Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/BetelgeuSeginus

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Adayın hizmetli olabilmesi için gerekli fikir birliği oluşmamıştır --Eldarion 15:15, 20 Ocak 2011 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 6
 Destek: 0
 Karşı: 6
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Ğaaw[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 09:51, 6 Ocak 2011 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını BetelgeuSeginus olarak değiştirmiştir.

Ğaaw (MesajKatkılarİstatistikler) – Daha önceki üyeliğimde değişiklik sayısı az gelmişti. Yine aday oldum. ğaaw 09:51, 23 Aralık 2010 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı henüz deneyim aşamasında olsa gerek. Bunu deneyimlerinde ihlal ettiği politikaları gözü önüne alarak değerlendiriyorum. Birde dikkatimi çeken aşağıda da yer alan sorulara verdiği aşırı radikal cevapları, dolayısıyla kararları. Vikipedi de radikal kararlar Politikaların ihlal edilimi durumuında verilir, aksi durumunda iyi niyet varsayımı göz ardı edilmeden çözüm aranır. Bir soruya verdiği; Cezasını yesin, diğer bir soruda Osmanlı Türkçesi üzerinde tartıştığı hususta yine aynı kesinlik ile Hayır yapmazdım net cevabı, bir başka soruya hizmetlilerin tehditkar olduğunu beyaan edip, Anonim kullanıcı. Çünkü samimi konuşur ve engellenirim diye düşünmez (başka bilgisayardan değişikilk yapabilir). demesi dolayısıyla hizmetlilere yanlış bir atıfla deneyimlerini artırması gerektiğine bir işaret bence. Bilmeli; Vikipedi kimsenin olmadığı gibi kimseye üstün yetkiler veren bir paylaşım sitesi değil. Özgün, özgür bir paylaşım ansiklopedisi. Şahsın belirttiğim hususar üzerine zamana ihtiyacı olduğu kanısındayım. - Nebe?viye mesaj 15:52, 23 Aralık 2010 (UTC)
  • İyi niyetli bir kullanıcı. Fakat deneyimsiz olduğunu düşünüyorum. Nebeviye'ye aynen katılıyorum. Kumul 16:11, 23 Aralık 2010 (UTC)

hiç de iyi niyeyli değilmiş... Kumul 14:04, 25 Aralık 2010 (UTC)

  • Değerli bir beyin olduğu ortada fakat politikaları biraz daha özümsemeli, özellikle de VP:N. --cobija 13:19, 25 Aralık 2010 (UTC)
  • Vandalizm yüzünden engellenmiş, VP:N'ye dikkat etmeli. Daha çok erken, tecrübelenmeli. --82 ~145 ileti 16:06, 25 Aralık 2010 (UTC)
  • Bir sayfaya vandalizm yaptığından dolayı engellenmiş. Yani hizmetli seçilirse kötü niyetli bir davranışı olabileceğini düşünüyorum (yanlış anlaşılmasın). Ayrıca yukarıdaki katılanların yorumlarına harfi harfine katılıyorum. E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 18:04, 25 Aralık 2010

(UTC)

  • Üzülerek olumsuz veriyorum. Beni en çok üzen ise Nebeviye'ye çok ağır sözlerle dolu mesaj yazması, VP:N, VP:İNOV hakkında eksikleri burada görülüyor. Zaten çok kısa bir süre önce bu nedenle engellenmiş. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:51, 1 Ocak 2011 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Gotthard Base Tüneli. Çünkü ilk maddemdi ve pek çok şey öğrendim.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Evet. Osmanlıca, Osmanlı Türkçesi. Hayır yapmazdım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Eğer kötü bir şey yapmışsa cezasını yesin.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Anonim kullanıcı. Çünkü samimi konuşur ve engellenirim diye düşünmez (başka bilgisayardan değişikilk yapabilir).
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Kesinlikle engellerim(30 dk, 45 dk, 1sa. gibi).
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: ?
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: İnsanlara bir şeyler öğretebilmek için(5.sınıfa gidiyorum diye kızmayın, bir BİLSEM'e gidiyorum veIQ'um 143).

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.