Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Bermanya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Adaylıktan çekilme nedeniyle oylama kapatılmıştır. --Vito Genovese 18:11, 23 Ocak 2010 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 3
 Destek: 1
 Karşı: 1
 Tarafsız: 1
 Oran: %50

Bermanya[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 23:23, 4 Şubat 2010 (UTC)

Bermanya (MesajKatkılarİstatistikler) – "Vikipedi" için uğraşmak beni mutlu ediyor. Bu nedenle, "Vikipedi" için uğraşan değerli hizmetlilerle birlikte "Vikipedi" için uğraşmak isterim... Teşekkürler, sevgiler... Berm@nyaİleti 23:23, 21 Ocak 2010 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Ha deneyimi var ha deneyimi yok. 5 ayda da, 5 yılda da mutlaka tecrübe kazanılıyor. Hizmetliliği yapabilir bence. Tahribat133619 09:50, 23 Ocak 2010 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı deneyimin yok gibi bence -- Son kahraman ileti 10:47, 22 Ocak 2010 (UTC)
    Oylara diyeceğim yoktur. Ancak, "Vikipedi"de yaklaşık 5 aydır bulunuyorum. Neredeyse sizin bulunduğunuz zaman kadar, özgür ansiklopedi için katkı yapmaktayım. Birçok alanda yaptığım katkıları da saymıyorum artık. Sizce "deneyimsiz" olabilir miyim? Sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:00, 22 Ocak 2010 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Tarafsız Tarafsız Deneyiminizin az olduğu kanaatindeyim. Bunun yanı sıra olumsuz oy vermem için de hiçbir sebep yok. Ancak şu anki katkılarınızı görünce gerçekten bir iyimserlik kaplıyor beni:) Bu oylamada hizmetli olamazsanız bile katkılarınız bu şekilde devam ederse ve Viki sistemini tam kavradığınız zaman bence tekrar aday olmalısınız. Teşekkürler.--Reality 13:22, 22 Ocak 2010 (UTC)
    Oylara saygım sonsuzdur. Benim diyeceğim bu kadar. Teşekkürler... --Berm@nyaİleti 13:27, 22 Ocak 2010 (UTC)
  2. Tarafsız Tarafsız Gayet iyi bir kullanıcıdır. Azmi var ve çalışkandır. Ancak deneyim sorunu var. Deneyim haricinde pek de bir sorun yok. Rality aynen doğru söylüyor.--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 18:17, 22 Ocak 2010 (UTC)
    Teşekkürler. Adaylık açıklamamda belirttiğim gibi, katkı yapmak tüm vikipedistler gibi beni de mutlu ediyor. Tekrar teşekkürler... --Berm@nyaİleti 13:36, 22 Ocak 2010 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum Bir süredir Bermanya'nın katkılarını gözlemliyorum. İstekli, girişimci, uyumlu bir portre sergiliyor. Son süreçte Son değişiklikler kısmında biraz fazlaca zaman harcaması ve vandal kullanıcılar karşısında, sitede hizmetli olmadığı zamanlarda çektiği sıkıntıyı biliyorum. Ancak hizmetlilik gerçekten sıkıntılı bir iş. Bunu yapabilmek için bir zamanlar bir arkadaşın dediği gibi insanın kalın bir zırhı olmalı. Bu zırh ta ne yazık ki sadece zamanla oluşabiliyor ve kendiliğinden gelişiyor. Yine de ona rağmen zor ve yıpratıcı bir iş. Deneyim gerektirdiği kesin. Bermanya'ya seçilmek ya da seçilmemenin o kadar da önemli olmadığını, buna girişimde bulunacak isteklilik ve cesaretin de iyi bir gelişme olduğunu belirtmek istiyorum. Buraya kadar sözlerim eksiksiz olarak Kullanıcı:Türk Süvarisi için de geçerli. Son olarak, Bermanya başvurusunda "viki için uğraşmak" demiş gerekçe olarak, hizmetli olmadan da uğraşmayı sürdürerek mutlu olmak mümkün, bence sonuç ne olursa olsun hız kesmemeli. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   21:30, 22 Ocak 2010 (UTC)

Oylamaya katılan ve düşüncelerini belirten bütün vikipedistlere teşekkürler... Anladığım kadarıyla daha zamanı değil. Bu nedenle oylamanın kapanmasını rica ediyorum. Sevgiler, saygılar... --Berm@nyaİleti 23:56, 22 Ocak 2010 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Benim hizmetli olma istememin nedeni; hizmetlilerle her alanda birlikte çalışmaktır ve birlikte "Vikipedi" için uğraşmaktır. Bu nedenle her alanda da, "Vikipedi" için elimden geldiğince uğraşacağım.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Birçok madde yazdım, temizledim, düzenledim ve baştan aşağı değiştirdim. Hepsinden ziyade Hyginus maddesinde çok uğraştığım için, ondan daha hoşnutum.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Bir öğrencinin ders programı kurup, düzenlice her işle uğraşması gibi aynen öyle yapacağım. Hiçbirinden de geri kalmayacağım.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Hayır, hiçbir kullanıcıyla böyle bir sorun yaşamadım ve yaşayacağımı sanmıyorum da. Bütün vikipedistler, çok anlayışlı ve çok cana yakın.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Bir kullanıcı, hakettiği cezayı alır. Her zaman için de, politikalara göre hareket edeceğime göre suçuna göre engellenmelidir.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Bütün kullanıcılar anonim olsun, bürokrat olsun, hizmetli olsun vs. benim için aynıdır. Sadece onu tanımam önemlidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Alışkanlık değil de, bazen yoğun olduğum için olabilir.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Gerekirse yapılmalı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Tabii ki, politikalar gereğince cezalar uygalanmalıdır. Bu nedenle hakettiği cezayı almalıdır. Doğrusu affetmem...
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Hayır, yoktur. Bunun için "Vikipedi"de değil miyiz?
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Herşey yerli yerinde olduğuna göre, böyle bir değiştirme yapmazdım.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Vikipedi'nin işleyişini bozan vs. benim için "Troll"dür.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: İnsanlara yardım etmek beni mutlu ediyor. İnsanların böyle güvenilir bilgi alması güzel olduğu için, bunu hep sağlamak için sürekli katkı yapacağım.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.