Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/AliIsingor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Aday çekildiği için oylama geçersiz sayılmıştır. --Superyetkinileti 18:10, 20 Ağustos 2015 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 4
 Destek: 1
 Karşı: 3
 Tarafsız: 0
 Oran: %25

AliIsingor[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:08, 30 Ağustos 2015 (UTC)

AliIsingor (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhaba. 2006'dan beri Wikipedia üyesiyim ve 2.800 civarında düzenlemem var. 2006-2011 yılları arasında Pardus Projesi'nin topluluk yöneticisi, sonrasında ise BlackBerry ve Turkcell Geleceği Yazanlar topluluk projelerinde danışman olarak çalıştım.

Bir süredir Vikipedi'de devriye olarak yer aldım. Önümüzdeki dönemde Vikipedi Hizmetlisi olarak öncelikli olarak Linux, özgür yazılım, Rönesans ve çizgiroman ile ilgili maddeleri iyileştirmek ve Vikipedi'nin lisans şablonlarını iyileştirmek istiyorum. Dostlukla :) AliIsingor (mesaj) 15:08, 16 Ağustos 2015 (UTC)

  • Adaylıktan çekiliyorum. Hizmetli olmak için "elalemi asıp keseceğim, uygunsu i,çerikleri güncelleyeceğim" demem gerekiyormuş. Vikipedi lisans modellerini ve dosya yüklee arayüzlerini güncellemek, lisanslama ve Creative Commons tarafındaki süreçleri iyileştirmeye aday olmak, gerçekten fark yaratacak işleri önermek işe yaramıyormuş. --AliIsingor (mesaj) 13:15, 19 Ağustos 2015 (UTC)

Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Hizmetlilerin ilgilendiği işlerle ilgilenmemişsiniz geçmişte ama bu büyük bir sorun teşkil etmiyor. Burada akil insanlar heyetine soru sormadan hizmetli olunamadığını gördüğümden dolayı hiçbir yerde yazmamasına rağmen topluluğun böyle bir alışkanlık geliştirmesine karşı hoş bakmıyorum ve o sebepten dolayı hizmetlilik adaylığınızı destekleme sebeplerimden birisi bu. Ayrıca şunu da belirtmem gerekiyor madde ve şablon iyileştirmesi yapmak için hizmetli olmanıza gerek yok, anonim olarak bile yapabilirsiniz. Genel işleyişi anlamak için politika ve yönergeler'e göz atabilirsiniz. Hizmetliliğin tanımı ve araçları hakkında bilgide burada yer alıyor. Bununla birlikte geçmişte çeşitli topluluk projelerde çalıştığınızdan ötürü hizmetlilerde olması gereken tarafsızlık gibi özelliklerinizin olduğunu düşünüyorum. Hizmetli olursanız eğer kısa sürede bu işleri de öğrenebilirsiniz, kimse hizmetli olarak gelmiyor ansiklopediye. İyi çalışmalar diliyorum. reob 16:42, 16 Ağustos 2015 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Katkılarınızdan ve istatistiklerinizden gördüğüm kadarıyla hizmetlilerin yaptığı işlerle uğraşmıyorsunuz. HS istekleri, SAS istekleri, KET... Tartışma sayfalarında, Vikipedi alan adı sayfalarda da herhangi bir yorumunuz yok. İlk soruya verdiğiniz cevabı anlamış değilim. Bu nedenlerden dolayı karşıyım. --Uğurkentmesaj 16:33, 16 Ağustos 2015 (UTC)
  2. Hizmetlilerin madde geliştirmekten daha çok vandalizmle mücadele, silme, koruma, engelleme gibi görevlerle ilgilenmesi beklenmektedir. Başvuruda bildirilen gerekçeler bunlarla uyuşmadığından üzülerek olumsuz oy veriyorum.--Alperen (mesaj) 20:11, 16 Ağustos 2015 (UTC)
  3. Yazıda yazılan bilgiler genelde devriyelik başvurularında kullanılan gerekçeler. Uğurkent ve Alperen'in dediği gibi Hizmetlilerin ilgilenmedikleri şeylerle ilgileniyorsun. Görüşüm olumsuz--HeraklesKakashi mesaj atın 20:24, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Ali Işıngör'ü uzun süredir tanırım. Kendisi işini bilen ve hakkıyla yapan bir insandır. Ayrıca yukarıda yazdığı konularda da bilgi sahibi olduğunu net bir şekilde biliyorum. Bu camiaya hizmet vermesini gönülden arzu ederim. Bu nedenle destekliyorum. Kolay gelsin... prdsmehmetstc 20:00, 18 Ağustos 2015 (UTC) (bkz. VP:OY Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı 60 günden daha kısa süredir üye ve 150 değişikliğe sahip değil.--Diyapazon, 17:13, 18 Ağustos 2015 (UTC))

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Bir hizmetli olarak Özgür yazılım maddeleri, Rönesans ve çizgiroman maddelerini düzenlemeyi, Vikipedi altındaki topluluk portallerine Linux'u eklemeyi/güçlendirmeyi istiyorum. Bir de lisans konularında hassas birisiyim. Vikipedia'nın mümkün olabildiğince adil kullanım görsellerden kurtulup, özgür ya da kamu malı olmuş görselleri kullanmasını istiyorum. Bu nedenle de Vikipedia'da özellikle Creative Commons lisanslarında (sürüm v.4) gerçekleşen son gelişmeler doğrultusunda güncellemeyi arzuluyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Sanırım Pinturicchio ve Hugo Pratt maddelerini çok seviyorum. Pinturicchio maddesini, bana o maddeyi yazarken pek çok yeni Rönesans maddesini (Fra Angelico, Pietro Perugino gibi) başlatmamı ya da düzeltmemi sağladığı için seviyorum. Hugo Pratt maddesini ise yazarken çok fazla kaynak okuyup, İtalyanca kitap satın almak zorunda kaldım. Pişman mıyım? Hayır, çok keyif aldım :)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Açıkçası birkaç kere dini maddelerde Hz. ünvanını kaldırırken itiraz ve çeşitli hakaretlerle karşılaştım. İlgili kişilere cevap olarak, kibarca ilgili tarafsızlık yönetmeliklerini paylaştım ve Kuran'da da Muhammed dendiğini, hz. önekinin kültürel bir saygının göstergesi olduğunu söyledim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz engellemenin karşısındayım. Vikipedi'nin özgürlüklerden yana ve çoklu söyleme izin veren bir politika izlemesi ve kaynaklandırılmış bakış açılarını yansıtması gerektiğini düşünüyorum. Vandallık gibi durumlarda, kısa süreli engellemelerden başlayarak, tekrarı durumunda daha uzun süreli hesap askıya almalar yapılmalı.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcılar da Vikipedi'nin bir parçası ve her zaman var olacaklar. Sıcak bir tartışmada her iki kesime de eşit mesafede olurum. Vikipedi'nin yönetişimine ilişkin tartışmalardaysa elbet tecrübesi nedeniyle Hizmetli'nin söyledikleri daha önemlidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Yönetmeye ve yönetilmeye değil, yönetişime yani bir topluluğun kendi kendini elbirliğiyle çekip çevirmesine inanıyorum. Bu nedenle de tam koruma altında olabildiğince az madde tutulması gerektiğini düşünüyorum.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bu soruya hızlı bir cevap vereyim. Son zamanlarda Wikipedia'da düzeltmeye dair uğraştığım konulardan biri bu. Örneğin Köprüköy muharebeleri. Bu maddede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı yanlış ve düzeltilmeye muhtaç idi ve hali hazırda bu maddeyi baştan yazmak zorunda kaldım. Vikipedi'deki bilgilerin tarafsız bir bakış açısı doğrultusunda aktarılmasının sağlanması ve milliyetçi/ideolojik bakış açılarından uzaklaşarak, kaynaklara bağlı olarak düzenlenmesi gerekiyor.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Açıkçası aklıma gelen bu tür bir karar yok.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Zor bir soru. Trollerle mümkün olduğunca kişisel tartışmaya girilmemeli çünkü sizi çekmek istedikleri yer orası. Bir trolle kişisel bir tartışmaya girmiş olsaydım, sanırım bir diğer hizmetliden konuya müdahale etmesini isterdim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bilginin herkese eşit, hızlı ve ücretsiz ulaşması gerektiğini savunuyorum. Bu nedenle de sadece Wikipedia değil, pek çok belgelendirme çalışmasında (PardusWiki, LibreOffice vs) bugüne dek severek ve bir karşılık beklemeksizin çalıştım.

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.