Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Nikola Tesla

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:17, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Nikola Tesla[kaynağı değiştir]

Dünya kadar yaptığım araştırma sonucu maddeyi sıfırdan düzenledim ve artık kaliteli madde statüsüne girebileceğine inanıyorum.Muharip 21:18, 10 Temmuz 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Kaynakça çok az. Birde sayfanın en aşağısında "Matematiksel ifadeyi girin" yazıyor onun silinmesi lazım. Ayrıca bazı yerlerde ansiklopedik üsluptan uzaklaşılmış----Coollandİletişim 22:23, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Giriş bölümü yetersiz, daha uzun tutulması gerekiyor. Maddede çok fazla kırmızı bağlantı var, bunların açılması gerekiyor. Maddede yer yer kaynaklandırma eksiği var, bunların tamamlanması gerekiyor. Küçük bir not, "Zaman yolculuğu" başlığı altındaki resmin yeri nedeniyle oradaki alıntının şekli değişmiş, bu hâliyle çok yer kaplıyor. Son olarak, altbaşlıkların bazılarının adlarının değiştirilmesi gerekiyor: "Kişisel Yaşamı" değil "Kişisel yaşamı" (VP:BEK). --Kemal K.ileti 18:19, 11 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Selam. Üslup düzenlemeleri yapıldı, matematiksel ifadeyi girin ifadesi silindi, giriş bölümü genişletildi (eğitimi bölümü kaldırılıp giriş bölümü ile birleştirildi), kırmızı bağlantılar azaltıldı, kaynaklar artırıldı, sayfa düzeni sorunu giderildi, altbaşlıkların adı standarta uyduruldu.--Muharip 02:06, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum VP:KMN sayfasındaki ilk kriterde Konuyu bütünlüğüyle özetleyen bir giriş bölümüne sahiptir... denmektedir. Ancak maddedeki giriş bölümünde yalnızca eğitim hayatından bahsedilmiş. Yaşantısına ve önemli buluşlarına da kısaca değinilebilirse iyi olur (bkz. Vikipedi:Giriş Bölümü#Anlaşılır Bir Tanıtım Sağlama). Kırmızılar özellikle girişte ve bilgi kutusunda olmak üzere maddenin genelinde göze çarpıyor. Maddenin genelinde kaynak eksiği olduğu hâlâ görülüyor. Teşekkürler. --Kemal K.ileti 19:24, 12 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yorumlara katılıyorum. --Kerem233 08:00, 14 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde oldukça güzel, elinize sağlık. Birtakım ufak tefek hatalar var elbet. Ancak bunlar giderilmeyecek gibi değil. Öncelikle kaynakçanın düzenlenmesi gerek. Cornell Üniversitesi'nden Profesör W.A. Anthony yeni alternatif akım sistemini sınadı ve derhal Nicola Tesla'nın senkron motorunun en iyi doğru akım motoruna eşit yeterlikte olduğunu açıkladı. gibiöncemli bilgilerin ise kaynağının bildirilmesi gerek. Bunları bir yana bırakırsak madde gerçekten çok güzel. --Veritasileti 09:14, 19 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok fazla kırmızı madde var ve kaynakçanın da iyice geliştirlmesi gerekli. Bu durumda maalesef karşı oy kullanmak zorundayım. Kaan 123 16:06, 26 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.