Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Aybeg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Geçerli oy sayısı hizmetli seçimi için yetersiz olduğundan oylama başarısız sayılmıştır. --Superyetkinileti 19:25, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 7
 Destek: 1
 Karşı: 6
 Tarafsız: 0
 Oran: %14,28

Ullierlich[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 19:24, 13 Mayıs 2016 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Aybeg olarak değiştirmiştir.

Ullierlich (MesajKatkılarİstatistikler) – Selamlar. Vikipedi'de devriyelik görevi yürütmekteyim. Bu görevimi genel itibarıyla madde düzenleyerek ve bazen madde açarak sürdürüyorum. İşim gereği çoğu kez yoğun olduğum için yeni madde açmaya zaman bulamıyorum. Bu koşula rağmen bir haftanın neredeyse her günü Vikipedi'ye bağlanabiliyor ve maddeleri inceleme olanağı bulabiliyorum. Düzen işleriyle istisnasız ilgilenen biriyim, hizmetlilik yetkisini almam benim Vikipedi'deki inceleme-düzenleme işlerimi hızlandıracak, bilhassa vandalizmle mücadele etme hususunda yarar sağlayacak. Vandalların değişikliklerini veya açtıkları maddeleri silebilmem bir kazanım olacak. Hizmetliliğim süresince devriyelere ve diğer kullanıcılara yardımcı olabilirim, benimle iletişime geçebilirler. Ullierlich 19:24, 29 Nisan 2016 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Kendisine mesaj atan üyeler ile sıkılmadan ilgileniyor. Kaliteli maddeler açıyor. Vandal hareketlerden de çok uzak. Dış hayatta işi olmasına rağmen (Profilinde ki şablona göre söylüyorum bunu.) buraya vakit ayırıyor ve aktif bir kullanıcı. Vikipedimizde ki hizmetli sayısının azlığı da göze alındığı zaman bir de üstüne tecrübesini eklersek benim görüşüm olumludur. --Güray (İleti) 19:32, 29 Nisan 2016 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. 14k değişiklikten 500 kadarı silinen değişiklik, yani bugüne kadar 500 sayfayı silinmesi için etiketlemiş. Bir hizmetli adayı için çok az bir sayı, hızlı silme politikasına ne derece hakim meçhul. Katkılarından görebildiğim kadarıyla yazım hatalarıyla vs. mücadele etmiş çoğunlukla. Bunun için hizmetli yetkileri gerekmiyor ki. En önemlisi de ihtilaflı konulardan kaçınmış, kısacası engelleme-koruma-silme fonksiyonu isteyen birisinin ihtilaflı konularda nasıl davranacağını hiç bilmiyoruz şu an; hatta aşağıdaki soruları da cevaplamayarak görüşlerini bile öğrenmemizi engellemiş diyebiliriz. Editör olarak çalışması gayet faydalı görünüyor, kolay gelsin. --bermanya 09:48, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  2. Bermanya'ya katılıyorum. --İnceleme Elemanı (mesaj) 10:49, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  3. Emeklerine sağlık; ancak hizmetlilik, madde silme, koruma ve kullanıcı engelleme gibi üç fonksiyon getiren bir kullanıcı grubu. Kendisi, bu tip işlerle ilgilenen biri değil, tartışmalarda da görece çok fikir belirtmediğinden politikalara hakimiyeti konusunda emin değilim. Hizmetli olmadan da katkılarına devam edebilir diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 15:45, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  4. Üstteki görüşlere katılarak... - Burak 20:21, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  5. Yukarıdaki yorumlara katılıyorum --İnternionileti 20:28, 3 Mayıs 2016 (UTC)
  6. görüşlere katılıyorum.--Dekolteli Kefen 19:55, 5 Mayıs 2016 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.