Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Gaziantep/Arşiv 1

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 22:39, 5 Eylül 2009 (UTC)

Gaziantep[kaynağı değiştir]

Daha önce de aday göstermiştim. Bu sefer Gaziantep maddesindeki il hakkında olan bilgileri Gaziantep maddesine taşıdım. Bu arada maddeyi biraz da genişlettim. Kaan 123 15:03, 30 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Gaziantep gibi tarihi bir geçmişi olan bir il maddesi için oldukça içeriksiz ve düzensiz.--Aycanileti 16:21, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Tarih ve adının kökeni bölümlerini biraz derledim. Maddeyi daha da düzelteceğim Kaan 123 09:38, 31 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek --UğTurKAvAK 04:20, 4 Ağustos 2009 (UTC)Geçersiz oy. Bknz:VP:OY
  • Şartlı destek – Aslında öyle büyük kusurları yok. Fakat şu "Antep ağzı" bölümünde tablodan kaynaklanan bir düzensizlik var. Biraz daha düzen gerekiyor bence. Onun dışında şu "Kaynakça"nın altındaki yön gösterme şablonuna bayıldım. Ellerinize sağlık. --♪♫Berkay0652|ileti 13:06, 5 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek Hmm. Madde güzel. Kaynaklandırmalarda sorun yok. Maddeyi baştan aşağıya inceledim ve üst satırlardaki yorumlara baktım. Berkay0652'ye katılıyorum. "Antep ağzı" bölümünde tablodan kaynaklanan bir düzensizlik var ve giderilmesini bekliyorum. --Kerem233 11:50, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum "Antep Ağzı" bölümünde yer alan tablo kısaltıldı. Bu şekilde tablonun yaratıığı düzensizlik de düzeltilmiş oldu. Bilginize........ Kaan 123 08:45, 23 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek--Reality006 21:20, 28 Ağustos 2009 (UTC)
  • Destek Destek--вяí¢αи76ileti 12:49, 3 Eylül 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin anlatım ve imlâ yönünden ciddi şekilde elden geçirilmesi gerek. Maddede ilk gözüme çarpan; virgül ve cümle sonrası boşluk bırakılmaması, kaynaklı cümlelerde noktadan sonra bir boşluk bırakılarak kaynak eklenmesi ve tekrar nokta konulması maddenin genelinde var olan bir sorun. Taraflı ve ansiklopedik olmayan cümleler var. Örnek verecek olursak; Gaziantep, zengin mutfağı, kültürü, çok sayıda olan parkları, müzeleri ve tarihi yerleri ile eşsiz bir kenttir. cümlesi ne kadar tarafsızdır? (Cümledeki anlatım bozukluğuna da dikkat etmek gerek.) Veya Öyle ki Fransızlar bile bu kahramanca direnişe saygı duymuşlardır. Ermeniler de Fransızlarla işbirliği yapıp halka zülüm ettiler. ne kadar tarafsızdır? Zamanla Ayıntap adı söylene söylene Antep, Entep ve Antap gibi değişik haller alır. cümlesi ne kadar ansiklopediktir? Maddede geçen cümlelerin zamanı da bütünlük taşımıyor. Bazı cümleler "-yapar, -eder" ile biterken; bazıları "-yapmışlardır, etmişlerdir" şeklinde bitiyor. Yukarıda verdiğim cümlelerin yer aldığı "Antep savunması", Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu "Gaziantep'in Atatürk için önemi"nin kaynaksız olmasının yanı sıra; "Tarım ve hayvancılık" altbaşlığı da yer yer kaynağa ihtiyaç duymaktadır. Kısacası; maddenin üzerinde hâlâ kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor. --Kemal K.ileti 08:04, 4 Eylül 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.