Vikipedi:Kategori tartışmaları/Ortak yapım filmler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 19:22, 20 Kasım 2012 (UTC)

Kategori:Ortak yapım filmler[kaynağı değiştir]

Gerekçe: Neden böyle bir kategori ismi var, varlığı gereksiz kategorileşmeye sebebiyeet veriyor. Artık filmlerin yapımında onlarca ülke yer alıyor bu durumda yüzlerce farklı kombinasyonlarda kategoriler ortaya çıkabilir. Bu kategorinin diğer vikilerde eş değeri veya benzeri yok "Ortak yapım filmler" belki kalabilir ama diğer bütün alt kategoriler silinmeli bence. xrazymesaj 00:07, 21 Ekim 2012 (UTC)
  • Soru Aslında ülkelere göre gayet güzel kategorilendirilmiş. Kaldırılması oldukça fazla yük çıkartacaktır. Acaba bazı maddelerde fazla kategori olarak gözüküyor mu? Bunlara örnek verebilir misiniz? Ayrıca kaldırıldığı takdirde bu kategoriyi maddelerden bot mu kaldıracak? Yoksa siz elle mi kaldıracaksınız?-- i.e.msj 13:54, 4 Kasım 2012 (UTC)
Soru bana değil sanıyorum, ama şunu söylemek isterim ki, maddelere fazla kategori yükü getirmiyor kesinlikle. Daha önce yalnızca "Ortak yapım filmler" şeklinde tüm ortak yapım filmlere eklenen bu kategoriyi ülkelere göre ben düzenledim. Fakat buradaki itiraz üzerine yarım bıraktım. Tartışmanın sonuçlanmasını bekliyorum ve eger böyle kalması yönünde karar alınırsa, devam edeceğim. Azadagaoglu (mesaj) 18:12, 4 Kasım 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Azadagaoglu ellerine sağlık. Bence de bu kategori kalmalı ve sen devam etmelisin.-- i.e.msj 22:32, 4 Kasım 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bayağı kapsamlı ve güzel olmuş. Kalmasında bir mahsur yok bence, bu konuda araştırma yapanlar için güzel bir ansiklopedik kaynak olur. Muhtemelen uygulayan başka vikiler de vardır.--Abuk SABUK msj 18:20, 5 Kasım 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Olası kombinasyonlar açısından sorunlu olacağını düşünüyorum. Örneğin Tarafsız Bölge filmi için Kategori:Bosna-Hersek-Fransa-Slovenya-İtalya-Birleşik Krallık-Belçika ortak yapımı filmler şeklinde bir kategori açmak bence fazla uzun ve kullanışsız bir adlandırma olur. En iyisi yapıma dahil olan her ülke için Kategori:Ülkelerine göre filmlerin alt kategorileri kullanılmalı. Bildiğim kadarıyla en.wiki'de de durum böyle. — Pınar (mesaj) 06:54, 10 Kasım 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -Seyit mesaj 18:22, 13 Kasım 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum, kullanışlı değil. esc2003 (mesaj) 20:10, 14 Kasım 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Azadagaoglu'nun açıklaması doğrultusunda kalması taraftarıyım.. --Garbino ileti 13:02, 16 Kasım 2012 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.