Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Vikiçizer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Yeterli destek oyu alamadığından hizmetli seçilememiştir e.c. 09:24, 22 Şubat 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 26
 Destek: 15
 Karşı: 9
 Tarafsız: 2
 Oran: %62,5

Vikiçizer[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 23:25, 21 Şubat 2009 (UTC)

Vikiçizer (MesajKatkılarİstatistikler) – Eski, deneyimli ve yetkin bir kullanıcı olmasının yanında çalışkanlığı da göz dolduran Kullanıcı:Vikiçizer, son zamanlarda artan yoğun değişiklik trafiğinde bazen yetemeyen ya da zaman bulamayan hizmetli arkadaşlarımızın iş yükünü oldukça hafifletecek, ayrıca çalışmaları, kazanacağı hizmetlilik fonksiyonlarıyla bir ölçüde olsun kolaylaşacaktır. Bu göreve layık olduğunu düşünüyorum, teşekkürler, saygılar.  Levent İleti Katkılar  23:25, 7 Şubat 2009 (UTC)

Levent'e çok teşekkür ederim. Kabul ediyorum. Vikipedinin bilgiyi paylaşmada internet kullanıcısına bir çok konuda eşsiz faydası olduğunu düşünüyorum. Jimmy Wales'in şu sözüne katılıyorum; "Kimi kullanıcılara sistem işletmenliği yetkisi verilmesinin, özel ve önemli bir durum olduğu havası oluşması kesinlikle hoşuma gitmiyor." Bu fonksiyonların kullanımı Levent'in dediği gibi diğerlerine yardımcı olabilmek, SDD'de daha etkin olabilmek...Herkese teşekkür ederim...Hoşcakalın...Vikipedist 11:07, 8 Şubat 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. İlk oyunu ben vereyim arkadaşımın. Vikipedi'yi kusursuz bir ansiklopediye dönüştürmek adına çok çalışıyor. Yaptıkları gerçekten takdir edilesi şeyler. Hizmetli görevi yakışacaktır. Başarılar. --♪♫Berkay0652|ileti 21:39, 8 Şubat 2009 (UTC)
  2. Başarılı olacağına inanıyorum.  Levent İleti Katkılar   00:07, 9 Şubat 2009 (UTC)
  3. Tecrübeli olmasından ve hemen hemen hergün Vikipedi de etkin olmasından Vikiçizer'in iyi bir hizmetli olcağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. --Serhantr 16:12, 9 Şubat 2009 (UTC)
  4. Vikipedi'deki her türlü problemle ilgileniyor, ayrıca takip edebildiğim kadarıyla son derece soğukkanlı bir kullanıcı. Küçük bir ek: Vikipedist'e aşağıdaki soruları yanıtlamasını tavsiye ederim, zorunlu değil ama yine de bu adaylardan beklenen bir şeydir. Başarılar --Gökhan 16:15, 9 Şubat 2009 (UTC)
  5. Ben hizmetli olabilecek şartları taşıdığını düşünürek destekliyorum. Ne zaman vikiye gelsem nadir kullanıcılardan.--Aycanileti 17:55, 9 Şubat 2009 (UTC)
  6. Deneyimli bir vikipedist. Vikipedi politikalarına vakıf olduğunu düşünüyorum. Kendisine başarılar dilerim. Sevgi ve saygılarımla--Düşünenadam 22:49, 9 Şubat 2009 (UTC)
    Deneyimli bir kullanıcı, politikaları biliyor. Hepimiz gibi zaman zaman hataları olmuş olabilir, ama üç butonu doğru şekilde kullanacağından eminim.Khutuckmsj 23:11, 9 Şubat 2009 (UTC)
  7. Keşke daha önce görseydim mesajı. Vikçizer'in daha önceden hizmetli olmamasına şaşırıyorum zaten.Mızrak'ın dediklerine ben de katılıyorum. Ama hizmetli olmasıyla katkılarının önemi de artacaktır.--Olağan Şüpheli 10:08, 10 Şubat 2009 (UTC)
  8. Bence de hizmetli olabilecek şartları taşıyor. Kullanıcılara yardım ediyor , açıklamalarda bulunuyor. Aynı zamanda çok tecrübeli. O zaten bir hizmetli gibi. Vikiçizer'i destekliyorum.--Axbyc 16:12, 10 Şubat 2009 (UTC)
  9. Hoşgörülü, iyi niyetli ve tecrübeli bir vikipedist olmasının yanında tatlı üslubu ile güven veren bir kullanıcı. Tam destek--Merube 89msj 16:39, 10 Şubat 2009 (UTC)
  10. Ben onu zaten hizmetli sanıyordum. Başarıyor bu işi. Vikiçizer'i destekliyorum.--Gemalmaz 13:55, 11 Şubat 2009 (UTC)
  11. Bence bir hizmetlide bulunması gereken niteliklere sahip bir vikipedist--Kızıl Şaman 00:36, 12 Şubat 2009 (UTC)
  12. Kanımca niteliklere sahip.--SelimMesaj Sayfam 14:02, 12 Şubat 2009 (UTC)
  13. Vikiçizer arkadaşımızın geç saatlere kadar yapmış olduğu olumlu çalışmalar ve gayretler bariz bir şekilde görülmekte. İnce eleyip sık dokuyarak yoğun bir emek vermekte. Politikaları da bildiğim kadarıyla bilinçli bir şekilde uygulamakta. Gönülden destekliyorum ve başarılarının devamını diliyorum. --M. Yalçın Yalhı ileti 17:31, 12 Şubat 2009 (UTC)
    • Vikipedi'nin her türlü katkıya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Vikiçizer güzel işler yapmış. Hizmetlilik çok abartılacak bir kategori değil vikipedistler içinde ve bilinmeyenler hizmetli oldukdan sonra da öğrenilebiliyor. Ben Vikiçizer bu konuda aday gösterildiyse ona destek olunması gerektiğini ve o da bunu kabul ettiyse bunun gereklerini yapacağını düşünüyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 20:45, 12 Şubat 2009 (UTC)
  14. Ben de sağlamcıya katılıyorum. Ayrıca çalışkanlığı ile göz dolduran bu arkadaşımız hizmetlilerin yükünü hafifletecektir. Şimdiden hayırlı olsun.Lucasileti 22:10, 13 Şubat 2009 (UTC)
  15. Ben de Sağlamcı'ya katılıyorum. Üstünden kalkabilecektir.--ÖrdekÖzgürileti 12:45, 14 Şubat 2009 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Vikiçizer 80.000'den fazla değişiklik yapan önemli bir vikipedisstir. Önemli bir kullanıcı olmasına rağmen, hizmetli görevi için kendisini yetersiz bulduğumu belirtmek zorundayım. Katkıları incelendiğinde genellikle yeni kullanıcılara hoş geldin mesajı, yerel bölge uyarısı, maddelerde kategori düzeltmeleri ve taslak şablonu eklemeleri yapmış. Bunlar tabii ki çok önemli katkılardır ancak dikkat ettiğim kadarıyla Vikipedi için çok önemli olan tartışma sayfalarına yok denecek kadar az katılmış olmasıdır. Vikipedimizin gelişimi için bu tartışma sayfaları çok mühimdir. Yapmış olduğu katkılardan Vikipedi politikalarını özümseyip özümsemediği de tam olarak anlaşılmamaktadır. Mızrakmsj 14:17, 9 Şubat 2009 (UTC)
    • Merhaba, her oya elbette saygılıyım ama katkılarımın "genellikle" bunlardan ibaret olduğunu söylemek için 82.000 değişikliği en azından yüzeysel ama yıllara/aylara yayarak incelemek gerekli...Değişiklik sayısı hiç önemli değil, 10,000'de olabilirdi, aşağıda da söylediğim gibi 70/75binlerden sonra yerel madde şablonunu kullanmaya başladım, yerel maddelerin içler acısı haline Yalhi'nin çok güzel işaret ettiğini köy çeşmesinden görmüşsünüzdür, bu şablonun kullanılmaya başlanmasından sonraki tespitlerimi orada paylaşmıştım. Herkesin bu şablonu benim kadar hatta daha fazla kullanmasını arzu ederdim ama maalesef gereksiz ve önemsiz görülmesi, ilgi görmemesi üzücü...(Sizin için demiyorum Mızrak, genel olarak diyorum...) Hoşgeldin şablonlarını büyük ihtimalle 50/60bin katkıyı geçtikten sonra Levent, Takabeg, Metal Militia gibi kullanıcıların izinden giderek, onlarda gördükten belki 12 ay sonra ve hemen şablonu iletmenin faydasını gözlemlediğimden kullanıyorum, kategorilendirme ve taslaklandırma hakkında ne söyleyebilirim ki ansiklopedi olmanın özünde bu var, 30/40bin sonrası Dünya vatandaşını örnek alarak yapıyorum/yapacağım ve vikipedide önemi tartışılmaz işlerdir bunlar, zaman ve emek istiyor, dikkat istiyor, diğer vikipedileri iyi incelemeyi gerektiriyor, yenilikleri bulup getirmeyi gerektiriyor...Yeterince bilgi sahibi olmadığım/araştırma isteyen veya bir sonuca yönelmiş tartışmalara sırf birşeyler demek amacıyla katılmayı doğru bulmuyorum...(Bunları sadece Vikipedi:tartışmalar için söylemiyorum, tüm tartışmalar için söylüyorum...) Benim vikipediye inancım, sevgim ve katkım sadece vikipedi tartışmalarına katılıp katılmamamla değerlendirilmemeli, Dünya vatandaşından farklı olarak günün her saatinde uğraştığım SDD'ye katkılarım bile binlercedir, hangi kullanıcının yapmış olduğu katkılardan vikipedi politikalarını özümseyip özümsemediği anlaşılıyor...Herhalde anlaşılmayan en son kullanıcılardan biri olmalıyım...Sevgili Mızrak bu yorumu yazmak için bile bayağı düşündüm, etik olup olmayacağı hususunda, ama böyle bir şey mümkünmüş, açıklık getirmek istediğimden yazıyorum, saygı duyuyorum, teşekkür ederim...Vikipedist 10:00, 10 Şubat 2009 (UTC)
  2. Karşı Karşı Hizmetlilik salt iyi Vikipedist olmak, çok fazla değişiklik yapmak veya Vikipedi'yi çok sevmek değildir. Hizmetlilik adı üzerinde hizmetlilik: çöpleri dışarı çıkaracaksınız, kaç tip çöp vardır, hangi bidonlar hangi çöpler içindir, şehir meclisinden belediyeden çıkmış ilgili yönergeler nelerdir... önemli olan bunlar ^_^ Elbette tartışmalara katılmamanız sizin iyi bir Vikipedist olmadığınız anlamına gelmez veya Vikipedi'yi tartışmalara katılanlardan az sevdiğiniz anlamına da gelmez; ama şu anlama gelir: tartışmalara az katıldığınız için ne derece soğuk kanlı olduğunuzu bilemeyiz, ne oranda içerik politikalarına hakim olduğunuzu gözlemleyemeyiz, anlaşmazlıkların giderilmesi ve uzlaşma gibi konularda deneyiminiz olmaz... bu saydıklarımın hepsi hizmetlilik için hayatî önem taşımaktadır. Editcountitis diyorlar İngilizce Vikipedi'de: kaç bin edit/değişiklik yapıldığı önemli değildir - Vikipedistler hiçbir zaman kaç değişiklik yaptıklarına göre değerlendirilmezler. Fakat eğer bir hizmetli olmayı düşünüyorsanız, Vikipedi'nin politikalarının uygulanıp uygulanmadığının bekçisi olacaksınız, uygulanmadığı takdirde nasıl uygulanması gerektiği konusunda diğer kullanıcılara yol gösterecek, gerektiğinde yaptırım uygulayacak mekanizmayı harekete geçireceksiniz: işte bu yüzden politikalar alanında deneyiminizin olması şart. Sonuçta, söz konusu Vikipedist gerçekten çok nadide bir üyemiz, çok güzel katkıları olan bir üye. Fakat hizmetlilik fonksiyonlarına ihtiyaç duymasını gerektirecek hiçbir faaliyetle ilgilenmemiş, ilgileniyor gibi de gözükmüyor; politikalar konusundaki katkıları çok yetersiz, tartışmalara yeterli katılımı olmadığından ne kadar soğuk kanlıdır vs. bilmiyoruz. Bu durumda diğer güzel katkılarına bakarak oy vermek mantıklı olmaz benim açımdan ve oyum olumsuzdur. Bununla birlikte, eğer bize hizmetlilik hususunda bu üç fonksiyonu kullanmada ne kadar becerikli olacağını ileride gösterirse, elbette hizmetli olabilir. Fakat şu an için bunun mümkün olmadığı kanısındayım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 01:46, 12 Şubat 2009 (UTC)
    • Vikipedi için neyin hayati olduğunu en az sizin kadar kadar biliyorum, görüşünüzdür saygı duyuyorum, hizmetlilik için haftada yararlı 10 değişiklik bile fazlasıyla yeterli görülüyor biliyorsunuz, bir hizmetli adayının ise becerikliliğini göstermesi için kaç beceriklilik gösterisi yapması gerekiyor, ben değişiklik sayısını önemsemediğimi defalarca söyledim, şimdi yeniden kayıt olsam 6 ay sonra yine 50,000'i aşarım, çok sık vikipedideyim ve sürekli birşeylerle meşgulum, katkının hizmetlilikle alakası yok bu bariz, ama nerde eksik yapmışım gene dönüp dolaşıp aynı yer....tartışmalara katılmamışım sevgili Noumenon, ayrıca hizmetlilik fonksiyonlarına ihtiyaç duyacak hiç bir şey yapmamış diyorsunuz, ayrıca ilgileniyor da değilmişim, bu sözünüze bir şey diyecek değilim, aynı şeyi kaç kere söylemem gerekiyor, ben kendimi aday göstermedim, SDD'ye katkılarım da gözükmüyorsa, ona buna küfür etmeyiniz şablonu yollamaktan sıkılmamışsam, yapmak istediklerimi anlatmama rağmen güven vermemişsem ne diyebilirim, politikaları oluşturmak için kimin ne zaman ne kadar emek verdiğini en iyi bilenlerden birisi olmalısınız, vikipediyi yükseltmek için hizmetli olmak gerekmiyor...Küsmem merak etmeyin:) Teşekkür ederim...Hoşcakalın...Vikipedist 02:10, 12 Şubat 2009 (UTC)
    • Küçük bir ek; başarılı sonuçlanan Levent'in hizmetlilik oylamasında destek verirken tespitleriniz;
    "Destek, Zira tarafsız, Vikipedi kurallarını biliyor, nazik, son değişikliklerde hizmetli görevleriyle birlikte çok iyi bir katılımı olacak... ama kendisinden şu birkaç noktayı göz önünde bulundurmasını, bir Vikipedist olarak rica ediyorum, umarım beni kırmaz:
    Hizmetlilerin olabildiğince soğuk kanlı olması gerekir, şu gibi değişiklikleri benim aklımı biraz bu konuda karıştırıyor ve kendisinden gücünün yettiği kadar soğuk kanlı olmasını rica ederim zira yarın hizmetli görevlerini alırsa yapacağı bir uyarının, bir engellemenin, bir kilitlemenin vs. önemli sonuçları olacaktır.
    Tartışma katılımı, özellikle içerik tartışmalarına katılımı çok az. Her ne kadar bu sadece hizmetlilerin görevi olmasa da ilgili kurallarda belirtildiği gibi topluluk sıklıkla bu tip durumlarda hizmetlilere dönmektedir. Bu açıdan, katılmasa bile, bu tip tartışmaları okuyup genel bir fikir edinmesini ve katılmak istediği zamanlarda mutlaka görüş belirtmesini rica ediyorum. Tartışmalar Vikipedi'nin daha iyi olması için varlar ve eminim tarafsız bir tutum ile bu tartışmalara Kullanıcı:Levent Abi pek çok şey katacaktır." Güzel Noumenon, güzel tespit etmişsiniz, yeşilmiş ama şimdi kırmızı, dikkatinizi çekerim talepleriniz hizmetli seçildikten sonra yapılması yönünde, sakın fikirlerim o zaman öyleydi şimdi böyleyim demeyin, yorum değil objektif bir oylama istiyorum...Hoşcakalın...Vikipedist 02:02, 14 Şubat 2009 (UTC)
    • İkinci bir küçük ek; Yabancı'nın başarılı hizmetli oylamasında tespitleriniz ya da talepleriniz;
    "Destek...hizmetli olunca birçok politikayı iyi bir şekilde kullanması gerekecek bu sebeple buna biraz zaman ayırıp özellikle de üç fonksiyonla ilgili politikaları daha iyi özümserse iyi olur... Görece zayıf olan tartışma yönünü geliştirmesini de dileyerek, seçimde başarılar dilerim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:24, 1 Mayıs 2008 (UTC)" Eee...ne diyebilirim ki...Vikipedist 02:21, 14 Şubat 2009 (UTC)
  3. Karşı Karşı Kullanıcı:Vikiçizer'in binlerce katkılarını incelediğim zaman ben de yukarıda belirtilen çekinceleri duydum. Tartışmalara katılımı çok az olmuş, hizmetli seçilmesi halinde politikaları nasıl uygulayacağı konusunda pek bir fikrim yok. Bir kusurunu gördüğümden değil, kendisi hakkında yeterince kanaat getiremediğimden olumsuz oy kullanıyorum. --İnfoCan 14:50, 12 Şubat 2009 (UTC)
  4. Karşı Karşı Vikiçizer'in ne kadar çalışkan ve iyi bir kullanıcı olduğu konusunda hiçbirimizin şüphesi yok gördüğüm kadarıyla, ben de bu yargıya katılırım. Ancak hizmetliliğe ilişkin "not a big deal" meselesinin biraz yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Benim bundan anladığım şu: Hizmetlilik beğendiğimiz kullanıcılara vereceğimiz bir paye değildir, zira bir üst mevki değildir. Bu anlamda gerçekten de büyütülecek bir şey değildir. Ancak her iyi kullanıcı da hizmetliliğe uygun olmayabilir. Vikipedide asıl olan oy değil, tartışmadır. Kusura bakılmasın ama, ben yukarıdaki olumlu oylardan bazılarının ne gerekçeyle verildiğini anlayamadım. Bu sayfa, Vikiçizer'in hizmetliliğe uygun olup olmadığını tartışmamız için var. "Uygundur" deyip geçtiğinizde ya da hizmetli fonksiyonlarını olması gerektiği gibi kullanacağı yönünde bir gerekçe belirtmediğinizde, bence oylama da amacına ulaşmış olmuyor. Bu yalnızca bu oylamaya özgü bir durum da değil, SM oylamalarından hizmetli-denetçi-bürokrat oylamalarına, elle tutulur gerekçe gösterilerek kullanılan oy sayısı çok çok az. Vikiçizer'in adaylığına ilişkin ilk fikrim, oy kullanmamak yönündeydi. Ancak gerek Vikiçizer'in onca katkısının politikalara olan hakimiyeti konusunda fazla bir ipucu vermiyor olması, gerek "gözden bir şey kaçırmış olabilir miyim, belki ikna edici bir gerekçeyle karşılaşırım mıyım" diye göz attığım olumlu oylar beni ikna etmedi. Ama olumsuz oyumun en önemli nedenlerinden biri, Vikiçizer'in bu oylamada verdiği yanıtlardır. Sevgili Vikiçizer, hizmetlilik sevimli bir iş değil. Elleriniz, üzeriniz kirlenecek, belki engellediğiniz bir vandalın belli bir süre devam eden küfür nöbetlerine maruz kalacaksınız. Bırakın bu oylamada sorulan soruları ya da olumsuz oylarda öne sürülen gerekçeleri, neredeyse attığınız her adım, tartışma konusu olabilecek. Neden sildiğiniz, neden engellediğiniz, vb. Bunlarla başa çıkabilmek için politikalara hakimiyet de yetmiyor. Soğukkanlı olmak, bazı şeylere çok takılmamak ve esnek olmak da gerekiyor. Küsmeyeceğinizi zaten tahmin ediyorum, ama bana kalırsa hizmetli olmanın getireceği yükle baş etmek için daha esnek olmanız, eleştirileri yanıtlarken o eleştirinin neden yapılmış olabileceğine ilişkin daha fazla düşünmeniz gerekiyor. "hangi kullanıcının yapmış olduğu katkılardan vikipedi politikalarını özümseyip özümsemediği anlaşılıyor" sözünüz ciddi bir gaf bence, hakimiyet katkılardan anlaşılmıyorsa, biz onca zamandır neye bakarak oy veriyoruz kullanıcılara? Yeterli bilgi sahibi olmadığınız tartışmalardan uzak durmanızı çok iyi anlıyorum, ama takdir edersiniz ki bizim de soğukkanlılığınıza ve politikalara hakimiyetinize dair verilerle hareket etmemiz gerek. Sizin katkılarınızdan ben bunlara ilişkin tatmin edici bir sonuç çıkaramıyorum. Sözlerimin sonunu en başına bağlayayım. Katkılarınız vikipedi için çok değerli. Ama sırf bu nedenle olumlu oy verirsem, en başta kendi hizmetlilik anlayışımla çelişirim. Çünkü hizmetliliğin amacı ödüllendirme falan değil. Amaç bu pis işleri olabildiğince doğru şekilde yapacak ve yaparken gelecek eleştirileri olabildiğince doğru şekilde göğüsleyecek kullanıcıları seçmek. Bu özellikleri taşıdığınız yönünde bir izlenim edinemediğimden, oyum olumsuz. --Yabancımsj 12:58, 13 Şubat 2009 (UTC)
    • Merhaba, buraya açıklama yazmaktan gerçekten usandım ama Yabancı'nın da "Sevgili Vikiçizer" diyerek hitapta bulunarak doğrudan bana hizmetliliğin ne olduğunu nasıl davranılması gerektiğini anlatan uzun yorumu nedeniyle cevap vermek zorundayım...Bir kere bu üslup ve hitap alan yöntem için Yabancı'ya teessüf ediyorum, Noumenon'u örnek almalıydı, bu tarzın yanlış olduğunu açıklamak da gereksiz, kendisi bunu da bilmeliydi...Kısa ve net söyleyeyim; hizmetliliğin ne demek olduğunu ve nasıl yapılacağını anlatmaya çalışarak herkes yapamaz havası yaratmanızı hiç sevmiyorum...Benim hizmetlilere oy verirken dikkat ettiğim tek husus vikipediyi özümseyip özümsemediği idi, üslubu, iletişimindeki düzgünlük idi, başka bir hatası olmaması idi. Yoksa Ermeni Kırımı maddesinde görüş belirtip belirtmesi değil...Olumlu oy verenleri itham etmeniz hiç hoş değil ve tamamen bir yönlendirme, başka oyları eleştirmeye ne hakkınız var, çok iyi bildiğiniz hangi kurala politikaya dayanarak başka kullanıcıları yönlendiriyorsunuz...Soğukkanlılık ve esnek olup olmama incelemenizde vardığınız sonuç tamamen sizin şahsi yorumlamanız, halbuki benim her zaman açıklayıcı, sabırlı, saygılı ve nazik tavrım yorumlanacak bir husus bırakmıyor..."hangi kullanıcının yapmış olduğu katkılardan vikipedi politikalarını özümseyip özümsemediği anlaşılıyor" sözü bir gaf değil, çok kullanıcının politikaları nasıl kullandığını görmek güç değil, sadece bu kriterle oy verdiğinizi söylüyorsunuz yukarda ne yazdığınızı tekrar okuyun başka nelere dikkat ediyor muşsunuz, siz bu sözümü yanlış anlamış olmalısınız...Bu oylamada verdiğim cevaplar bir vandala/trole/tartışmaya vereceğim cevapla eş tutulmamalı, Yabancı siz bunu eş tutuyorsanız, bir daha düşünün sözünüzü...Size de herhalde soğukkanlı olmadığınıza dair bir kanıt/emare yokken, kısaca "soğukkanlı değil, hizmetlilik yapamaz" deselerdi, vurguladığınız hizmetlilik anlayışınız zarar görür müydü...Benim görmüyor merak etmeyin, vikipedi anlayışım zarar görmez...Bunlar kızgınlık sözleri değil, sizin üslubunuzundan daha fazla karşısındaki eş gören bir tavır...Bir de şuna dikkat çekeyim, burada yazıp yazıp sonra da cevap verince "aman küsmesin" denmesi...Neden küseyim, görüştür sonuçta, cevap vermeyeyim mi...Bir kere şu hususu vurgulayayım, bir kullanıcının hizmetli olup olmasının hiç bir önemi yok, bana teklif edildi, kabul ettim...Ama bir hizmetlinin asla kullanıcı olduğunu unutmaması gerekiyor...Eğer hizmetli olduktan sonra soğukkanlı olamadığını hatta idrak sorunu yaşadığını hissederse kendiliğinden bu sorumluluktan ayrılmalı...Pis işleri olabildiğince doğru şekilde yapacak ve yaparken gelecek eleştirileri olabildiğince doğru şekilde göğüsleyecek kullanıcıları seçmek...Bu kadar mı? Bunun olmayacağını buradaki cevaplarımdan çıkarttığınız için teşekkür ederim, Hoşcakalın...Vikipedist 13:54, 13 Şubat 2009 (UTC)
    • "hizmetliliğin ne demek olduğunu ve nasıl yapılacağını anlatmaya çalışarak herkes yapamaz havası yaratmanız" ifadesi bariz VP:İNOV ihlalidir. Nasıl size bir şeylerin ne olduğunu anlatmaya çalıştığımı düşünürsünüz? Bu düpedüz saygısızlık etmektir ve yukarıdaki yorumlarımla saygı sınırlarını aştığımı hiç sanmıyorum. Gözden kaçtığını düşündüğüm, bu oylamada üzerinde yeterince durulmadığını düşündüğüm hususları dile getirdim. Tartışmak bu değil midir zaten, bu sayfa neden var? Ben hizmetlilik paye değildir diyorum, sizin çıkardığınız sonuç hizmetliliği herkes yapamaz diyor olduğum! "sizin üslubunuzundan daha fazla karşısındaki eş gören bir tavır" sözünüz de tepeden baktığım iması taşıyor, yine VP:İNOV ihlali. Bu sözleriniz beni o kadar şaşırttı ve üzdü ki, ne yazayım siz bu sonuçları çıkarabildikten sonra... Aman küsmesin tavrı da benim yazdıklarımla ilgili olmasa gerek, "küsmeyeceğinizi zaten tahmin ediyorum" ifadesinin yoruma yer bırakır tarafı olduğunu sanmıyorum. Olumlu oy verenlerin tamamını değil ama gerekçe belirtmeyenleri eleştiririm elbette. Gerekçelendirmeyen oyun vikipedinin ya da aday kullanıcıların gelişmesine katkısı yoktur. İtham mıdır bunu belirtmek? Katkılarınızdan olumlu ya da olumsuz oy vermeye yetecek veri elde edememiştim, ancak bu oylamadaki yanıtlarınızla düşüncelerimin netleştiğini anlatmaya çalışmıştım. Vandallara, trollere vereceğiniz yanıtlarla eş tuttuğumu değil, bundan çok daha ağır sorularla hatta kimi zaman sorgulamalarla karşılaşacağınızı düşünerek, yanıtlarınızda bu gibi durumlarla mücadele etmenize yarayacak esnekliği göremediğimi anlatmaya çalışmıştım. Son cümleniz de (teşekkürünüz (!)) hiç hoş değil; imalar, hele ki internet ortamının iletişimi güçleştiren şu ortamında hiçbir şeyi çözmeye hizmet etmez, ortamı germekten başka. (Bunları yazmamın çok basit bir nedeni daha vardı aslında. Ben hizmetli olmadan birisi bana bunları söylesin isterdim. O zamanlar deneyimsiz de sayılmazdım, on aylık kullanıcıydım. Ama gerçekten hizmetlilerin neyle uğraştıklarını hizmetli olduktan sonra anladım. "Ah, işimiz o kadar zor ki!" demek değil amacım, sadece bu işin pis yanının fazla farkında değildim. Herkes benim gibi değildir, muhakkak meselenin hizmetli olmadan da farkına varanlar vardır, ama ben bunların altının çizilmesini isterdim. Neyse yine çok uzattım.) Son olarak şunu belirteyim, şu son yanıtınız beni vikipedide epeydir üzülmediğim kadar üzdü. İmasız, o kadar. --Yabancımsj 15:57, 13 Şubat 2009 (UTC)
    • VP:İNOV ihlali olduğunu düşünmüyorum. İlk kez ciddi bir şekilde bir kuralı ihlal etmekle itham ediliyorum, bu kişi de siz oldunuz...Saygısızlık ettiğinizi düşünmedim ancak hizmetliliğin nasıl yapılacağını anlatmanızın hoş ve şık olmadığını tekrar ediyorum. Siz bundan memnun olacağınızı söylüyorsunuz, oylama sayfasında böyle bir üslupla anlatılmasını hoş bulacağınız bilinse idi size de oylamanız devam ederken "hizmetlilik nedir" diye bir anlatan çıkardı emin olun, ben de sizin bu üslubunuza şaşırıyorum...Esnek olmadığımı söylüyor ve bunu da bu sayfada yazdıklarımdan çıkarttığınızı söylüyorsunuz...Yazdıklarınızı okuyunca hizmetliliğin nasıl yapılacağını anlattığınızı ve hizmetli oluşunuza vurgu yaptığınızı kendiniz bile görmüyorsunuz galiba...Herşeyden önce kullanıcı olduğunuzu hatırlatmakta üzülecek bir şey olmadığı gibi herhangi bir kuralı ihlal de yok, bu sayfada beni de boş yere kuralları ihlal etmekle suçluyorsunuz...Benim tek istediğim objektif bir oylamadır, olumlu oyları eleştirmekte kendinizi haklı bulurken başkasının sizin verdiğiniz oyu değil, sadece verdiğiniz oya ulaşma yönteminizi ve burada oyunuzu açıklama üslup ve tarzınızı eleştirmesine ne üzülün, ne sinirlenin...Küsme meselesine gelince her olumsuz oy verenin bundan bahsetmesinden rahatsızım, sadece sizin söylemenizden değil...Neticede katkıları incelemişsiniz, bir sonuca varamamışsınız, sonra sizden önce buraya yazdıklarımı okumuşsunuz ve esnek ve soğukkanlı olamayacağıma karar verip, olumsuz oy kullanayım demişsiniz...Güzel, diyecek başka bir şey bulamıyorum size...Hoşcakalın...Vikipedist 23:56, 13 Şubat 2009 (UTC)
    • Bu arada başarısız sonuçlanan Eldarion'un Bürokrat adaylığında şu sözler size ait;
    "Eldarion, iyi niyeti ve soğukkanlılığından şüphe etmediğim bir kullanıcı. Zaman zaman gereğinden sert ifadelerine ben de rastladım. Ancak eleştirilere kulak vereceğini ve ifadelerini belki bir ton yumuşatacağını umuyorum. Hem bu inancım, hem bugüne kadar hizmetlilik görevini başarıyla sürdürmüş olması nedeniyle destekliyorum. --Yabancımsj 06:07, 4 Mayıs 2008" En başta size hatırlatmakta fayda görüyorum, umuyorsunuz, inanıyorsunuz...Vikipedist 01:34, 14 Şubat 2009 (UTC)
  5. Karşı Karşı Vikiçizer'in çalışkan bir kullanıcı olduğu kendisi dahil çeşitli kişilerce defalarca kez dile getirildi, katılıyorum, ama hizmetliliği konusunda olumlu düşünemiyorum ne yazık ki. Bu sayfada yapılan eleştirilere verdiği tepkileri aşırı buluyorum. Hizmetlilerin tarafsızlığı ve soğukkanlı olmaları önemli. Bir seçimde bile eleştirilmesinin doğal olduğunu görüp tarafsız yaklaşamayan, aşırı tepki veren bir kişinin hizmetlilik için uygun olmadığını düşünüyorum. Oysa hizmetliler çoğu kararları nedeniyle acımasızca eleştiriliyor, tarafsızlıkları ve kuralları soğukkanlılıkla uygulama yetenekleri zor koşullarda sınanıyor. Öte yandan, adayın şu ana kadar katkıları, önemli görüş ayrılıkları olan tartışmalı hususların genelde uzağında kalmış. Büyük miktardaki katkıların az bir kısmı tartışma sayfalarında, onun da büyük kısmı YİB gibi bazı standart şablonları eklemek şeklinde. Bu elbette kullanıcılar için bir seçim, ancak hizmetlilik görevinin verdiği yetkilerle donandığında, o konulara eğilme ihtimali daha kritik bir önem kazanıyor. O durumda tarafsızlığını ne kadar koruyabileceği ve politikaları nasıl uygulayacağı konusunda fikir sahibi olmak mümkün değil. Saygılar, Filanca 20:55, 14 Şubat 2009 (UTC)
    Size de yukardakilerden başka söylenecek bir şey yok, gördüğünüz üzere bir oylama sayfası haricinde hizmetli adayınca yapılmış/yapılmamış olumsuz tespitlere rağmen sırf güvenerek ve kendini düzelteceğini umut ederek "destek" verildiğini görüyoruz...Objektif olmayan bir tartışma sayfasında kendimi savunmamı mazur görün, ayrıca doğal görüp tarafsız yaklaşmamak gibi bir tavrım olduğunu düşünüyorsanız, (böyle bir tavrı kabul etmemekle beraber) bu tamamen doğal ve tarafsız yaklaşılmamasından dolayı olsa gerek... Yukardakilere aynen size de söylemekten başka bir şey bulamıyorum, çünkü hiç bir fark olmaksızın oyunu kullanmışsınız, keşke her adaya böyle davranılsa idi. Bariz soğukkanlılık olmadığına dair tespitlerde bulunulmasına, tartışmalara katılmadığına dair ve hatta politik duruşlardan bahsedilmesine karşın hizmetliler seçilebiliyor, destekler veriliyor, umutlar ediliyor, inançlar, güvenler sergileniyor, Vikiçizer'e gelince bilmiyorum, oylama sayfasında soğukkanlı bulamadım, tartışmalara eğilmemiş deniliyor. Bu objektif değildir. Bunları vurgulamamdan kimse rahatsız olmasın, size de bu tür gereksiz, güvensiz ve önyargılı davranılsa idi ne yapardınız, kendini savunurdunuz, benim yaptığım gayet soğukkanlı şekilde ve aynı sizlerin tavrınızda cevap vermekten ibarettir, hiç bir zaman soğukkanlılığımı kaybetmedim, yalnızca bu sayfada mütekabiliyet içinde olmak soğukkanlılığı kaybetmek değildir, maalesef bunu sizde göremiyorum, bu sayfada yazdıklarımı objektif ve tarafsız değerlendirememişsiniz, üstelik söylenen eleştirilerin başka hizmetlilere de aynen söylenmesine rağmen (açın, bakın, okuyun geçmiş oylamaları) bana farklı düşünülmesini anlayamıyorum, bunu da açıklayan çıkarsa çok sevinirim...Hoşcakalın...Vikipedist 22:31, 14 Şubat 2009 (UTC)
  6. Karşı Karşı Kendisine sorulan sorulara ve yapılan eleştiriler ile birlikte verilen karşı oylara karşı sergilediği alaylı ve agresif tutumunu doğru bulmadığımı üzülerek belirtmek durumundayım. Neden mi üzülüyorum? Çünkü Vikiye bu kadar olumlu katkısı olan bir kişiyi hizmetli olarak da görmek isterdim de ondan. Aşağıdaki kullanıcı yorumları kısmında yaptığım ricanın dışında bir ricam daha olacak o da vikiye bu kadar bağlanıp tüm zamanını burada geçirmemesidir. Vikiye bu kadar çok katkı yapan birinin hayatı kaçırabilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim, ancak söylemeden de edemedim. Saygılarımla, --Manco Capac 22:35, 14 Şubat 2009 (UTC)
    Bu oyunuzu görmeden az önce o bahsettiğiniz köy maddeleri ile ilgili tartışmaya cevap yazmıştım. Siz de isterseniz tekrar okuyun o tartışmayı kim alaycı imiş, kim değilmiş...Orada sıkıntı ile yardım isteyen deneyimli bir kullanıcıya verdiğiniz cevabı ve atalete yönelten yorumunuzu gözden geçiriniz...Olumsuz oyu oradaki kızgınlığınızla ve bu saygısız üslupla verdiğiniz için size ne dememi bekliyorsunuz...Aynı üslupla cevap verecek değilim, ne farkım kalır o zaman, ama yakıştıramadım sadece...Küçük bir tavsiye kızıyorsanız, sinirleniyorsanız, köpürüyorsanız, haddinizi aştığınızdan tereddütünüz varsa, herşeyden önce klavyeden parmaklarınızı uzak tutun...Vikipedist 22:47, 14 Şubat 2009 (UTC)
    Merhaba tekrar. Burada yani yukarıda oyumu kullanırken yazdıklarımın bahsettiğiniz sayfadaki diyaloğumuz ile hiç mi hiç ilgisi yoktur. Hem alaycı hem de agresif olmanız hususunu tamamen bu sayfadaki yorumlarınızdan ve uslubunuzdan edindiğim bir izlenim olarak paylaşmış idim. Hala aynı şekilde yanıtlar vermeniz de bu izlenimimin hiç de yanlış olmadığını kanıtlamış durumdadır. Teşekkürler, ve size hizmetli olma oylamanızda başarılar dilerim, saygılarımla, --Manco Capac 14:00, 15 Şubat 2009 (UTC)
    Size hiç bir sözüm yok, her şey ortada...Oylamanın sonucu ne olursa olsun okuyanlar anlar merak etmeyin...Hoşcakalın...Vikipedist 14:04, 15 Şubat 2009 (UTC)
  7. Karşı Karşı Öncellikle yaptığı katkılar gayet güzel. Fakat Filanca'ya katılıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 14:41, 18 Şubat 2009 (UTC)
  8. Karşı Karşı Katkı sayısından çok katkılarının derinliğine bakılınca genelde ilgili maddelere şablon ekleme/değiştirme ya da ilgili kategori ekleme/değiştirme gibi faaliyetlerde bulunmuş. Ayrıca yukarıdaki arkadaşların belirttiği çoğu görüşe de katılıyorum. --Hedda Gabler 11:36, 19 Şubat 2009 (UTC)
  9. Karşı Karşı - Oylamayı gördüğümde ben de olumlu oy kullanmayı düşünmüştüm. Vikiçizer'in bu sayfadaki olumsuz oylara verdiği yanıtlar beni çok şaşırttı. Olumsuz oy vermemdeki en önemli etken budur. Yukarıda oy kullanmış kullanıcıların görüşlerinin çoğuna katılıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 21:56, 20 Şubat 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Tarafsız Tarafsız--Üzgünüm. Ben her olumsuz oya yanıt vermesini doğru bulmuyorum. Bu yüzden oyumu değiştiriyorum.Sağlamcıileti 19:42, 18 Şubat 2009 (UTC)
  2. Tarafsız Tarafsız--Olumsuz oylara olumsuz yaklaşımını doğru bulmuyorum. Khutuckmsj 17:04, 20 Şubat 2009 (UTC)
Olumsuz oylara olumsuz yaklaşmıyorum, sadece yapılan yanlış yorumları yanıtlamaktan ibarettir. Bu oylamaya bir açıdan da bu sayfada yazılanlar yön verdi. Olumlu/olumsuz oy veren herkese teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 22:50, 21 Şubat 2009 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Komploya kurban giden kullanıcı adımın engelinin kaldırılmasıyla ilgili göstermiş olduğu çabalar, hizmetlilik anlayışı sadece kullanıcı engellemekten ibaret olan çoğu hizmetlinin açığını kapatmaya çalışması, saldırılara en kısa zamanda müdahele etmesi ve Vikipedi'ye bugüne kadarki yapmış olduğu sayısız katkılar, şu anki hizmetlilerin birçoğundan daha düzgün bir üsluba sahip olan Vikiçizer'in hizmetlilik görevini diğer hizmetlilerden çok daha fazla hak ettiğinin bir göstergesidir.. Ozgur1905 (MesajKatkılarİstatistikler) Tuesday, February 10, 2009 - 04.09 AM Geçersiz oy: Engellenmiş kullanıcı. (Bkz. Oyların geçerliliği, kural 5) İyivikiler... homonihilis // ileti 07:26, 10 Şubat 2009 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Bu iş yükünün en çok paylaşmak istediğim kısmı vandalizmle mücadele dışında, bir türlü fırsat bulamadığım yönerge/yönetmelik çevirilerinde bulunmak, denetçilik işlerine bakabilmek...Birde özellikle uzlaşma bölümünü aktif hale getirebilmek...Bunlar aklıma gelenler tabi ki müspet bir seçim sonunda belli bir konuya katkı sağlamam istenirse seve seve elimden geleni de yapmalıyım...Boğuşmak istemeyeceğim bir husus göremiyorum...
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Palmira, Zenobia ve Charlton Heston ilk aklıma gelenler, nedeni vikipediye yakışır durumdalar ve onları seviyorum...
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: 80,000 küsür katkı elbette hoşgeldin, yerel madde şablonu ve ufak tefek işlerden oluşmuyor. Hoşgeldin şablonunu galiba 50.000'leri aşınca, yerel madde şablonunu ise Yalhi'nin çırpınışına bir katkı olsun ve her kullanıcı eklesin diyerek 70,000'leri çoktan aşınca kullanmaya başlamıştım...Kaç bin tane SDD, madde düzenleme, kategori düzenleme, tartışma...vs Kayıtlar ortada isteyen erinmeyip bakabilir ama lütfen kategorilendirmeyi ve taslaklandırmayı küçümsemeyelim, Dünya vatandaşı'nın katkıları eşsizdir, onu örnek aldığımı söylemeliyim, keşke bir kaç Dünya vatandaşı daha olsa...Bir kullanıcıyı tanımak elbette tartışmalara katılışından ibaret değil...Madde ve vikipedi tartışmalarına talep oldukça veya ihtiyaç hissettikçe katılıyorum, sırf tartışmış olmak için değil, zaman bulamayıp iyi inceleyemediğim konularda tartışmaya girmek anlamsız, ama katkılarımdan hangi tartışmalara ne zaman görüş belirtmişim hatırlamam mümkün değil, son 3-5 bin katkıya bakıp bir sonuca da varmamak lazım...Hizmetlilik görevi ile katkılarım arasında kuracağım en önemli denge zaman paylaşımı olacak, hizmetlilik oylaması müspet neticelenirse elbette gerekli zamanı ayırmam gerekecek...(Bu durumda Dünya vatandaşına daha çok iş düşecek:), olmazsa Dünya vatandaşı-2 olmak da bana yetiyor:))
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Bu konuda kayda değer bir anlaşmazlık yaşamadım. Yanlış anlamadan ötürü küçük yazışmalarımız oldu ama elbette yanlış anlama giderildi ve tatlıya bağlandı...Bu yazışmalar genelde üslup konusunda hassasiyetten kaynaklanmıştır, ama iletişimi düzeltince herkesle anlaşma zemini bulmak mümkün...
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İlk etapta süreli engelleme olmalı...Uzlaşmaya çalışılmalı, kullanıcı kazanılmaya çalışılmalı...Ama olumlu sonuç almak mümkün değilse ve politikalar gerektiriyorsa süresiz...
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Her fikir önemsenmeli ama hangisi doğru ise o fikir uygulanmalı...
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Eğer verim düşürmek denirse, seri bir kategorilendirme yaparken vandalla uğraşmak, sonra bambaşka bir kategorilendirmeden devam etmek:)
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bu konuda güncel takip yapılmalı, yani korumaya alınmış bir sayfanın ne zaman korumadan çıkarılacağı iyi tespit edilmeli, hiç bir madde sürekli bir koruma altında uzun zaman kalmamalı, bilgi paylaşımına en kısa sürede tekrar sokulabilmeli...
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu politikalar üçüz kardeşler...
  • Doğrulanabilirlik kuralı çok önemli ancak kaynaklandırmada vikipedide büyük sorun yaşıyoruz, örneğin 30.000 civarında yerel maddenin çoğunda verilen bilgilerin kaynaklandırması ya yok ya da güvenilir değil, bu kurala uymayan maddeler topluluk olarak işbirliği ile kurallara uygun hale getirilmeli...Kaynaklandırmanın başka amaçlarla da kullanıldığını gördük (reklam yapma, TBA'yı ihlal...vs) Bunları engellemek/tartışmak/bildirmek her kullanıcının inisiyatifinde...
  • Tarafsız bakış açısı en hassas olduğum konulardan biridir, kaynaklandırma ile de zaman zaman kesişiyor, Türkçe vikipedinin İngilizce vikipediden bile daha objektif olabildiği alanlar az değil ama bilhassa siyasi ve etnik konularda vandalizme varan TBA ihlalleri mevcut...Ansiklopedi yazıyoruz, ne bir iddiayı ispatlamak, ne çürütmek...Sadece doğru bilgiyi en geniş yelpaze ile sunabilmek amaç olmalı...TBA taviz verilmeden sağlanmalı...
  • Özgün araştırmalara yer vermemek kuralı da yapışık üçüzlerin sonuncusu...Doğrulanabilirliği ve tarafsız bakış açısını ihlal eden yorumlar, bilgiler, çizimler vs. Bu tip değişiklerde kullanıcı ile irtibatta olup kurala aykırı özgün araştırma olmadığını göstermesine zaman tanınmalı...Aksi takdirde kural gereği katkılar internet kullanıcısına yanlış bilgi vermemek adına çıkarılmalı ve ekleyen kullanıcının iyiniyetli olup olmadığı önem taşımalı...
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Belirgin bir karşıtlığım bulunmuyor...
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:Tek bir kişide böyle bir şansın olmaması gerektiğini düşünüyorum:) Şu an itibariyle ana faktörlerinden birinin değiştirilmesi gerektiğini düşünmüyorum.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:Troll vandalizmle iç içe...Kimlik değiştiriyorlar zaman zaman...Bunlarla mücadele için hizmetli olmak zaruri değil, kişisel tartışmaya girmeden mücadele etmek de çok zor değil...Varsayalım ki girmiş bulunduk, buna rağmen tarafsızlığımı ve objektif davranışımı kaybedeceğimi düşünmüyorum, ancak diğer kullanıcılardan yardım ve müdahale talebi objektif bir duruşla istenebilir...
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:Herşeyden önce vikipedi projesine inanıyorum, vikipediyi seviyorum...Vikipedinin internet ortamında objektif bilgi paylaşımında bulunan en önemli proje olduğunu düşünüyorum...

  • Şu sayfada sürüp giden tartışmalarda adınızı göremedim, madde içeriği ile ilgili değilse de, en azından madde adının ne olması gerektiğine ilişkin görüş ve düşüncelerinizi alabilir miyim ? Teşekkürler. --M. M. ileti 09:30, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Burada mı istiyorsunuz... peki, kısaca aktarayım... bu konuda görüşüm basit ve net maddenin adı Ermeni Tehciri olmalıdır. Ermeni Kırımı tabirinin aslında herkesin çok iyi bildiği bir şekilde literatürde genel kabulü yoktur ve bir "kırım" olup olmadığı belli değildir. Ama kesin olan olay bir Ermeni Tehciri olduğudur. Tehcirin altında geniş bir yelpaze tutularak tüm görüşler aktarılabilir, tüm olaylar aktarılabilir...Ermeni Soykırımı olup olmadığı belli değildir, isim olamaz...Ermeni Katliamı olup olmadığı belli değildir, isim olamaz...Şu anki adının doğru ve kabul edilebilir yönü yok...Herhangi bir kırım olup olmadığı belli değil...Olup olmadığı tartışmalı konuları isim olarak benimsemeyi hatalı görüyorum...Ben bu "Ermeni Kırımı" nı doğru bulmadığımı daha önceden bir yere yazmamış mıyım, bu adın doğru olmadığını düşündüğümü bir yere yazmıştım diye hatırlıyorum...Bir de bu sorunuzdan yukardaki tartışmalara katılmama eleştirisinden etkilendiğinizi düşünüyorum, herhalde o amaçla soruyorsunuz, bana sorulduğunda her konuda ne düşünüyorsam açıkça söylerim halbuki, tartışmalarda neden sıklıkla olmadığımı yukarda izah etmiştim...Öğrendiniz, ben de neden sorduğunuzu öğreneyim o zaman...Hoşcakalın...Vikipedist 10:27, 11 Şubat 2009 (UTC)
Teşekkür ederim, öğrendim evet... Hizmetli adayı olduğunuz için size soruyorum elbette, Kullanıcı:Herhangi biri'ne sormuyorum ki. Hem zaten size de, siz aday olmadan önce böyle bir soru yönelttiğimi hatırlamıyorum. Çünkü şayet hizmetli seçilirseniz (seçildiğinizde) bu türden hassas ve yoğun tartışmaların sürdüğü konularda bir karar vermek zorunda kalabilirsiniz. Dolayısıyla, Vikipedi topluluğunun da, hizmetli adaylarının "Jimbo Wales'in yerinde olsan, Ferrari'ye mi yoksa Porsche'ye mi binerdin ?" türünden sorulara verecekleri cevaplardan ziyade, daha önemli ve hassas konulardaki düşüncelerini merak ettiklerini / bilmek isteyeceklerini tahmin ediyorum. Hadise bundan ibarettir. Bu arada, 21 Şubat'a kadar tüm kullanıcıların size soru yöneltme hakkı var, o nedenle, "neden sordun ?" şeklinde bir cevap verme lüksünüz olduğunu sanmıyorum. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 11:18, 11 Şubat 2009 (UTC)
Merhaba, doğrudan konuya ilişkin bir soru olduğu için nedenini merak ettim, dediğiniz gibi bir lüksü kullanma amacım yok:) Sadece bir oylama sayfasında açıklamak zorunda kalmak nedeniyle siz dahil diğer kullanıcılarca oylama sürecinde subjektif anlaşılabilecek bir konu olduğundan mütereddit kaldım...Kim oy verecekse herhangi bir konuda görüşümü beğenerek ya da beğenmeyerek değil, sadece yaklaşım tarzımı dikkate alarak oy vermesini isterim... Bu tartışmaya neden katılmadınız benzeri daha teknik bir soru beklerdim ama amacınız düşündüğümden farklı değil...Hizmetli olursa yaklaşım tarzı nasıl olacak sorusuna yanıt aradınız... Herhangi bir tartışmaya girmek için donanmak/araştırmak gerekli, bu konuda da sıkıntım olacağını sanmıyorum...Ben teşekkür ederim...Hoşcakalın...Vikipedist 18:07, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Bu arada bunu bana Takabeg sormuş, bende maddenin başta adı olmak üzere söylenecek şeyler olduğunu söylemişim ama şu isim olsun dememişim, ...Yazdıklarım aşağıda;
    • Merhaba, mesajınızdan sonra maddeyi baştan sona tekrar okudum, geçmişte silinen kısımları da inceledim. Aslında maddenin isminden tutunda konuya ilişkin romanlara kadar söylenecek çok şey var...Ama hiç bir şey söylemeyeceğim:) Belki bir müddet sonra, madde bir şekle yönlendikten sonra, şu an maddede hareketlilik var, müdahil olmak istemiyorum...Öbür yandan anlattığınız mevzunun kesinlikle üç geri alma kuralını ihlal ettiğini düşünmüyorum. Bir kullanıcı eklediği kaynaklı bilginin takibini yapmakta özgürdür ve hatta yapmalıdır. Karşı bir kaynaklı tez ileri süremeden silmek/değiştirmek kabul edilebilir değil, bunu düzeltmek ise değil üç, otuzüç kere olsa kural ihlali olmamalı...Ancak bir uzlaşı içinde kaynaklı ve mutabık kalındığında bilgiler değiştirilmeli, kaldı ki çok farklı görüşler/bilgiler de olsa bir arada ansiklopedik düzen içinde bulunabilir...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 19:21, 17 Ocak 2009 (UTC)

Hoşcakalın...Vikipedist 18:25, 11 Şubat 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum - Hizmetli olsun olmasın her kullanıcı tartışmadan, hele vandal ve trolün kaynadığı tartışmadan uzak kalmayı tercih edebilir. Tartışmaya katılan kullanıcıların (hizmeli olsun olmasın)ın her zaman verimli bir şekilde katıldıkları da söylenemez. Yukarıda Vikiçizer Ermeni Katliamı olup olmadığı belli değildir diye yazmıştır. Yani kendisi bu kadar konudan uzaktır. Bu durumda araştırma yapmadan tartışmaya katılmamak mantıklı ve mütevazi bir seçenektir, bence. Ayrıca kendisi de gösterdiği gibi Ermeni Kırımı maddesinde kaynaklı bilgilerin kaldırılmasının yanlış olduğunu açıklamıştır. Tabi hizmetli olursa bu tür kurala aykırı değişikliklere bizzat müdahale etmesi beklenir, bence. Kısaca (bana kalırsa) hizmetli olmak için hassas tartışmaya katılmak şart değildir. Mesela Levent Abi (Abi kızmasın:))) bu tür tartışmaya katılmayı tercih etmedi ama şimdi müthiş bir şekilde çöpçülük yapıyor, değil mi? Kanımca, kullanıcılar tartışmalara hizmetli sıfatıyla değil kullanıcı sıfatıyla katılıyorlar ve öyle olması bekleniyor (en azından ben bekliyorum:)). Takabeg ileti 04:24, 12 Şubat 2009 (UTC)


Geçenlerde, bazı kullanıcı adlarının uygun olup olmadığı konusunda, diğer kullanıcılarla aramızda birkaç yazışma geçti: burada, burada, burada, daha sonra şurada, ve şurada yazılanlar bunlardan bazıları. Yarın öbürgün hizmetli seçilirseniz / seçildiğinizde bir karar vermek zorunda kalacağınız için, fikirlerinizi öğrenmek isterim; sizce bu, bu, ve şu adlar uygun kullanıcı adları mıdır ? Uygunlarsa neden, değillerse neden ? Teşekkürler. --M. M. ileti 08:23, 18 Şubat 2009 (UTC)

  • Merhaba, kullanıcı adının seçimine ilişkin kurallar mevcut...En hassas olan konu da bahsettiğiniz gibi tarafsızlığa şüphe düşürmeyecek ve diğer kullanıcılara böyle bir izlenim vermeyecek kullanıcı adlarını engellemek... Kullanıcı, kullanıcı adıyla paralel değişiklikler yapmasa bile engellenmeli örneğin belirttiğiniz isimler sadece "botanik" konularında katılan kullanıcılar olsun, gene de engellemek gerekir. Zaten burada aslolan adın potansiyel olarak taraflı olması...Yukardaki kullanıcı adları hakkında doğru karar verildiğini ve her üçünün de engellendiğini görüyorum. Vatansever, milliyetçi ve yurtseverkemalist vs isimlerin tarafsızlığa gölge düşüren ve potansiyel olarak tarafsızlığı ihlal edilebilecek, her halükarda/en azından diğer kullanıcılarca şüphe ve tarafsızlık duygusunu zedeleyecek isimler olduğu görülüyor. Bu isimlerin tespiti ve kurallara uygunluğu hakkında karar verilmesi hassas ve dikkat istiyor ama potansiyel/muhtemel aykırılığı tespit etmek, engellemek için bu isimlerin seçilmiş olmasının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu adları seçen kullanıcının daha en baştan muhtemel taraflı olduğunu kabul etmek ve ayrım yapmaksızın engellemek gerekiyor. Kullanıcı adlarında politik, ideolojik ya da herhangi bir inanışı destekleyen ya da karşı çıkan herhangi bir ifadeye izin vermemek gerekir. Vatansever Zeynep ismi potansiyel tarafsızlığı zedelemektedir. Hangi ülkenin/yerin vatanseveridir, önemli değildir. Milliyetçi adının ne milliyetçisi olduğunun hiç önemi yoktur. Bu isim de muhtemel taraflı bir kullanıcı ismidir. Yurtseverkemalist isminin de diğerlerinden bir farkı yoktur. Neticede üç ismin de engellemesi doğru bir karardır. Bu kararı uygularken prosedüre uyulması, derhal engellenecek olanlar ile fikir birliği sağlandıktan sonra engellenecekler arasında hizmetlinin dikkatli davranması gerektiğini düşünüyorum. Umarım düşüncelerimi aktarabilmişimdir. Teşekkür ederim...Hoşcakalın...Vikipedist 09:17, 18 Şubat 2009 (UTC)
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]
  • Yorum Yorum + rica : Kullanıcı adınızın Vikiçizer olmasını ilk üye olduğunuzu farkettiğimde "heralde grafiklerle ilgilenebilecek bir vikipedist kazanıyoruz" diye düşünmüş idim. Ancak sonradan farkettim ki grafiklerle pek bir ilginiz yok. Daha sonra anladım ki zaten Vikiyazar adlı bir kullnıcı olduğu için belki de biraz zorunluluktan bu ismi seçmişsiniz (benim yorumumdur). Sonra da kendinize Vikipedist ismini uygun gördünüz ve imzanızı bu yönde değiştirdiniz. Ancak şimdi hizmetli olmayı düşünen bir Vikipedist olarak , belki farketmediniz ancak bir çok vikipedi yönergesinde vikipedist kelimesi geçmektedir ki bir çok Vikipedi yönergesinde kullandığımız vikipedist ismini kullanmamanızı rica ediyorum. Çünkü ben bir çok durumda kullanıcılara tarifler yaparken vikipedist kelimesini kullanıyorum ve sizin bu ismi kullnamanız sorun yaratabilir ve yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Teşekkür ederim, --Manco Capac 08:33, 14 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhaba Manco Capac, bir çok vikipedi yönergesinde vikipedist kelimesinin geçtiğini neden farketmeyeyim, elbette biliyoruz...Ricanız üzerine başka bir imza düşüneceğim, benim de sizden ricam olsun, oylama sonrasında yapayım:)...Hoşcakalın...Vikipedist 10:51, 14 Şubat 2009 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.