Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Yigitbilgin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Kullanıcı, gerekli desteği sağlayamadığından hizmetli seçilememiştir. --M. M. ileti 05:13, 24 Eylül 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 8
 Destek: 0
 Karşı: 8
 Tarafsız: 0
 Oran: %0

Yigitbilgin[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 17:53, 23 Eylül 2008 (UTC)

Yigitbilgin (MesajKatkılarİstatistikler) – Merhabalar. Çok öncelerden beri Vikipedi TR'ye üyeyim geçtiğimiz zamanlarda bir şeyi araştırmak için girmiştim ama giriş o giriş! :) Belki daha yeniyim ama hizmetli başvurusu yapmak istiyorum. Bu kadar çalışmayı da sanmayın ki hizmetli olmak için yaptım, hizmetli olduktan sonra yapmayacağım, yok böyle bir şey! Bu arada uydu sistemleri ve televizyon sistemleri hakkında çok geniş bir bilgiye sahibim. Umarım ki hizmetli olabilecek bir seviyeye gelmişimdir, teşekkürler. Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 17:53, 9 Eylül 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Karşı Karşı Henüz erken.--Gökçє Yörük mesaj 17:01, 16 Eylül 2008 (UTC)
  2. Karşı Karşı Erken yapılmış bir başvuru olduğunu düşünüyorum.--Zeynepmsj 20:11, 17 Eylül 2008 (UTC)
  3. Karşı Karşı--Vikipedi'de hizmetli olmak için deneyiminin yeterli olmadığını düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle. Boramesaj gönder 18:55, 18 Eylül 2008 (UTC)
  4. Karşı Karşı--Daha hazır değil.--SE Mesaj 12:48, 19 Eylül 2008 (UTC)
  5. Karşı Karşı Bence de henüz erken. --Kemal K.ileti 16:47, 19 Eylül 2008 (UTC)
  6. Karşı Karşı Ben de biraz erken olduğunu düşünüyorum.--Eyalvac 18:48, 19 Eylül 2008 (UTC)
  7. Karşı Karşı - Bence de erken yapılmış bir başvuru. Yeterli donanıma sahip değil diye düşünüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 00:58, 21 Eylül 2008 (UTC)
  8. Karşı Karşı Çok erken yapılmış bir başvuru. --Zentukmesaj 11:58, 21 Eylül 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Kullanıcıyı hiç göremiyoruz. Çok az görüyoruz. Hem yazmaktan çok vikimola yapıyor. Tarafsız olmamın nedeni yanlış söyleyebilir olmam. Sevgiler. --SE Mesaj 12:04, 10 Eylül 2008 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Sıcak bakmayacağım bir konu yok, eğer hizmetlilik görevini üstleniyorsam, tüm görevlerde elimden geldiğince yer almam gerekli.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Yazdığım tüm maddelerden hoşnutum aslında. :)
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Yine Vikipedi'de işlerime devam edeceğim tabiki. Yöneticiliğimi ise sadece vikipedi'nin daha iyi olmasında katkıda bulunmak için kullanacağım, (örneğin vandalları azaltmak amacı ile.)
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Değişiklik ile ilgili bir anlaşmazlık yaşamadım. Bir tek ilk zamanlarda telif konusunda fazla bilgim yoktu fakat şu anda bu konuda bilgiye sahibim.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Bu duruma göre değişir, eğer ki engeli haketmiş ise engellenir, eğer sorun büyük değil ise süreli engeli tercih ederim. Ama bilmeyerek yaptı ise, engel kullanacağımı sanmıyorum.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:Benim için yöneticiler de anonim kullanıcılar da eşittir. İkisinin de fikri benim için aynı değerdedir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Sadece televizyonda oynanan televizyon maçları ve okul hayatım biraz verimimi düşürebilir.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Özellikle vandalizme karşı çok gerekli bir şey. Eğer makale çok önemli ve kıymetli ise korumak amacı ile korumayı kesinlikle tercih ederim.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Bu tür duruma hiç rastlamadım. Gördüğüm kadarıyla kararlar kesinlikle yerindeydi.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
'C: Anonim kullanıcılara Vandalizmi önlemek amacıyla biraz sınırlama getirirdim, yani örneğin yazıları onaylanmadan direk gözükmemesi gibi.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll bence Vikipedi'yi Vikipedi olarak kullanmak istemeyen kişilerdir. Bir Troll için ne gerekiyor ise o tip bir tutum izlerim. Eğer cezası büyük ise, alacağı ceza da o ölçüde olacaktır.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bilgilerimin sadece bende kalması hiç iyi bir şey değil. Kendimi insanların yerine koyduğumda, ya ben o veriyi arasam da bulamasam nasıl olurdu? Bende onları düşünerek paylaşıyorum ki o tür problemler oluşmasın.
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.