Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Sevimleribo

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sevimleribo[kaynağı değiştir]

Şurada anonim bir kullanıcı böyle bir iddiada bulundu, ben de birkaç inceleme yaptım kendimce. Sevimleribo kullanıcı sayfasının tasarımıyla Lemy Kont kullanıcı sayfasının tasarımı hemen hemen aynı. Sevimleribo'nun "Türklük" kavramı üzerine sıkça katkı yaptığı, tartışmalarda özellikle bunu vurguladığı biliniyor. Lemy Kont da kullanıcı sayfasına "Hıristiyan", "Amerikalı" gibi şablonlar koyarak ilk etapta bunu gizlemeye çalışmış gibi, hatta ilk katkıları bunlar. Yeni gelen bir kullanıcı direkt olarak tecrübe kazanıp da böyle bir kullanıcı sayfası, kullanıcı kutuları oluşturabilir mi? Zannetmiyorum. Sevimleribo'nun engeli 12 Şubat'ta verilirken Lemy Kont 13 Şubat'ta katkı yapmaya başlamış. Yeni kaydolan bir kullanıcı buraya nasıl ulaşabiliyor mesela hemen? Bunlar yeterli diye düşünüyorum. Aynı kişi değilse, kukla değilse ikisinden de özür dilerim. RapsarEfendim? 16:05, 17 Şubat 2016 (UTC)

@Rapsar, şunu şimdi gördüm: [1] --Kudyaz 16:41, 3 Mart 2016 (UTC)
Aynamahruti 1 ay önce Vikipedi'ye katılmış ancak ilk katkısından anlaşıldığı kadarıyla Vikipedi'yi önceden biliyor. 15 Ocaka kadar her gün onlarca değişiklik yapmış lakin katkılar bir anda durmuş ve sonraki ilk katkısını 3 şubatta vermiş. Yani Sevimleribo'nun engellendiği gün. Daha sonra birkaç katkı yapıp yine durmuş ve 4 gün katkı yapmayıp ilk katkısını Sevimleribo engellendikten sonra vermiş. İlgilendiği maddelere bakılırsa, Nazi Almanyası, İkinci Dünya Savaşı ve Ermeni Soykırımı Sevimleribo'nun da ilgi alanları. Ek olarak tartışmalarda kalın yazı kullanmayı iki kullanıcı da oldukça çok kullanıyor. Bir denetçinin incelemesinde yarar var. --Kudyaz 23:53, 22 Şubat 2016 (UTC)
Cevap Cevap Şahsımla ilgili yapılan bu mesnetsiz komplo ürünü suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Benim herşeyim AÇIK buyurun IP leri inceleyin. İlgi alanına göre suçlanacaksak, yazık, Vikipedi ne hale gelmiş @Kudelski ? Aynamahruti (mesaj) 11:06, 3 Mart 2016 (UTC)
Tartışmalarda yazdığım her şey kaynaklıdır, tüm Topluluk'a bu kadar ihtilafın olduğu bir noktada açık açık herşeyi anlatıyoruz diye suçlanmak büyük haksızlıktır. @Kudelski Aynamahruti (mesaj) 11:08, 3 Mart 2016 (UTC)


  • Yorum Yorum Dostum siz cidden şaka mısınız ? Dün kullanıcı şablonumu silmeye kalktınız bu gün ise beni böyle bir şey ile mi suçluyorsunuz ? Şöyle bir iddialar göz atalım. "Hristiyan", "Amerikalı" gibi şablonlar koyarak ilk etapta bunu gizlemeye çalışmış gibi Milliyet ve din şablonları bunda ne gibi bir sakınca var ? Neyi neyden gizlemeye çalışmışım biri lütfen açıklayabilir mi ? Yeni gelen bir kullanıcı direkt olarak tecrübe kazanıp da böyle bir kullanıcı sayfası, kullanıcı kutuları oluşturabilir mi? ve Vikipedi:Şikâyet sayfasına nasıl ulaşmış Beni geri zekalı olmakla mı suçluyorsunuz ? Bazı kişiler bazı şeyleri daha kolay kavrar ve öğrenir. Dostum bak hangi konuda haklısın biliyor musun ben cidden geri zekalıyım oturmuş ciddi ciddi laf anlatmakla uğraşıyorum size. Daha önemli planlarım ve projelerim var 100 film maddesini tamamlayıp bir diğer projeme geçmek istiyorum ve sen benim bir şeyler yapma hevesimi yerle bir ediyorsun. --Ľemý KontMesaj 16:47, 17 Şubat 2016 (UTC)

Olası Belirtilen kullanıcıların katkılarını yaklaşık 1 haftadır inceliyorum. Emin olabilmek için çapraz değerlendirmeler de yaptım, imla hataları, tartışma içerisinde yaşadıkları heyecan, savunma biçimleri ve katkı süreçleri birbirinin aynısı. Teknik bir iz bulunmuyor, ancak arayüz, Sevimleribo kullanıcısı ile @Rapsar'ın çakışması olduğunu belirtti, hem de tarayıcı numarası ile beraber güçlü bir eşleştirme çıkarttı. Benim denetçi görüşüm ortada bir canlı kuklacılık faaliyeti olduğundan yana, heyecan ve hırs yapmış bir kişi de olabilir, bir grup da olabilir. Her iki durumda da kullanıcılar hakkında işlem yapmak gerekiyor. --e.c. 12:50, 2 Mart 2016 (UTC)

Karşı Karşı Ortada doğrudan bir kanıt yokken mesnetsiz, ilgi alanına yönelik suçlama kabul edilemez. Hizmetli olarak Kullanıcı:Kibele hakkındaki şikayet ve engelleme taleplerini incelemelisiniz. Bu gerçeklerin üstünü örtmek için onların girdiği bir çatışmadır. Adı geçen diğer şahısları hiç tanımıyorum ve birlikte bir değişiklik yapmadık. O halde karşı tarafta Kullanıcı:Tahtaciyik adamik ve Kullanıcı:Kibele nin de kukla olması gerekir ama ben böyle mesnetsiz suçlamalara girmem. Bundan sadece Vikipedi kaybeder.Aynamahruti (mesaj) 11:13, 3 Mart 2016 (UTC)

Üstelik ne tarayıcı numarasından bahsediliyor? Sizlere söylüyorum istediğiniz teknik incelemeyi yapabilirsiniz. Burada imla hatası demeniz bile saygısızlıktır, dedektifçilik mi oynuyorsunuz? Hangi imla hatasıymış, imla hatasından kuklacılık nasıl çıkar? Kaldı ki sayfalarca yazdığım açıklamalarda bu şikayeti yapan kullanıcılardan çok daha az imla hatası olduğunu söyleyebilirim.Aynamahruti (mesaj) 11:32, 3 Mart 2016 (UTC)