Vikipedi:AutoWikiBrowser/Yetkilendirme

Vikipedi, özgür ansiklopedi
AutoWikiBrowser kullanma yetkisi başvuruları

AutoWikiBrowser (genellikle kısaltılmış olarak AWB), tekrarlayan görevleri daha hızlı ve kolay hâle getirmek için tasarlanmış olan bir yarı-otomatik MediaWiki düzenleme yazılımıdır. Aslında, kullanıcı tarafından oluşturulmuş düzenlenmesi gereken bir dizi sayfayı izleyip bu sayfalardan her birinde uygulanacak değişiklikleri gösteren bir tarayıcıdır ve ardından değişiklikler kullanıcı tarafından onaylandıktan veya atlandıktan sonra listede bir sonraki sayfaya ilerlenir. Bunu yapmaya karar verdiğinde, genel olarak ana değişikliğin tesadüfi olduğu düşünülen bazı değişiklikler (genellikle biçimlendirme) önerilir.

AutoWikiBrowser yazılımını kullanma yetkisi 10 Temmuz 2020 tarihinden itibaren topluluğun görüşleri ve yazılımın bu kadar kolay erişilebilir olmasının olası riskleri göz önünde bulundurularak hizmetliler tarafından manuel olarak verilmeye başlanmıştır. Yetki, kullanıcının istismarı görüldüğünde geri alınabilmektedir.

Yazılımı kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar burada açıklanmaktadır. Topluluğun görüş belirttiği adaylıklar hizmetliler tarafından genellikle 3 gün içinde karara bağlanır ve başarılı başvuru sonucunda adayın adı JSON sayfasına eklenir. Eski başvuru ve tartışmalar ise arşivde yer almaktadır.


Yetki talebi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bir süredir astronomi ile ilgili sayfaların oluşturulması ve düzenlenmesi ile ilgileniyorum. Bu nedenle, başta söz konusu sayfalarda olmak üzere düzenleme yapmayı kolaylaştırıcı olan bu araç ile ilgili yetki talep ediyorum. Saygılarımla,

Anaforizm (mesaj) 06.51, 2 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı @AnaforizmToprakM  19.19, 9 Nisan 2024 (UTC)[yanıtla]