Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Nisan 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi

"2009 dan beri yaklaşık 7 yıldır üye olduğum insanları bilgidiren,öğreten, bu güzel ansiklopedi de artık devriye olma zamanımın geldiğini düşünüyorum eğer bana bu şansı verirseniz çok memnum olurum."

Acunli 45 (mesaj) 18:32, 25 Mart 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum 2015 yılında 6 defa Vandalizm gerekçesiyle engellenmişsiniz. Değişiklik özetini kullanmadığınızı ve kaynaksız bilgiler eklediğiniz gördüm. Lisans sorunlu görsel yüklemeleriniz de mevcut ve vandalizmle mücadele yok. Görüşüm olumsuz. --Pragdonmesaj 19:45, 25 Mart 2017 (UTC)
  • Olumsuz. Katkılarına göz gezdirdim, çok erken. Vitruvian (mesaj) 19:52, 26 Mart 2017 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Geçmişte yapılan hataların kullanıcıların gelecekte her daim kaderini belirleyen sabıka kaydı olarak yorumlanmasına taraftar değilim. Çok sorunlu değişiklik örüntüleri ve engellerden sonra değişiklik örüntüsünü değiştirerek hizmetli olan kullanıcılar da gördüm diğer projelerde. Pekala bizde de olabilir. Acunli 45'in katkılarına baktığım zaman, tüm değişikliklerinin Orta Doğu coğrafyası ve dilleriyle ilgili maddeler üzerinde olduğunu, başka hiçbir değişikliği olmadığını görüyorum. Vandalizm konusundaki bilgisini, telif hakları konusundaki bilgisini bilmiyorum. Dolayısıyla kullanıcının devriye olmadan vandalizm mücadelesi verdikten sonra devriyelik başvurusunda bulunmasında yarar görüyorum. Şu anda bu haklara ihtiyacı yokmuş gibi görünüyor.--Vito Genovese 15:54, 1 Nisan 2017 (UTC)

Devriyelik kriterlerini sağladığımı düşünüyorum. Telif hakkı ihlal etmekten kaçınıyorum. Vandalizmle daha iyi mücadele edebilmek için devriyelik başvurumu tüm Vikipedi halkına sunuyorum.

HKN DRN MesajKatkılar 17:58, 27 Mart 2017 (UTC)

  • Gayretli, iletişime açık bir kullanıcı ancak bir önceki başvurunun üzerinden çok geçmedi ve hala telifli içerik sıkıntıları yaşıyor. Bu sebeple görüşüm hala olumsuz. İlerleyen zamanlarda bu sorunu toparlayacağına inanıyorum. --Pragdonmesaj 13:30, 28 Mart 2017 (UTC)
  • Öncelikli olarak, daha önceki adaylıklarda olumlu olan görüşümü çekimser olarak güncelliyorum. Bunda, Pragdon'un bahsettiği sorun önemli bir etken. Bunun haricinde, kullanıcı iletişime açık, azimli bir kullanıcı. 6 ayda Vikipedi'nin bütün politikalarını kavrayabilmiş olmasını beklemiyorum. Devriye olursa, diğer devriye ve hizmetlilerle daha sık iletişime geçip kendisini daha kısa bir sürede geliştireceğine inanıyorum. thecatcherintheryemesaj 15:08, 1 Nisan 2017 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Vikipedi tarihinin en büyük telif hakkı ihlali skandalıyla boğuştuğumuz şu günlerde, maddelerde daha fazla telif hakkı ihlali görmeye hiçbirimizin sabrının kalmadığı kanısındayım. 1 hafta önce gerçekleştirilen telif ihlali bu kararın yegâne nedenidir. Telif hakları kavramının içselleştirildiği görülene dek beklenmesi gerektiğini düşünüyorum, ancak diğer yandan da bu kararın şevk kırıcı olmamasını, kullanıcının motivasyonunu yitirmemesini diliyorum.--Vito Genovese 16:12, 1 Nisan 2017 (UTC)


"Popüler olmayan ancak takip ettiğim bazı önemli sayfalarda biriken, görülmeyen ve kontrol edilmeyen değişikliklerden dolayı, sözlüğün daha etkin bir hale gelmesini sağlamaya çalışmak için devriyelik istiyorum"

Rapcrowl 13:15, 28 Mart 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Bana göre şu anlık erken.Şu anlık beyaz liste olması daha mantıklı. --King EdizS! Efendim? 11:24, 30 Mart 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Vito Genovese 16:06, 1 Nisan 2017 (UTC)

Doğru yazarı yaptığınızdan emin misiniz? Burada en az 150 değişiklik olması gerektiğini söylüyor. BubbleOOO (mesaj) 16:13, 1 Nisan 2017 (UTC)
Onlar otomatik terfi ölçütleri. Ayrıntılar Sürüm Kontrolü'nün uygulamaya konması için verdiğim ayrıntılı teklifte görülebilir. Ben yokken sistemin kullanıcıları otomatik terfi işleminde sorun oluştuğu için sayfada bu şekilde düzeltme yapılmış, ancak bu konuda bir fikir birliği yok gördüğüm kadarıyla. Önceki sürümden de görülebileceği üzere, herkes devriyelik başvurusunda bulunabilir. Kaldı ki, değişikliklerinin %3'ünün eski hâline getirilmemiş olması gibi ölçütler sistemin değerlendirmesi içindi, bizim manuel olarak o ölçütlere uygunluğu saptamamız pek sürdürülebilir bir uygulama değil.--Vito Genovese 16:51, 1 Nisan 2017 (UTC)


"Değişiklik sayımın az olduğunun farkındayım ama bu görevi hakkıyla yapabileceğimi, diğer devriye arkadaşların yükünü azaltabileceğimi düşünüyorum. "

Tuğkan (mesaj) 16:42, 5 Nisan 2017 (UTC)

  • Politikalar konusunda biraz daha tecrübeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Şimdilik görüşüm olumsuz. --Pragdonmesaj 19:58, 6 Nisan 2017 (UTC)
  • Arkadaşımıza Devriyelik hakkının verilmesiyle daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden devriyelik hakkının verilmesine Olumlu yaklaşıyorum.--Muratero 06:36, 7 Nisan 2017 (UTC)
  • Vandalizmle ve özellikle telifle mücadele eden, iyi niyetli olduğu her değişikliğinden belli olan iletişime açık bir kullanıcı. Güncel devriyelere kıyasla göze batacak bir hata yapmayacağını, yapsa bile bir uyarı sonunda düzelteceğine eminim. Görüşüm olumludur. Cem 53 (mesaj) 16:07, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Bu kişisel saldırı içeren politika ihlalini de buraya not düşelim --Pragdonmesaj 19:57, 9 Nisan 2017 (UTC)
Ve bu.Pragdonmesaj 20:06, 9 Nisan 2017 (UTC) --
Devriyelik başvurumu sabote etmenizi istemiyorum Pragdon. Sadece şunu göstermek istiyorum. Terbiyeme kadar laf uzatıp beni tahrik eden kullanıcının buraya gelip sonradan bunu yazmasının amacı nedir? Topluluğun takdirine bırakıyorum. Ayrıca görüleceği üzere kendisine ilk mesajımda herhangi bir ihlal yoktur. Madde ismi taşıma olayına da cevap vereyim hazır madem cevap veriyorum. Bilmiyorsanız söyleyeyim beyaz listelerde sayfa taşıyabiliyor. Yani devriyelik bunu etkilemiyor. Şimdi de o sayfayı yine taşıyabilirim. Sizin bu politika ihlali konusunda devriyeliğimi değil beyaz liste olmamı sorgulamanız gerekiyor. Eklemekte gerekiyor orada herhangi bir politika ihlali yok. İyi niyet var. Eğer o konuda bir sorunun varsa beyaz liste olup olmamamı tartışacaksan beni beyaz liste yapan @Vito Genovese ile görüşmelisin. Onun da bu yazdıklarının da yeri burası değil. Rica ediyorum, devriyelik başvurumu sabote etmeden bu konuyu bitirelim. Ha bitirmeyip bu tutumunu sürdüreceksen sana bundan sonra cevap veremeyeceğimi söylemem gerekiyor. --Tuğkan (mesaj) 20:19, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Sabote değil. Neden devriye olmamanız gerektiğinin sebepleri. Buraya yapılacak yorumlara maalesef siz karar veremiyorsunuz. Mesaj sayfama "saldırgan" bir tavırla gelen sizsiniz. Bir şeyinize laf uzatılmadı tavrınıza uyarı yapıldı. Beyaz liste haklarınız da sorgulanabilir üzülmeyin. Madde ismi taşıma olayını da maalesef yapamazdınız. Zira tartışılıp ortak karar alınması gerekir böyle bir şey için. --Pragdonmesaj 20:51, 9 Nisan 2017 (UTC)
Gördüğüm kadarıyla yukarıdaki anlaşmazlık da çözüldü. İstek yapıldı Yapıldı--Vito Genovese 08:54, 12 Nisan 2017 (UTC)


" Vikipedi'ye katıldığım ilk günden bu yana ödül aldığım projelerde oldu, seçkin olmasına katkı sunduğum maddeler de, özgün ve tarfsız bir ansiklopedi olan ve her geçen gün daha ileriye giden vikipedi'de; gelişmek istiyorum... Vikipediyi sevmemin sebebi vandalizmle mücadele etmesi, bilgilerinin kaynaklı olması, araştırmalarımda yardımcı olması... gibi birçok sebep yer alıyor. Bu başvuruyu yapmamda en başta bu siteyi geliştirme isteğim yer alıyor inşallah iyi bir sonuç alabilirim. İyi Vikiler... "

Göktuğ Berk Korkmaz (mesaj) 20:51, 6 Nisan 2017 (UTC)

Bence katkılara devam edilmeli, eksik olunan yerler kapatılmalı. Kullanıcının daha kavraması gereken şeylerin olduğunu düşünüyorum. Özellikle yazım, çeviri, noktalama ve kaynaklandırma konusunda. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:56, 6 Nisan 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Özel:KalıcıBağ/18419734#Beyaz_Liste uyarınca, şimdilik beyaz liste olması, deneyim kazandıktan sonra da devriyeliğe başvurması yerinde olacaktır.--Vito Genovese 20:56, 10 Nisan 2017 (UTC)


Wikipedia yı kendi siyasi görüşlerini halka enjekte etmek için kullanan insanların durdurulması ve Vandalizimi önleyecek bilgilerin kontrolü için devriye olmak istiyorum

Cindo.123 06:34, 9 Nisan 2017 (UTC)

  • Başvuru bile saldırgan. Olumsuz. --Pragdonmesaj 10:30, 9 Nisan 2017 (UTC)
  • Kaynaklı bilgileri eklemeyi toparladıktan sonra değerlendireblim başvurusunu. Kaynaksız diyerek niyeyse Kürtçe ibareleri kaldırıp yerine kaynaksız başka bilgiler ekliyor. 1, 2, 3, 4, 5 ekleyelim mi daha? Tabi bu durumlarının bir çoğu tarafınızdan onaylanmış. Garip. --Pragdonmesaj 18:40, 9 Nisan 2017 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Bir süre son değişiklikler devriyeliği yaparak deneyim kazandıktan sonra başvuru yapılması daha uygun olacaktır. Şu anda madde anlaşmazlıklarından başka bir şey görünmüyor katkılarında.--Vito Genovese 08:58, 12 Nisan 2017 (UTC)


"Merhabalar, uzun zamandır Vikipedi'yi kullanıyorum, faydalanıyorum da ve bu yapıya destek de olmak isterim. Bu sebeple devriye olup bu sözlüğe katkı sağlamak istiyorum."

Ibrahimkavakli26 (mesaj) 07:38, 12 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Malesef kriterleri karşılamıyorsunuz, biraz daha katkı odaklı gidelim derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:45, 12 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Merhaba, Ibrahimkavakli26

Henüz çok fazla katkınız görünmüyor. Bu şartlar altında bir devriye olarak görevlendirilmeniz mümkün olsa da zor. Keza, Vikipedi'ye katkıda bulunmak için ille de devriye olmanıza gerek yoktur. Katkılarınızı devriye olmadan da yapabilirsiniz. Şimdilik daha fazla değişiklik yaparak topluluğun dikkatini çekmeye çalışın. Daha sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz. thecatcherintheryemesaj 14:05, 12 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Çok erken. Değerli kullanıcılarımıza katılıyorum... chansey Mesaj 19:12, 14 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Biraz tecrübeye ihtiyacınız var.Görüşüm olumsuz. — Bu imzasız görüş EdizS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İstek yapılmadı Yapılmadı Vikipedi'ye hoş geldin İbrahim. Şu an için Mihalıççık ilçesinin köyleri / mahalleleri üzerine 9 değişiklik ve bu başvurunun değişikliği dışında hiçbir katkın görünmüyor. Biraz daha deneyim kazandıktan sonra yeni bir başvuru rica ediyorum.--Vito Genovese 05:39, 17 Nisan 2017 (UTC)

" "Vikipedi'ye yeni katıldım ancak Vikipedi'yi çok seviyorum ve daha fazla hizmet vermek için bu görevi başarı ile gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum ve Vikipedi'de başarılı arkadaşlarım var onlardan da yardım alacağım iyı vikiler!!!!!. "

Yusuf Efe Eren (mesaj) 12:32, 15 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcının yeteri kadar tecrübesi yok görüşüm olumsuz.--By erdo can • msj 12:44, 15 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcımızın henüz yeterli tecrübeye sahip olmadığı kanaatindeyim. Görüşüm olumsuzdur... chansey Mesaj 11:50, 16 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Daha yeni katılmışsınız.Yeterli tecrübeye sahip değilsiniz.Görüşüm olumsuz. King EdizS! Efendim? 20:42, 16 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Diğer tüm devriye arkadaşlarla aynı görüşü paylaşıyorum. Henüz çok yenisiniz. Ayrıca, katkıda bulunmak için devriyelik bir ön şart değildir. Katkılarınıza yine de devam edebilirsiniz. Daha fazla değişiklik yaparak topluluğun dikkatini çekmeye çalışabilirsiniz. thecatcherintheryemesaj 14:26, 18 Nisan 2017 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı An itibarıyla madde ad alanındaki değişiklik sayısı 0. Deneyim kazandıktan sonra yeni bir başvuru rica ediyorum.--Vito Genovese 15:57, 20 Nisan 2017 (UTC)

"Herkese uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Özgür ansiklopedi'de geçirdiğim zamanın artmasından dolayı içerik geliştirmeye anonim olarak değil hesabım üzerinden yapmaya karar verdim, bununla beraber artan çevrimiçi sürem boyunca bir yandan da topluluğa daha fazla yardımcı olmak için daha önce yaptığım devriyeliğe devam etmek istiyorum. Destek, karşı ya da çekimser düşünceleriniz için teşekkür eder, herkese iyi düzenlemeler dilerim. :)"

Captainİleti/Message 15:35, 17 Nisan 2017 (UTC)

Hoş geldin, @O.K.T.,
Devriyeliğin etkin olmadığın için alınmış zaten, yeni bir başvuruya gerek yok. İstek yapıldı Yapıldı
Vito Genovese 15:39, 17 Nisan 2017 (UTC)

Merhaba, çok uzun yıllar farklı bir dilde, birkaç yıldır da Türkçe dilinde Vikipediye anonim olarak katkıda bulundum. Aralık ayından itibaren de; Türkçe Vikipedinin fiili gelişimine kullanıcı hesabı açarak katkıda bulunmaya karar verdim. Zengin bir dil olan Türkçe dilinde yazılan maddelerin düzeni, kaynaklandırılması, uzmanlık alanım dahilindeki maddelerin gelişimi konularında katkıda bulunmaya çalışıyorum. Yetki demek istemiyorum ancak bu özelliği görev zincirime ekleyebilmek için başvuru yapmam gerektiğini öğrendim. Umarım değerlendirmeler sonucu daha etkin çalışabilirim. İyi günler.

06:53, 18 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcının zararlı bir eylemine rastlamadım. 175 değişikliği kısa sürede arttıracağına inanıyorum... Çalışkan bir kullanıcımız olduğu kanaatindeyim. Bekleyen bir çok maddeyi de düşünürsek, görüşüm olumlu. chansey Mesaj 20:49, 20 Nisan 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--Vito Genovese 08:17, 21 Nisan 2017 (UTC)

"Sayın Yetkili Ben ÇORUM Merkez İlçe Aşağı Saraylı Köyü Nüfusuna Kayıtlı Bir Vatandaş Olarak Köyüm Hakkında Daha Fazla Bilgi Paylaşımı Yapmak İçin Wikipedia ya Giriş Yaptım Sonrasında Farkettim ki Burada Bir Hizmet Veriliyor ve Bu Önemli Hizmette Bende Kendimden Ödün Vermek Üzerime Düşen Görev Gereği Yerine Getirmek İsterim.Ülkem için Vatan Millet İçin Veri Yüklemek Yüklenen Verileri Kontrol Etmek İçin Yetki Almak Uygun Görürseniz Devriye Olmak İsterim Saygılarımla Dursun AVŞAR "

Dursun Avşar (mesaj) 10:05, 18 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Merhaba. Katkıda bulunmak için devriye olmak bir ön şart değildir. Vikipedi özgür bir ansiklopedidir. Katkılarınızı üye olmadan bile gerçekleştirebilirsiniz. Yaptığınız bu ilk değişiklik, devriye olmanıza onay verilebilmesi için yeterli değildir. Daha fazla katkıda bulunarak devriyelik için yeterli olduğunuzu gösterebilirsiniz. thecatcherintheryemesaj 14:29, 18 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle hoşgeldiniz. Katkı yapmak için devriye olmanız hatta ve hatta kayıt olmanız dahi gerekli değildir. Katkılarınıza lütfen devam ediniz. Henüz devriyeliğiniz için çok erken. Görüşüm olumsuz. chansey Mesaj 20:47, 20 Nisan 2017 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı İşbu başvuru, kullanıcı sayfasının oluşturulması ve Aşağısaraylı, Çorum maddesinde 5 değişiklik olmak üzere toplam 7 değişiklik var an itibarıyla. Daha fazla deneyim kazandıktan sonra yeni bir başvuru rica ediyorum.--Vito Genovese 08:21, 21 Nisan 2017 (UTC)


"Vikipedi'ye katıldığım ilk günden bu yana ödül aldığım projelerde oldu, seçkin olmasına katkı sunduğum maddeler de, özgün ve tarfsız bir ansiklopedi olan ve her geçen gün daha ileriye giden vikipedi'de; gelişmek istiyorum... Vikipediyi sevmemin sebebi vandalizmle mücadele etmesi, bilgilerinin kaynaklı olması, araştırmalarımda yardımcı olması... gibi birçok sebep yer alıyor. Bu başvuruyu yapmamda en başta bu siteyi geliştirme isteğim yer alıyor inşallah iyi bir sonuç alabilirim. İyi Vikiler... "

📝Göktuğ Berk Korkmaz✒ (mesaj) 19:14, 23 Nisan 2017 (UTC)

  • Yorum Yorum Sayın adayımızı Ocak ayında ben iki defa yazılı olarak, başka bir kullanıcımız da yaklaşık bir ay önce Mart ayının son günlerinde 1 defa mesaj sayfasından ikaz etmiş. Ayrıca kullanıcımızın bu arada bir de geri aldırılan hizmetlilik başvurusu var. Şimdi bütün bunlar göz önüne alınarak, kullanıcımızın doğru yolda olduğu aşikar ama devriyelik için -özellikle şu aralar olduğu gibi kısa süre içinde verilen devriyelik sorumluluğu için- katkılarına beyaz liste olarak devam etmesinde kendisi ve proje açısından fayda gördüğümü belirtmek istiyorum. chansey Mesaj 08:59, 24 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap::Buraya yazı yazmam ne kadar uygun olur bilmiyorum ama öncelikle Chansey'e çok teşekkür ediyorum kendimi geliştirmemde onun da çok katkısı dokundu ancak konuya değinmem gerekirse;
  • Ocak ayında Vikipedi'ye ilk kez katılmıştım ve Vikipedi kuralları hakkında en küçük bilgim yoktu.
  • Hizmetliliği ise ilk hak sanıyordum ve onun için aday oldum, en yüksek hakkın hizmetlilik olduğunu bilmiyordum.

Ancak şu an ise bu durumların yakından uzaktan ilgisi yok bu sorunları aylar önce halletmiştim Vito Genovese'nin yardımıyla çoğu eksiğimi kapattım ve kendimi geliştirdim Vito Genovese'ye sorarsanız size şuan ki durumumu açıklar çünkü katkılarımı son zamanlarda yakından takip etti ve 15 günlük süreçte yaptığım bazı değişiklikleri geri alarak devriyelik alıştırması yapmamı istedi.Şuan ise kendimi hazır hissediyorsam devriyeliğe başvurabileceğimi söyledi ve ben de başvurdum yani son 15 günün özeti bu şekilde... Göktuğ Berk Korkmaz (mesaj) 11:09, 24 Nisan 2017 (UTC)

Sayın Korkmaz, öncelikle teveccühleriniz için teşekkür ediyorum, lakin emin olun ki ne ben, ne bir başka kullanıcı sizin gelişiminize sizden fazla katkıda bulunamaz. Ayrıca emin olunuz ki ben sizi kırmak veya incitmek amacıyla buraya bir şey yazmadım, yazmamda. Öncelikle o konuda sulh olalım. Birde ufacık bir düzeltmeyle devriyelik, hizmetlilik, denetçilik vs. kullanıcı gruplarını hak yerine sorumluluk kavramıyla düşünürseniz, Vikipedi'nin Özgür Ansiklopedi ruhuna daha uygun hareket etmiş olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Sonuçta aklınıza gelebilecek en tecrübeli, en muteber hizmetli de kullanıcı; yaklaşık 30 dakika önce kayıt olan da, hatta anonim katılan da. Bu işin güzelliği burada. Neyse dağıtmayalım, değerli Vito gerçekten yeni ve hevesli kullanıcılarımızı yönlendirmekte mükemmel işler çıkartıyor ve onları topluluğumuza katıyor, Sizin de belirttiğiniz gibi size gayet yapıcı ve eğitici tavsiyelerde bulunmuş. Ben yukarıda sade ve sadece kendi kanaatimi belirttim. Emin olunuz ki değerlendirmeyi yapacak hizmetlilerimiz benden kat be kat tecrübeli olduklarından benim değerlendirmelerimi, kendi yetki alanları dahilinde erişebildikleri verilerle yorumlayacaklardır. Kısaca benim değerlendirmelerim bağlayıcı değildir. Bir noktaya da değinmeden geçemeyeceğim, elbette ki burada tarafınıza yöneltilen yorumları olumlu veya olumsuz cevaplayabilirsiniz, ama bu genellikle tartışmayı ve dolayısıyla sonuca varma sürecini uzatacaktır, tecrübeyle sabittir. Her ne olursa olsun Vikipedi için hayırlı olmasını temenni ediyorum... Saygılarımla. chansey Mesaj 12:31, 24 Nisan 2017 (UTC)
Şunun da buraya konulması gerektiğini düşünüyorum... chansey Mesaj 07:19, 25 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap 7 Ocak 2017 tarihli bir yazım ve Vikipedi'de 6.günüm bence bu tür hatalar hepimizin başından gelip geçmiştir, sizin de dediğiniz gibi önemli olan hata yapmak değil düzeltmektir. Ve kendimi 6.günümden sonra fazlasıyla düzelttiğimi düşünüyorum size bahsettiğim gibi bu tür hatalar kayda değer hatalar değildir ancak tabi ki de sizi bu konuda eleştirmiyorum fikrinizi sunabilirsiniz ancak biraz daha yakın zamanlı örnekler rica ediyorum... Beyaz Liste olduktan sonraki örnekleri göstermeniz hem kendimi düzeltmem için bana faydalı olacaktır.Hem de çok daha kayda değer eleştiriler olacaktır.Göktuğ Berk Korkmaz (mesaj) 08:41, 25 Nisan 2017 (UTC)
Değerli Korkmaz eskisi-yenisi üç ay içindeki kullanıcı katkılarınızı yorumluyoruz, görüş bildiriyoruz; bence Vikipedi gibi bir proje için 3 ay kısa bir süre... Teşekkürler. chansey Mesaj 10:22, 25 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayın Chansey öncelikle ben de çok teşekkür ediyorum bu başvuruya önem verdiniz ve yorumda bulundunuz ancak en başından beri şunu belirtmeye çalışıyorum: Bana kalırsa Halen yapmaya devam ettiğim ve bunları yapmaktan vazgeçmediğim hatalarımı değerlendirmeliyiz. Bahsettiğiniz çoğu hata telafi ettiğim ve son verdiğim hatalardır. Allah'ın izni ile Devriyeliği çok iyi yapabileceğimi düşünüyorum. Sizin de şuandan itibaren beni desteklemenizi temenni ediyorum. Diğer bir yandan ben sizin yaşlarınızda değilim 14 yaşındayım ancak çok başarılı olduğumu düşünüyorum ilk katkı yaptığım ilk maddeden son maddeye kadar yaptığım değişikliklerdeki ilerlemeyi bir kez daha incelemenizi rica ediyorum. İnşallah sizi kırmamışımdır; kırdıysam veya üzdüysem çok özür dilerim.Göktuğ Berk Korkmaz (mesaj) 15:29, 26 Nisan 2017 (UTC)
Estağfurullah, burada gayet yapıcı bir görüşme içindeyiz. Ben asla ve asla başarısızsınız demedim, değiştir butonuna basmaya cesaret edebilmiş hiç kimseye başarısız diyemem. Yolunuzun gayet doğru olduğunu belirtmeliyim ama birazda diğer kullanıcılarımıza yorum hakkı tanıyalım ne dersiniz? İyi çalışmalar!
Not: Bir not/tartışma vs. yazarken başka bir kullanıcımıza bildirim gitmesini istiyorsanız [[chansey]] yerine {{ping|chansey}} veya [[Kullanıcı:chansey|chansey]] kullanmalısınız. Bilgilerinize sunarım. chansey Mesaj 15:37, 26 Nisan 2017 (UTC)
Bu arada verdiğiniz Chansey bağlantısıyla beni şirin bir pokemona yönlendirdiniz :) Teşekkür ederim :) chansey Mesaj 15:40, 26 Nisan 2017 (UTC)

Göktuğ çok hevesli ve bana son birkaç gündür mesaj yağdırdı resmen. :) Bu değerlendirme için çok fazla "çağırıldığım" için (bkz: Canvassing) bu noktadan sonra bu başvuruyu kapatmamamın etik olmayacağı kanısındayım. @Vikiçizer'den rica edeyim.--Vito Genovese 12:14, 28 Nisan 2017 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Vito, "devriyeliği vermeyi büyütmeyelim" kanadından, ben de öyleyim. Ama "devriyeliği geri almayı da büyütmeyelim" diye bir eklentim var. Göktuğ Berk Korkmaz'ın 3 aydır burada olmasını büyütmüyorum, 3 yıldır burada olup da milim ilerlemeyen kullanıcılarımız da var, Göktuğ Berk Korkmaz'ın yazdığı hoş olmayan mesajlara karşı burada yazdıkları yeterlidir ve ilerlemedir bana göre. Bu tip mesajlar vandalizmle mücadele edecek bir devriye için; benzer vandalizmi anlamak/kavramak açısından elbette önemlidir ama şu an kullanıcının nedameti beni ikna etti. Etraflıca katkılarına bakınca; Ocak ayından Nisan sonuna kadar çeşitli alan adlarında maddeler açtığını ve silindiğini gördüm. Proje, dosya, başvuru, madde vs. Bunların deneme, telif, temizlik, taslak madde, anlamlı içerik, kayda değerlik gibi çeşitli nedenlerle, birçok hizmetli tarafından silindiğini gördüm. Tabi, kalıcı olan maddeleri de var, taslak seviyesinde, madde açma konusunda kendisini geliştirmesi Vikipedi'de her konuyu anlamasına çok yardımcı olacaktır. Tüm katkılara bakmak zor olmadı, kaynaksızlık, TBA, yorum, sil etiketleri, telif, çeviri vs. vs. değişikliklerden ince ince bahsederek ne kullanıcıyı ne başkasını yormak istemiyorum. Devriyeliğe aday olduktan sonra telif ihlalinden yüklediği dosya siliniyor. Bunu silen Sakhalinio ile bu ihlale dair bir mesajlaşma da görmedim. Sonuç olarak, kullanıcıda potansiyel var ama vandalizmle mücadeleden önce kendi hatalarını düzelttiğini net olarak görmemiz gerekir. 10 Nisan'da Vito'nun "deneyim kazandıktan sonra da devriyeliğe başvurması yerinde olacaktır" demesinden 13 gün sonra kazanılan deneyimin yeterli olmadığını görüyorum. Ayrıca, Vito'nun kararından bu başvurusuna kadar sadece 13 ayrı madde metninde değişiklik yapması da deneyime dair olumlu anlamda bir fikir vermiyor. Gelecekte tekrar değerlendirebiliriz. --Vikiçizer (mesaj) 14:15, 28 Nisan 2017 (UTC)
Sağolasın @Vikiçizer. Ufak bir not: Sana aksini düşündüren ne oldu bilmiyorum ama devriyeliği geri almayı büyütmeme eklentisi bende de var. Haklar "geldikleri gibi giderler" neticede, bürokratlığından beyaz listeliğine kadar. :)
Vito Genovese 14:42, 28 Nisan 2017 (UTC)
sen de sağol @Vito Genovese:) Belki yeterince bahsetmiyoruz, o yüzden "geri alma" bende eklenti gibi kalmıştır. Devriyeliği vermekte ve almakta naz edilmemeli demeye çalışıyorum.--Vikiçizer (mesaj) 15:05, 28 Nisan 2017 (UTC)
Devriyelik tartışmasına tek katılan olduğun için kendimi sorumlu hissediyorum. Nedense artık bu tartışma rağbet görmüyor. Belki bahsedilen alıp/vermede naz yapmama sisteminden olabilir. Değerli Korkmaz; çok kısa yolun var, tecrübeli kullanıcılarımız çok güzel ve yapıcı yorumlarda bulundu. Bu yönde kendini geliştireceğine inanıyorum... chansey Mesaj 15:17, 28 Nisan 2017 (UTC)