Vikipedi:Botlar/İstekler/Arşiv/2012 Ekim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonların isim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba ben bazı bilgi kutusu şablonlarının yeni isimlendirmesi nedeniyle kullanıldıkları maddelerde bu isimle yazılmalarının daha doğru olacağını düşünerek botların bu değişiklikleri yapmasını talep ediyorum. Bu değişiklikler Türk dil kurallarına uygun olarak devrik cümle kullanımını ve İngilizce'deki gibi kullanımını önlemek içindir. İyi çalışmalar. --Türk Süvarisi ileti 22:19, 1 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Türk Süvarisi, ben bilgi kutusunun son halini en.wiki'den aldıktan sonra "X bilgi kutusu" şeklinde adlandırılmasından yanayım. Fakat şablon çok eski değilse adlandırılabilir tabi. Ayrıca az önce gördüm şablon parametrelerini elle taşımak yerine burada istekte bulunsanız daha iyi olur. Yinede elinize sağlık. Kumul (mesaj) 22:23, 1 Ekim 2012 (UTC)

Bu şablonların dediğimiz gibi isim değişikliğinin yapılması uygundur. Ben bazı şablonların isimlerini değiştirdim. Bunların yeni isimleriyle adlandırılmasının doğru olacağına inanıyorum.

  • Şablon:T.C. Adalet Bakanları ------> Şablon:Türkiye Adalet Bakanları
  • Şablon:T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları ------> Şablon:Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları
  • Şablon:T.C. Dışişleri Bakanları ------> Şablon:Türkiye Dışişleri Bakanları
  • Şablon:T.C. Gençlik ve Spor Bakanları ------> Şablon:Türkiye Gençlik ve Spor Bakanları
  • Şablon:T.C. Maliye Bakanları ------> Şablon:Türkiye Maliye Bakanları
  • Şablon:T.C. Millî Eğitim Bakanları ------> Şablon:Türkiye Millî Eğitim Bakanları
  • Şablon:T.C. Millî Savunma Bakanları ------> Şablon:Türkiye Millî Savunma Bakanları
  • Şablon:T.C. Sağlık Bakanları ------> Şablon:Türkiye Sağlık Bakanları
  • Şablon:T.C. Tarım Bakanları ------> Şablon:Türkiye Tarım Bakanları
  • Şablon:T.C. İçişleri Bakanları ------> Şablon:Türkiye İçişleri Bakanları

Gereğinin yapılmasını arz ederim. --Türk Süvarisi ileti 11:21, 3 Ekim 2012 (UTC)

Şablon isim değişiklikleri Yapılıyor... --Sadrettin (mesaj) 11:57, 3 Ekim 2012 (UTC)
E Yapıldı, İstek için teşekkür ederim. Bu arada, dolaşım şablonları ile ilgilendiğiniz için yazıyorum. Vikipedi:Araçlar/Renkli yönlendirme aracını aktif ederseniz, düzeltilmesi gereken bağantıları hemen görebilirsiniz. Belki de kullanıyorsunuzdur, ben yine de tavsiye etmiş olayım.--Sadrettin (mesaj) 20:43, 3 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Sadrettin. önceden belirtmiş olduğum bazı yönlendirmelerin düzeltilmediğini tespit ettim.

  • Şablon:Yuksekyapi ------> Şablon:Yüksek yapı bilgi kutusu
  • Şablon:Yüksek yapı ------> Şablon:Yüksek yapı bilgi kutusu

--Türk Süvarisi ileti 21:13, 3 Ekim 2012 (UTC)

Hımm, onları Kumul düzeltti sanmıştım. Hemen yapıyorum. --Sadrettin (mesaj) 21:15, 3 Ekim 2012 (UTC)
Bu şablonlar parametre düzeni açısından da kötü. Belki Kumul bunlarla beraber tamamen düzenleme yapacaktı. Şimdilik şablon isimlerini değiştirdim. Parametre düzeni kötü hala. --Sadrettin (mesaj) 21:22, 3 Ekim 2012 (UTC)
Bu olaylar yüzünden eski ve düzensiz şablonları taşıma taraftarı değilim. En azından şuanki en güncel en.wiki şablonunu oluşturalım ve tüm şablonları ona taşıyalım. Düzensiz şablonların isimlerini "X bilgi kutusu" yapmak bize hiçbir yarar kazandırmaz şuan için, bu değişiklikleri şimdilik durduralım derim. (Kendi adıma konuşayım Teknik açıdan benim için bu değişiklikler hızımı yavaşlatıyor) nedeni ise mesela bir şablonun sadece parametreleri güncellendiğinde ve taşıma işlemi "X bilgi kutusu" => "X bilgi kutusu" olduğunda yapılan ve yapılmayan şablonları takip etmek zorlaşıyor. Çünkü 2si de aynı şablon ismi ve sadece parametreleri farklı, bu açıdan şablonların olup olmadığını filtreler ile ayırt etmek zorlaşıyor. Ama eğerki "Bilgi kutusu X" => "X bilgi kutusu" olursa filtre anlık değişiklikleri, kalan şablonları yapılan şablonları gösterebiliyor ve işlem %100 doğru ve eksiksiz yapılabiliyor. Kumul (mesaj) 21:40, 3 Ekim 2012 (UTC)
Bunu hiç tahmin etmemiştim. Keşke daha önce söyleseydin. Sadece bu yüksek yapı şablonu değil, daha birçok şablonun ismini düzenledim. --Sadrettin (mesaj) 19:07, 5 Ekim 2012 (UTC)
Olsun sorun yok. Bundan sonrakileri böyle yapalım. Kumul (mesaj) 10:55, 6 Ekim 2012 (UTC)

Kategori adı değiştirme.[kaynağı değiştir]

Şuradaki örnekte olduğu gibi buna benzer neredeyse tüm kategori adlarındaki Vikipedistler kelimesi vikipedistler olarak küçük harfle yazılmış. Türkçe yazım kurallarına göre büyük harfle yazılması gerekiyor. Bütün sayfa adlarını botla değiştirmek mümkün olur mu acaba? LuCkY ileti 14:53, 18 Ekim 2012 (UTC)

Vikipedist'in küçük harfle olanı doğru bence. Hangi yazım kuralına göre büyük harfle yazılmalı? Sadrettinmesaj 08:00, 19 Ekim 2012 (UTC)
Şöyle açıklayayım. Vikipedi bir ansiklopedi adı olduğu için özel bir isimdir. Özel isimden türetilen tüm kelimeler büyük harfle başlar. Örneğin Atatürk --> Atatürkçüler. Atatürkçüler, atatürkçüler olarak kullanılamaz. Şuradaki 17. maddede açıklandığı gibi. LuCkY ileti 08:29, 19 Ekim 2012 (UTC)
Diğer botlar ne der? --Sadrettinmesaj 18:40, 21 Ekim 2012 (UTC)
Mümkün En kısa zamanda yapılacak. --Superyetkinileti 18:55, 21 Ekim 2012 (UTC)
E Yapıldı --Superyetkinileti 16:47, 28 Ekim 2012 (UTC)
Mükemmel! Eline sağlık. LuCkY ileti 17:50, 28 Ekim 2012 (UTC)