Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Kemalizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

Mızrakmsj 12:30, 7 Aralık 2008 (UTC)

Atatürkçülük[kaynağı değiştir]

gayet iyi bi madde . --Bozkurt16 17:45, 20 Kasım 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddenin alt bölümlerinde bağlantı sayısı çok az. Ayrıca en alttaki Atatürk şablonu da vandalizme uğramış. Эялвачмеcаж 15:22, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek Şablonu düzelttim, daha güzel oldu ve KM olmalı diye düşünüyorum. --Maniaqq msj 18:09, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Destek Destek Runningfridgesrule 16:57, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Zira:
    1. Kaynakçası çok dar. Daha fazla kaynak kullanımı şart. Kaynakçada gözüken kaynaklar aslında gözüktüklerinden daha azlar; dikkat ederseniz çoğu aynı kaynakların tekrar gösterilmesi - kaynakçası çeşitli değil.
    2. Kaynakçası genellikle bağımsız ve tarafsız kaynaklardan oluşmuyor.
    3. Atatürkçülük her yönüyle konu edilmeye çalışılmış ama Atatürkçülük eleştirilerine bir başlık dahi ayrılmamış. Durum böyleyken bırakın kaliteli olmayı madde aslında tarafsız bile değil; bir eleştiriler bölümü eklenmeden tarafsız olması düşünülemez bile.
    4. Giriş kısmı bile sorunlu... evet bir dergi makalesi yazıyorsanız kemalizmi temel ilkelerini Atatürk’ün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini, tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemi olarak tanımlayabilirsiniz - ama bir ansiklopedi yazıyorsanız siyasî bir düşünce akımını bu şekilde tanımlamazsınız. Tanımların, tümcelerin çoğunluğu ya taraflı ya tamamen yorum. Örneğin yine girişteki şu kısım: Atatürkçülük olarak da adlandırılan bu sistem, Türk toplumunun gereksinim ve isteklerinden doğmuş; devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama, toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünce ve ilkeleri içeren tümden bir ulusal çağdaşlaşma, değişim ve dönüşüm modelidir. bütünüyle yorumsal... maddede çok ciddi yorumsallık sorunu var bu sebeple VP:ÖAY ihlâli mevcut.
  • Sonuç olarak bu maddede VP:TBA, VP:D, VP:ÖAY ihlâlleri bulunmaktadır. Bu ihlâller bulunan bir maddenin de KM kriterleri sebebiyle kaliteli olması beklenemez. Ben maddeye gerekli politika şablonlarını ekledim. Bu tip sorunları düzeltilirse güzel bir madde ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 20:00, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Bu hâliyle karşı Maddede nacizane katkıları olan biri olarak, maddenin bu hâliyle kaliteli madde olmaması gerektiğini düşünüyorum.
1- Kaynakça hususu: Noumenon'un da dikkat çektiği kaynak hususu çok mühim. Konu hakkında yazılmış yüzlerce eser bulunurken, maddenin genelindeki dipnotlar "Gizlenen Atatürk Belgeseli 8. Bölüm" olarak belirtilmiş. Bu konuda çok çeşitli kaynaklardan yararlanmamız mümkün ve gereklidir.
2- Üslup hususu: Madde genelinde konuşma vb.nin ağırlıkta olduğu bir üslup kullanılmış ve bu mesele, maddeyi ansiklopedik bir metinlikten çıkarıyor.
3- Konu dağılımı hususu: Maddede irdelenmesi gereken başka konularda olabilir. Ayrıca eleştirilerin de geniş alıntılar yerine, çeşitlendirilmiş düz yazılar oluşturularak madde içinde yer alması iyi olabilir.
  • Madde, hassas (ve bence mühim) bir madde olduğu için kaynaklandırılmış ve doğrulanabilir bilgilerle donatılarak zenginleştirilmesi iyi olacaktır. --DsMuratileti 23:17, 21 Kasım 2008 (UTC)
  • Şartlı destek Aslında gayet güzel ve önemli biçim kusurları yok ancak böyle kısa bir maddenin Atatürkçülüğe ne kadar uyacağı konusunda tereddütlerim var. Bilgiler baştan sona gözden geçerse; kaynakça düzenlenirse ve madde birazcık daha geliştirilirse seve seve destek vereceğim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 09:34, 22 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Taraflı. Üslubun kişiselleştiği anlar var. Kaynaklar yetersiz. --Kuz 01:34, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Karşı Karşı Bence de biraz taraflı yazılmış. Ayrıca Kemalizm gibi geniş bir konuda çok fazla derine inilmemiş. Bağlantı sayısı az. Yoğun olarak Kemalizm ve Sosyalizm kısmında Atatürk'ün sözleri verilmiş. Bunda bir sakınca yoktur. Ancak sözlerin altına kaynaksız yorumlar getirilmiş. Üstelik Atatürk'ün komünizme karşı olumlu yönde sözleri de vardır. Bunlara da hiç yer verilmemiş. Эялвачмеcаж 16:03, 24 Kasım 2008 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.