Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Nebeviye

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Aday çekildiğinden oylama kapanmıştır. --Yabancımsj 14:55, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 9
 Destek: 0
 Karşı: 9
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Nebeviye[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:53, 9 Eylül 2009 (UTC)

Nebeviye (MesajKatkılarİstatistikler) – Hizmetli kullanıcı olmak için başvurma nedenlerim.

  • 1. Yaklaşık 6-7 gibi uzunca bir zaman dilimi içinde birçok kullanıcıyla ortak çabalrla oluşturulmuş maddelerin oluşturulmasına katıldım.
  • 2. Vikipedi'yi seviyorum ve Vikipedi'siz bir bilgi ağının hep eksik bir ağ olacağı fikrindeyim. (Umarım Vikipedi sonsuza dek kalır.
  • 3. Kimseyi kırmamak, incitmemek ve üzülmesini ya da sinirlenmesini istemediğim için kelimelerimi titizlikle seçiyorum.
  • 4. Günün her saati (Sabah 10-Gece 4) aktif olduğumdan tüm kullanıcılara destek olacağıma ve onlara bir öğretmen sevgisiyle yardımcı olabileceğime inanıyorum.
  • 5. Bilgi yoğunluğu az olan maddeleri gördüğümde kaçmak yerine (kaliteli madde veya seçkim madde) olana dek düzenlemekten zevk alıyorum. Umarım seçilirsem bunu ortk girişimlerle yaparız.
  • 6. Türkçe'yi en iyi şekilde telaffuz edebilen biri olduğumdan hiçbir kullanıcının beni anlayamayacağını düşünmüyorum.
  • 7. tarafsızlık, kişisel saldırı, telif hakları konularına çok önem veriyorum. Nebeviye 15:53, 26 Ağustos 2009 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Takabeg'in yakaladığı noktalar çok önemli. Özellikle Mevlana maddesinde yaptığı değişiklik her şeyi göz önüne seriyor. Bu sebeple, politikalar konusunda bu kadar eksik bir kullanıcı hizmetli olmaya uygun değil.--C. Jones msj 16:32, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  2. Karşı Karşı NE yazık ki kullanıcının bir çok konuda TBA ilkelerini benimsemediği görülmektedir. Güzel katkılarının devamı dileğimle. Biraz daha zamn geçmesi gerektiğini düşünüyorum.--Manco Capac 18:46, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  3. Karşı Karşı Kullanıcı her ne kadar telife büyük önem verdiğini söylese de, resim lisanslamayı ve VP:AK'yi henüz tam olarak öğrenmemiş olduğu kesin:
  • Aylar önce yüklediği Dosya:Antalya da bulunan Şahramaranın kumdan heykeli.13.jpg dosyasında telif hakkı başkasına ait olan bir resmi kendi malıymış gibi lisanslamış. Aradan geçen zamanda resimler konusundaki telif kurallarını öğrenmişse bile bu hatasını düzeltmemiş.
  • Aynı hatayı daha bu ay içinde yüklediği Dosya:Perihan abla.jpg dosyasında yapmış. Bu ekran görüntüsünün kamu malı olması mümkün değil.
  • Sertab Erener maddesinde, albüm kapaklarını VP:AK'ye aykırı olacak biçimde eklemiş.
  • Dosya:S.E ve Safine Konserinde Sertab Erener Performansı.jpg dosyasında yine telif hakkı saklı resme uygunsuz kaynak eklemiş. Üstelik Sertab Erener'in özgür lisanslı fotoğrafı mevcutken, telif hakkı saklı olan bu resmin kullanılması VP:AK'yi ihlal ediyor.
    Kullanıcının, resim telifleri konusunda ciddi bilgi eksikleri var. Bu temel konuyu bilmeyen bir kullanıcı olarak hizmetlilik görevlerini gerektiği gibi yerine getiremeyeceğini düşünüyorum. Daha fazla zamana ve politikaları eksiksiz biçimde öğrenmeye ihtiyacı var. İyivikiler... [ho? ni!] 19:35, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  1. Karşı Karşı ' Tıpkı gerçek bir hizmetli gibi çalıştım. ' Bu cümlesi dahi benim için Hizmetli olmamasına sebep. Vikipedi:Nezaket kuralını da özümlemesi gerekiyor. Anonim, kayıtlı kullanıcılara gereksiz uyarı şablonları göndermeyi ve 'hizmetli gibi çalışmayı' bırakmalı. --BIYIKLI 21:18, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  2. Karşı Karşı Hizmetlilik kavramı için yeterli olmadığı açıkça yukarıdaki görüşlerde belirtilmiş.  Levent İleti Katkılar   04:46, 27 Ağustos 2009 (UTC)
  3. Karşı Karşı--Reality006 08:44, 27 Ağustos 2009 (UTC)
  4. Karşı Karşı Kullanıcının hizmetli olmak isteyişindeki sebeplerden yedinci sebebinde telif haklarına önem verdiği yazıyor. Fakat telif haklarına ne kadar önem verse de henüz resimlerde homonihilis'in belirttiği telif hataları var. Telif konusunda eksikliklerini giderdiği zaman tekrar değerlendirebilir. Tahribat 133619 10:30, 27 Ağustos 2009 (UTC)
  5. Karşı Karşı Vikipedi'de hizmetli olacak kullanıcıların bazı özelliklere sahip olması beklenir. Politikalara hakimiyet, her durumda soğukkanlılık, mutlak tarafsızlık vs. Aşağıda Takabeg'in verdiği bağlantılar bunları değerlendirme bağlamında önemli. Celaleddin-i Rumi. Asıl sorun maddeyi tam olarak inceleyip incelememeniz değil, maddeye kendi kanaatinizce kaliteli madde statüsü vermenizdir. Maddelerin KM olması için belirli bir prosedür uygulanır, adaylık aşamasından sonra karar verilir. PKK. Madde silinmeli demeniz, çoğu kişinin aklına sizin maddeyi yeniden yazmak isteyeceğinizi değil, taraflı davrandığınızı getirir. Kaldı ki; bu Vikipedi'de uygulanan bir yöntem değildir (En azından ben hiç rastlamadım). Lefkoşa ve Cezayir Soykırımı maddelerindeki değişiklikleriniz de her konuda tarafsız olmadığınızı gösteriyor. Ho ni yukarıda açıklamış, yakın zamanda telif konusunda uyarılar almışsınız. Tüm bunlar sizin henüz politikalara ve kurallara hakim olmadığınızı gösteriyor. Daha çok deneyim kazanmalısınız, henüz çok erken. Bu yüzden karşıyım. Hedda aşağıda söz etmiş, Türkçeyi iyi telaffuz ettiğinizi söylüyorsunuz, ancak adaylık gerekçenizde birkaç yazım hatası ve anlatım bozukluğuna rastladım. Ayrıca, sadece önemine inandığımdan ötürü aşağıdaki soruların hepsini cevaplandırmamanız benim gözümde olumsuz bir durum. Tüm bunları sizi incitmek için söylemiyoruz, hizmetlilik yetkilerini kullanmak için neden yeterli olmadığınızı açıklamaya çalışıyoruz. Kırılmayın, incinmeyin. Vikipedi'ye katkı yapmaya, Vikipedi'yi tanımaya devam edin! Teşekkürler, iyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 14:29, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:Telif ihlalleri.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:Perihan Abla maddesi. Çünkü ben eski dönem yaşantılarını çok merak eden bir kişiyim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:Tabiki belirli kuralların varlığıyla diğer hizmetlilere dönük bir yaklaşım sergilerim ama kullanıcalrın fikirleri benim fikirlerimden daha fazla önemlidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:Ne yazık ki bu duruma aslında çok üzülüyorum.Keşke vandal olmak yerine fikirlere saygı gösterelebilse herkez!Ama tabiki bazen fikirler karşıt oluyor bu durumda korumalar başlıyor.Ben pek yadırgamıyorum bu durumu ama yapacakda pek bişey yok.Sonuçta iş kullanıcılarda bitiyor.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Kullanıcı tarafsız mı ? Lefkoşa, Cezayir Soykırımı etc...

Kullanıcı kurallara hakim mi ? PKK, Muhammed Celaleddin-i Rumi etc...

Takabeg ileti 16:09, 26 Ağustos 2009 (UTC)

  • Dikkatimi çeken bir noktada adaylık açıklamasında bulunan 4. maddedir. "ve onlara bir öğretmen sevgisiyle yardımcı olabileceğime inanıyorum." Acaba sayın aday bu cümlede ne anlatılmak istemiş?--C. Jones msj 16:39, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kullanıcı, 6 numaralı gerekçede "Türkçeyi doğru telaffuz etmek" diyor [telaffuz mu? Yazarken mi?]. Fakat gerekçenin tümüne bakılınca kullanıcının Türkçe yazıma ve imlâya dikkat etmediği görülmektedir. Ayrıca Takabeg de yazmış, mesela PKK sayfasındaki değişiklik özeti oldukça ciddi bir konudur. Hizmetli olursa, bu tür maddeleri bir tuşla silmeyi vaad ediyor mu? - Hedda Gabler 16:47, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Pekala ben farkettiğiniz, takıldığınız ve anlamadığınız noktaları açıklamaya çalışacağım

- Takabeg'in fark ettiği PKK ve sadece silinmesini ve aynı isim altında herkesi memnun edecek, aynı konuların olduğu fakat kesinlikle tarafsız bir bakış açısının olmasını istedğim maddeydi. (Gerekçem silinen maddeyi tarafsız olarak aynı şekilde oluşturmak.(Vandalizmi önlemek.)

  • User Talk:Captain Jones'i sorusuna verilebilecek tek cevabım var kendi adıma! Tüm kullanıcıları dinliyeceğimi ve asla kendi fikrime göre tüm katkıları yok etmeyeceğimi belirtmiştim. Öğretmen: öğrencilerinin geleceğini düşünür ve onların yaptığı her katkı, elde ettiği her başarı bir öğretmen için onur kaynağıdır. Burda bunu anlatmak istedim. (Kullanıcılar ve hizmetliler vandalizm ve hakaret olmadan tartışarak ve en mantıklısında biraraya gelerek büyük maddeler yapabilir.
  • Cezayir Soykırımı kesinlikle olmalı demedim. sadece Cezayir de yaşanan ve Fransızlar savaş koşullarında yaptığı kırımlar hakkında bilgi sahibi etmek için böyle bir başlık oluşturulmalıydı dedim.
  • Mevlana maddesinde ise tamamını kontrol ettiğimi ve ansiklopedik olan çok az bilgi kaldığını vurgulayarak tamamı incelendi dedim. bknz: [[1]]
  • Hedda Gabler sorusu için ise asla kendi kafama göre madde silmiyiceğimi belirtmeliyim. Sonuçta tüm maddeler bir birikim sonucu yapılır ki PKK maddesi aşırı sıcak tartışmaların ve aşırı değişiklik ile katkıların olduğu bir madde kimsenin fikrini almadan bu tür ve tüm maddeleri silmek benim sorumluluk anlayışıma girmez. Teleffuz yazarak veya sözlü olarak yapılan ve anlatılmak istenen düşünce ve fikirdir.
  • İnanın bu tür eleştirileri duymak beni çok incitti. Sonuçta bu zamana dek hep taraf olmamaya ve vandalı önlemeye çalıştım. Tıpkı gerçek bir hizmetli gibi çalıştım.

*Tartışmalar sonucu doğru bilgilerin bulunabiliceğine inanıyorum. Yorumlarınız ve eleştirileriniz için Teşekkürler. İyi Çalışmalar - Nebeviye ileti 20:33, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Çekiliyorum. Sanırım siz değerli ve açık sözlü kullanıcıların söylediği gibi düzeltmem ve yapmam gereken hata ve görevlerim var. Bu görevlerimi yerine getirdiğimde temiz bir sicille tekrar görev için aday olacağım. Bundan emin olabilirsiniz.
    Teşekkürler. İyi çalışmalar. - Nebeviye ileti 17:39, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.