Vikipedi:Denetçi isteği/Arşiv/2018

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tamamlanmış istekler[kaynağı değiştir]

Ruhubelent[kaynağı değiştir]

Kullanıcıya metadaki mesaj sayfasında da kendisine açıklama yapmama rağmen kullanıcı aynı değişiklikleri IP adresi üzerinden engeli aşmaya çalışarak devam etmektedir. Gerekli incelemenin yapılmasını rica ederim. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 17.29, 12 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Taraflılık suçlamaların olduğu bir yerde üçüncü bir göz önemli @Rapsar SakhalinioBuyrun beniiiim? 17.47, 12 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Anonimler zaten "ben başka birisiyim" demiyor ki. Vakit kaybına gerek yok yani :)--RapsarEfendim? 17.48, 12 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Onaylanmış Yapılan incelemede, adı geçen engelli kullanıcı, engel delmek amacı taşıyan bir faaliyet dizisine devam etmektedir. Engel, kullanıcının Vikipedi sayfalarında değişiklik yapmasını askıya almak amacı taşıdığından dolayı burada yapılan işlemler kuklacılık faaliyetine girmektedir. Gerekli engel işlemleri için bir hizmetliye başvuru yapabilirsiniz. Sevgiler. --e.c. 17.59, 12 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Ali Haydar[kaynağı değiştir]

Ali Haydar isimli kullanıcının II. Niveles'in kuklası olduğunu düşünüyorum. Özellikle çalışma alanları ve üslupları birbirine fazlaca benziyor. Niveles'in buradaki "bey" kelimesini sık kullanması bir çoklarımız tarafından biliniyor. Ali Haydar da buradan görüleceği üzere bu ifadeye takılmış durumda. Ali Haydar'ın burada kullandığı "tatminkar bir yanıt alırsam oyumu değiştirmekten çekinmeyeceğim" söylemi de Nivelesin söylemlerinden biri olduğunu bir çoğumuz hatırlar diye tahmin ediyorum. Bunların dışında AWB kullanım tarzları ve SAS ilgileri de fazlaca benzerlik taşıyor. Bu sebeple ilgili kullanıcının incelenmesini talep ediyorum. --Pragdonmesaj 21.16, 12 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum Cümleme başlamadan önce Pragdon Bey'e/Hanım'a (artık üzerinize hangi unvanı uygun görürseniz) içinde bulunduğumuz toplumda Bey/Hanım unvanlarının karşıdaki insanın kişiliğine saygı duyulduğu için kullanıldığını hatırlatmak istiyorum. Ben asla Pragdon Bey'in/Hanım'ın Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kofi Bucknor sayfasındaki tartışmayı kişiselleştirerek bana bu suçlamayı yöneltti demeyeceğim. Özgür ansiklopedi sloganı altında özgürce bir şeyler yapmaya çalışan insanlarız. Böyle düşünülmüş, kişilik haklarımı ihlal etmeden bir iddia ortaya atılmış, bana da kendimi ifade edebilme hakkı tanınmış. Ben suçlamada geçen bey kullanımında benzerlik konusunu ele almak istiyorum. Şu an bu yazıyı okuyan herkese soruyorum, burada kullanılan bey sıfatı niçin ve kime karşı kullanılmış? Okuyan arkadaşlar, bu sorunun yanıtını bu yorumun altına yazabilirsiniz, şimdi izin verin ben yanıtlayayım.
Niveles, Sabri bey sıfatını şurada göreceğiniz Pragdon ve Niveles'in bir konuda sürtüşme yaşama sonrası Sabri76'ın olaya müdahil olmasıyla başlıyor. Daha sonra iddiada geçen Sabri bey kullanımı burada Niveles'in Sabri76'yı başka bir hizmetliye şikayet ederken gerçekleşiyor. Niveles ve Sabri76 arasındaki ilişkiyi sorgulayacak olursak; Niveles'in artışmada üstünlük sağlamak adına engel veren hizmetli Sabri76 şeklinde ağır ithamlar içeren cümleleri mevcut. Bir sonraki Sabri bey kullanımı ise Sabri76'nın Niveles'e mesaj atmasıyla gerçekleşiyor. Şurada Sabri bey, Sabri bey iyi dinle beni! diye başlayan bir cümle herhangi bir saygı ve görgü kuralı çerçevesinde değerlendirilmeyecek bir biçimde bey sıfatı kullanıyor. Daha sonra görüleceği üzere Niveles, Sabri76 tarafından süresiz engelleniyor. Yukarıdaki soruya yanıtımı verdikten sonra şu yanıtımla ilgili bir soru daha sorarak devam etmek istiyorum. Ben Ali Haydar, içinde bulunduğumuz toplumun gerekliliklerini uygulayarak, saygı çerçevesinde Bey/Hanım sıfatlarını kullandığım için bir üstte kavgacı bir üslupla söylenmiş Bey/Hanım sıfatıyla aynı potada değerlendirilmek için ne yaptım? Kavgacı bir üslupla bir tane Bey/Hanım sıfatı kullandığımı gösterebilir misiniz?
Aynı üsluba sahip olduğumuz iddiasına ise bir altta Niveles'in çeşitli sayfalardaki söylemlerini listeleyerek ve listenin sonunda bir kaç yorumda bulunarak cevaplayacağım.
Bu yapay zeka falan diyorlar, ben buna inanmıyorum. Yahu bir yapay zeka bunu nasıl tespit edebilir benim aklım almıyor. SM seçimini neye göre yapacak? Bu alet benden daha mı akıllı? Desteklemiyorum.
Koskoca Amerikayı titretmiş bu eserin buraya taşınması beni Vikipenin gidişatı hakkında baya derin düşüncelere sevk etti. Lenin benim perspektifimde Darwinizmin iyi bir temsilcisidir o nedenle büyük tarihsel şahsiyet olduğu inkar edilemez boylesi bir şahsiyetin eserleride kayda değerdir.
Kıymetli denetçilerimiz geçmişte ayyar ve fatin lu’betbazları enselerinden tuttuğu gibi projemizden kapı dışarı etmiş, gelecekte de vazifelerini en iyi şekilde yapmaya devam edecektir. Her ademoğlunun hatası olabileceği gibi telafi edebilme erdemi de kendisinde bulunmalıdır. Şerefli ve erdem derecesi yüksek denetçilerimiz fenafillah makamına yükselen dervişlere taş çıkartacak seviyede ihlaslı, faziletli ve son derece itimadlı şahıslardır.
Halkın %99'ı Müslüman değil mi? Ülkenin reisi Allah kelamını ağzından düşürüyor mu? Niye İslam ile Türkiye'yi aynı cümlede kullanamayacak -mışım onu bir açıklayın? Bu benim şahsi düşüncem, kimseyi de bir şeyler yapmaya zorlayamazsın. Ne demek umarım bu "islam" kelimesini unutmayı bilirsin bu ne demek yahu? Dini mi bırakalım, onu mu demek istedin? Şahsi fikrimizi de karışılacak ise çok işimiz var.
Adını aratınca şu şu sonuçlar çıkıyormuş, acaba aday gösteren kişi çıkan sonuçları tahlil edecek bilgi ve donanıma sahip midir ki peşin hükmü hemen ortaya atıyor, bu aydınlatılmalıdır.
İddia olunan bahis fasaryadan ibadettir. Kıymetli devriye Sae1962 dilimizi en iyi şekilde müdafaa etmektedir. Özgür uydurma bir kelimedir, hür ise hakiki Türkçe bir kelimedir. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler Üstad Kadir Mısıroğlu'nun kelime listesine göz atarak neyin hakiki Türkçe neyin uydurma olduğunu görebilir.
Bu son derece ayrıştırıcı, temel politika ve amaçlarımıza ters bir girişimdir. Hadi diyelim bu pozitif ayrımcılık olarak lanse edilen bir batı gazetesinin feminist ideoloji odaklı girişimi başarılı oldu +100 adet bayan aza aramıza katıldı ne değişecek? Her gün yüzlerce aza üye olmakta bunun çok az bir kısmı aktif kalmaktadır. Vikipedinin +100 kadın üyeye değil benim gibi yarım gün mesai yapan, çalışkan, dürüst, tarafsız kaliteli üyelere ihtiyacı vardır. Bu işin erkeği kadını yoktur. Saygılar.
Yani şimdi ne demek şaka mı? Bu açıkla Mavrikant.

Yanlış ile doğruyu ayırabilecek akla sahip tüm vicdanlı Vikipedi gönüllülerine soruyorum, yukarıda listelediğim absürt, iğrenç üslubun binde birini bende hiç gördünüz mü?

Katkı alanlarımızın aynı olduğu iddiasına gelecek olursak. Benim katkı alanlarım her zaman ilgi alanlarım dahilinde olmuştur. Ben ilk maddemi çok sevdiğim bir tiyatrocu olan Ferhan Şensoy'un kızı olan Derya Şensoy'un maddesini açarak başladım. Film izlemeyi çok seviyorum, Tabutta Rövaşata filmini izleyerek Ayşen Aydemir maddesini adına açtım, açmakla yetinmedim maddeyi geliştirebilmek için görev aldığı radyoya mesaj attım, yakın bir arkadaşından şu maili aldım.

Göksenin Göksel Bey'den aldığım mail:https://imgur.com/LgtN8TG ve ardından maddeye eklemeler yaptım.

Daha sonra Avrupa liglerinde desteklediğim PSG'nin futbolcuların maddelerini açmaya başladım, Kylian Mbappé, Presnel Kimpembe maddelerini Vikipedi'ye kazandırdıktan sonra PSG hakkında çalışmalar yaptım, Şablon:Paris Saint-Germain FC kadrosu şablonunu ve futbolcuların istatistiklerini güncelledim. Daha sonra kullanıcı sayfamdan anlayacağınız üzere Galatasaray hakkında çalışmalar yaptım, eski Galatasaraylı futbolcuların maddelerini açtım, hatta bu konuda 3 aydır çalışma sayfamda 790 kişilik bir futbolcu listesini hazırlıyorum. Bu listede yer alan Mithat Ertuğ maddesini geliştirebilmek için derneğiyle iletişim bile kurdum.

GSB Müdürü Can Satılmış Bey'den aldığım mail: https://imgur.com/a/vWHEueD

Benim katkı alanım popüler kültür olan ve herkesin ilgilenebileceği alanlar. Futbol, müzik ve sinema alanında katkı veren üyeler hakkında bir liste çıkartsak acaba listede kaç yüz kişiyle karşılaşırız?

Vikipedi:AutoWikiBrowser/CheckPage listesinde adı bulunan 58 üyeden biriyim. General fix, typos ve find and replace özelliğini kullanarak çalışmalar yapıyorum. AWB, HotCat, Twinkle gibi araçları etkin bir biçimde kullanabiliyorum, bu araçları kullanan onlarca, yüzlerce gönüllüden biriyim. Bu araçlardaki etkinliğimi onlarca, yüzlerce diğer araç kullanıcılarıyla eşleştirebilirsiniz. Eşleştirme de göreceksiniz ki tüm araç kullanıcıları aynı işlemleri yapıyor, çünkü bu araçlar temel özellikleri olan şeyler, 10 tane özelliği binlerce kişi kullanabilir. Geçmişte bu değişikliklerin binlercesi yapıldı, bugün yapılıyor yarında yapılmaya devam edecek.

Bir yalancı, sahtekar ve saygısız değilim! Hayatımın hiç bir zaman diliminde bu üç sıfat ile itham edilmedim. Ben Ali Haydar, sizler gibi gönüllülük esasında hareket eden, en büyük hobisi ansiklopedi yazmak olan, bu ansiklopediye katkı vermekten müthiş haz alan, Wikipedia gönüllüsüyüm. Tüm vicdanlı Wikipedia gönüllerine sevgi ve saygılarımla. ✌ --Ali Haydar (mesaj) 23.59, 12 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]

Açıklamalar için teşekkürler @Ali Haydar, bahsi geçen kullanıcının vikipedi için ne kadar zararlı bir kullanıcı olduğu biliniyor. Yukarıda da kendiniz örneklerinin çok küçük bir kısmını verdiniz zaten. Buradaki "dava" sıradan bir prosedür. Bunu kişisel algılamamak gerekiyor ki anladığım kadarıyla da öyle algılamamışsınız. Gayet makul açıklamalar yapmışsınız. Yapılacak teknik inceleme sonrası bahsi geçen kullanıcı olup olmadığınız netleşir. Değilseniz sorun yok zaten. Aynı kullanıcı çıkarsanız da yaptırımlardan önce yine yeniden bir iletişim yoluna gireriz. (Daha önce Niveles için defalarca yaptığımız gibi) Bu tarz "davalar" vikipedinin iyiliği içindir. Kullanıcılara "Bir yalancı, sahtekar veya saygısız" gibi ithamlara vikipedinin hiç bir yerinde müsaade edilmediği gibi burada da edilmez/algılanmaz. Bu konuda içinizde bir şüphe olmasın. --Pragdonmesaj 09.10, 13 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Ben de görüşümü belirteyim de çizgim belli olsun. Benim düşünceme göre aynı kişi oldukları %90 kesin bu iki kullanıcının. Niveles'in trollük yaptığını her fırsatta dile getirdim, en sonunda da süresiz uzaklaştırıldı zaten. Ali Haydar'ın ise trollük ya da herhangi bir şekilde zararlı faaliyetleriyle karşılaşmadım. Niveles hesabını yöneten kişi, sosyal ortamlardan da beni taciz etmişti hatta. Buna rağmen zararlı bir aktivitesi olmayan kullanıcıların engellenmesini doğru bulmuyorum. Vandalizm yaptığı için uzaklaştırılıp, yeni bir hesapla vandalizme devam etme durumu yok ortada. Vikipedi politikalarına aykırı durum varsa engelleme elimizin altında olan bir seçenek her zaman zaten. Katkılara muhtaç olduğumuz şu günlerde, katkı yapan kullanıcıların, "daha önceki hatalarını devam ettirmediği takdirde" uzaklaştırılmasını doğru bulmuyorum.--RapsarEfendim? 19.02, 13 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
Rapsar Bey, insaf edin bunlar nasıl yorumlar ya? Neye göre böyle kesin konuşabiliyorsunuz anlam veremiyorum. Sosyal medya üzerinden taciz etmek ne demek? Nasıl bir insanla bir tutuluyorum ben ya? Şaşkınlık içerisindeyim. Ansiklopedi ansiklopedi değil Güney Amerika dizisi. Ben elimden geldiğince katkı vermeye çalışan bir gönüllüyüm, beni bu aklımın almayacağı entrikalardan uzak tutun. --Ali Haydar (mesaj) 20.31, 13 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
Rapsar Bey, kim bu taciz eden sizi? Niye durup dururken kabak benim başıma patlıyor neler oluyor ya.--Ali Haydar (mesaj) 20.44, 13 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Aynı kişidir, değildir, denetleme sonucu netleşeceğini umuyorum, yorumumu saklı tutuyorum şimdilik. Ancak Niveles gibi azılı ve uzun vadeli bir trolle bağlantılıysa kesinlikle engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 19.51, 14 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Sosyal medya tacizi hakkında Yorum Yorum Hiç bir insan böyle töhmet altında kalmak istemez. Absürt ve iğrenç bir üslupla bir tutulmakla beraber sosyal medya tacizcisi olmakla da suçlanıyorum, bir zamanlar bazı suçlamalara maruz kalmış @Rapsar Bey'i empati yapmaya, iddiaları için kesin kanıtlar sunmaya davet ediyorum. Rapsar Bey, size hiç olmadığınız biri gibi davranıldığında, iyi niyetinizin görmezden gelindiğinde, ağır ithamlar altında kaldığınızda bir gün bir başkasına aynı şeyleri yapabileceğinizi hiç hayal etmiş miydiniz soruyorum. Eğer gerçekten mert ve vicdan sahibi bir insansanız bir süre düşünür, daha adaletli yorum yaparsınız. Şahsınızı ne gerçek hayatta nede sosyal medya üzerinden tanıyorum. Şuraya öyle bir şey yazın ki okuyan insan gerçekten Ali Haydar bunu yapmış desinler. Ama yapamazsınız çünkü böyle bir şeyi benimle bağdaştıracak küçücük bir somut delil yok. Ben sizin temelsiz, dayanağı olmayan öznel yargılarla bir insanı töhmet altında bırakmayacak kadar iyi bir insan olduğunuza inanıyorum. --Ali Haydar (mesaj) 20.56, 14 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
"Aynı kişi ise" uzaklaştırılsın derhal dedim, denetçi sonuçları gelmeden bir iftirada bulunmak istemem.--RapsarEfendim? 21.24, 14 Mayıs 2018 (UTC)[yanıtla]
Kişiliğe saygıdan kullandığım bey hitabı nezaketsizlik olmuş, herhangi bir konuda düzgünce fikir belirtmek kavgacı bir üslup ile eşdeğer tutulmuş, buraya davranışsal iz diye taşınıyor, güler misiniz ağlar mısınız... Sosyal medya tacizcisi, yalancı, üç kağıtçı, kavgacı, saygısız gibi dayanaksız ithamlara karşı çok sakin kaldığımı düşünüyorum. --Ali Haydar (mesaj) 15.40, 3 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
Selamlar, teknik denetleme engel nedeni ile hemen bir sonuç vermemekte. Dava ile ilgili çalışmam sürüyor. En kısa sürede dosyayı kapatmayı hedefliyorum. Sevgiler. --e.c. 18.51, 3 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
  • Ne güzel bir topluluğumuz var. 2-3 kişinin birleşip sıradan bir kullanıcıyı zan altında bırakabileceği muhteşem bir ortam. Yıllardır Vikipedi okuyorum, devlet tarafından verilen engel sonrası Vikipedi'yi daha derin kurcalamaya başladım. Saatlerce kaynağı değiştir diyerek maddeleri inceledim, hata yapmamak için çalışmalarımın defalarca üzerinden geçtim. Bir gün cesaretimi toplayarak ilk maddemi açtım, daha sonra sırasıyla çeşitli katkılarım oldu. İlk günkü gibi amatör ruhla hareket eden iyi niyetli bir gönüllü olmaya çalıştım. Teknik olarak maddelerde hatalarım oldu, Sabri Bey bu konuda çok yardımcı oldu. Acemilik dönemimi Yurttaş Tete ile tanıştığım gün bitirdim, kendisinin yürüttüğü sistematik vandalizm ve kuklacılığı engellemekte Sabri Bey'e yardımcı olmaya çalıştım. Daha sonra günümün belli bir dönemini buna ayırdım, Yurttaş Tete'nin açtığı kayda değer olmayan maddeleri taramaya başladım. Daha fazla politika sayfası okudum, iç işleyişe daha fazla katkı vermeye başladım. Ne olduysa bundan sonra oldu. Yurttaş Tete tarafından denildiğine göre burayı kendi malı gibi kullanan, kasıtlı düşmanlık yapan, tüm maddelerini silmeye ant içmiş psikopat biri olmuşum. Daha sonra Pragdon tarafından iddia edildiği üzere küfürbaz, kavgacı, saldırgan, yalancı, üç kağıtçı beyefendi diye hitap ettiğim için nezaketsiz bir insan olmuşum. Aynı zamanda Rapsar Bey tarafından sosyal medya tacizcisi ilan edilip, bot gibi davranana iş bilmez bir yeni kullanıcı olmuşum. Son olarak Seksen iki yüz kırk beş Bey tarafından silinmeye aday sayfalarda farklı bir bakış açısıyla yaklaştığım için boş işlerle topluluğu oyalayan biri olmuşum. Ben ne pis insanmışım ya! Haberim yok.

Kimsenin kimseye tahammülü yok, nezaket yok, iyi niyet yok, kimsede dürüstçe tartışacak yürek yok, gram vicdan yok. İnsan insanın kurdudur derler. Hayatın her alanında olduğu gibi hep bir ayak kaydırma, çelme atma, alaşağı etme çabası almış gidiyor. Şu an burada aleyhimde dayanaksız iddialar (iftiralarda diyebilirdim ancak iyi niyet varsayıyorum) savuran insanların benimle bir şekilde farklı tartışma sayfalarında ayrılığa düşmesi sonrası burada olmaları tesadüfi bir durum mu? Komplekslerimizden arınalım, içimizdeki nefreti başkalarına yansıtmayalım. Varsın ben yalancı, üç kağıtçı, kavgacı, saldırgan, iş bilmez bir yeni kullanıcı, sosyal medya tacizcisi akla hayale gelebilecek her türlü kötü sıfata sahip bir insan olayım. Genel konuşuyorum, egonuza yenik düşüp bu kadar küçülmeyin. --Ali Haydar (mesaj) 20.31, 3 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Sonuç

Olanaklı Engel nedeni ile teknik verilerin yetersiz kaldığı süreçte oldukça dikkatli bir inceleme yapmak gerekti. Benim gibi yıllarını denetçilik için harcamış yabancı Vikipedistlere de danıştığım noktalar oldu. Özellikle davranışsal iz bazında gerçekleştirdiğim araştırma ile oldukça benzer noktaları yakalamak mümkün. Kullanıcının asla ve asla yeni bir üye olmadığı kesin. Kendisi ne derse desin bizi bu noktada yanıltabileceğini sanmasın. Bu sayfalar içerisinde iyi niyetle beraber kötü niyet taşıyan insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu kutsal yapıyı korumaya mecburuz. Özellikle engel nedeni ile yaşanan katkı sıkıntısı, böyle olayların da ortaya çıkması ile daha da can sıkıcı hal almakta. İyi niyet varsayarak kullanıcının şimdilik Beyaz Liste üyeliğini kaldırıyorum ve engel vermiyorum, bir süre daha gözlem ve topluluğun tekrar tartışması sonucu bu listeye tekrar dahil edilebilir. Engele karşı birisiyim ama son noktada verdiğimi de biliyorsunuz. Bu sayfalarda reklam içerikler ve kuklacılık, çıkar ve ego savaşlarının temsilciliğini yapmamalı. Bu dünyada herkes özgür bilgiye erişmeli ve bu bilgiler üzerinde mantıklı, kaynaklı değişiklikler yapabilmelidir. Lütfen daha hassas ve dikkatli olalım. Sevgiler --e.c. 22.12, 19 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

  • Yorum Yorum Canınız sağ olsun Elmancenderesi Bey. Artık arkadaşlarımız gönül rahatlığıyla vandal, kuklacı, sosyal medya tacizcisi, kaba, kavgacı diyebilecek. Elimizde somut bir kanıt yok ama biz böyle düşünüyoruz ve öyle olduğuna karar getirdik denilerek bugüne kadar yaptığı tek şey katkı olan ben, zan altında kalmaya devam ederek özgür bilgiye erişip, bu bilgiler üzerinde mantıklı, kaynaklı değişiklikler yapabilecek.
  • Çeşitli etkinlik kümeleri çizsek, bu bu kümelere o etkinliğe katılan kullanıcıları eklesek, size burada kullanıcılarla ilgili davranışsal iz dediğiniz şeyden onlarca örnek çıkartırım. Şu an ortada adil bir yargılama yok, somut bir kanıt yok, tamamen egosuna yenik düşüp aslı astarı olmayan ithamlarla zorlama yorum yapan insanlardan başka bir şey görmüyorum. Bir tarafta vandal, sosyal medya tacizcisi, kaba ve kavgacı biri diğer tarafta birilerinin kuyruğuna basmış, yüksek oranda maddeler üzerinde değişiklik yapan, kaba ve kavgacı olduğuna dair hiç bir iz olmayan, sıradan bir kullanıcı. Şu iki kişi arasında bağ kurabilmek ve bir şeyleri ortaya koyabilmek gerek. Elle tutulur, gözle görülür, kulakla duyulur bir kanıt koyun ortaya mesela.
  • @Elmacenderesi Bey'in tamamen varsayımlarla karar verdiğini, zorlama yorumların manipüle ettiği ortamda sağlıklı bir karar veremediğini düşünüyorum. Kararı eleştirmek yasak mıdır bilmem ama somut kanıtlarla karar verilmediği, varsayımlarla zan altında bırakıldığım için bu kararı eleştiriyorum. Eleştirildiğim içinde ekstra bir ceza alacaksam da pek etkilemeyeceğini düşünüyorum zira vandal, sosyal medya tacizcisi, kaba ve kavgacı biri olma ithamına karşı elle tutulur nedenlerle engellenmek daha iyi benim için. --Ali Haydar (mesaj) 09.03, 20 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

Yurttaş Tete 9[kaynağı değiştir]

Daha önce açtığım davalardan da bildiğim Yurttaş Tete, eylemlerine devam etmektedir. Sonu 3 nokta ile biten, değişik değişik kullanıcı adları seçen zaman zaman ali acer kod adıyla kullanıcı adları açan, açtığı her kullanıcı hesabında yeni ölmüş kişilerin maddesini açan bu zat, zaman zaman zürriyetimize sövmekte, bayan üyelerimize ve bayan maddelerine ağza alınmayacak şeyler yazmaktadır. Tam 141 kuklası bulunan bu zatın aktif hesapları kısa sürede denetçi tarafından onaylanmalı ve hizmetliler tarafından engellenmelidir. Bu gerekçelerle yukarıdaki kullanıcıların denetçi kontrolünden geçmelerini talep olunur. II. Niveles 23:53, 8 Temmuz 2017 (UTC)

Onaylanmış Belirtilen kullanıcıların tamamı Yurttaş Tete'nin kuklası konumundadırlar. Gerekli işlem bir hizmetli tarafından sağlanabilir. --e.c. 20:28, 19 Eylül 2017 (UTC)

Zohak 5[kaynağı değiştir]

Ne yazık ki Zohak'ın yeni bir kuklasıyla karşılaştığımızı düşünüyorum. Bu kullanıcı da tıpkı onun gibi sayfaları kendi mitolojisine göre düzenliyor. ÖÇS kullanıcısının hem katkı (Zohak'ın da ilgi alanı dini sayfaları mezopotomya mitolojileri ile doldurmaktı) hem de davranışını (tartışmaya kapalı) incelediğimde Zohak'ın bir kuklası olduğu kanaatine vardım. Bir Denetçiden incelemesini rica ediyorum. Saygılar| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:54, 12 Nisan 2017 (UTC)

Onaylanmış Yapılan teknik analizde, iki kullanıcının kukla oldukları anlaşılmıştır. Gerekli işlemler için bir hizmetliye başvuru yapabilirsiniz. --e.c. 22:39, 19 Eylül 2017 (UTC)

Limon bulut[kaynağı değiştir]

Fazla söze gerek yok. Aynı vandal olduklarını tek şu değişiklikten gözlemleyebiliriz. Daha fazla taviz verilmeden topluca engellensin. --Hasan Cemal Bey (mesaj) 10:55, 10 Aralık 2016 (UTC)

Onaylanmış Yapılan incelemede, belirtilen kullanıcıların kukla oldukları sonucuna varılmıştır. Gerekli işlemler için bir hizmetliye başvuru yapabilirsiniz. --e.c. 20:33, 19 Eylül 2017 (UTC)

Volkan1a[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Volkan1a, Ferhat Akın adlı maddeyi başlatan üyedir, aynı madde silinmeye aday gösterilince adaylık sayfasında şüpheli bir davranışta bulunmuştur. Önce IP ile sonra kendi hesabına giriş yapıp kendi kalsın oyu kullanarak oylamada kukla kullandığı düşünülmektedir. Bu gerekçelerle kullanıcıların denetçi kontrolünden geçmelerini talep ediyorum. II. Niveles 07:06, 7 Aralık 2016 (UTC)


Eren.duzgun27[kaynağı değiştir]

Her iki kullanıcının da ortak değişiklik alanı Çağla Şimşek maddesidir. Kıymetli hizmetli Sakhalinio'nun dikkati üzerine kullanıcıların benzer oldukları tespit edilmiş, Eren.duzgun27 hesabında engelli iken başka bir hesapla engel süresini delip yine aynı madde üzerinde değişiklik yapmıştır. Bu gerekçelerle yukarıdaki kullanıcıların denetçi kontrolünden geçmelerini talep ediyorum. II. Niveles 17:23, 5 Aralık 2016 (UTC)

Onaylanmış Yapılan teknik analizde, belirtilen kullanıcıların kukla oldukları anlaşılmıştır. Gerekli işlemler için bir hizmetliye başvurabilirsiniz. --e.c. 22:42, 19 Eylül 2017 (UTC)

Buqrakral 2[kaynağı değiştir]

Şurada görüleceği üzere kullanıcıların ortak çalışma alanının aynı olduğu görülebilir. Yeni bir kullanıcı olan Monsters60'ın yeni kayıt olur olmaz şablon üzerinde değişiklik yapması şüpheleri üzerine çekmiştir. Bu gerekçelerle kullanıcıların denetçi kontrolünden geçmelerini talep ediyorum. II. Niveles 09:05, 5 Aralık 2016 (UTC)


Sarv[kaynağı değiştir]

Sarv Bey'in Scaptor86 hesabı ile kuklacılık yaptığını düşünüyor, bu savımı destekleyecek kanıtları herkese sunmak istiyorum.

  1. Sarv Bey ve Scaptor86'ın katkı alanlarının ortak olduğu Scaptor86'nın açmış olduğu Rockefeller Cumhuriyetçisi maddesi ve Yargıtay maddesi Ramazan Özkepir maddelerinden bellidir.
  2. Çeşitli görevlerdeki bürokratların kayda değer olduğunu savunmak her iki kullanıcının ortak bir noktası. Scaptor86'nın attığı mesajda Vikiçizer'e Yargıtay ile ilgili maddesinin kayda değer olduğunu savunmakta. Sarv Bey'in ise Yargıtay maddeleri hakkındaki görüşleri güncel tartışmaları takip eden herkesin bildiği bir gerçek. Yinede birebir denetlemek isteyenler için silinmeye aday sayfalarındaki tartışmaları buraya bırakayım. Lütfen CTRL+F yaparak Sarv ve Yargıtay kelimelerini aratın, Ocak 2018, Şubat 2018, Mart 2018, Nisan 2018, Haziran 2018 CTRL+F yaparak Sarv ve Yargıtay kelimelerini aratıysanız Sarv Bey ile Scaptor86 hesaplarının aynı düşündüğünü görebilirsiniz.
  3. Sarv Bey 23.19, 10 Haziran 2018 tarihinde Vikiçizer tarafından engellendikten tam 18 dakika sonra Scaptor86 hesabından Vikiçizer'e 23.37, 10 Haziran 2018 tarihinde bu mesaj atılmış. Mesajda Sarv Bey'i öven mesajlar içermesinin yanında sıkça kullandığı belirtmek isterim cümlesini geçirmiş. Bu cümle Sarv tarafından Vikiçizer'in META mesaj sayfasında tam 7 kez kullanılmış. Vikiçizer'in Meta sayfasında ve Türkçe Vikipedi mesaj sayfasında Sarv tarafından kaç kez belirtmek isterim cümlesini kullandığını CTRL+F yaparak bulabilirsiniz.
  • Özetlemek gerekirse, Sarv Bey ile Scaptor86'nın katkı alanlarının ortak olduğu, katkı alanları dahilinde açtıkları maddelerin kayda değerliğini savunurken aynı görüşleri sunmaları, kurulan diyaloglarda hep belirtmek isterim cümlesinin kullanımı, 2010'dan bu yana katkı vermeyen bir hesabın birden ortaya çıkıp Sarv Bey'in engellenişinden 18 dakika sonra engeli yanlış bulduğuna dair mesaj atması, Sarv Bey'i övmesi bir tesadüf değil.

Sarv Bey'in engellenişinden hemen sonra başka bir hesapla kuklacılık yaptığını somut delillerle kanıtladığımı düşünüyorum. Ali Haydar (mesaj) 17.54, 29 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]

  1. Sarv Bey, buradan itiraf etmesi üzerine daha önce Sarven Uluk, Sarven7390 ve Sarv90 hesaplarını kullandığını söyledi. İncelemelerim sonucunda aktif kullandığı Sarv hesabıyla 8 Eylül 2012 tarihinde 1 ay engellendikten 2 gün sonra 10 Eylül 2012 tarihinde Sar90 hesabından engeli deldiği gözükmektedir.
  1. Sarv Bey'in birden fazla hesap kullanma alışkanlığı olduğu gibi engellendikten sonra başka hesaplarla engeli değildiği hem geçmişte hemde günümüzde açıkça gözükmektedir. --Ali Haydar (mesaj) 20.23, 30 Haziran 2018 (UTC)[yanıtla]
  1. Merhaba, öncelikle tahminim o ki @Elmacenderesi etkin denetçi olduğu için kendileri beni denetleyecek, şunu belirtmek isterim Sarven Uluk hesabı ilk açtığım hesap adım soyadım olduğu için buradan da göreceksiniz sadece tek bir gün ve neredeyse yarım saat değişiklik yapmışım ve korkup kimliğimden girip bir şekilde kötü amaçlar için kullanılabilir endişesiyle o hesabı kapatmıştım daha doğrusu öyle biliyordum Scaptor86'nın benim kuklam olduğu iddiası gündeme gelinceye dek, ki o hesap asla benim hesabım değil nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum ama o hesap benim değil, ve ben kullanıcılar listesine girip ismimle alakalı araştırmalara bakınca yukarıda belirtilen hesapların varlığını gördüm ve böylelikle hesapların kapatılmadığını öğrendim. Sarven7390 hesabımında katkıları buradan göreceğiniz üzere sadece 5 saat açık kalmış 2011'de, Sar90 ve Sarv90 o zamana kadar küresel hesap diye bir hesap olmadığı için Sarv hesabım ve ben frankofon olarak Fransızca'daki Wikipédia'da kayıtlı değişiklikler yapmak için bu iki hesabı dikkat ederseniz katkılardan birisi 2012-2014 diğeri 2014'ten 2015'e kadar kullanmışım en büyük hatam hesapların nasıl kapandığını, kapatıldığını bilmemem bu iki hesabı da global hesap haline gelince hesabım hiç kullanmamışım başka hesaplardan Türkçe Vikipedi'de ise 2014'ten bu yana değişiklik yapmıyorum benim tek ve gerçek hesabım şu an yazdığım hesaptır zaten 2015'e kadar dediğimi de kanıtlamak isterim burada son mesaja bakarsanız DerHexer adlı kahya hesabımı Wikimedia'nın bütün alanlarında geçerli kılmış ve küreselleştirmiştir ben de böylelikle diğer iki hesabımı da kullanmadığım için öyle ilgilenmeyip bırakmıştım dolayısıyla kapandığını sanmıştım. Özetle ben hesap kapatılmasının nasıl olduğunu bu zamana kadar bilmiyormuşum bunun için özür dilerim ama Scaptor86 hesabının benimle hiçbir alakası yoktur evet Ramazan Özkepir maddesi ile ilgilenmiş önceden de buna dair Kibele'ye mesaj atmış Vikiçizer'e de mesaj atmış ama benim denetimimde değil ki 9 Haziran'da Vikiçizer'e attığı mesajdan sonra ben kendisinin varlığını öğrendim. Hatta bu zamana kadar ki hesaplarımın hepsi Sar, Sarv, Sarven adıma dair referanslar vermişim, Scaptor İngilizce'ye benziyor ben hatta İngilizcem o kadar kötü ki Scaptor kelimesinin İngilizce'de ne anlama geldiğine bakmak için internetten sözlüğe baktım ve halen anlamını bilmiyorum kendilerinin ilk maddesi ise Rockefeller cumhuriyetçisi imiş benim Anglosakson kültürü ile alakalı hiçbir bilgim yok ki, Sadece Birleşik Krallık ve ABD üzerine büyükelçiler ve bakanlar kategorileri oluşturmuş birisiyim hani büyükelçi değişikliği yapmış olsa o zaman ben bile kendimden şüphe ederdim oysa ilk değişikliği böyle bir şey. Bütün kutsallarım üzerine yemin ederim bu önceki hesaplar benim ama Scaptor86 benim hesabım değildir ben 2015'te hesabım küreselleşince o zamandan itibaren kuklacılık konusunda daha dikkatli olmaya başladım. Özetle Scaptor86 ben değilim benimle bağlantısı yoktur. Tek hatam önceki hesaplarımı nasıl kapatacağımı bilmiyormuşum 12 yıllık kullanıcıyım ama gerçekten hep kendimi çevremdekilere bahsederken acemiliğime vurgu yapardım ama bu kadar acemi olduğumu bilmiyordum bu anlamda kendimi eleştiriyorum ve şimdi zahmet olmazsa @Elmacenderesi o Sarven Uluk, Sarven7390, Sarv90 ve Sar90 hesaplarımın kapatılması için sizin yardımınızı bekliyorum. Ama Scaptor86 altını çize çize yineliyorum benimle alakalı değildir. Kolaylıklar diliyorum. --SarvSarv 23.09, 3 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]
Denetleme sonrası açıklamamı gerçekleştireceğim. Engel nedeni ile teknik işlemlerde biraz daha zamana ihtiyacımız olabiliyor. Sevgiler. --e.c. 12.52, 8 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

İlgisiz Yapılan teknik ve davranışsal iz değerlendirmesi sonucunda, kullanıcıların kuklacılık faaliyetinde bulunmadıkları gözlenmiştir. Herkese iyi çalışmalar. --e.c. 22.25, 3 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

GFB Mete 34[kaynağı değiştir]


GFB Mete 34, 2 ay kadar önce kendisi hakkında kuklacılık iddialarında bulunduğum için bana yasal tehditte bulundu ve süresiz engellendi. GFB Mete 34, çoğunlukla çizgi film maddeleri üzerine katkılar yapan biri. SBoX AwaLaNCe adıyla bilinçli bir biçimde kullanıcı sayfası dizayn ederken süzgece takılmış, katkılarını incelemem sonucunda GFB Mete 34 ile aynı katkılarını yaptığı görmüş oldum. Vikipedi:Kukla şüphelileri#Kullanıcı:GFB Mete 34 sayfasında öne sürdüğüm iddiaları da buraya bırakıyorum. Teşekkürler. Ali Haydar (mesaj) 18.04, 3 Temmuz 2018 (UTC)[yanıtla]

Onaylanmış Belirtilen kullanıcı ile ilgili gerçekleştirdiğim davranışsal iz süreci, kuklacılık faaliyetinin gerçekleştiği sonucunu doğurmuştur. Gerekli işlemler için bir hizmetli ile iletişime geçebilirsiniz. Sevgiler. e.c. 20.24, 9 Aralık 2018 (UTC)[yanıtla]

Reddedilmiş istekler[kaynağı değiştir]

88.247.186.208[kaynağı değiştir]


İki kullanıcının da yaptığı katkı tarzları ve dil kullanımları (Osmanlıca ve Arapça) çok benziyor. Verdiğim İP adresinin bir vandallığı yok fakat bu bir suçlama değildir sadece denetlenmesini rica ediyorum By erdo can • msj 12:55, 19 Kasım 2016 (UTC)


  • Yorum Yorum Fuzuli denetçi taleplerine cevap ne olur ben diyim. Denetçiler rastgele bilgi aramak için size yardımcı olmayacaklardır. hani IP'de vandalın bayrak taşıyanı olsa.

İlişkilendirilen IP ile aynı tarih ve saatte yaptığımız değişikliğe göz atın. Ne değişik bir iştir ki bir yanda geri alma yaparken diğer yanda IP'den iç bağlantı düzenliyormuşum vallahi buna çocuk bile güler.

Aynı tarih ve saatlerde değişiklik yaptığımıza göre o zamanki ait olduğum IP ile karşılaştırılsın. Niveles güneş gibidir üflemekle sönmez elhamdülillah. --II. Niveles (mesaj) 13:08, 19 Kasım 2016 (UTC)

  • Sizi söndürmeye çalışan yok zaten arkadaşım. --By erdo can • msj 13:11, 19 Kasım 2016 (UTC)
Kullanıcı:By erdo can Elbette kıymetli Erdoğan kardeşim. Bir husus dikkatiniz celp etmiş usulüne uygun davranmışsınızdır saygıyla karşılıyorum. --II. Niveles 19:56, 22 Kasım 2016 (UTC)

Reddedildi. Bu bir dinamik ip. Bariz bir sebep yoksa denetleme gerekli değil. --Sadrettin 14:11, 27 Kasım 2016 (UTC)


Vikipedi:Kukla şüphelileri/Kibele

Kibele[kaynağı değiştir]

Eskiden oluşturulmuş şu dava sonuçsuz olarak kalmıştı.Bu davanın tekrardan ivedilikle incelenmesini talep ediyorum. 151.135.94.96 07:27, 14 Kasım 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum "davayı açan" kullanıcının kuklacılıktan engellenmiş olması ayrı bir ironi tabi! Şimdi de geçmişte davayı takip etmiş anonim bir kullanıcı da yeniden inceleme istiyor. --Pragdonmesaj 12:51, 16 Kasım 2016 (UTC)
  • Bir kukla ve trol tarafından oluşturulan sayfayı buraya tekrar getirmek nedendir? En basitinden, bakın en basitinden Burada Yezîdilik diyen Hannahannah ile burada Ezidilik diyen kibele'nin aynı kişi olduğunu savunmak nedir? Bu sayfa ne zaman silinmiştir, hangi gerekçeyle geri getirilmiştir? Trolleri beslemediğini her fırsatta dile getiren @Eldarion'un bu söylemlerini pratiğe de dökmesi gerekmektedir.--RapsarEfendim? 13:55, 16 Kasım 2016 (UTC)

Denetçiler rastgele bilgi aramak için size yardımcı olmayacaklardır. Eldarion 17:09, 16 Kasım 2016 (UTC)

  • İyi de kibele kullanıcısının kuklası/kuklaları olduğu en üstte yer alan bağlantıdan da bal gibi anlaşılabiliyor. O halde?? Niçin bu kullanıcıya Bu tolerans hakkını tanıyorsunuz? Saygılar. 151.135.56.149 21:16, 4 Aralık 2016 (UTC)

Rapsar[kaynağı değiştir]

Edemirors, Buzutku ve Anonim IP, Bengisu (şarkıcı) sayfasında değişiklik yapan kullanıcılar. Üçü de 1 Şubat 2017 saat 19 civarı aynı madde üzerinde değişiklik yapıyor. Şurada oy da kullanmışlar. İlgili sayfa oluşturulurken Rapsar'ın çalışma sayfasına bağlantı verilmiş. Rapsar'ın bu konuda çalışma yaptığı nereden biliniyor da bağlantı veriliyor? Üç ihtimal geliyor aklıma:

Birincisi, bu değişiklikleri yapan Rapsar.
İkincisi, Rapsar'ı zan altında bırakmak için özellikle yapılmış bir şey. (Niye birileri bunu yapmak istesin, anlamlandıramıyorum.)
Üçüncüsü, ilgili bağlantıyı vermek için arama motoru kullanıldı. Vikipedi'de var mı diye bakıldı ve karşılarına tesadüfen Rapsar'ın çalışma sayfası çıktı. (İç bağlantı vermek için bu uğraş niye?)

Yanılıyorsam özür dilerim ama birinci ihtimal daha akla yatkın geldiği için denetçi talebinde bulunuyorum. --Selahattin ilhan (mesaj) 09:01, 2 Şubat 2017 (UTC)

  • Söz konusu linki ben de fark ettim ancak üçüncüsüne yordum. Vikipedi içi bağlantıyı dış bağlantı gibi verirken editör iç bağlantı olsun mu diye soruyor. Deneyimli bir kullanıcı çalışma sayfasına maddeden link verilmeyeceğini bilir, bu durum eşyanın tabiatına aykırı. Yukarıda sorulduğu için —soru yalnızca soru cümlesi formunda olmaz— soralım: @Edemirors Neden Rapsar'ın KASDAV çalışma sayfasına link verdiniz? Yoksa siz Rapsar mısınız?--evolutionoftheuniverse mesaj 09:24, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Şu dava da buna benzer sebeple açılmıştı. Ayrıca Rapsar'ın farklı isimle madde başlatıp sonra maddeye kendini ele verecek bir iç bağlantı eklemesi mantıklı gelmedi. --Turgut46 09:54, 2 Şubat 2017 (UTC)


  • Oluşan durum üçüncüsü, yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim. --Edemirors 14:35, 2 Şubat 2017 (UTC)
Edemirors, bahsedilen diğer kullanıcı (Buzutku) ile bir bağlantınız var mı? --Selahattin ilhan (mesaj) 15:06, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Ya Allah Allah Turkce klavyem yok ve katki yapamiyorum siz bana kuklaci diyorsunuz yine... Pes yani bu kadar mi guven vermiyorum? Neden yapayim yani cok basit bir soru. Madde acmak istesem acarim. Kaldi ki benimle bu kullanicilar arasinda kukla politikasina gore cakisan bir yer yok. Nereden tutsak elimizde kaliyor.--RapsarEfendim? 16:49, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Sevgili Rapsar, oncelikle ozur dilerim seni boyle bir ithama maruz biraktigim icin. Diger soru icin ise Selahattin ilhan, hayir diger kullanici ile bir baglantim yok --Edemirors 17:39, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • SAS tartışmasında ı harfini kullanan Edemirors, Rapsar'ın İngilizce klavye kullandığını belirtmesinden sonra ı harfini kullanamamaya başlamış. Selahattin ilhan'ın bu denetçi isteğinden önce, böyle bol ihtimalli bir durumda, Rapsar ile konuyu konuşmasını, sonra da gerektiğini hâlâ düşünüyorsa "Üçüncü Adam"dan değil de üçüncü bir kişiden bu denetçi isteğini açmasını umardım. Burada ister istemez art niyet görüyorum, bu da Selahattin ilhan'ın yaptığı nice güzel katkıyı ve şu zamana kadarki tutumunu ciddi bir şekilde gölgeliyor. Umuyorum ki biraz sakinleşir. Hizmetlilik tartışması iki hafta daha uzatıldı. Rapsar'ın tutumu saldırı olarak değerlendiriliyorsa (ki bence saldırı değil), bunun cevabı bir 'saldırı' olmamalı. --Deniz (mesaj) 19:48, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Davaların olumsuz olarak görülmesini doğru bulmuyorum. Şöyle ki kullanıcının denetmen kontrolünden geçerek aklanmış olması onun için artı puandır. Bu durum meyve veren ağacı taşlarlar sözünü aklıma getirmiyor da değil. Her kullanıcı bir diğeri hakkında şüpheye düşerse dava açma yoluna gidebilir bu doğal ama sayın İlhan gibi bir kullanıcımızın biraz daha empati yapmasını, öncelikle iletişime geçmesini beklemek, tecrübesine binaen en doğal hakkımızdır. Hizmetlilik gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmeye yakın bir kullanıcımızdan biraz daha dikkatli olmasını, daha doğrusu aceleci olmamasını talep edebiliriz. Bütün tartışmalarda olduğu gibi burada da herkes için sağduyu çağrısı yapıyorum. Saygılarımla chansey Mesaj 20:43, 2 Şubat 2017 (UTC)

Selamlar, : dediğiniz terimlere aşina değilim. Bengisu arkadaşım ve albümü çıkacağınsan sayfasını oluşturdum

  • Kimseyi suçlamak ya da zan altında bırakmak istemiyorum ama belki bu ı harfini kullanmamaya başlayan kişi Soner Turhan kuklası olabilir. Daha önce de Rapsar'ın çalışma sayfasını kopyalayarak madde açmıştı, yine yapmış olabilir. --Turgut46 20:58, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Sevgili arkadaslar, yazdiginiz seyleri tam anlayamasam da sanirim burada benim hesabimin bir baskasi tarafindan kullanildigi gibi bir itham anliyorum. Ben amerika birlesik devletlerinde yasiyorum ve Bengisu'yu buradan tanidigim ve albumlerini dinledigim icin olusturulan sayfaya katkida bulunmak istedim. Bunu yaparken de turkce harfleri genelde koplayip yapistirarak kullandim (örneğin bu şekilde) cunku malumunuz buralarda turkce klavye bulmak o kadar da kolay bir is degil. Gel gelelim bu sabah beni direk olarak adresleyen bir mesaj olunca da turkce harflere dikkat etmeden cevap verdim. Buradan nasil bir anlam cikarabildinizi pek anlayamadim gercekten. Tek yaptigim kasdav' i internetten aratmakti ve buldugum wiki sayfayisini linklemek oldu. Wikipedia'ya yeni oldugum icin calisma sayfasi ayrimini bilemiyorum o nedenle de boyle bir durum olustu. Bunun icinde ozur dileyip zaten gerekli duzeltmeleri yaptim. Bahsettiginiz kullanicilarin hicbirini tanimiyorum ve konunun buralara gelmesinden de cok ama cok rahatsizim. --Edemirors 22:54, 2 Şubat 2017 (UTC)
  • Neler konusuluyor ya cidden yazik. Hatta yazik ki ne yazik. Elimizdeki verileri soyleyeyim mi?
300 bin kadar katki yapmis ve tek amaci buraya bir seyler katmak olan Rapsar var elimizde.
Yine iyi niyetle (ya da niyetini gectim hadi) buraya bir madde kazandirmaya calisan yeni bir kullanici var.
Bu ikisi, benim calisma sayfam kullanildi diye "ayni kisi mi acaba?" sorusunun ortaya cikmasina sebep olmus.
Kukla politikasini okumamissiniz, kukla kavraminin ne oldugunu bilmiyorsunuz ve bir tek yukaridaki tesaduften bunlar ayni kisi diyorsunuz. Ayni kisi olsak dahi kuklacilik yapmis olmuyoruz. Bakin bir daha diyeyim, o kullaniciyi da ben yonetsem dahi kuklacilik yapmis olmuyoruz. Yasakli bir hareket yok. Ek olarak ben o kadar aptalim ki baska hesapla actigim maddeye kendi calisma sayfami ekliyorum. 7-8 yildir bunu ogrenememisim yani. Ya da belki de bilerek ekliyorumdur tecrubesiz goruneyim diye he? Yahu hic eklemem o zaman benim hesabimla baglantili gozukmesin diye. Cok basit mantik gerektiren seyler bunlar. IP denetlemesi yapilinca da farkli ulkelerde cikacagiz zaten (Allahtan Amerikadaymis kendisi, kazara az guneye inse buyuk sikinti). Bu kukla merakini kukla avciligini sizlere kim bulastirdi bilmiyorum ama suraya katki vermeye calisanlarin yakasindan bir dusulsun artik.--RapsarEfendim? 23:16, 2 Şubat 2017 (UTC)
Bu sözü bana mı söyledin? Ben ı harfini kullanmayan kişi derken Edemiros'u kastetmiştim, seni değil. --Turgut46 08:08, 3 Şubat 2017 (UTC)

(...) Siliyorsanız silin. Gereksiz insanları itham altında bıralıyorsunuz. Kalsın mı diye oylama açıyorsunuz kalsın oyu kullanıyoruz yorum diye siliyorsunuz. İngilizcesini wikipediaya ekleriz, kabul edilince vikipediye ekleriz. Yeni albüm çıkınca kaynakları ekleriz. Basit şeyler peşinde koşmayı bırakın - (imza eklemeyi bilmeyen buzutku) ek: bu arada bir arkadaş başka ödüllerini de eklemiş. Bilmediğimden öğrenip eklerim de ama erken dönem olduğundan eklemedim — Bu imzasız görüş Buzutku (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Sevgili rapsar bu dava hikayesi nedir bilmiyorum ama anladığım mükerrer kayıt açıp kendi içeriklerini geliştirmekle suçluyorlar. Bir dava olduğundan ip, daha önceki ip'ler incelenip görülecek ve arkadaşlar gerçeği anlayacaktır. Kusura bakma - buzutku — Bu imzasız görüş Buzutku (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam iki yüzlü tartışmalarınıza son verin. Böyle ucuz işler peşinde koşmayın. Tüm sayfaları sildim

  • Yukarıda 3 ihtimal sıraladım. Rapsar öyledir, böyledir demedim. Birileri benim çalışma sayfama bağlantı verse, yukarıdaki tartışma büyük ihtimalle benim için de başlatılacaktı. Denetçi kontrolünden geçmek kötü bir şey değildir. Böyle bir şey yapmadığınızdan eminseniz endişe etmenize gerek yok zaten. Kukla olayını anlamadığım söylenmiş. Edemirors, 10-15 dakika önce açılmış yeni bir maddeyi alıyor geliştiriyor. Aynı tartışmada 10 dakika ara ile kalsın diye oy kullanıyorlar. Tamam şimdi verdikleri oy geçersiz ama bu kullanıcıların aynı kişi olması, ileride sorun çıkarabilir. Politikalara göre, aynı kişinin farklı hesaplar kullanarak oy kullanması kuklacılık sayılmaz mı? Sayılır. Şu anda aynı kişi olduklarını bilmiyoruz. Farklı kişiler de olabilir. Bu sebeple denetçi isteği hâlen geçerli. Burada Rapsar'ın olayla tek bağlantısı çalışma sayfasına bağlantı verildiği için 3 ihtimalden birine konu olması. Tartışmayı Rapsar'a kızgın olduğum için veya saldırı yapmak maksadıyla başlatmadım. İhtimal dahilinde olduğu için ismi burada. Denetçi talebinde bulunmak kötü bir şey gibi değerlendirilmesin lütfen. --Selahattin ilhan (mesaj) 04:13, 3 Şubat 2017 (UTC)
Denetciler rastgele, kafadaki soru isaretleri gitsin diye denetleme yapamiyorlar, Denetci sayfasi bunu diyor. Yani siz burada bir iddia ortaya atiyorsaniz kanit sunmak "zorundasiniz". Bakin bu bir tercih meselesi degil, bir zorunluluk. Benim calisma sayfama her baglanti veren icin bir denetci istegi baslatalim o zaman. Olur mu? Akla mantiga sigiyor mu? Kaldi ki zaten daha en bastan, kukla kavramini yanlis anlamaktan kaynaklanan bir sikinti mevcut. Bu kullanici benim tarafindan kullanilsa dahi kuklaciliga girmiyor olay. Politikaya gore 50 tane hesap acip ellisiyle de katki verebilirim kusurlu hareketleri yapmadigim surece. Bu olmasin bunu yapmasinlar diye bir tartisma baslatildi. Hem de kim tarafindan biliyor musunuz? Benim tarafimdan. Kisilerin birden fazla hesap kullanabilecegi durumlari daha da azaltmak icin tartismayi baslatan benim zaten. Burada boyle "kukla olabilir" deyince bana camur atilmis oyle bir izlenim olusmus oluyor. Sizin haberiniz yok belki ama ilk denetci isteginden sonra "zaten kuklacisin" diyenler oldu. Benzer sey kibelenin de basina geliyor hala. Ben bunca yil buraya emek vermis biri olarak hala bu guveni veremediysem zaten benim burada isim yoktur...--RapsarEfendim? 05:02, 3 Şubat 2017 (UTC)
Politikaya göre farklı hesap açılabilir ama bunlarla oy kullanılamaz. Size karşı herhangi bir çamur atma da söz konusu değil şu durumda. Ayrıca, benim elimde kesin kanıt nasıl olacak? Eldeki verilere bakarak bunlar ihtimal dahilinde diyebiliyorum ancak ve denetçi talep ediyorum. Kesin kanıtım olsa, engel talebinde bulunurdum, orada tartışılırdı. Bu sayfaya ihtiyaç olmazdı. --Selahattin ilhan (mesaj) 05:26, 3 Şubat 2017 (UTC)
@Selahattin ilhan kukla davası açmak iftira atma amaçlı olmayabilir fakat dava açmak için kötü niyetli kuklacılık olması beklenir. Bu dava özelinde değerlendirirsek, kukla ihtimali gördüğünüz kullanıcıların oy kullanma yetkisi dahi yoktur, dolayısıyla kötü niyetli kukla kullanımının gerçekleşmesi oy dolandırıcılığı kapsamında mümkün değildir. Ayrıca yıllara bölünmüş istikrarlı katkılar yapan kullanıcıları zan altında bırakmanın emsal teşkil etmesi açısından tehlikeleri olduğunu düşünüyorum. Sonuçta denetçi arayüzü sihirli bir araç değil, birçok teknik nitelikleri çakışan kullanıcılar olabilir, yeterli davranış/yazım eğilimi incelenmediğinde hatalı sonuçlara sebep olabilir. Hakan·IST 08:53, 3 Şubat 2017 (UTC)
Şu an bir sıkıntı yok ama ileride çıkabilir. Yine de denetlenmesi gerekmiyor mu? Bence gerekiyor ama yukarıdaki yorumlardan anladığım kadarıyla konuyu açmam kötü bir durum olarak algılandı. Denetçi isteğimi geri çekiyorum. --Selahattin ilhan (mesaj) 09:30, 3 Şubat 2017 (UTC)
  • Bence bu bilerek Rapsar'ı zan altında bırakmak için bir oyun olabilir (yani 2. seçenek). Edemirors 2 Şubat saat 14:35'te Türkçe klavyeyle bir cevap yazmış, Rapsar 16:49'da yabancı bir dilin klavyesiyle yazı yazıyor ve saat 17:39'da Edemirors ingilizce klavyeyle yanıt veriyor. Bence normal bir durum değil, dalga geçmek amacıyla yapıyor olabilirler.--Uchiha Itachimesaj için 13:01, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Belirli bir amaç doğrultusunda Rapsar'ın hedef gösterilmesi olasılığı
Giriş ve muhtemel bulgular
Denetçi isteğinin geri çekildiği belirtilmiş, ancak yukarıda bunun Rapsar'a ikinci bir denetçi isteği açılması için yapılmış olması ile ilgili kuvvetli olasılıklar değerlendirilmiş. Özellikle şu klâvye konusu ve Bengisu (şarkıcı) maddesinde ilgili kullanıcıların katkıları arasındaki zamanın çok kısa olduğu, hiçbir zaman a, b, c, b, c, a, c, c, b, a gibi rastgele sıralanmayıp a,a,a,a,a,a,b,b,b,c,c,c,c,c gibi sıralanması, hiçbir zaman tekrarın tek değişiklikle kesilmemesi nedeniyle kuklacılık olasılığı değerlendirilmelidir. Yâni, sıralı login logout login ya da sıralı browser ve/ya da IP değiştirme olasılığı gözüküyor. Sunulan olasılıklardan en ciddisi, klâvye konusu göz önüne alındığında Soner Turhan 0202 veya diğer kötü amaçlı kukla ve trol hesaplarla bir eşleşmenin söz konusu olması. Bu durumda Rapsar'ı karalama amaçlı bir girişimden söz edilebilir.
İddiaların gerçekliği
Konuyu bilmeyenler tarafından "Vikipedi veya herhangi bir kullanıcı ne sanılıyor ki, karalama kampanyası güdülsün? İnsanların işi gücü mü yok?" gibi sorular haklı olarak sorulabilir, ancak daha önceden bu durum yaşanmıştır. Uzun süredir Vikipedi veya herhangi bir kullanıcısını bir şey sanan kullanıcılar tarafından vandalizm, trol, kötü amaçlı kukla faaliyeti yürütülmektedir, hatta bu kullanıcıların iki yıl önceye varan çeşitli zamanlarda yeni hesaplar aldıkları ve bunları iki yıl sonraya varan çeşitli zamanda kullandıkları gözlemlenmiştir.
Diğer bir olasılık
Bir diğer olasılık Bengisu (şarkıcı) maddesini geliştirmek için yürütülen bir kukla faaliyeti.
Yalnızca burada listelenen son iki kullanıcı ve bir IP arasında bir eşleşme bulunursa bu mekân paylaşımı ile değerlendirilebilir belki. Mekân paylaşımı ile değerlendirilemese de iki kullanıcı SAS'ta maddenin akıbeti ile ilgili değerlendirmede bulunmuştur ve Edemirors açıkça Buzutku ile bir ilişkim yok demiştir, bu nedenle "kötü amaçlı kukla" olasılığı düşünülebilir. Bu iddialar çok ciddi bir durum gibi gözükmüyor. Bu faaliyet Rapsar tarafından mı yürütülüyor, hayır. Daha önceden dile getirilen nedenlerle. Deneyimli bir kullanıcının maddeden kendi çalışma sayfasına iç bağlantı vermesi eşyanın tabiatına aykırı.
Sonuç
Denetçilerimiz tüm bunları değerlendirerek, aşağıdaki kullanıcılar hakkında denetleme yapmalıdır.
--evolutionoftheuniverse mesaj 15:49, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Reddedildi. Denetlemeyi gerektirecek bir durum olmaması sebebiyle, istek reddedilmiştir. --Eldarion 12:08, 8 Şubat 2017 (UTC)