Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Okanfan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Oylamada dile getirilen görüşler değerlendirildiğinde, Okanfan'ın hizmetli olması yönünde bir görüş birliği oluşmadığı kararına varılmıştır. --Superyetkinileti 20:08, 7 Şubat 2016 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 28
 Destek: 19
 Karşı: 8
 Tarafsız: 1
 Oran: %70,37

Okanfan[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 19:46, 7 Şubat 2016 (UTC)

Okanfan (MesajKatkılarİstatistikler) – Kişiyi aday gösterdim çünkü kişi çok fazla katkıda bulunmuş tarafsız bir bakış açısına sahip olduğunu düşüyorum bana samimi geldi — Bu imzasız görüş Doruk843 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle merhaba. Bir kaç gündür etkin değilim. Aday gösterildiğimi şu an öğreniyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Doruk843'e teşekkür ediyorum beni layık gördüğü için. Benden çok daha fazla tecrübeli ve bu göreve layık kullanıcılar var. Başvuru yapmayı hiç düşünmemiştim. Bana göre bu büyük bir sorumluluk. Lakin hem Doruk'u kırmamak, hem de benimle ilgili düşüncelerinizi bilmek için kabul ediyorum adaylığı.
Vikipediye 1,5 yıl önce üye oldum ve kendimce çok yol aldım. Bana göre tecrübe en büyük hocadır. Yaşadıkça öğreniyoruz. Seçilmesem bile sizlerin benimle ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum. Sorunuz ya da aklınıza takılan bir şey varsa sorun. İlk defa hizmetlilik başvurusu açıklaması yaptığım için ne diyeceğimi bilmiyorum. Takdir sizin. - OkanfanEvet benim? 19:45, 24 Ocak 2016 (UTC)


Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destekliyorum Doruk843İleti 11:51, 25 Ocak 2016 (UTC)
  2. Bende destekliyorum --Osman4466mesaj 14:23, 25 Ocak 2016 (UTC)
  3. Ben de destekliyorum. Bdscvr (mesaj) 17:57, 25 Ocak 2016 (UTC)
  4. İncelemelerde bulundum, olumlu karşılıyorum. Saygılarımla. Nukteolog (mesaj) 20:32, 25 Ocak 2016 (UTC)
  5. Bende destekliyorum --İnternionİleti 11:02, 26 Ocak 2016 (UTC)
  6. Güzel işler yapan bir kullanıcı. Üstesinden geleceğine inanıyorum. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 11:39, 26 Ocak 2016 (UTC)
  7. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. --bermanya 12:31, 26 Ocak 2016 (UTC)
  8. Pek çok yerde ve katkının altında imzasını gördüm. Destekliyorum.--Narsilien (mesaj) 19:14, 26 Ocak 2016 (UTC)
  9. Destekliyorum. Gayet uygun bir aday. Tarafsız olduğunu ve verilecek görevi hakkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. Hayırlı olması ümidiyle. Sputnik1907 (mesaj) 20:25, 26 Ocak 2016 (UTC)
  10. Güncel tartışmalara katılmaması büyük bir eksi. Yine de kullanıcının iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Yavaş işleyen hizmetlilik görevlerine destek sağlayacağını umuyorum. Alexandre M. 15:19, 31 Ocak 2016 (UTC)
  11. Hayırlı olsun.--Fikirmsj 08:09, 2 Şubat 2016 (UTC)
  12. Hizmetli olmak için tüm gerekleri sağlayıp sağlayamadığını denetleyebilecek donanımda henüz olmasam da, bu sorumluluğu alabilecek bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum. Vikipedi’de hakkında en iyi izlenim edindiğim kullanıcılardan. Gerek iletişimi, gerek Vikipedi’ye hem nitelikli hem nicelikli maddeler kazandırıp, mevcut olanları geliştirmesi açısından onarmak, desteklemek ve üretmeyi seçen bir yaklaşımı var. Gördüğüm kadarıyla epey de zaman ayırıp emek veriyor. Hizmetli talebini kendisinin dile getirmemiş olması da bana göre başka bir artı puan. Kurallar ve şartlar sonradan da geliştirilip öğrenilebilir, eksikler giderilebilir fakat bu saydığım özellikler bence daha öncelikli. Bu sebeple kendisinin Hizmetli olmasının Vikipedi, okuyucu ve kullanıcılara katkı sağlayacağını düşünüyorum.selamlar,Frock~trwiki (mesaj) 08:54, 2 Şubat 2016 (UTC)
  13. Çok iyi katkılar yapan birisi ayrıca çok yardımsever görev için uygun. Ayrıca Vikipedi'de hizmetlilerin görevlerini çok yavaş yaptığını düşünüyorum (şahsi düşüncem) fazla hizmetli olması şahsi düşünceme göre işleri hızlandıracaktır. Ιβο (mesaj) 12:57, 2 Şubat 2016 (UTC)
  14. Aktif oluşu,önemli değişiklikleri ve üslubundan dolayı destekliyorum.--GelecekGecmisteGizlidir 📩Mesaj 18:25, 2 Şubat 2016 (UTC)
  15. Destekliyorum. Vikipedi'ye yaptığı katkılar göz önüne alındığında bunu başaracağına inanıyorum.--Alptns90 (mesaj) 11:14, 4 Şubat 2016 (UTC)
  16. Destekliyorum. Hizmetlilik sorumluluğu için yeterince pişmiş bir devriye :)) Başarılar. HasmetlihasmetHasmetlimesaj 14:19, 4 Şubat 2016 (UTC)
  17. Hizmetlilik işlevleri çerçevesinde, hizmetli katkılarına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Arkadaşımızı; eksik/menfi yönleri ile değil de ağır basan pozitif yönleri ile değerlendirmenin bu anlamda daha geçerli olacağını ön planda tutarak, hizmetli olması yönünde destekliyor ve başarılar diliyorum..--Eğitmenmsj 22:46, 4 Şubat 2016 (UTC)
  18. Kullanıcının yeni madde açma ve eskileri de standartlara uydurma çabasına mahsuben olumlu düşünüyorum. Çoğu hizmetli yalnızca bürokratik işlere odaklanmış durumda, içerik geliştiren bir hizmetli farklı ve yararlı olur.--Kafkasmurat- 21:21, 5 Şubat 2016 (UTC)
  19. Destekliyorum. Çoğu zaman aktif olduğu için ve Vikipedi'de zararlı addedilebilecek hiçbir davranışına rastlamadığım için.-- İskenderBalas💬 10:35, 7 Şubat 2016 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Kritik, topluluğu alakadar eden tartışmalarda hemen hemen hiçbir katkısını, bilgi paylaşımını, politikalara dayanarak bir fikir sunmasını göremediğimden (yeterli göremediğimden). Alttaki sorular dahi cevaplanmamış, kullanıcı da şaşırmış zaten aday gösterilmesine :) Şahsi gözlemime göre dikkatimi çeken ve aktif bir devriye, ama hizmetli olabilir mi sorusuna evet diyecek veri yok benim elimde. Katkılarının artarak devamı dileğiyle.--RapsarEfendim? 21:38, 26 Ocak 2016 (UTC)
    Cevap Cevap Belki politikalara dayanarak bir fikir söylememi gerektiren bir durum olmamış veya ben karşılaşmamışımdır. Yani herhangi bir tartışmada gerekirse elbette sunarım fikrimi. Hizmetliliğe gelince şaşırdım ve adaylığı kabul etmek konusunda karasızdım. Lakin yukarda belirttiğim gibi kendimi denemek ve sizin düşüncelerinizi öğrenmek için kabul ettim. Hizmetli olabilecek benden daha tecrübeli çok kullanıcı var. Onlardan biri de sizsiniz bana göre. İlk günlerde pek ilgi görmedi başvuru. Hatta dün geri çekilmeyi bile düşündüm. Olumsuz yaklaşmakta haklısınız. Eğer aday gösterilmezsem başvurmayı düşünmüyordum. Hizmetli olmaya hevesli değilim. Devriye olarak katkı yapmak bana yetiyor. Eğer seçilirsem de görevi hakkıyla yapmaya çalışacağım. - OkanfanEvet benim? 11:57, 27 Ocak 2016 (UTC)
  2. Rapsar'a katılıyorum. Aralık 2014'ten bu yana aktif bir devriye. Tartışma sayfasında görebildiğim kadarıyla yeni kullanıcılara çok yardımcı oluyor. Tabi bunu hizmetli olmadan da yapabilir. Devriyelik başvuruları, seçkin içerik ve SAS oylamalarındaki yorumları haricinde temel Vikipedi politikaları hakkında pek görüş bildirmemiş gibi görünüyor. "Uzun uzun yapılan tartışmalara pek katılmam" demiş ama bence hizmetli adayları uzun tartışmalara katılmaktan çekinmemeli çünkü bu sorumluluğu bir-iki kişiye bırakırsak, zamanla projeden bıkıp uzaklaşırlar. Sonuç ne olursa olsun, kendisine bol şans ve katkılarının devamını diliyorum. — Pınar (mesaj) 01:54, 27 Ocak 2016 (UTC)
    Cevap Cevap Pınar, ben onu söylerken kişisel tartışmaları kastetmiştim. Ne diyor ilkeler: içerik üzerine yorum yapınız kullanıcı üzerine değil. Bu tür tartışmalara girmekten sakınıyorum. Ansiklopedi kısmı ile ilgilenmek daha yararlı bence. Dediğiniz gibi hizmetliler tartışmalara katılmalı. Sorumluluğu ben aldıysam da kimseye bırakıp geri çekilmem. - OkanfanEvet benim? 11:57, 27 Ocak 2016 (UTC)
    Yorum Yorum::Tartışmalarda çok rol alsaydınız o zaman da bu kullanıcı tartışmalarda çok vakit kaybediyor, vikipedi'nin işleyişini aksatıyor diyeceklerdi. Bu süreçte yine olumsuz oy vereceklerdi. Çünkü aynısı bana yapılıyor. Devriyelik başvurusu olarak. Nasrettin Hoca misali, karısıyla eşeğe nasıl binse kimseye yaranamazmış. Onun gibi :) Jumpeax (mesaj) 14:29, 5 Şubat 2016 (UTC)
  3. Rapsar ve Pınar'a katılarak, adayın olumlu katkı ve tutumunu tabii ki görmekle birlikte, hizmetliliğin gerektirdiği politika bilgisinin ve bu yöndeki uygulamalarının ele alınıp konuşulabileceği bir veri olmaması dolayısıyla. Dr. Coalmesaj 09:48, 27 Ocak 2016 (UTC)
  4. Yukarıdaki yorumlara katılarak şu an için olumlu bakmıyorum. Bu arada keşke kendiniz aday olsaydınız. Yine sizi aday gösteren arkadaşımız keşke yakın zamanda Hizmetlilik için aday olmasaydı. Seçilsen de seçilemesen de hayırlısı olsun diyorum.--Muratero 21:40, 29 Ocak 2016 (UTC)
  5. Rapsar ve Pınar'a katılıyorum. --Eldarion 12:44, 2 Şubat 2016 (UTC)
  6. Okanfan yardımsever ve nezaketli bir kullanıcı, ilk zamanlar bana da yardımları dokunmuştu, katkılarını maddelere yoğunlaştırmış ve bu çok takdir ettiğim bir konu. Hizmetlilik için biraz daha kararlı olmasının gerektiğini ve hizmletlilerin ilgilendiği konulardaki katkılarını arttırması gerektiğini düşünüyorum. Durum böyle olduğunda destek vereceğimi belirtirim. --KediÇobanı🐈 07:09, 3 Şubat 2016 (UTC)
  7. Okanfan'ın özellikle maddelere olan katkısı Vikipedi'yi geliştirmesi açısından yadsınamaz. Yaklaşık 200 sayfa Okanfan'ın yardımıyla silinmiş diyebiliriz. Bu hizmetli olmak için yeterli bir sayı değildir. SAS'lara katılmaya çalışmış, bunun yanı sıra ilgi gerektirecek olan tartışmalara katılmasının politikalara olan deneyimini daha da artıracağını söyleyebilirim. Şimdilik gördüğüm kadarıyla bunlar hizmetli olması için yeterli değil. Diğer yorumlara katılarak oyumu bu yönde kullanıyorum. Hizmetli ilgisi gerektiren konularda daha aktif olursa sonraki başvurusunda hizmetli olabileceğini düşünmekteyim. --Uğurkentmesaj 14:55, 4 Şubat 2016 (UTC)
  8. Okanfan'ı ilk geldiği zamandan beri biliyor ve takip ediyorum. Çok iyi niyetli ve çalışkan bir arkadaşımız. Ancak Hizmetlilik için yukarıdaki yorumlarıda gözönünde bulundurarak henüz hizmetlilik görevi için erken olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:06, 7 Şubat 2016 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Kendisi aktif ve iyi işler çıkaran bir devriye. Hizmetli olması için önünde pek engel yok. Ancak olumsuz yorumlara da kısmen katılıyorum. Örneğin silinen katkı sayısı 200 yani en fazla 200 maddeye hızlı sil etiketi koymuş diyebiliriz. Az demiyorum ama daha fazla olabilirdi. Umarım oylamanın sonucu Vikipedi için iyi olur. --Zaitsév 16:10, 2 Şubat 2016 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • @Doruk843, @Okanfan'ı aday gösteren kişi olarak bir açıklama vs. yazacak mısınız? Dr. Coalmesaj 17:53, 22 Ocak 2016 (UTC)
  • @Doruk843 Oylamaya başlamadan önce kullanıcının adaylığı kabul etmesi gerekir --Zaitsév 22:14, 23 Ocak 2016 (UTC)

Yorum Yorum sayın @Okanfan beni kırmadıgınız icin teşekkür ederim ayrıca ben sizin hizmetlitlik hak ettigiz icin degil içimden geldiği için aday gosterdim ama sizin değişiklik sayınıza ve katkılarınızı inceledim bence siz bu hakkı çoktan hak ettiniz zaten Vikipedi hizmetliye ihtiyaci var bu görevi siz layıkıyla yerine getirirsiniz sizi aday gösterdigim icin pişman değilim umarım karar olumlu olur --Doruk843 23:06, 24 Ocak 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Okanfan'ı aday gösteren kullanıcı gerekçe olarak " Kişiyi aday gösterdim çünkü kişi çok fazla katkıda bulunmuş tarafsız bir bakış açısına sahip olduğunu düşüyorum bana samimi geldi " ifadesinde bulunmuş. Hizmetliliğin bunlardan daha fazlasını gerektirdiğini belirtmek istiyorum. Bir de soruları cevaplarsa daha iyi olur bence --Zaitsév 22:40, 26 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum sayın Zaitsév kusura bakmayın ilk defa birini yönetici adayı gosterdigim icin ne yazıcamı bilemedim Doruk843 (mesaj) 09:07, 27 Ocak 2016 (UTC)

Cevap Cevap ben içimden geldiği için aday oldum beli bir amacı yok --Doruk843 (mesaj) 14:50, 30 Ocak 2016 (UTC)

Cevap Cevap Muratero, başka bir kullanıcının beni aday göstermesinde ne sakınca var? Başvuru arşivlerinde bir çok böyle örnek var. Defalarca belirttiğim gibi aday olmayı düşünmüyordum. Doruk'un beni aday göstereceğinden de haberim yoktu. Bununla ilgili önceden ne bir mail ne de mesaj almadım. Sizi aday göstermek istiyorum. Ne dersiniz? gibisinden bir uyarı alsam, Yapmayın, aday olmak istemiyorum derdim. Ayrıca Doruk'un hizmetlilik için aday olduğundan haberim bile yok. Düşünceleriniz benim için önemli. Paylaştığınız için teşekkür ederim. - OkanfanEvet benim? 16:37, 30 Ocak 2016 (UTC)

Size karşı ön yargım yok, bunca yıldır burdayız sizinle tartışmamız bile olmadı.Ancak bunu da belirtmek istedim. Neden derseniz; Hizmetlilik gerçekten zorlu görev. Bu göreve sizin kendinizin talip olması daha yakışık alırdı. En azından kendini ifade edebilirdin. Gene tekrar ediyorum "Seçilsen de seçilemesen de hayırlısı olsun diyorum."--Muratero 18:28, 31 Ocak 2016 (UTC)

Soru benim hizmetli adayı olmam kötü mü oldu sizin kendi düşünceniz bu mu aday göstermem sizi rahatsız mı etti kaba üslup kullandıysam özür dilerim Okanfan --Doruk843 (mesaj) 20:10, 30 Ocak 2016 (UTC)

Hayır Doruk. Beni aday göstermen de kendin aday olman da beni rahatsız etmedi. Özür gerektirecek bir durum yok. - OkanfanEvet benim? 07:19, 31 Ocak 2016 (UTC)

Cevap Cevap Muratero, önemli olan aday gösteren değildir, aday gösterilen kişinin davranışları önemlidir. Kendisi aday olmadı diye olumsuz bakmak oldukça mantıksızdır --İnternionmsj 11:34, 4 Şubat 2016 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Hepsiyle ilgilenirim.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Yazdığım maddelerin hepsi güzel. Lakin, en zevkle hazırladığım Dr. Nicolaes Tulp'un Anatomi Dersi'dir.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: İkisiyle de eşit şekilde ilgilenirim.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Böyle bir şeyi bir kaç kez yaşadım. İlki tecrübesizliktendi. Yani ben haksızdım. Lakin, diğerlerindeki tutumunu yine olsa değiştirmezdim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Bu kullanıcının nasıl bir kural ihlali yaptığına bağlı. Kuklacık kullananlara bile süresiz engel verilmesi bana göre tartışılır bir konu. Mesela Kullanıcı:Zebraacık kuklacık kullandığı gerekçesiyle süresiz engele mahkûm edilmiş. Kullanıcı:Şeb'in kuklacıklarından biriymiş. Daha önce Kullanıcı:Cikolatalipasta diye bir hesab kullanıyordu. Bu elbette kural ihlali. Lakin niye kukla kullanmış? Oylamalar da bir kaç oy vermek için mi? Vandalizm yapmak için mi? Hayır. Bu hesapları şifresini unuttuğu için açmış. Hatta sifreyibirdahaunutursamolurum diye de bir hesap oluşturduğunu hatırlıyorum. En son Zebraacık olarak hesap açmış ve başarılı bir şekilde devriye de olmuştu. Huggle'da kullanarak güzel işler yapıyordu. Şimdi bu durumda bence süresiz engel verilmesi yanlış. Telif hakkı ihlâli, TBA ihlali, telifli dosya yükleme, nezaketsizlik yapma ve diğer durumlarda uyarılması eğer sonuç iyi olmazsa süreli engel verilmesini tercih ederim.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcıların vandal olanı da var, güzel bir şekilde katkı yapanı da. Yani bu konuda tarafsızım. Tartışmada ise kim doğruyu söylüyorsa onu önemserim.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Benim verimimi ciddi şekilde düşürecek bir huyum yok.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Sayfaların yarı-korumaya alınması vandalları durdurmak için iyidir. Dinî bayramlarda ilgili maddeler çok vandalizme uğruyor. Diğer maddelerde de böyle durum yaşanırsa yarı-korumaya alınması taraftarıyım.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: İlk ilkeyi ihlal eden bir kullanıcı vardı. Defalarca uyarılmasına rağmen durmadı ve süresiz engellendi. Ben de uyarır, yaptıklarına son vermezse engellerdim.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Yok.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Böyle bir şeye gerek yok bence.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll vandalizm yapma dalında yüksek lisans yapmış kişidir bence:) başka bir hizmetli tarafından engellenene kadar vandalizm yaptığı maddeleri ve sayfaları korumaya alırdım.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Sanal ortamda böyle bir ansiklopedinin olması çok güzel. Ben bu güzelliğe katkı yapmak ve onu bozmaya çalışanlarla mücadele etmek için burdayım.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.