfaya eklenmesini istemiştir. Yalnızca Wenzel'in kitabında geçmektedir bu spekülatif bilgi. Yaylada konar-göçer yaşayan Yörükler ve Kürtlerin "keçi gibi kıvrak ve yaylacıl/kayacıl" kıl keçisi ile konar-göçerliği bırakıp yerleşen Anadolu Türkmenlerinin ve Orta Anadolu Kürtlerinin yetiştirdiği "koyun gibi uysal ve ovacıl/toprakçıl" Ankara keçisi (Batı ve Orta Anadolu'da daha çok "filik" olarak bilinir) birbirinden davranış ve coğrafya olarak farklı ırklardır. Wanzel'in 1932 ve 1937 yıllarında yayımlanan kitabında nasıl yansıtıldığını bilmiyorum (kitaba ulaşamadım), bildiğim o ki bu iddianın ondan sonra dillendirilmediğidir. Bu iddia inandırıcı olsaydı günümüzde bilim adamları tarafından da söylenirdi, zira Ankara keçisinin yayılımı taaa Güney Afrika'ya kadar ulaşmıştır --Kmoksy (mesaj) 09:44, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

What is happening here? Sorry Kmoksy but i dont have time to waste with such stuff. I dont know how you can blame people so easily. I dont know your rules here. But i know that, it's not kind to blame people without proofs. Its better to communicate with bureaucrats here.--Gomada (mesaj) 18:41, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Btw, article of Angora goat is in my Watchlist. Takabeg has added Wenzel as a source to article of Kurds of Central Anatolia in (8 September 2010), after that in 2011 i saw the information and i added to article of Angora goat.--Gomada (mesaj) 18:53, 19 Mayıs 2013 (UTC)
@Takabeg, Is it so simple? i didnt like this sentence; Gomada'nın kendisi de aklanmak istediği için. Did i do something wrong? It shows me as a guilty person. Kmoksy has only a claim and i wrote to Kullanıcı:Elmacenderesi, if its necessary, they can check my IP. Otherwise, you cant say, lets just check X person's IP. So, please dont change the meaning of my words.(Kullanıcı:Elmacenderesi will check IPs, if Kmoksy's claims are really remarkable) I took a look at Kmoksy's edits today. He/she has also blamed some other users. Can you blame another user when you are just curious? For example, Kmoksy's words are similar to yours. He/she doesnt even know me, but he/she has used your claims, as Ethnocentrism etc. Should we say Kmoksy is your meatpuppet? I think, it shouldnt be so simple to blame users or? Kmoksy has directly said that Mamkemal is my other account.(Sockpuppet) For such a claim, Kmoksy needs good proofs or?--Gomada (mesaj) 18:38, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Yukarıda iki kullanıcı arasındaki davranışsal benzerliklerini kanıtlamak amacıyla etnosentrik Kürtçü özerlikleri gösterildiyse de, bu sayfanın asıl maksadı Kullanıcı:Gomada ve Kulllanıcı:Mamkemal tarafından etnosentrik propagandanın yapılıp yapılmadığını incelenmek değildir. Yeni oluşturulan ve sadece Tartışma:Ankara keçisi ile ilgilenen bir kullanıcının diğer projelerdeki aynı maddeler ile (interwikiler ile) aynı günlerde ve aynı saatlerde ilgilenen kullanıcının kuklacı /canlı kuklacı olup olmamasıyla ilgilidir. Takabeg ileti 20:28, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

İlgisiz Yapılan detaylı inceleme sonrasında iki kullanıcı arasında bir bağ bulunamamıştır. Sevgilerimle... --e.c. 08:36, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Kullanıcı:CemPirinczade[kaynağı değiştir]


Not: Aşağıdaki isimler davaya Kullanıcı:ANADOLU tarafından eklenmiştir. ANADOLU'nun açacağı dava, yukarıdaki kullanıcıları da kapsayacağından ayrı davaya gerek olmaz diye düşünerek burada incelenmesinde sakınca görmedim. --esc2003 (mesaj) 16:27, 21 Mayıs 2013 (UTC)


Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Vikipedi açısından tehlike arz etmemekle birlikte yaptıkları şey tartışma sayfasında yazdıkları yorumlarla fikir birliğinin sağlandığı izlenimi vererek madde adını değiştirmektir, Hasanbilir1971 adlı kullanıcı diğerlerinin aksine yönde yorum yapmış. Kuklacılık izlenimi vermemek için yapılmış olacağı ihtimalini düşünerek onun da incelenebileceğini düşünüyorum. --esc2003 (mesaj) 19:53, 13 Mayıs 2013 (UTC)

PS: Kullanıcı:Cemyildiz devriye yetkisine sahiptir.
PS: Kullanıcı:CemPirinczade burada IP adresinin açığa çıkmasını istemediğini söyleyerek kukla şikayetini başlatan kullanıcıdan şikayetini geri çekmesini talebinde bulunuyor. Kullanıcı:CemPirinczade hesabının IP denetimi yapılırsa, bu hesaba aynı birbirinden çok uzak coğrafyalardan (örneğin ABD ve İngiltere'den) müteaddit defalar girildiği açığa çıkabilecektir. Bu durumda canlı kukla olayının ne denli tehlikeli boyutlara ulaştığı da görülebilecektir.
PS:Kullanıcının kukla listesinin bu kadarla sınırlı olmadığı da ihtimal dahilindedir. Çünkü bir yandan CemPirinczade adresinden tartışıyorken, arada IP adresinden bilgi giriyorsa, demek ki sıkça oturum açıp kapatmakta, kullanıcı adları arasında dolaşmaktadır. Yani aynı IP adresinin başka kimler tarafından kullanıldığı da tespit edilmeli. ANADOLU (mesaj) 18:35, 17 Mayıs 2013 (UTC)
PS: İlgi alanlarının örtüşmesine karşılık Kullanıcı:Cemyildiz'in katkılarını düzgün Türkçe'yle yaptığı, oysa Kullanıcı:CemPirinczade'nin oldukça bozuk Türkçe kullandığı görülmektedir. Kullanıcı:CemPirinczade'nin bazı küçük katkılarını iyi bir Türkçeyle yaptığı da görülebilir. Diğer yandan, kimi katkılarında Türkçesi gayet iyiken, kimi katkılarında çok bozuk olan diğer kullanıcılar da bulunmaktadır. Yukarıda değinilen birbirinden uzak coğrafyalara ait IP'lerden aynı hesaba girilmesi durumu kontrol edilirse, bunların da açığa çıkacağı malumdur. Bu durumda canlı kukla kullanılması ya da daha başka türlü kural ihlalleri olabilir.ANADOLU (mesaj) 09:19, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Aynı şüpheleri paylaşıyorum. Dikkat edilirse kullanıcıların ilk katkıları direkt olarak bu tartışmaya.--RapsarEfendim? 20:23, 13 Mayıs 2013 (UTC)
  • Üstelik, yukarıda şikayeti başlatan kullanıcının "vikipedi açısından tehlike arz etmediği" şeklindeki değerlendirmesinin fazla iyimser olduğunu düşünüyorum. kuklacılık vikipedi açısından her zaman büyük tehlikeler arz etmiştir. böyle bir durumun tespit edilmesi halinde tüm suçluların öngörülen şekilde cezalandırılması gerekmektedir. fakat suçu sabit görülünceye değin herkes masumdur elbette. ANADOLU (mesaj) 12:51, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Vikipedi:Kukla şüphelileri/Tirgil34 örneği var. İngilizce ve Almanca vikipedilerine bayağı zarar vermiş ve süresiz engellenmiş (Tirgil34 (En), Maikolaser (En) ve Tirgil34 (De), Maikolaser (De)), fakat Türkçe Vikipedide ise o kadar zarar vermemiş. Takabeg ileti 14:25, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Şimdi farkettim. Selgayı kaçırdık :) Takabeg ileti 14:34, 17 Mayıs 2013 (UTC)

Burada listeye Cemyildiz adlı kullanıcı eklendi. Ancak aşağıda gösterdiğim linklerde katkılarına baktığım kadarıyla iki kullanıcı arasında herhangi davranışsal benzerliği tespit edemedim.

Sadece ikisi de Cem, biri 1 ay önce girmez oldu, diğeri 1 ay önce girmeye başladı. Bunlar delil olamaz. Cemyildiz listeden kaldırılsın. Takabeg ileti 10:53, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Takabeg'e değerli zamanını ayırarak incelemede bulunduğu için teşekkür ediyorum. Fakat benim iddiam canlı kukla davası ve aynı hesabın birden fazla kişi tarafından ortak kullanılmasına ilişkindir daha çok. şüphelerimi ve kanıtlarımı yukarıda belirttim. öte yandan cemyildiz'la cempirinczade arasındaki ilgiden çok, cempirinczade hesabına kimlerin nerelerden girdiği meselesi mühimdir. bir hesaba günde birkaç kez birbirine çok uzak coğrafyalardan girildiği tespit edilirse, çok şeylerin açığa çıkağı malumdur. denetçiler gereğini yapacaklardır umarım. bu arada, denetçi meselesiyle ilgileniyordunuz, bir gelişme oldu mu acaba? ANADOLU (mesaj) 11:02, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Telaşa mahal yok. bir yanlışlık varsa, denetimde ortaya çıkar. mesnetsiz bir karalama ve iftira tespit edilirse, yapan cezalandırılır. CemPirinczade'nin dünkü ve bugünkü katkılarının incelenmesinden de enteresan sonuçlar çıkıyor ortaya, fakat bunları şimdilik şiakyete dahil etmedim. Telaşa mahal yok. ANADOLU (mesaj) 11:05, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Telaşa mahal yok. alakasızlar açığa çıkar. denetçilerimize güvenmiyor musun? ANADOLU (mesaj) 11:50, 19 Mayıs 2013 (UTC)
Delilsiz iddialar ve zayıf delilli iddialar için denetçi aracı kullanılamaz. Denetçiler bu konuda hassas davranırlar. Zira aracı kötüye kullanıldığında meta 'ya, özellikle gizlilik ilkesine olan saygının olmadığı düşünüldüğünde Ombudsman comission a, Wikimedia Vakfı Yönetim Kuruluna başvurulur.Takabeg ileti 20:51, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Cihan zaten 1 saat katkı yapmış topu topu. "sürekli saldıran" dediğiniz şey topu topu 1 saatte yapılan saldırılar. sorun cihan değil ki. CemPirinczade şurada Cihan zaten belli ki bir daha edit yapmaz herhalde" diyor. nereden belli? Yani cihan ortalığı kalabalıklaştırmak için ortaya atılan bir yem de olabilir. yani mesele cihan değil. ANADOLU (mesaj) 12:10, 19 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Azadi[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Kullanıcı Azadi, Kullanıcı Neribij'in canlı kuklasıdır. Azadi'nin ilk kaydı 57 gün önce (19 Mart 2013) Zazaca Vikipedi'ye (diq) olmuştur. Kullanıcı Neribij'in burada Takabeg tarafından şikayet edildiği ve benim tarafımdan Vate dergisinin SAS gösterildiği aynı gün (26 Nisan 2013) Ad değiştirme El koyma sayfasında anonim olarak "Azadi" adına müracaat yapılmıştır. İlginç bir detay. Bu müracaat 3 Mayıs 2013 günü onaylanmıştır ve 5 Mayıs 2013 günü Türkçe vikiye katkı yapmaya başlayan Azadi tarafından aynı gün içerisinde şikayet edilmemde şahsımın yıpratılması ve yıldırılması hedef alınmıştır (Bakınız Kürtçülük-Zazacılık tartışmaları: Tartışma:Zazalar, Tartışma:Zazaca, Tartışma:Kırmançça ...). Organize işlerdir bunlar ve ben bu yüzden hizmetli Kibele tarafından iki gün süreyle keyfi ve tarafgir olarak engellenmişimdir (Engellenmenin başlangıcı: 16:07, 8 Mayıs 2013; Engellenmenin bitişi. 16:07, 10 Mayıs 2013; Engellenme numarası: #68203). Bu ilginç detay, kullanıcı Kibele tarafından "VP:İÜYYKÜD ihlallerine bir son verelim" gerekçesiyle geri alınmıştır. Esasen Kibele'nin yaptığı şey bu tespitin ortaya çıkmasını engellemeye yöneliktir. Kibele hakkında şikayet burada sürmektedir. --Kmoksy (mesaj) 04:55, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Her iki kullanıcının katkı saatleri:

  • Azadi:
    • 20:28, 15:18, 15:02, 14:50, 12:41, 12:36, 12:22, 5 Mayıs 2013
    • 20:08, 20:04, 08:14, 6 Mayıs 2013
    • 22:14, 18:18, 18:17, 18:16, 18:11, 18:09, 18:01, 17:56, 00:26, 00:12, 7 Mayıs 2013
    • 18:48, 8 Mayıs 2013
    • 20:13, 20:10, 20:06, 20:04, 20:03, 20:02, 19:59, 19:52, 19:45, 19:44, 19:34, 19:20, 13:50, 13:36, 11 Mayıs 2013
    • 12:40, 12:35, 12 Mayıs 2013
    • 16:54, 15 Mayıs 2013
  • Neribij:
    • 18:13, 18:13, 17:53, 17:30, 17:28, 17:27, 17:20, 16:28, 05:22, 04:45, 04:09, 00:31, 5 Mayıs 2013
    • 22:23, 21:08, 17:59, 17:40, 17:36, 17:12, 17:11, 17:07, 14:54, 11:59, 11:44, 11:41, 08:29, 6 Mayıs 2013
    • 14:49, 14:44, 14:42, 14:05, 13:54, 13:52, 13:31, 13:17, 10:17, 00:31, 00:20, 00:11, 7 Mayıs 2013
    • 02:59, 8 Mayıs 2013
    • 18:48, 17:18, 9 Mayıs 2013
    • 04:31, 10 Mayıs 2013
    • 22:03, 22:12, 15 Mayıs 2013

--Kmoksy (mesaj) 12:47, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Bence de canlı kukla olarak kabul edilebilir. Kullanıcı:Azadi'nin Zazaca Vikipedideki kendi kullanıcı sayfasına bıraktığı bu yazı dikkat çekicidir. Durup dururken Türkçe Vikipedideki hesabı ile ilgili mesaj attı. Kimlere hitaben ? Ne amaçla ? Anlaşılması zor bir mesajdir. Off-line kuklacılığın yapıldığı kanaatindeyim. Takabeg ileti 05:11, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Buraya cevaben atmış.--RapsarEfendim? 08:34, 16 Mayıs 2013 (UTC)
@Rapsar: Azadi ← None (SUL Request) işini zaten biliyoruz. Kullanıcı:Kmoksy birkaç kere dile getirmiştir. Mesele, durup dururken niye Zazaca Wikipedide öyle bir mesajın atılmasıdır. Takabeg ileti 09:37, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Superyetkin demiş ki: Zazaca Vikipedi'deki ileti sayfanıza bu ad değişikliğini onayladığınıza ilişkin bir not düşebilir misiniz?. O da not düşmüş.--RapsarEfendim? 09:48, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Hmm. Anladım. Takabeg ileti 10:21, 16 Mayıs 2013 (UTC)

1. Dava A (Neribij'in ısrarla Propaganda ve TBA ihlal etmesinden dolayı Mirzali 1 günlüğüne engellenmesiyle ilgili olarak Mirzali'nin hizmetli yetkisini kötüye kullandığını iddia eden Gomada tarafından açılan "dava")

Burada (12:58, 27 Nisan 2013) Neribij support oyu verdi.
Burada (14:07, 27 Nisan 2013) 78.166.129.78 = Azadi de support oyu verdi.

2. Dava B (Ackdeals'in Kişisel saldırı yasak ve Nezaket ihlal etmesinden dolayı Xosere tarafından 6 aylığına engellenmesiyle ilgli olarak diq:Karber:Xosere'nin yaptığı işi meşrulaştırmak amacıyla Gomada tarafından açılan "dava")

Burada (17:33, 8 Mayıs 2013) Neribij support oyu veriyor.
Burada (08:56, 9 Mayıs 2013) Azadi, Neribij'in support işaretini kaldırıp kendisi support oyu verdi.

3. Metada Mirzaliyi desysop etmek için Gomada tarafından başlatılan başvuru:

Burada Azadi (17:01, 19 Mart 2013) Takabeg'in (yani benim) Zazacayı konuşamadığını vurgluyor.
Burada Neribij (17:32, 19 Mart 2013) Takabeg'in Zazacayı konuşamadığoını vurgluyor.

Ancak bu dava Türkçe Vikipedi ile sınırlı olmayarak diğer projeler ile de ilgili olduğu için ve Zazaca Vikipedide checkuser olmadığı için metaya başvurması daha doğru gibime geliyor. Tabi Türkçe Vikipedi ile ilgili mesele eğer burada halledilebilirse halledilsin. Takabeg ileti 10:21, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Buradaki her Kürde irkcilik ile suçlayamassiniz, komsky ve takabeg, sabah oglen aksam bol bol sohbet tartisma sikayet ile sensasiyonel pesindeler. !Alsace38 (mesaj) 19:44, 16 Mayıs 2013 (UTC)
Gerçekten buradaki her Kürde ırkcılık ile suçlayanlar var mı ? Varsa gösteriniz, uyar mesajı göndereyim. Takabeg ileti 19:48, 16 Mayıs 2013 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Öncelikle savunmama Kmoksy ve Takabegi tebrik ederek başlamak istiyorum. Çok başarılı bir hafiyelik örneği sergilediniz!? Beni resmen türkçe vikipediden soğuttunuz, bunu da eklemek isterim. Ama bu böyle kalmaz. Madem suçlamada bulunuyorsunuz, bunun sonuçlanması gerekiyor. Nasıl kontrol edilecekse benim hesabıma bakılmasını rica ediyorum. Ayrıca bu mesajımdan sonra kullanıcı Neribije buraya fikrini yazması için bir mesaj atacağım. Ortada suçlama var ama suçlananlara haber verilmiyor. Ne acı ki kullanıcı Kmoksy kişileri mesnetsiz bir şekilde şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Gördüğüm kadarıyla Takabegle beraber yönetici Kibeleyi de zan altında bırakma çabası var. (Umarım bu tespitten sonra bir de Kibelenin kuklası olduğumu ortaya atmazlar :)) Neyse şimdi gelelim iddalara;

1.Kmoksy iki ay önce hesap açtığımı söylemiş. Yeni üye olmanın suç olduğunu bilmiyordum. Ama daha önceden söylediğim gibi herkes için bir başlangıç vadır.

2.El koymaya başvurdum, çünkü hesabımı türkçe vikipedide kullanamadığımı fark ettim ve yöneticiye sordum, ne yapacağımı söyledi ve yardım etti.

3.Kmoksy, hala bilmediğin bir şey için ‘‘‘Organize işler‘‘‘ tabirini kullanarak insanları suçlayıp zan altında bırakıyorsun. Senin yaptığın o kadar kişisel saldırı ve karalamalara ragmen sadece 2 gün engellendin ve gelir gelmez buna devam ettin ama ısrarla başkalarını suçluyorsun. Merak ediyorum, yaptığın ihlalin savunmasını ne zaman vereceksin. Hep suçlayarak kendinizi gizleyemezsiniz. Son mesajımda dediğim gibi öyle görünüyorki kimi kullanıcıların burda ‘‘‘kural ihlali yapma ayrıcalığı’’’ var.

4.Takabeg Zazaki vikipedideki oylamaları kanıt olarak sunmuş. Tekrar söylüyorum Takabeg siz Zazaca bilmiyorsunuz. Zazaca bilen herkes bunu görüp söyleyebilir. Ackdeals ve Mirzalinin kullanıcılara olan hakaretleri beni kendi anadilimin olduğu vikipedide hayal kırıklığına uğratmıştır. Burda ettikleri küfür ve ihlallerin bir kısmını yazmıştım. Eğer küfür etmek Takabeg için tahammül edilecek birşeyse, bu onun bileceği kendi kişisel kabulüdür. Ama ben kabul etmiyorum ve bunun önüne geçmek için yapılan şikayetlere destek gerekiyorsa, tekrar usanmadan destek veririm. Burda öyle görünüyor ki Kmoksy de küfre karşı tepki göstermiş.

5.Takabeg, burda yaptığım minik hatayı kanıt olarak sunmuş. :) Ben orda kullanıcı Neribijin hazır ‘Support’ yazısını alayım derken, kes şeklinde almışım. Yani ondan alıp kendi yorumuma eklemişim. Fark edince düzelttim. Bu mu yani? insan dalgın olamaz mı bazen? Bırakın da yeni bir kullanıcı hatalarını görüp düzeltsin ve tecrübe kazansın. Önemli olan şikayette tecrübeli olan arkadaşların, ayıkken insanları suçlamaması. Şimdi benim ricam, bir kukla olup olmadığım nasıl belirleniyorsa, lütfen yöneticiler bunu belirlesin. Ama sonucunda, kukla olmadığım belli olunca, kişileri vikipediden soğutan ve onları karalayan arkadaşların ciddi bir uyarı ve engel almasını yöneticilerden rica ediyorum. Böyle her gelen vikipediden soğutulacaksa, özgür ansiklopedi tabiri kaldırılsın. Çünkü bu durumda burda bulunma hakkı sadece belli kişilere kalıyor.--Azadi (mesaj) 14:21, 16 Mayıs 2013 (UTC)

"Kuklacılık" değil "canlı kuklacılık" konuşuluyor. Takabeg ileti 14:26, 16 Mayıs 2013 (UTC)
  • İddia eden iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Ortada bir iddia var, ama elle tutulur ciddi bir kanıt yok malesef. "Her iki kullanıcının katkı saatleri" diye belirtiği saatlere bile bakıldığında saatlerin birbirini tutmadığı ve hatta bazı yerlerde günlerin de birbirini tutmadığı görülecektir, yani anlamsız bir manipülasyon olmuş. Kullanıcı:Takabeg'in alakasız olmasına rağmen diq.wikipedia'yı örnek göstermesi de manipülasyondan başka bir şey değil; çünkü orada aktif olan çok az kullanıcı var, bunların da bir şekilde belli yerlerde görüşlerinin uyuşması kadar doğal bir şey olamaz. Aynı mantıkla gidilirse Takabeg'in bütün oylamalarda Mirzali ile beraber hareket ettiği görülecektir, üstelik Zazaca bilmediği halde acayip bir aşk ve şevkle konulara taraf olup müdahale etmektedir. Yine aynı şekilde burada ve başka birçok yerde Kullanıcı:Kmoksy ile beraber hareket etmektedirler. Bu kadar katkımı geri aldığı halde onu hiç şikayet etmememden cesaret alarak Azadi kullancısının da katkılarını aynı şekilde geri alınca şikayet edildiğinde sanırım bir şok yaşadı. Şikayet etme hakkını sadece kendinde mi görüyor acaba? diye sormak lazım. Her zman söyleidğim gibi ilke oalrak meselelerin tartışma sayfalarında çözülmeisnden yanayım, ama uzlaşmaya hiç yanaşmayan kişilerin de nihai olarak şikayet edilmesine de bir şey diyemem.
    Bu mesnetsiz iddianın amacının şahsımı yıpratma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı:Takabeg ve Kullanıcı:Kmoksynin bana karşı oldukça organizeli ve sistematik bir yıldırma girişiminde bulundukları tartışma sayfaları ile şikayet sayfalarından görülebilir. Eğer ortada bir canlı kuklacılık varsa belki bu iki kullanıcı arasındaki ilişki bu tanıma daha uygun düşer. Mesela Takabeg'in buradaki davetinden sonra, şu maddelerdeki tartışmalarda sürekli beraber hareket ettikleri görülüyor: Tartışma:Nuri Dersimi, Tartışma:Zazaca, Tartışma:Zazalar, Tartışma:Ahmed el-Hasi... Zaten bu iki kullanıcı arasındaki "canlı kukla" şüphemi daha önce şikayet sayfasında dile getirmiştim, ama somut bir girişimde bulunmamaıştım. Çünkü bu kişilerle uğraşamya ne vaktim ne de niyetim var. Gölge etmeyin başka ihsan istemez kabilinden yani... Yine bu kullanıcıların VP:3R kuralını ihlal etmemek için sürekli dönüşümlü bir şekilde değişiklikleri geri almaya çalıştıkları görülüyor. Şuradaki dönüşümlü değişiklikler gibi: 1, 2, 3... Yine kullancıların özellikle belli konularda beraber hareket etmek için birbirlerini uyardıkları ve ideolojik bakışlarını belli ettikleri görülüyor: Bakınız... Söz konusu kullanıcıların kendi yaptıklarını örtmek için başka kullanıcıları şikayetler ile bezdirmek gibi hoş olmayan taktiklere başvurduklarını düşünüyorum. Mesela şurada beni şikayet eden Takabeg, destek Kmoksy olduğu görülüyor. Hemen ardından ise burada bu sefer şikayet eden Kmoksy, destek veren Takabeg olduğu görülüyor. Yine şurada Vate Dergisi maddesi (büyük oranda tarafımdan yazılmış) Kullanıcı:Kmoksy tarafından KD olmadığı iddiasıyla silinmeye aday gösteriliyor Takabeg tarafından destekleniyor ancak başarılı olunamıyor. İstekleri-iddiaları kabul görmeyince maddedeki Silinmeye aday şanlonu ve KD etiketini kaldırıyorum, ama iki kullanıcı tekrar beraber hareket ederek değiişikliiğimi geri alıyorlar. Üstelik tartışma sonuçlanmasına rağmen mantıkla telif edilemyecek bir biçimde bunda ısrar ediyorlar. Ve en son bu şikayette de görüldüğü gibi iki kullanıcı beraber hareket ediyorlar. Daha fazla ayrıntıya girmeyi gereksiz görüyorum. Kısacası bu şikayeti de, diğer şikayetlerdekiler gibi kendi yaptıkalrını örtmek için bir perdeleme, diğer şikayetlerdeki başarızlığın bir tür intikamı ve şikayet müessesesinin suistimali olarak değerlendiriyorum. Bu konuda çok rahatım, wikipedia yetkilileri istedikleri araştırmayı yapabilirler. Neribij (mesaj) 19:36, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

İlgisiz Yaklaşık 1 saatimi bu davayı incelemek için harcadım ancak bir kuklacılık faaliyetine rastlayamadım, dilerseniz daha ayrıntılı kanıtlar ile beraber yeni bir dava açabilirsiniz, sevgilerimle... --e.c. 18:10, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Kullanıcı:Biyergeyiyer[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Bumo (Beyiyergeyiyer) gibi Biyergeyiyer de GGOAL sayfasına katkı yapmaktadır ve iki isim arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. İngilizce vikide en:User:Beyiyergeyiyer'in kukla olduğu tespit edilmiştir. Kullanıcı Bumo'nun sayfasında şahsıma küfür eden 64.71.32.23 ve diğer anaonim kullanıcıların da aynı kişi olması muhtemeldir. Meta'da Aguzer ile Amadoni arasındaki mesajlarda geçen "Sayın aguzer gördüğünüz gibi saldırı kuklacılık burdada bitmiyor açıkça yapıyorlar bu User:Beyiyergeyiyer kuklası muhtemelen kmoksy,eldarion ve Mskyrider in üçünden birinin kuklası olma ihtimali yüksek bir kukla hesap yani bir dakka boş durmuyorlar" sözü de bu bağlamda ele alınabilir. Ayrıca Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Aguzer 2 sayfasında Aguzer'in "kabul etmediği" Hortum Süleyman, Hortuum ve Homofobik hasapları ile Beyiyergeyiyer (< Bey'i yer Gey'i yer) adı arasında da bir bağlantı olabilir. --Kmoksy (mesaj) 17:43, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

Davayı açan kullanıcı 3 kadar fazla sebepten dolayı engellendi. Genede savunmamı görmek için Sayfa geçmişine bakabilirsiniz. Dava açılalı 10 gün oldu bilginize ekliyim.10 gün içinde karara bağlanmazsa iptal edilecektir. Biyergeyiyer (mesaj) 06:49, 26 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Öncelikle iddiaları kısaca maddeler halinde özetlemek istiyorum, çünkü çoğu kişi tamamını okumak istemeyecektir. İlgilenenler altta geniş versiyonları sunulan maddelerden ayrıntılara ve kanıtlara bakabilirler. Şimdi özetler:

Ve kanıtlar:

  • Madde 2 Kullanıcı:CemPirinczade için açılan kukla davasına eklemeler yaptıktan sonra bazı kullanıcıların görüşünü almak için kendileriyle mesajlaştım. Kullanıcı:İncelemeelemani'yla olan mesajlaşmamızda, kendisinin böyle davaları sonuçlandırmanın zor olduğunu söylemesi üzerine, davanın sağlıklı sonuçlandırılması için IP denetimi yapılması gerektiğini ifade ettiğim şu mesajı yazdım. (17 Mayıs, 22:56). Daha sonra Kullanıcı:CemPirinczade için kukla davasını ilk açan Kullanıcı:Esc2003'e "denetçiye başvurmak mı, yoksa beklemek mi" lazım diye sorduğum şu mesajı yazdım. (18 Mayıs, 08:18). Ben bu girişimde bulununcaya değin denetçilerle ilgili herhangi bir mesele gündemde değildi. Bazı kullanıcılar denetçilerin operatifliğinden ya da başka birşeyden memnun olmayabilirdi belki, fakat ortada bir denetçi konusu yoktu. Üstelik, VP:Dİ sayfasının arşivinden de görülebileceği üzere IP denetleme talepleri bazen aynı gün, bazen 1-2 gün sonra, en fazla 5-6 gün sonra sonuçlandırılıyordu. Benim yukarıda tarihini ve saatini verdiğim mesajlarımdan 2 saat 20 dk. sonra Kullanıcı:Takabeg durup dururken Kullanıcı:Rapsar'a denetçilerin etkin olmadığını, denetçi yetkilerinin kahyaya başvurularak geri alınabildiğini ve yeni denetçiler seçilmesi gerektiğini ifade eden şu mesajı attı. (18 Mayıs, 10:40). Bu suretle denetçiler devre dışı bırakılacak, yeni denetçi seçimi kim bilir ne zaman sonuçalanabilecekti. Yeni denetçinin işbu kukla/canlı kukla davasının taraflarından biri olması ihtimali de cabası. Daha sonra Kullanıcı:Takabeg birdenbire ortalığa attığı denetçi konusunu köy çeşmesine de taşıdı. Ardından, denetçilerle "gerçekten" işi olduğunu "kanıtlamak" amacıyla Kullanıcı:Hannahannah için bir denetim talebinde bulundu.
  • Madde 3 Kullanıcı:CemPirinczade aleyhine kukla davası açılınca birkaç kullanıcı görüş bildirdi. Aralarında Kullanıcı:Takabeg de bulunuyordu. En doğal haklarıdır. Fakat ben aynı davadan hareketle denetçi isteğinde bulununca Kullanıcı:Takabeg bu kez yoğun olarak kukla davasına ilgi gösterdi ve listedeki isimlerin kukla olamayacağını "kanıtlamak" için argümanlar getirmeye başladı. Olabilir, iyiniyet varsayıyoruz. Kullanıcı:Takabeg'in davaya ilgisi dava sayfasında görülebilir.
  • Madde 4 IP denetiminin ortaya çıkaracağı daha çok gizli kapaklı işler olmalı ki bundan kurtulmak için her yola başvuran birileri köy çeşmesinde şu oyunu başlattı. Sözde Aguzer Kullanıcı:CemPirinczade'nin de kendi kuklası olduğunu "itiraf" ediyor ve "bir daha yapmayacağım" diyerek olayın kapanmasını istiyordu. Bu yazının Aguzer'in tarzı ve üslubu olmayışı bir tarafa, aynı sayfada açıkladığım üzere birbirinin kuklası olduğu "itiraf" edilen IP'lerden biri Türkiye'den, diğer ABD'dendir. Dolayısıyla olayın Aguzer'in üzerine yıkılmaya çalışılması da ibretle izlememiz gereken bir çırpınmaydı. Aguzer oyununun halen devam etmekte olduğunu da görüyoruz.
  • Madde 6 Kullanıcı:CemPirinczade 22 Mart'ta 1 katkı (ilk katkısı), 4 Mayıs'ta 2 katkı, 10-16 Mayıs arasında toplam 32 katkı yapmış ve 17 Mayıs'tan itibaren yoğun olarak katkı yapmaya başlamıştır. Yukarıda listelenen dönemin öncesinde ve sonrasında Kullanıcı:Takabeg'in katkılarıyla çakışan katkıları bulunmaktadır. Fakat listelenen dönemde bir çakışma olmaması bir yana, tam bir nöbetleşme durumu olduğu açıkça görülmektedir.
  • Madde 8 Kullanıcı:Takabeg'in kukla/canlı kukla kullanması neden sıradan bir kuklacılıktan daha tehlikelidir? Çünkü Kullanıcı:Takabeg bilinçli ve sistematik bir şekilde taraflılık yapmaktadır. Ermeni Kırımı maddesinde Kullanıcı:Takabeg daha 2009 başında şu değişikliği yapmıştır. Ne var yani, diyebilirsiniz. Söz konusu değişikliğin nasıl bir çarpıtma olduğunu, böyle mesnetsiz iftiraların benzer maddelere kim tarafından eklendiğini araştırırken ve Kullanıcı:Takabeg'le de bu konuda irtibata geçmişken, kendisinin büsbütün habersizmiş gibi davrandığını, sonra ben vakit ayırarak araştırıp ortaya çıkarınca bir süre nasıl ses çıkarmadığını görmek için lütfen bakınız. Bu binlerce taraflı katkısından yalnızca bir tanesi. Burada taraflılık değil, kukla/canlı kukla davaları söz konusu olduğundan, taraflılık meselesinin ana konuyu dağıtmasını istemem. Ama merak edenler kullanıcının katkılarını inceleyebilirler. Bu arada, Kullanıcı:Takabeg işbu maddede zikredilen örnekteki gibi sinsi vandalizmleri yüzlerce imla hatası "düzeltme" değişikliklerinin, sayısız kategori ekleyip çıkarma değişikliğinin arasına saklamayı iyi biliyor. Yine de dikkatli kullanıcılar istediklerini bulabilirler. Kukla davası sonuçlandıktan sonra gerekirse taraflılık konusu da ele alınır. Kullanıcı:Takabeg'in özellikle Ermenistan-Azerbaycan savaşı konusunda yaptığı bariz taraflı değişikliklere itiraz eden kullanıcıları, özellikle de Azerbaycanlı kullanıcıları somut suçlamalara yanıt vermek yerine "şu politikayı oku, bu politikayı oku" tarzında "uyarılarıyla" bıktırarak ansiklopediden kaçırdığının ibretlik belgeleri eski tartışma sayfalarında, VP:Ş'in arşivlerinde durmaktadır. Azerbaycanlı kullanıcılar hem Türkçelerinin yetersizliği, hem dertlerini iyice anlatamamanın sıkıntısı içinde sinirlerine hakim olamayarak kullanıcı üzerine yorum yapmama, nezaket vb. politikaları ihlal ettiklerinden engellenerek projeden soğutulmuşlardır.
  • Madde 9 Kullanıcı:Takabeg'in Vikipedi'de daha kaç kuklası/canlı kuklası olduğu bilinmemektedir. Bunlardan bazıları "korkuluk kuklası"dır. örneğin Kullanıcı:Cihan19231453 şu davanın da konusudur. Halihazırda Kullanıcı:Cihan19231453 adlı "korkuluk kuklası" Kullanıcı:CemPirinczade olayını örtbas etmek amacıyla açılan şu şikayette can simidi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, Kullanıcı:CemPirinczade'nin hesabına hangi IP'lerden girildiğinin denetlenmesinin önüne geçmek için yapılan tertiplere bilerek ya da bilmeyerek alet olan kullanıcılar bulunduğu esefle gözlemlenmektedir. Bu şikayetin sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını önlemek için kimler aracılığıyla neler yapacağı (daha ne sahte Aguzerler bulacağı) da kestirilemektedir. Bu davanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması hissi ve fevri çıkışlar yapılmamasına, kullanıcıların sonuca yönelik olmayan ve kanıtlara dayanmayan görüşler bildirmekten sakınmalarına büyük oranda bağlıdır. Bu davanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için IP denetimi (Kullanıcı:CemPirinczade, Kullanıcı:Takabeg, CemPirinczade için yapılan denetçi isteğinde geçen diğer kullanıcılar ve IP adresleri) şarttır. Bu davanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması Vikipedi'nin itibarını koruması açısından fevkalade önemlidir.

Vikipedi topluluğunun sağduyusuna güvenerek, saygılarımla,

ANADOLU (mesaj) 20:08, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Madde 10 Hiç sanmıyorum. --Kmoksy (mesaj) 20:27, 20 Mayıs 2013 (UTC)
  • Anadolu'nun böyle bir şüphesi olduğu köy çeşmesinde yazdıklarından da belliydi, ancak Kmoksy'nin madde 10'una katılıyorum. :) Zaman gösterecek... --Vitruvian (mesaj) 20:47, 20 Mayıs 2013 (UTC)
  • Takabeg bana İncirlik Hava Üssü maddesindeki şu değişikliği neden Türkçeleştirmediğimi sordu. Bende bu durumdan sıkıldığım için köy çeşmesinde Kukla, Ermeni, Kürt, Türk, Türkçe ve diğerleri başlıklı duyurumu yazdım. --i.e.msj 21:11, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Hmm. Vikipedi:Kukla şüphelileri/CemPirinczade ile ilgili olarak CemPirinczade'nin katkılarını incelerken kaynaklı ve Türkçeleştirilmesi çok basit olan bir cümlenin bir deneyimli kullanıcı tarafından Türkçe ? gerekçesiyle kaldırıldığını ve daha sonra iki deneyimli kullanıcının da Gerekçe: + vandalizm amaçlı değişiklik"" gerekçesiyle veya gerekçe gösterilmeden kaldırıldığını gördüm. O yüzden Kullanıcı:İncelemeelemani, Kullanıcı:Esc2003, Kullanıcı:Rapsar'a aynı soru sordum. İki kullanıcı konu üzerine yorum yaparken ... bir kullanıcı tarafından İncirlik Hava Üssü mevzu Türkçeleştirilmeden kişiselleştirilmiş :( Takabeg ileti 21:31, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Kullanıcıların aynı şeyi sürekli eklemeye çalışmaları vandalizm olmuyor aslında. Fakat bana konuyla ilgili bir geri dönüşte yapmadı. Bunun yerine geri dönüş sizin tarafınızdan yapıldı. Aslında kullanıcının mesaj sayfasında inatçılığa karşı iyi niyetim açıkça görülebilir. --i.e.msj 04:54, 21 Mayıs 2013 (UTC)
Madde8 ile ilgili olarak, bu davayı başlatan kullanıcının Vikipedi:Vandalizmin ne olduğunu anlaydığı ortadadır. Basit örnek gösterilerek açıklanması gerekirse:
1.: Ermeni Kırımı maddesine Celal Bey ile iligli bilgi eklemek = katkı sayılır ve vandalism sayılmaz. Sorunlu görüldüğünde maddenin tartışma sayfasında konuşulabilir. Yani tartışmaya açık.
2.: Ermeniler maddesine küfürlü kelimeler eklemek = bariz vandalizm. Tartışmaya açık bir şey değil.

Takabeg ileti 22:00, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

İlgisiz Yukarıda kukla şüphesi sebebi ile açılmış davayı emek sarf edildiği için dikkatli şekilde inceledim, ancak Takabeg'in bir kukla hesabı olabilmesini gerektirecek kanıtlara rastlayamadım. Herkese iyi çalışmalar. --e.c. 17:49, 24 Mayıs 2013 (UTC)