Vikipedi:Kategori tartışmaları/Kürtlerde dinler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. Tartışmada "Kürdistan'da din" kategorisine taşınsın diyenler, Rapsar'ın açılış argümanına katılan ve kategorinin korunmasından yana olanlar var. Fikir birliği sağlanamamış, ancak ibre hafifçe de olsa kategorinin kalmasına doğru bakıyor. Bu nedenle fikir birliği sağlanamadı kararıyla kapatıyorum ve KT sürecinde tartışmaları kapatmak için hizmetli gerekmiyorken bu tartışmanın 1,5 yıldır kapanmadan kalmış olmasından dolayı duyduğum şaşkınlığı gizleyemiyorum. :) --Vito Genovese 20:07, 26 Ocak 2017 (UTC)

Kategori:Kürtlerde dinler[kaynağı değiştir]

Gerekçe: Anlamsız bir kategori. Bir millete mensup olan insanlar tüm inançlara sahip olabilir, belli inançların bu şekilde belli milletlerin inancıymış gibi gösterilmesi doğru değil. Dil bağlantıları da yanlış bir biçimde "Kürdistan'da din" kategorilerine bağlanıyor.RapsarEfendim? 11:54, 7 Temmuz 2015 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--RapsarEfendim? 11:54, 7 Temmuz 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum o bağlantı yanlış değil de daha çok bu isimle türkçe'de kategori açılamamış da böyle olmuş gibi geldi bana. :) --kibele 19:14, 14 Temmuz 2015 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Benzer ulamlara uyum açısından Kürdistan'da din adı uygun. --Superyetkinileti 14:12, 18 Temmuz 2015 (UTC)
"Kurdistan'da din" kavramini anlatan sayfalari icerse tasinsin derdim elbet. Ancak oyle bir durum yok. Islam maddesini Arap dunyasi ulkelerine eklemek gibi bir sey yapilmis.--RapsarEfendim? 14:39, 18 Temmuz 2015 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın Kategori:Dinî inanç, gelenek ve akımlar'daki benzerleri gibi Kürdistan'da din'e taşınsın. silinmesi anlamsız olur. --kibele 10:41, 4 Eylül 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Takabeg Kürtler konusuna ilgili idi. Bu kategoriyi açarken mutlaka düşünmüş olmalı. Mevzuyu "Kürdistan'da" ifadesini kullanarak daraltmak yerine "Kürtlerde" ifadesini kullanarak dünya çapında geniş tutmak istemiş olabilir. Mantıklı da bence. Öte yandan Rapsar'ın silme gerekçesi de bu değil zaten. Başka bir mantık, herkes istediği dine inanır şeklinde. Ben daha çok kategorizasyon açısından bakıyorum, böyle bir kategorinin bulunması gerektiğini görüyorum. İngilizce'de Kürdistan'lı kategoriler İran, Irak, Suriye ve Türkiye'ye alt kategorilendiriliyor. Güncel coğrafik duruma göre. O tartışmalara girmek ayrı bir iş. Ama bu coğrafik dağılım Takabeg'in tüm dünyadaki Kürtlerini karşılamıyor. Kategori:Millet ve dinlerine göre kişilerde yer alacak Kategori:Dinlerine göre Kürtler belki bir nebze karşılar ama bu kategoriler sadece kişileri topluyor. Her maddeyi değil. Bence eksik de olsa "Kategori:Dinlerine göre Kürtler" ve "Kategori:Kürdistan'da din" açılmalı bunların üst kategorisi olarak "Kategori:Kürtlerde din" kalmalı...Böylece İngilizcedeki gibi açılması muhtemel "Kategori:Kürdistan'da Hristiyanlık" (Category:Christianity in Kurdistan) gibi kategorileri de kapsayıcı olacak...Vikiçizer (mesaj) 16:50, 24 Ekim 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın. Anlamsız olduğu görüşüne katılmıyorum. Benzer kategoriler diğer etnik gruplar için de açılabilir hatta. "X halkına mensup olan insanlar tüm inançlara sahip olabilirler" gibi kişiler düzeyinde yorumlamamak gerekiyor. Medeniyetle ilgili bir şey çünkü. --esc2003 (mesaj) 19:47, 9 Nisan 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalması yönünde yapılan kullanıcı açıklamalarına katılıyorum..--Eğitmenmsj 22:34, 23 Nisan 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılarak - Antmqr mesaj at 10:01, 17 Haziran 2016 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.