Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/BetelgeuSeginus 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Ğaaw'ın hizmetliliği konusunda yeterli topluluk desteği sağlanamamıştır.--Vito Genovese 20:46, 2 Nisan 2011 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 9
 Destek: 0
 Karşı: 9
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Ğaaw[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 15:50, 2 Nisan 2011 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını BetelgeuSeginus olarak değiştirmiştir.

Ğaaw (MesajKatkılarİstatistikler) – Bence Türkçe Vikipedi'de çok az hizmetli var. Bu yüzden iş çok büyük. Silinmesi gereken, engellenmesi gereken, vs. o kadar çok madde ve kullanıcı var ki... ☺☻KULLANICI SAYFAMBEN:ĞAAW!♥♦♣♠ MESAJ İÇİN 15:50, 19 Mart 2011 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Alttaki trollerle ilgili sorunun cevabında soru işareti koymuş. Tek başına bu bile kullanıcıının henüz politika ve yönergeleri kavramadığının işareti. Ayrıca ÖAYV gibi Vikinin temel taşlarından biri olan bir politikaya tamamiyle karşı olması da tuhafıma gitti. Henüz yeterince tecrübeli olmadığına inanıyorum. --82 ~145 ileti 16:06, 19 Mart 2011 (UTC)
  2. Karşı Karşı Kullanıcının klasik sorulara verdiği yanıtlar Vikipedi'nin temel felsefesine karşı olduğunu gösteriyor. Khutuckmsj 16:12, 19 Mart 2011 (UTC)
  3. Karşı Karşı Kullanıcının henüz politikaları tam kavrayamadığını düşünüyorum. Alttaki sorulara verdiği cevaplar ise düşündürücü.--AlpFatih (MesajKatkılar) 18:52, 19 Mart 2011 (UTC)
  4. Karşı Karşı Henüz erken. Yukarıdaki yorumlara da katılıyorum. --Berm@nyaİleti 18:54, 19 Mart 2011 (UTC)
  5. Karşı Karşı soru 10 ve soru 12'ye verdiği cevaplar nedeniyle. Emyil 23:57, 20 Mart 2011 (UTC)
  6. Karşı Karşı Kullanıcı için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca verdiği cevaplar neticesinde vardığım sonuç kullanıcının (resmen) kendi çıkarları ya da keyfi için aday olduğu ve istediği. Yani Vikipedi'nin gelişmesi için değil. Çok ağır konuşmuş olabilirim ancak düşüncelerimi açıklamada özgürüm. Ayrıca neredeyse ardarda adaylık yapıp kabul edilmemiş yani biraz daha zaman gerekli. E M P E R Y A N ileti 14:50, 21 Mart 2011 (UTC)
  7. Karşı Karşı -- Soru 12'ye verdiği cevap, henüz ikinci adaylığından bu yana çok az bir deneyimi artırma süresinin geçmiş olmasından kaynaklanan şahsına bakış açımdan kaynaklanan bir karşıt oyum var. Kendisine başarılar diliyorum. @Empreyan; düşüncelerini açıklamak güzel birşey ancak aday @Ğaaw'ı özgür olduğunu ileri sürerek çıkarcı olarak suçlaman yanlış bir tutum olsa gerek. Çıkarcı olduğuna kanıt alarak vardığın nedir? Kişisel sorulara verilmiş kişisel cevaplar mı yani? Bu açık bir İftira'ya girmekte. - Nebeviye 16:24, 22 Mart 2011 (UTC)
    Üst üste adaylıklarından sonra bu düşünceye vardım. Verdiği cevaplar doğrultusunda da pek bir şey değişmediğini göreceksiniz. Yoksa hiçbir şekilde iftira atma söz konusu değildir. Kendini geliştirip biraz daha deneyim aldıktan sonra oyum neden olumlu olmasın ki? E M P E R Y A N ileti 12:12, 29 Mart 2011 (UTC)
  8. Karşı Karşı Sorumluluk için henüz erken olduğu izlenimi verdi bana...Vikiçizer 12:15, 29 Mart 2011 (UTC)
  9. Karşı Karşı Biraz daha zaman lazım sanırım. Kolay gelsin. --Boyalikus 23:16, 1 Nisan 2011 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek Hayırlı olsun. ----GôkTR001 23:21, 1 Nisan 2011 (UTC)
    Açıklamam uygun ve yeterli olmadığı için oyumu geri çekiyorum. ----GôkTR001 23:43, 1 Nisan 2011 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Silme olabilir.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Gotthard Base Tüneli, çünkü ilk maddemdi ve çok şey öğrendim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Anlamadım...
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Evet. Osmanlıca, Osmanlı Türkçesi. Aslında şimdi düşündüm de, yapmazdım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Asla öyle birşey yapmam.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Pek sabırlı değilimdir. Birşeye başladım mı bazen bitirmeden bırakırım.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Bence GERÇEKTEN önemli olan maddeler Tam korunmalı. Az önemli ama önemli olan şeyler de yarı-korumaya alınmalı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Engelleyeceğimi pek düşünmüyorum.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: VP:ÖAYV
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Hiçbirini. Hepsi çok iyi.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: ?
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: İnsanları bilgilendirmek için. Başka da yok .

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.