Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Tacik alfabesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. Mızrakmsj 10:33, 19 Haziran 2008 (UTC)

Tacik alfabesi[kaynağı değiştir]

Bütün kaliteli madde kriterlerini karşılatıyor ve çok güzel bir maddedir. Runningfridgesrule 20:16, 29 Mayıs 2008 (UTC)

  • Destek Destek Güzel olmuş. --Özgün 10:36, 30 Mayıs 2008 (UTC)
  • Destek Destek İçerik de iyi, estetik de. Ellerine sağlık.---- c3mâL 10:56, 30 Mayıs 2008 (UTC)
  • Destek Destek Tek kelimeyle harika. --Yurekli74 20:05, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Şartlı destek - bazı üslup sorunları olduğunu ve özellikle giriş kısmı başta olmak üzere genel bir tam Türkçeleştirme gerektiğini düşünüyorum, genel düzen olarak kaliteli olmasında bir sakınca yok; ancak dediğim gibi biraz elden geçmeli. Teşekkürler. Cat msj 20:26, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Başta giriş kısmı olmak üzere maddenin genelinde üslup sorunu mevcut. Ayrıca Arapça, Farsça ve Kiril alfabeleri ne kadar doğru yazılmış bu konuda bilgi sahibi değilim. Uzman kişiler maddeye el atarsa iyi olabilir. Dil ile ilgili maddelerde hep çekincelerim olmuştur. Birde bir dil maddesi nasıl iyi bir şekilde yazılır bu konuda da bilgim yok. Emeği geçenlere teşekkürler. Mızrakmsj 08:18, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Destek Destek Kanaatimce Kaliteli madde olabilir. --Aycan 19:23, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Çekimser Çekimser - Tacik alfabesiyle ilgili birçok ayrılntılı bilgi mevcut. Ancak Cat arkadaşımızın da dediği gibi biraz elden geçmeli. --Lider41mesaj/ileti 19:55, 5 Haziran 2008 (UTC)
  • Destek Destek - İyi hazırlanmış, emek verilmiş. Ancak bu konu üzerinde çalışan Runningfridgesrule arkadaşın, başka konulara da eğilim göstermesi, tek bit yönde yoğunlaşmamasını dilerim. Levent Abi İleti 20:10, 8 Haziran 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı - Anlatım ansiklopedik değil. "Herhangi bir alfabenin kullanışı genellikle Tacikistan tarihinde bir staja aittir; önce Arap alfabesi, daha sonra kısa bir süreliğine Latin alfabesi ve ondan sonra Kiril alfabesi kullanıldı" "böylece İran ve Afganistan (Farsça konuşan ülkeler) ile daha yakın kültürel bağlar kurulması düşünülüyor." gibi cümleler bir ansiklopediye uygun biçimde değil. Kim düşünüyor, nerede kaynak gibi sorularla karşılaşmak olası. Khutuckmsj 20:24, 10 Haziran 2008 (UTC)
Yorum Yorum Peki size göre ansiklopedik anlatım nedir? Bence çok güzel anlatıyor ve birtek o önemlidir (kaliteli madde kriterlerini karşılaması ile). Runningfridgesrule 10:28, 11 Haziran 2008 (UTC)
Çekimser Çekimser - Anlatım diliyle ilgili halen çekincelerim var. Bir diğer kullanıcının üzerinden geçmesini tavsiye ediyorum. Khutuckmsj 14:40, 17 Haziran 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddenin giriş kısmının tüm maddeyi özetleyecek şekilde biraz daha genişletilebileceğini düşünüyorum. Bazı cümlelerde elden geçirilmeli. Cümleler edilgen haline getirilirse ansiklopedi formatına daha uygun olacaktır diye düşünüyorum. Örnek olarak "Bu bölgede İslam'ın etkisine rağmen, 1920li yıllarına kadar Tacikçe Fars-Arap alfabesi ile yazıldı" Cümlesi "Bu bölgede İslam'ın etkisine rağmen, 1920li yıllara kadar Tacikçe Fars-Arap alfabesi ile yazılmıştır" şeklinde yazılsa daha doğru olur gibi geliyor. Maddeye emeği gecen Runningfridgesrule kullanıcısına teşekkürlerimi sunmak isterim. Bu ufak ayrıntılar dışında çok güzel bir maddenin meydana gelmesini sağlamış.-- Arjety ileti 15:30, 12 Haziran 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Üslup sorununu elimden geldiğince düzelttim. Birçok maddeye özellikle de Sovyetler Birliği maddesine yapılan çok sayıdaki iç bağlantıları azalttım. Bunun dışında bir cümle bana öznel bir yorum gibi geldi, bu yüzden kaynak sorgusu olan bir şablon ekledim. Kaynak eklenmemesi halinde bu cümleyi maddeden çıkarmalıyız. Mızrakmsj 12:13, 15 Haziran 2008 (UTC)
Kaynağı verdim. Runningfridgesrule 13:51, 15 Haziran 2008 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.