Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Yurttaş Tete 8

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yurttaş Tete 8[kaynağı değiştir]

Bu kuklacının davranış kalıpları artık o kadar biliniyor ki, buraya yazacağım herşey denetçilerin vaktini çalmak. Yine de, KD'liği şüpheli, çoğu hiç tanınıp bilinmeyen yabancı sanatçıların maddelerinin ya makine çevirisi ile ya da aleacele ve alelusul açılıp, bir daha o maddeye dönülmeden başkasına atlanması, böylece geride gariban VP emekçileri tarafından temizlenmesi için bolca pislik (kaynakça yerine "başvurular", bozuk ve yanlış cümleler, bir kısmı artık ulaşılamayan, süs olsun diye yabancı VPlerden aktarılmış kaynaklar, bunlarda -elbette- yabancı sözler "filed" vb.) bırakılması. Elbette kuklaların büyük efendisi küçük temizlik işleri ile uğraşacak değil. Yoksa sinirlenir ve alter ego'su olan Çetin Çiftçioğlu halinde geriye döner, herkese ve herşeye ağza alınmayacak küfürler saçar. İsim seçimleri bile agresiftir ve sinirlenince herkese hakaret eder, dışkı ve başka resimler ekler. Kullanıcı:Neolegen'e "Ne o leğen" demek en az saldırgan halidir. Ancak kişisel saldırılarını yaparken "beyaz liste" filan gibi aklınca kolay lokma sandığı kullanıcıları hedef alır, başına iş çıkarabileceğinden korktuklarından nispeten uzak durur. (Bkz kendi açtığı maddelerin SAS'larındaki trollüklerine, sadece iki-üç kullanıcı hedef alınır, oysa silinsin diyen başkaları da vardır.) Bu kişinin kuklacılığı bir yana, sadece dinmeyen vandalizmi dolayısıyla bile aramızdan ebediyen çıkartılması gerekir. E4024 (mesaj) 16:01, 29 Kasım 2016 (UTC)

  • Son eklediğim IP'si ile yaptığı, ki bu ilk kez olmuyor, kuklacının büyük bir yüzsüzlükle kuklacılık yapmaya devam edeceğini, kendisini engellenemez gördüğünü ve sistemle alay ettiğini gösteren sayısız örnekten sadece biri. Elbette kukla adlarına eklemeye başladığı "31" ile ne kastettiği de muamma değil, muhtemelen VP ekranına bakarak yapılan bir uygulamaya atıf. Ne demişler, katkı katkıdır. --E4024 (mesaj) 08:18, 30 Kasım 2016 (UTC)


  • Yorum Yorum Yurttaş Tete kıymetli projemize bela olmuş tecavüzkâr bir vandaldır. Ara ara zuhur etmekte, kısa sürede engellenmektedir. Açtığı maddelerle çalışkan bir Vikipedi yazarı maskesi taksa da çok farklı şekillerde vandallık yapan biridir. Bir gün bayan azalara ağza alınmayacak kelimeler kullanır, ertesi gün uyanıklık yapıp kıymetli bir üyemizin kullanıcı adını kullanarak oymuş gibi davranır kötü bir intiba uyandırmaya çalışır, fuzuli kayda değer olmayan yerli maddeler hızlı silinince derhal IP'den kullanıcılara SAS'a taşımaları için yalvarır. SAS işlemine geçilince silinsin oyu kullananları saldırılarına hedef seçer. Geçende ibretlik bir şekilde birden fazla IP değiştirerek rastgele yüzlerce maddeye dışkı resmi koydu, kullanıcı özetlerine kapkara bir şerit koyup gözlerimizi bozdu çok değişik şekillerde zararı olan bu vandalın en hızlı şekilde projeden uzaklaştırılması, tekrar zuhur etmesini engelleyecek önlemlerin alınması elzemdir. --II. Niveles 08:40, 30 Kasım 2016 (UTC)
  • Sayın denetçiler, bu kişi ile uğraşmak zor, biliyorum, ama işi artık "evet ben oyum" diye açıktan meydan okumaya vardırdı ise... Vikipedi "yıpranmakta" demektir. --E4024 (mesaj) 08:06, 15 Aralık 2016 (UTC)

Onaylanmış Kuklacılık Oscar'ını almayı hak etti değil mi? Yazık değil mi şu sayfalara? Bir insanda biraz onur ve haysiyet olsa idi; burada görünen sayfaları küçük yaşta okuyan çocuklar olduğunu, okullardaki akıllı tahtalarda açılan maddeler olduğunu, idealleriyle meslek edinmek için tez yazan bir masumun açacağı sayfalarda o küfürleri, görüntüleri görebileceğini hesap ederdi. Bu kişi/kişilerin hayatlarında ne gibi bir eziklik meydana geldi? Kimler tarafından aldatılıp kimlerden zarar gördüler de bu kadar kötü olabildiler anlayamıyorum! Yazık... --e.c. 20:40, 15 Aralık 2016 (UTC)

Onu bilmem ama başka birkaç şeyi haketmiş olabilir. Siz kukla olduğunu belirtiyorsunuz, @Elmacenderesi, @Vikiçizer engelliyor, Kullanıcı:Abramovski... adlı hesabı, ama kuklacı tek harfini değiştirip geri dönüyor. "Ski" bölümünde değil yaptığı değişiklik, zira o kimseyi ski'lemediğini vurguluyor. Ayrıca, yine birinizin saptayıp ötekinizin engellediği Kullanıcı:Ali ACER de Kullanıcı:Ali ACER - 2 olarak geri dönüp, daha önceki kukla faaliyetlerini sürdürüyor. Hayırlı uğurlu olsun, yetkili ve yetkisiz hepimize. 11 yaşında kullanıcımız varmış (Tom Evuntia), umarım onun sayfasına da saldırmaz bir dahaki engellenmesinde. Ben onlar varken dönmeyeceğim. Hoşçakalın. --E4024 (mesaj) 08:27, 22 Aralık 2016 (UTC)