Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Jamiryo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Geçerli oy sayısı hizmetli seçimi için yetersiz olduğundan oylama başarısız sayılmıştır. --Superyetkinileti 17:19, 17 Mayıs 2015 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 6
 Destek: 1
 Karşı: 5
 Tarafsız: 0
 Oran: %16,66

Yeksancaner[kaynağı değiştir]

Oy verin! (03/05/2015) Oylama bitiş tarihi 15:20, 17 Mayıs 2015 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Jamiryo olarak değiştirmiştir.

Yeksancaner (MesajKatkılarİstatistikler) – En son aday olduğumda 1000 değişiklik barajını aşamamıştım. Şu an aştım. Özellikle siyaset bölümünde değişiklik yapmaktayım. Her bir değişiklik yaptığımda mutlu olan vikipedistlerden birisiyim. Önceleri çok fazla şikayet alıyordum. Hatta önceki hesabımda engellenmiştim. Ama artık vikipedide iyiyim. Şikayet almakla başladım. Şimdi bol bol teşekkürler alıyorum. Hizmetli olmamla itibaren farklı alanlarda da değişklik yapacağım. Siyaset dışına çıkacağım. Ben bu işe gönüllüyüm. Siz değerli vikipedist arkadaşların desteklerini bekliyorum. İyi veya kötü sonuç çıksın farketmez ben bu işe gönüllü oldum. Sizlerin değerli oylarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla :) Yeksancaner (mesaj) 15:20, 3 Mayıs 2015 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek - Birilerine e-posta gönderip özel hissettirecek arkadaşları olmadığı için büyük ihtimalle seçilmeyecek ama tanıdığı olmayanların seçilemeyeceği bir ortam haline gelmemesi için ben destekliyorum. Ԙobserve 14:25, 4 Mayıs 2015 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Kullanıcının bu sorumluluğu alabilmesi için yeterli olmadığını düşünüyorum. Gerekçelendirirsek: İnceleme günlüğüne bir bakalım. Ctrl+F ile sayfada "doğruluk" ve "otomatik" kelimelerini aratalım. An itibariyle doğruluk=311 sonuç, otomatik=276 sonuç. Çıkarırsak 311-276=35 eder (40 yapmadı ). Otomatik olarak kontrol edilen değişiklikler kullanıcının kendi yaptığı değişiklikler olduğuna göre, geriye kalan 35 değişiklik kullanıcının onayladığı değişiklikler oluyor. Değişiklik sayacı da bunu doğruluyor. Katkılara ve onayladığı 35 değişikliğe baktığımızda genellikle siyaset ile ilgili konular olduğunu görüyoruz. Hizmetlilik, ilgi alanımız olmayan konularla da ilgilenmemizi gerektirir. Bu sebeple, kullanıcının katkıları ve onayladığı değişiklikler, çeşitli konularla ilgilenebileceği ve bu görevi üstlenebileceği izlenimini vermedi. Ayrıca 7. soruda "bir eleştiri aldığımda sinirleniyorum" denmiş. Yoğun eleştiriye maruz kaldığı bir durum olduğunda, soğukkanlılığını koruyamayabilir. Bir hizmetlide olması gereken en önemli erdemlerden biri de soğukkanlılıktır. --Diyapazon(Mesaj) 17:24, 3 Mayıs 2015 (UTC)
  2. Karşı Karşı İstatistiklerine bakıyorum. 47 adet silinen değişikliği var. Kendisinin söylediği gibi benzer maddeler üzerinde katkıları var. Şu istatistiğine bakıyorum. Sadece 1 tane maddeyi incelemiş. Hizmetli olacak kişi hizmet etme potansiyeli göstermelidir. Katkılarına bakıyorum, hizmetlilerin yapması gereken işlerle uğraşmıyor. Diyapazon'un verdiği istatistiklerde haklı. Bu tür işlerle uğraşmayan birisinin hizmetli olmasına karşıyım. Şu değişiklik hizmetli adayının yapmaması gereken bir hareket. Hayırlısı olsun. --Uğurkentmesaj 13:37, 4 Mayıs 2015 (UTC)
  3. Karşı Karşı Uğurkent'in verdiği son bağlantı yeterli. --Stultiwikiabana yaz 00:38, 5 Mayıs 2015 (UTC)
  4. Karşı Karşı Açıkçası çok hevesli bir kullanıcı galiba ama bazı işleri hevesten dolayı aceleye almamak gerek. Uğurkent ve Diyapazon'un gerekçeleri ve verdiği bağlantıyı göz önünde bulundurursak olumsuz diyorum. Henüz çok erken.--Talipakyuz19 mesaj atın 19:48, 7 Mayıs 2015 (UTC)
  5. Karşı Karşı Hizmetlilik için daha çok erken, tecrübe gerekiyor. -- Supermæn (mesaj) 20:04, 16 Mayıs 2015 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Açıklamamda siyaset dışına çıkacağımı söyledim. Bunu da değerlendirin lütfen. Hem sinirleniyorum. Doğru. Ama bugün bir şey oldu ve sinirlenmedim. Bu yüzden de 7. sorunun cevabını değiştirdim. Yeksancaner 3 Mayıs 2015

Uğurkent galiba diyapazonun değişikliğini sildiğimi gösteriyorsun inan ki ben böyle bir şey yapmadım. Galiba şifremi çaldırttım. Hem burası bir gönüllü yardımların yapıldığı bir yer. İsteyen istediği değişikliği yapar. Siz kişileri zorla farklı alanlara yönlendirtemezsiniz. Herkes değişikliğinde özgürdür. Ayrıca hizmetliliğimle birlikte farklı alanlara yöneleceğim. Şimdi söyleyeceksiniz hizmetliler her konuda yardım yapar diye. Zaten şimdiden başladım farklı alanlara. Dizilerden başlıyorum. Telefon ve teknolojiye de ağırlık vereceğim. Hem herkes istediği alanda özgürdür. Belli ki ben siyasette iyiyim. Sizin de her konuda iyi olmanız mümkün değil. Öyle değil mi? Saygılarımla... Yeksancaner 4 Mayıs 2015
İstediğiniz alanda katkı yapmakta özgürsünüz. Katkı yapmanız iyi bir şey. Fakat gördüğüm kadarıyla yaptıklarınız hizmetli işleriyle ilgili değil. Bundan sonra hizmetli işleriyle uğraşacağım demeniz beni ikna edemez. --Uğurkentmesaj 14:07, 4 Mayıs 2015 (UTC)
Şimdi mi başlayayım Uğurkent? Bir de galiba lise öğrencisisiniz. Ben vikipedide 18'den küçüklerin olduğunu bilmiyordum. (Tabi 18'den küçükseniz.) Saygılarımla... Yeksancaner 4 Mayıs 2015
"İyi veya kötü sonuç çıksın fark etmez" deyip size verilen bir olumsuz oyu silmeniz zaten hoş bir davranış değil. Şifremi çaldırttım gibi bir gerekçe zaten hizmetli olmamak için çok yeterli bir sebep. (Bakınız: Kukla) --Turgut46 03:05, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Yav silsem niye söylemeyeyim Turgut46? Doğru. Ben çaldırttım bu hesabı galiba! Ne iyi sebebi Allah için? Ben söylemedim çalın diye hesabı. Biraz mantık ya. Hem ben bilerek yapmadım. Ya çaldırttım hesabımı ya da hata ile oldu. Zaten olmayacak biliyorum. Olmadığımda halay çekin oturun lütfen. Ama eninde sonunda 30 yıl da olsa 50 yıl da olsa bir gün olurum elbet. Siz aklınızı böyle şeylere yormayın. Hem tekrar söylüyorum olsun veya olmasın fark etmez. Ben zaten devriyelikten çok memnunum. Hizmetlilik gibi niyetim şu anlık yoktu. Ben biraz da kötü taraflarımı arkadaşlardan duyup hatalarımı telafi etmek için aday oldum. Hatalaramı öğrendim. Farklı alanlara yoğunlaşmaya başladım. Ben zaten ilk aday olduğumda hizmetli olmayacağımı biliyordum. Herkes adam akıllı kaynaklarla eleştirdi. Eyvallah. Allah da onlardan razı olsun. Ama sizinki bildiğiniz muhalefetlik! Sizden yorum da istemiyorum oy da! Oyunuzu kendinize saklayın. Adam akıllı eleştirecekseniz başım üstüne. Ama benim böyle eleştirilere karnım tok. Hem ben kukla değilim! Biraz ağır gelin!! Hadi size kolay gelsin. Bay bay!!--Yeksancaner (mesaj) 19:59 14 Mayıs 2015 (UTC)
Ortada kasıtlı muhalefet falan yok. Sadece değerlendirme yaptım. Bu kadar hiddetlenmenizi anlayamıyorum. Size karşı bir saygısızlık mı yaptım? Umarım hesabınız çalınmamıştır da yanlışlıkla silmişsinizdir. Çünkü eğer hesabınız başka birinin daha elindeyse siz hizmetli olduktan sonra durum oldukça vahim demektir. Ben bunu kasdettim. --Turgut46 21:29, 14 Mayıs 2015 (UTC)
Kusura bakmayın Turgut46. İnsan hep böyle kötü eleştiriler alınca üzülüyor. Zaten ben her şeyi kabul ederek aday oldum. Üzüntü ile kalbinizi biraz kırdım. Kusura bakmayın. Ne yaptığımı gerçekten ben de bilmiyorum. Acaba yanlışlıkla mı sildim? Şu an bilmiyorum. Çünkü ben bunu bilinçli yapmak istemem. Zaten söylediğim gibi hizmetli olmam imkansız. Daha çok eksiğim var. Ben burada biraz da eksiklerimi fark etmek için aday oldum. Canım sağolsun. Umudu kırmak yok. Daha fazla çalışıp eleştirisiz hizmetli olmak hedefim. Sizden de özür diliyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. İyi günler.--Yeksancaner (mesaj) 15:59 15 Mayıs 2015 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Siyaset, dizi, kişi biyografilerini paylaşmayı planlıyorum. Bu alanlarda diğer kullanıcıların işlerini kolaylaştıracağım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Çok fazla sayfa açmadım. Genellikle sayfa değiştirdim. Değiştirdiklerim içerisinden en hoşnut olduğum 3 Mayıs tarihinde yaptığım 2015 Türkiye genel seçim anketleri sayfasını estetik hale getirmiş olmam.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Sadece sevdiğim bölümlerde katkı sağlıyorum. Hizmetliliğimle birlikte farklı alanlara da yoğunlaşacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: BSRF ile Efeler Belediyesi konusunda anlaşmazlık yaşamıştım. Ben ilçe belediyelerinin oluşturulması konusunda beyan etmiştim. O ise olmamalı şeklinde fikir belirtti. Sayfayı silinmeye aday kısımına götürdü. Çoğunluk da onun tarafındaydı ve sayfa kapatıldı.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresizi savunmuyorum. Bir süre veririm. O süre boyunca engelli kalır. Daha sonra hizmete devam eder.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcıyı. Onlar genellikle daha tecrübesiz oluyorlar. Onların tecrübe kazanması ve kendilerine değer verildiğinde vikipediye daha çok yardım edeceği düşüncesiyle onları önemserim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:Birileri beni eleştirdiğinde sinirleniyordum. Tek şey buydu. Artık sinirlenmemeyi ve soğukkanlılığı öğrendim.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Yarı koruma mantıklı. Özellikle seçimlerden sonra sayfalar hızla değişiyor. Bu değişmeler de dışarıdan katılan kişiler tarafından yapılabiliyor. Aynı şekilde bu değişiklikler doğru olmayabiliyor ve bizlerin işlerini zorlaştırıyor. Tam korumada ise bazı vikipedi kullanıcıları bile dğişiklik yapamıyor. Ben buna karşıyım. O yüzden yarı koruma en mantıklısı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bir kuruluşta böyle politikalar olmalı. Gerekli buluyorum. Onları uyarırım eğer dinlemiyorlarsa engellerim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Böyle biri yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Kullanıcılar vikipedi hesaplarını kapatamıyor. Ben buna karşıyım. İlk olarak bunu değiştirirdim. İsteyenler hesabını kapatabilir. İnsanların zorla bir yerde hesapları olamaz. Bu demokrasi için hiç de iyi bir şey değil.
12. Troll sence nedir? Nasıl bahsedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Vikipediye yararlı olmaya çalışan kullanıcıların katkı sağlamasını engelleyen kişilerdir. Bu troll eğer kullanıcı değilse onu Allah'a havale ederim. Eğer kullanıcıysa bu zararları diğer arkadaşlarla konuşup onu diğer arkadaşların izni ile engellerim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Çünkü bir işin ucundan tutmayı seviyorum. Yani yardım etmeyi seviyorum.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.