Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Bernt Michael Holmboe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 16:19, 4 Nisan 2013 (UTC)

Bernt Michael Holmboe[kaynağı değiştir]

Zamanında KM olan en.wiki sürümünden çevrilmişti. Şimdi baktığımda Norveç'in birkaç kentinden başka kırmızı bağlantısı kalmamış görünüyor. KM seçilebileceğini düşünüyorum. --Sayginerv-posta 00:51, 3 Mart 2013 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Maddeyi okudum, ufak düzeltmeler de yaptım. Yalnız 2. ve 11. kaynak bağlantıları çalışmıyor. Bir de mevcut kaynakları arşivleyebilirsen, daha sonradan bu bağlantıların da bozulmaları durumunda bu gibi durumların önüne geçeriz. Burada eserleri eklenmiş, bizde de kaynak gösterilerek eserlerinin tam listesi eklenebilir. Fransızca Vikide de ek kaynaklar gösterilmiş, onlar da kullanılabilir belki madde için. Son olarak Oslo'nun Majorstuen bölgesindeki bir sokağa, Holmboes gate, Bernt Michael Holmboe'nin ismi verildi. ve sonrasındaki cümleyi tam anlayamadım.--RapsarEfendim? 09:48, 3 Mart 2013 (UTC)
    Teşekkürler Rapsar. Madde madde yapalım istersen:
  • 2. kaynakta İngilizcede de yapılan bağlantı değişimini yaptım. 11'de ise bağlantı tamamen gitmiş, yeni bir bağlantı buldum ve oraya göre düzeltme ve küçük eklemeler yaptım. Tüm mevcut kaynakları arşivlemeyi deneyebilirim vakit bulabilirsem.
  • Metin içinde "Sonraki dönemlerinde Stereometrie (Stereometri) (1833), Plan- og sfærisk Trigonometrie (Düzlem ve Küresel Trigonometri) (1834) ve Lærebog i den høiere Mathematik (Yüksek Matematik Ders Kitabı) (1849) gibi kitaplar yayımladı." gibi cümleler var, eser sayısı sınırlı olduğundan metinde geçmeyen yoktur zannediyorum. Bu sebeple bir liste bunların tekrarı olur gibi; yine de olsun denirse yapılabilir.
  • fr.wiki'de ek bir kaynak göremedim ben; Arild Stubhaug'a kitap sadece sayfa numaraları belirtilerek tekrarlanmış gibi gözüktü bana.
  • Belirttiğin bölümü daha açık olduğunu düşündüğüm bir şekilde değiştirdim. --Sayginerv-posta 18:29, 4 Mart 2013 (UTC)
  • Teşekkürler. Buradaki eserler listesindeki her eser maddede yer almıyor. 1822 tarihli Forsøg paa en Fremstilling af Mathematikens Principer, samt af denne Videnskabs Forhold til Philosophien adlı eser yok mesela. Belki de vandalizm kırıntısı falandır, bilemiyorum. Kaynakla birlikte tüm eserlerin yer alması toplu bir liste biçiminde, okuyucu için iyi olacaktır, bence.--RapsarEfendim? 18:33, 4 Mart 2013 (UTC)
    Oradaki liste doğru gözüküyor; bir bağlantı da ekledim kaynak olabilecek. O sayfada birkaç eser daha listelenmiş ama sanırım onlar kitap şeklinde olmadığından nn.wiki'deki listeye almamışlar. Yalnız Türkçe karşılıkları için Norveççe bilenimiz yoksa İngilizcelerini görmek gerekiyor.--Sayginerv-posta 19:32, 4 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Teşekkürler, başka bir sıkıntı göremedim KM olmasının önünde.--RapsarEfendim? 19:34, 4 Mart 2013 (UTC)
  • Bir de burayı görmüş müydün? Güzel bilgiler içeriyor konuyla ilgili.--RapsarEfendim? 19:38, 4 Mart 2013 (UTC)
    Düzenleme yaparken gördüm az önce. Göz attığım kadarıyla metinde anlatılmayan, çok farklı bir yön içermiyor ancak mevcut içeriği detaylandırmakta kullanılabilir. Sonuçta Holmboe'nin adını taşıyan bir makale var ortada.--Sayginerv-posta 19:52, 4 Mart 2013 (UTC)
    Geçen gün okudum ve eklenecek bir şey göremedim maalesef.--Sayginerv-posta 21:06, 15 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek Elinize sağlık, ek olarak arşivlerde var olan bazı kaynakların arşiv bağlantılarını ekledim. - Seyit mesaj 21:42, 5 Mart 2013 (UTC)
  • Destek Destek--Myrat ileti 18:44, 20 Mart 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.