Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Kars (merkez)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. Khutuckmsj 08:06, 31 Ocak 2008 (UTC)

Kars[kaynağı değiştir]

Vakit buldukça üzerinde çok çalıştığım bu maddenin, kaliteli madde olgunluğuna eriştiğini umut ediyorum. Destek veya karşı oy kullanmadan önce lütfen maddeyi iyice gözden geçiriniz. Herkese iyi çalışmalar.Cologne6 02:48, 6 Ocak 2008 (UTC)

Madde aday olduğu gün ve saat itibarıyle 36.539 bayt büyüklüğündeydi. Katkılarını esirgemeyen bazı vikipedistlerimizinde desteği ile bu içerik şu an itibarıyla 48.805 bayta yükseldi (bkn: Maddenin geçmişi). Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cologne6 02:00, 28 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek-- İlk destek benden. Cologne6 02:55, 6 Ocak 2008 (UTC)

*Karşı Karşı-- Şekil bozuk, fazlalıklar var, eksikler var, resimler uyumsuz dizilmiş...Biraz daha gayretle olabilir.Mülazımoğlu iyi günler diler... 15:49, 7 Ocak 2008 (UTC)

Biraz uğraştım. Şuna şahit oldum ki anlatım bozuklukları had safhadaydı. Biraz düzelttim. Bunun dışında resimlerin dizilişinde hatalar var ve aşırı gereksiz resim var. Gereksiz bilgi de çok. Daha doğrusu aşırı karmaşık bilgi maddeyi boğuyor. Örneğin medya kısmı tek başlıkta özetle sunulabilir. Madde bilerek uzatılmaya çalışılmış. Baştan elden geçmeli. Maddeyi genel olarak yazan arkadaşa hepimiz yardım edelim..Mülazımoğlu iyi günler diler... 07:44, 9 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek-- İkincide benden, ama gelişmesi şartıyla.--Mehmetnba 14:42, 10 Ocak 2008 (UTC)
  • Yorum: Mulazimoğlu, öncelikle yapmış olduğunuz düzeltmelerden dolayı teşekkürler. Maddenin geçmişindeki kayıtları incelediğimde sadece bir-iki fotoğrafın boyutunu değiştirdiğinizi ve bazı kaynak bilgilerini silip yeniden düzenlediğinizi gördüm. Onun dışında Osmanlı devlet nişanını ve bazı kaynak bilgilerini de silmişsiniz. Resimlerin dizilişine gelince; bende tüm resimleri önceden sadece sağ tarafa yerleştiriyordum ama Vikipedi´yi tanıdıkça resimlerin sol bölüme de yerleştirilmelerinde bir sakınca görmemiştim. Ama böyle daha güzel görünüyor diyorsanız ve vikitopluluğumuzda buna destek veriyorsa benim için hiç sorun yoktur.

Medya kısmını eleştiriniz doğrultusunda tek başlıkta topladım. Hak vermeliyim ki böyle daha güzel gözüküyor. Ancak bu madde de bilerek hiçbir şeyi uzatmaya da çalışmadığımı bildirmek isterim. Alman ve İngilizce Vikipedilerindeki şehir maddelerini incelerseniz, Kars maddesine benzer maddeleri görebilirsiniz. Fotoğraflar için de aşırı gereksiz resim var ibaresini kullanmışsınız, bir veya iki gereksiz resim var deseniz size hak vereceğim '(netice de siz Osmanlı Devleti nişanını ve bende TBMM çalışma salonu adlı resimi çıkardım, bunlar gerçekten de gereksizdi), ancak aşırı kelimesini kabul etmem mümkün değil. İkisi harita olmak üzere toplam 17 resim maddede var. 15 resmin hepsi de maddeyle iç içe olanlardır. Tüm resimler gerekli görülen yerlere yerleştirilmiştir. Kardeş şehirler bölümündeki beş resim ise maddeye bence estetik bir hava kazandırmış. Nitekim Vikipedi de gezdiğim hiçbir maddede böyle bir alt maddeye rastlamamıştım. Böyle bir yeniliği denemek istedim. Yok, vikitopluluğumuz bunu istemezse, sadece bayrak ve şehir isimlerini de yazarım.

Bunu bir sataşma olarak algılamayın ama şimdi kontra bir eleştiri de bulunmak istiyorum. Sizin kaliteli madde adayınız olan Gümerdiğin, Şabanözü maddesinde 16 adet resim olduğunu ve bunların çoğunun da beldenizde çekilmediğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Bunların hepsinin maddeyle ilgili olduğunu düşünüyorsunuzdur, işte bende bunu kendi eklediğim resimlerde görüyorum.

Vikipedimizin sloganı olan yaşadığın yeri layık olduğu şeklinde tanıt unsurunu ben burada yaptığımı ve bu maddeyi daha da geliştirmek istediğimi belirtmek isterim. Saygılar ve iyi çalışmalar. Cologne6 11:22, 9 Ocak 2008 (UTC)

Zaten birine sataşman gerekiyorsa o kişi en son ben olmalıyım . Ben senin ve uğraştığın madde için çalışıyorum dostum :) . Ha bu arada sende kendi eski halimi görür gibi oldum :) Kaykay maddesinin seçkin oylamasında gelen eleştirilere çok kızmıştım. Bana madde harikulade gibi geliyordu . Ancak eleştirilere kızmak yerine üzerlerinde düşününce farklı sonuçlar oluştu ve o an harika sandığım madde şimdi oldukça hatalı ve basitmiş diye düşünüyorum. Sözün özü sen Gümerdiğini filan boşverde Kars maddesini nasıl kaliteli madde yaparız ona bak...Ben vakit buldukça uğraşıcam. Tamma mı kardeşim. Öptüm gözlerinden...Mülazımoğlu iyi günler diler... 17:45, 9 Ocak 2008 (UTC)
Şimdi ben seni tanımadığım için ve nasıl bir tepki göstereceğini bilmediğimden bunu bir sataşma olarak algılama yazma ihtiyacını duydum. Senin yerinde başka birisi olsa ve ben o cümleyi yazmazsam bunu belki sataşma diye anlayabilir. Ayrıca ben senin eleştirilerine kızmadım, kızsaydım destek veya karşı oy kullanmadan önce lütfen maddeyi iyice gözden geçiriniz diye yazmazdım. Yazdıklarımın hepsi bir tartışmaya örnektir. Tek üzüldüğüm nokta maddeyle gerçekten ilgili olan resimlere gereksiz demendi. Desteğin için teşekkürler. İyi çalışmalar. Cologne6 18:27, 9 Ocak 2008 (UTC)
Kendimi bu maddenin fahri müfettişi ilan ediyorum...Kaliteli madde olana dek ilgileneceğim...Ufak tefek hatalarımızı da görmezden gel artık...Görüşürüz kardeşim....Mülazımoğlu iyi günler diler... 19:25, 9 Ocak 2008 (UTC)
Hadi hayırlısı, umarım bu madde kaliteli madde olur. Tüm içtenliğimle söylüyorum umarım senin adaylarında kaliteli madde olur. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar.Cologne6 23:22, 9 Ocak 2008 (UTC)
Biraz zor olur ya hadi hayırlısı...Ben buralarda kötü çocuk olarak bilinirim genelde :))

Görüşürüz Serhat şehrinin kalbinden çıkan kardeşim... Bye Mülazımoğlu iyi günler diler... 10:33, 10 Ocak 2008 (UTC)

Az kaldı . Oluyor :))) Mülazımoğlu iyi günler diler... 12:27, 10 Ocak 2008 (UTC)

Kötü çocuk mu? Neden? Aslında kötü değilsin, yardımsever birisisin, bence örnek vikipedistlerdensin. Destek ve katkılarından dolayı teşekkürler. Maddeyi aday yaptığımda birçok kırmızı iç bağlantılar vardı, onları da yavaş yavaş mavileştiriyorum. Sadece dört kırmızı link kaldı. Bugün iki yeni madde daha başlatacağım, kendine iyi bak. İyi çalışmalar.Cologne6 14:11, 10 Ocak 2008 (UTC)

Bilmediğin şeyler var henüz...Abdullah Gül'e bir atıf vardı hatırlarsan...Hani bakmayın gülümsemesine, duruşuna, söylemlerine; sözü ve özü bir değildir; Gizli üstü örtülü planları var zamanı gelince uygulayacak diye...Ona benzer şeyler işte...Ama devlet sırrıdır; karıştırma...Cıs yaparlar...:) Görüşürüz...Mülazımoğlu iyi günler diler... 14:35, 10 Ocak 2008 (UTC)

Neyse ben o halde hiçbir şeyi karıştırmayayım. Bu arada bugün 2 yerine 4 kırmızı iç bağlantı linklerini mavileştirdim. Yani maddede kırmızılık kalmadı. Umarım diğer vikipedistlerimiz de destek verir ve bu maddeyi kaliteli statüsüne geçirebiliriz. Hadi kal sağlıcakla. Cologne6 19:32, 10 Ocak 2008 (UTC)

  • Karşı Karşı eksikleri var: Yeme-içme, sosyal hayat gibi. --Manco Capac 22:28, 10 Ocak 2008 (UTC)
Merhaba Manco Capac öncelikle ilginize teşekkür ederim. Belirtmiş olduğunuz eksiklikler doğrultusunda yeni alt başlıklar oluşturdum. Maddeyi tekrar incelerseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Cologne6 01:23, 11 Ocak 2008 (UTC)
Hala karşıyım çünkü:
  • Maddenin giriş kısmındaki nüfus bilgisini gereksiz buluyorum, çünkü zaten şehir bilgi kutusunda bu bilgiler var.
Cevap: Madde girişindeki nüfus bölümü kaldırıldı. Kullanıcı:Cologne6
  • Kars şehir merkezinin coğrafi konumunu belirtir GPS veriler girilmemiş. Bakınız: Şablon:coor title dm
Cevap: Kars´ın koordinatları yeni bilgi kutusunda mevcut. Kullanıcı:Cologne6
  • Etimoloji altbaşlığında Karsın en eski isme sahip şehir olduğu söylenmiş ve bunun tarihçiler tarafından kanıtlandığı vurgulanmış ancak gösterilen kaynak bir web sitesi ve orada yazılan yazıların maalesef bir tarihçiye ait olup olmadığı belli değil.
Cevap: Bir devlet kurumunun resmi internet sitesinde yanlış bilgi verileceğini sanmıyorum. Resmi bir site bence resmi bilgiler içerir. Kullanıcı:Cologne6
  • Tarih öncesi dönemlerle ilgili bilgiler çok yetersiz ve maalesef bilimsel kaynak eksikliği var.
Cevap: Maalesef bu dönemlere ait fazla bilgi bulamadım ancak eldeki veriler bile Kars´ın çok eski bir yerleşim yeri olduğunu sergilemektedir. Bu altbaşlıkların kaynağı Valilik internet sitesidir. Resmi sitede yalan yanlış bilgilerin olacağını düşünmemekteyim. Kullanıcı:Cologne6
Cevap: Sayfaya bağlantı sorunu çözülemedi ancak Kaynakçalar bölümünde sayfaya giriş hususu belirtildi. Kullanıcı:Cologne6
  • Yine yazılı tarih kısmındaki diğer alt başlıklar maalesef kaynak gösterilemden yazılmış, ayrıca belirtmek isterim ki tum maddenin genle likle yararlandığı tek bir kaynak var o oda valiliğin sitesi, ancak bu sitede bilimsel hiç bir kaynak verisi bulunmamakta.
Cevap: Resmi sitede yalan yanlış bilgilerin olacağını düşünmemekteyim. Kullanıcı:Cologne6
  • Kars valisi ve belediye başkanı zaten bilgi kutusunda var tekrar idari yönetim altbaşlığında yhazılması uygun değil.
Cevap: Vali ve belediye başkanını İdari Yönetim alt başlığında verirken, onlar hakkında kısa bilgiler de yazmıştım. Zaten bu isimler bir kullanıcımız tarafından kaldırıldı. Kullanıcı:Cologne6
  • Ulaşım ve spor alt başlıkları altındaki bkn ile belirtilen internet sitelerin dış bağlantılar altında toplanması daha iyi bir ansiklopedik görüntü verir kanısındayım.
Cevap: Ulaşım alt başlığındaki dış bağlantılar maddeden çıkarıldı. Spor bölümündeki link Dış Bağlantılar´a eklendi. Kullanıcı:Cologne6
  • Kardeş şehirler altbaşlığı liste biçiminde daha iyi kanısındayım
Cevap: Bu altbaşlığı bu şekilde oluşturmamın sebebi maddeye estetik bir hava kazandırdığıdır. Ayrıntılı şekilde diğer yorumumda buna yer verdim. Bkn.Mülazımoğlu´na yazdığım yorum. Kullanıcı:Cologne6
  • Karslı ünlüler diye bir alt başlık olmasını bir ansiklopediye yakıştıramadığımı da belirtmek durumundayım.
Cevap: bu konuyla ilgili görüşlerim yine aşağıda yazılıdır. Çoğu vikipedilerde bu durum sorun teşkil etmemektedir. Yok ama bu istenmezse Karslı Ünlüler adlı yeni bir madde oluşturabilirim.silindi Kullanıcı:Cologne6
  • Maddenin kaynak olarak gösterdiği bağlantılar maalesef hiç bir akademik ünvan taşımıyor.
Cevap: Akademik bilgiler bulup kaynak olarak göstermeyi bende isterdim. Ancak internet ortamında böyle bilgilere rastlayamadım. Elimdeki üç ansiklopedide ise yine bu tip bilgileri göremedim. Kullanıcı:Cologne6
  • Tüm bunların yanında genel olarak yazım uslubunda bir ansikloeedi maddesinden ziyade bir gezelim görelim maddesi havası olması benim bu maddeyi desteklememi engelliyor. Maddeye kötü demiyorum, güzel ama bir şehir için iyi bir madde yazmanın zorluğunu da biliyorum. Yazanların eline sağlık. Teşşekkürler. --Manco Capac 08:24, 14 Ocak 2008 (UTC)
Cevap: Ben maddenin gezelim görelim havasında olduğuna inanmamaktayım. Maddenin birkaç vikidostumuzun desteği ile gittikçe geliştiğini gözlemleyerek ansiklopedik bilgiler içerdiğini düşünüyorum. Kullanıcı:Cologne6

Manco Capac, umarım yazdığım cevaplarla yardımcı olabildim. Saygılar, iyi çalışmalar. Cologne6 23:22, 14 Ocak 2008 (UTC)

  • Destek Destek Ayrıntılı ve güzel bir madde.--Math34 09:35, 12 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek- Maddenin şablonunda ilçeler daha ön planda tutulup, köyler alta alınırsa daha iyi olabilir. Elinize sağlık. - Cat msj 12:19, 12 Ocak 2008 (UTC)
Kars Merkez belde ve köyleri şablonunda ilçeleri yukarı alıp, köyleri aşağıya çektim. Tekrar incelerseniz sevinirim. Vikitopluluğumuzda beğenirse böyle kalabilir. İyi çalışmalar. Cologne6 15:12, 12 Ocak 2008 (UTC)
  • Destek Destek- Çok güzel olmuş diğer doğu illerine örnek olabilecek bir KM...--Sαвяι¢αи76ileti 14:38, 12 Ocak 2008 (UTC)
  • Yorum: Mülazımoğlu, eklediğin kaynak belirtilmeli şablonlarını, ilgili altbaşlıklara kaynak belirterek kaldırdım. Ben şahsen ünlüler bölümünün kaldırılmasından yana değilim. Bir seçkin maddemiz olan Bonn maddesinde bile Bonnlu ünlüler başlığı bulunmaktadır. Ayrıca bir kaliteli madde adayı olan Eskişehir maddesinde Eskişehirli Tanınmış Kişiler diye bir iç bağlantı linki mevcut. Yine Almanca ve İngilizce başta olmak üzere birçok Vikipedi´nin şehir maddelerinde o şehrin ünlüleri listelenmektedir. Saygılar, iyi çalışmalar. silindi Cologne6 03:41, 28 Ocak 2008 (UTC)
Tamam kalsın... Ama daha göze hoş görülür bir hale getirirsen madde için daha avantajlı olur...İlerde seçkin yaparız belki :)) Mülazımoğlu iyi günler diler... 07:34, 14 Ocak 2008 (UTC)
Mülazımoğlu maddeye yaptığın katkılar çok başarılı. Bana ve benden önce bu maddeye katkı sağlayan vikipedistlere büyük yardımda bulunmaktasın, teşekkürler. Maddeyi geliştirmeye ve büyütmeye devam edersek belki de seçkin madde olur. Kendine iyi bak, kal sağlıcakla. İyi çalışmalar. Cologne6 23:22, 14 Ocak 2008 (UTC)


  • Destek Destek Tebrikler, gerçekten üzerinde uğraşılmış ve emekle geliştirilmiş bir madde.--Dsmurat 00:49, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • Yorum:Bu maddenin adaylık süreci herkese ve tüm adaylara örnek olsun...Ne açıdan bunu söylüyorum...Şu kötü bu kötü diyip çekilmemeli. Mümkünse yardımcı olmalı. Ve de Cologne6 kullancısı eleştirileri ne kadar olumlu algılıyor. Kimseye küsmedi darılmadı. Ben şahsen eski tecrübeli kullanıcılardan bu maddenin adaylık sürecinde en azından düzenleme olarak katkı bekliyorum...Maddeye en çok emek veren arkadaşa destek olalım lütfen...Mülazımoğlu iyi günler diler... 12:44, 15 Ocak 2008 (UTC)
Mülazımoğlu, desteğin ve emeğin için tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. Cologne6 15:13, 15 Ocak 2008 (UTC)

Yorum

Ünlüler bölümü ile ilgili bir karar daha önce köy çeşmesinde alınmıştı ve görüldüğü yerde çıkarılması gerektiği yazılmıştı. "Ünlüler" terimi subjektiftir. Kime göre ünlü neye göre sorularını getirir. Ansiklopedik açıdan sorunludur. Bu sebeple çıkarılmalıdır kararı çıkmıştı. Elbetteki bu karar tartışılabilir ve konsensus değişebilir. Ancak bu kararın aksine bir karar alınmadığı sürece bu tip "şehrin ünlüleri", "ünlü mezunlar" başlıkları ve içerikleri topluluğun kararına saygı gösterilerek çıkarılmalıdır. --Machiavelli' msj 02:49, 28 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi´de daha önceden böyle bir karar alındığını duymamıştım. Madem ki böyle bir karara varılmışsa bende bu alt başlığın maddede kalmasına gerek görmüyorum. Şu an itibarı ile silinmiştir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cologne6 03:19, 28 Ocak 2008 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.