Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli/Arşiv6

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:rkola[kaynağı değiştir]

Sevgili Topluluk,

Şirketimin bir A.Ş. olması ve dünya çapında hizmet vermesi ve ISO'nun her yıl açıkladığı Türkiye'nin En Büyük ilk 500 şirketi listesine daimi üye olması nedeniyle toplulukta bir bilgilendirme sayfasının olmasını istedim. Eklediğim sayfalar hizmetliler tarafından çeşitli nedenlerle bazen anında bazen de 3-5 gün içinde siliniyor. Sebebini hakkatten merak ediyorum. Şirketimin Adı ADOPEN. Amacımız reklam değil, telif hakkı ihlali vs. hiç değil. Ancak Kibele tarafından muntazaman silinen bir sayfa bu. Artık eklemekten bıktım. Lütfen Kibele nerede yanlış yapıyorsam bana söyle düzelteyim.

  • Silme sebebini "hakikaten" merak ediyorsunuz ama ilgili kullanıcılara bir defa bile sormamışsınız. Bir madde telif ihlali içeriyorsa, ansiklopedik düzene uygun değilse, ya da konusu ansiklopedik değilse, doğrudan silinir. Madde yedi defa çeşitli hizmetliler tarafından çeşitli sebeplerle silinmiş. Kibele bunlardan biri sadece. Sıklıkla yapılan bir hataya düşerek, iletişime geçmek yerine yekten şikayet sayfasına gelmeniz hoş değil. Maddelerle ilgili bilgi almak ya da neden silinmemesi gerektiğini tartışmak istiyorsanız, öncelikle ilgili kullanıcılara mesaj gönderiniz. Vikipedi'de herşeyin başı İNOV'dur. Kimsenin size ya da firmanıza karşı bir garezi olacağı sanmıyorum. Ancak siz de vikipedi kurallarını öğrenip maddelerinizi buna göre düzenlemekle sorumlusunuz. İyivikiler... [ho? ni!] 06:50, 17 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

Sevgili Topluluk,

Roman yazarı (Eski Sinagog Meydanı, İletişim Yayınları 2009), ceza hukuku doçenti ve avukat Öykü Didem Aydın'ın biyografisini eklemek istedim, Eldarion adlı hizmetli bunu anında sildi. Silme saati sabahın 6.59'u. Bunun için otomatik bir program mı kullanılıyor? Sabahın o erken saatinde, daha entry girilir girilmez, hemen nasıl da inceleyip anladınız Öykü Didem Aydın'ın kayda değer olup olmadığını?

Herşeyden önce, Vikipedi'de üçüncü lig futbolcularının, Karagümrük sporda halen oynayan Ahmet adlı tanınmamış futbolcunun, bir takım müdürlerin vs. nin biyografileri bulunurken hem akademik hukuk camiasında çok tanınan bir öğretim üyesi, hem de önemli bir çıkış yapan, Milliyet Sanat Dergisi'nde vs. gazetelerde ele alınan, İleitşim Yayınları gibi önde gelen bir yayınevinin yayınlandığı bir roman yazan bu derece değerli bir kimseyi neden sildiniz anlamadım. Yoksa bu mmlekette futbolcu filan mı olmak gerekiyor, kayda dğer sayılmak için. Ben sosyoloğum, biyografisini girmek istediğim kişinin de obketif bir okuyucusuyum, o kadar. Ele aldığım şahıs, biri Almanca (Irkçı Suçlarla Mücadele) ikisi Türkçe (Üç Demokraside Düşünce Özgürlüğü ve Eski Sinagog Meydanı) üç koca kitap yazmış, sayısız makaleleri var, hem romanıyla ilgili hem diğer eser ve çalışmalarıyla ilgili internette aradığınızda ya da basitçe Öykü Didem Aydın diye google-araması yaptığınızda, onlarca yerde bunun adını görebiliyorsunuz, Baro Başkanlarından Yargıtay kararlarına kadar ismi geçiyor. Neden 6. maddeye aykırı görülmüş, anlamadım. Türk kültür ve sanat dünyasında tanınmışlık ne anlama geliyor? İnsanlarımızın Fatih Yürek filan mı olması gerekiyor. Bir açıklama getirmenizi dilerim. Saygılarımla,

İldit Meral (Allsaintsday) 19:33, 22 Nisan 2009 Bu imzasız yazı Allsaintsday (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Diğer kullanıcıların fikirleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Bu gerçekten bir şikayet mi acaba? Eldarion şikayet ediliyorsa neye dayanılarak şikayet edilmekte? Uygulamalarını hatalı bulduğumuz kullanıcılarla önce iletişime geçmeliyiz, şikayet son çare olmalı. Sizse gördüğüm kadarıyla bu yola başvurmamışsınız. Yine de burada yanıtlamaya çalışayım sorularınızı. Silme saatini önemsemenizin nedeni nedir? Herhangi bir kullanıcı erken bir saatte madde girebileceği gibi, herhangi bir hizmetli de bu maddeyi VP:HS ölçütlerine uyduğu kanısına vararak herhangi bir saatte silebilir. (Hayır, silme işlemleri için otomatik bir program kullanılmıyor. Bu gibi işlemleri hizmetliler vikipedi politika ve kurallarını gözeterek, kendileri yapıyor.) İkinci olarak, kayda değerlik değer ölçümü işlevi görmez. Bu zaten nesnelliğin de gereğidir. Maddeler, konuları güvenilir kaynaklarca ele alındığı ölçüde kayda değerdir. Çok değerli saydığınız bazı kişiler bu tip kaynaklarca vikipedinin aradığı ölçüde konu edilmediğinden kayda değer sayılmazken, kimi analizlere konu olmuş seri katiller bir vikipedi maddesinin konusu olabilir örneğin. Açtığınız madde M6 nedeniyle silinmişse, yapılması gereken, onun kayda değer olduğunu VP:GÜVEN sayfasında açıklanan nitelikteki kaynaklarla ortaya koymaktır. Bu anlamda blogların ya da forum sitelerinin asla kaynak gösterilemeyeceğini not düşeyim. Kişilere ilişkin kayda değerlik ölçütleri hakkında ayrıntılı bilgiyi Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfasında bulabilirsiniz. --Yabancımsj 19:05, 22 Nisan 2009 (UTC)
Öncelikle şunu belirteyim hala maddenin kayda değer olduğunu ortaya koyan güvenilir kaynaklar yok.Bu sebeple maddeye kayda değerlik şablonu ekliyorum.Ayrıca yukarıda maddeyi silme saati ile ilgili bir yorum yapılmış.Aşağıya silme kaydını kopyalıyorum.Dileyenler diğer hizmetli arkadaşlara sorup doğrulayabilirler.
  • 09:59, 22 Nisan 2009 Eldarion (Mesaj | Katkılar | Engelle) "Öykü Didem Aydın" silindi

Sistem saatinizle ilgili bir sorun var sanıyorum.Kontrol etmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.--Eldarion 07:51, 23 Nisan 2009 (UTC)

Kullanıcı:Manco Capac Kullanıcı:Noumenon Kullanıcı:Levent[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • 2009 Takvimi sayfası iki defa, başka başka, ve bence geçersiz sebeplerden silindi
  • Buna benzer vikipedi sayfaları mevcut. Onlar silinmiyor.
  • Benzer bilgiler İnternet de başka sayfalarda dağınık olarak mevcut ve kimsenin telifli malı değil
  • Sayfa yararlı, Türkiye'ye özel bazı bilgileri toplu olarak sunuyor, vikipedinin türkçe sayfalarina yakışır karakterde
  • Sayfanın viki kodu karmaşık, silinmesi büyük emek israfı
  • Genelde bir sayfa silinince, silindiği için silinenin incelenmesi veya geri alınması kopyasının daha önceden saklanmışının hazır bulunmasına bağlı, bu yüzden emeği silinenin savunma olanakları kısıtlanmış oluyor, silenin haksız yere istediğini yapmış olma olasılığı artıyor.
  • Genelde bir sayfa silinince içeriğin buraya yakışırlığını savunan tartışma sayfası da silindiğinden, gene emeği silinenin savunma olanakları kısıtlanmış oluyor, silenin haksız yere istediğini yapmış olma olasılığı bir fazla artmış oluyor.
  • DOĞRUDAN ZARARA SEBEP OLMAYAN YAZILARIN BÖYLE TARTIŞMA KISITLAYICI BİR ŞEKİLDE SİLİNMEMESİ, EN AZINDAN SİLİNENİN GERİ GETİRİLMESİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI GEREKİR.
  • 146.192.58.42 13:58, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Sanırım bir ansiklopedide olduğunuzu ve burada açılan maddelerin Vikipedinin kriterlerine göre yer aldığını unuttunuz. 2009 takviminin (takvim formatında hiç bir içeriği olmadan vikipedide bir madde olarak yer alması olası değildir. defalarca uyarılmış olmanıza rağmen anlamamakta ısrar etmenizi de ben anlamış değilim. Sanırım hiç bir ansiklopediye bakmadınız ya da amacınız yeni bir ansiklopedi tipi yaratmak. Kendi adıma ve daha önce yaptığınız takvim uygulamasını silen arkadaşlarımın adına hiç bir uygulama hatası görmemekteyim. Harcanan emeğinize yazık gerçekten. Keşke o emeği daha anlamlı bir şekilde vikipedimize bir madde ama Ansiklopedik bir madde kazandırmakta harcamış olsaydınız. --Manco Capac 19:04, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

şikayetcinin cevabı[kaynağı değiştir]

"Bu sayfa ansiklopedide olsun mu olmasinmi" konusunda fikir beyani engelleniyor. Silen karar veriyor. Baskalarinin da bakip fikir beyan etmeleri mumkun degil, cunku sayfanin icerigi gitti, yok. Sozu edilen bir tik ile geri getirebilecek dugme teorik olarak var, degistirilen sayfalarda var, silinen sayfalarda yok (ben goremedim). ucuncu bir kisi goremedigi bir sayfa hakkinda fikir beyan edemez. Baska kullanicilar hicbirsey yazmamis. Zaten yazmayacaklardir. Asil olan silen ile silinenin disindakilerin fikirleridir. Bir kac kisi dursun derse, vikipedi zenginligi icin durmasi gerekir. Silen kisilerin kendi yaptiklari hakkinda negatif bir sey soylemeyecegini "Cognitive dissonance" teorisi zaten ongoruyor. Yukardaki savunma da bu teorinin dogrulugunun bir ornegi. "Takvim ansiklopedide olurmu" sorusuna silenlerin cevabi belli. Benim cevabim da belli; gerekcemi aciklamak geregi gormemistim iste kisaca geliyor. Eski kagit ansiklopedilerde takvim olmamasi yetersiz bir gerekce. Tarihi bilgiler ansiklopedide olur, basit referans malzemesi (degismeyen, hatirlamasi zor, ikide birde acilip bakilan bilgiler) ansiklopedide olur. Bu da bunlara ornek. 2008 2009 sayfalari var. Bu sayfa 2009 sayfasinin basliklar bolumunun daha alisilagelmis formatda bir bakista aradigini buldurtan olaniydi. Zararlimi? Degilse silmeyin. Bence sayfa geri koyulmali. Tekrar silmeden once uzun bir sure beklenilmeli. Mumkunse gerekce olarak daha objektif kriterler kullanilmali.

Karar[kaynağı değiştir]

  • maddenin başka başka sebeplerden silinmesinin nedeni açık. vikipedinin ansiklopedik ilkelerine uymuyor, bir bilgi içermiyor, hızlı sil'in pek çok maddesi geçerli. ben rastlasaydım M1'den silerdim mesela.
  • Buna benzer vikipedi sayfaları mevcut. Onlar silinmiyor.: bu bir gerekçe değil, hele de hizmetlilerin şikayet edilmesi için hiç değil.
  • madde telifli diyen olmamış, zaten telif olacak bir içerik de yok..
  • Sayfa yararlı olabilir, ama ansiklopedik değil. mesela telefon rehberleri de çok yararlı, değil mi?
  • Sayfanın viki kodu karmaşık, silinmesi büyük emek israfı: doğrudur, emeği doğru yerlerde kullanmak gerekli. mesela ben de şu anda bunları yazarken kendimce bir emek israfı içindeyim. ama ne yaparsınız, gönüllülük..
  • .. kopyasının daha önceden saklanmışının hazır bulunmasına bağlı..: aynı maddeyi defalarca açtığınıza göre saklamış olmalısınız. değilse şu sayfa da yararlı olabilir. az sonra o da silinecek.
  • ...savunma olanakları kısıtlanmış oluyor..: buyrun, bir yılın takviminin niye bir ansiklopedide kalması gerektiğini vikipedinin kayda değerlik sayfalarında savunun.
  • SİLİNENİN GERİ GETİRİLMESİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI GEREKİR.: çok kolay, bir tuşa bağlı. ama vikipedi sınırları içindeyse.

sonsöz: üşenmedim yazdım. aslında asıl karar birkaç kelimeliktir. o da sayfanın tepesinde yazan cümlede kararttığım kelimelerde gizli. Bu sayfada hizmetlilerin hizmetli fonksiyonları olan silme, koruma altına alma ve engellemeyi, ilgili ve genel politikaları ihlâl ederek kullanmalarına dair şikâyetler yapılır. --ki bl 19:52, 5 Mayıs 2009 (UTC)

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Altaz olarak Hizmetli Eldarion tarafından haksız olarak engellendiğimi düşünüyorum. Bu kullanıcı ile bir tartışama içerisinde bulunduğumuz sırada engellendiğim için buraya yazıyorum. Ben vakit buldukça Türkçe ve birkaç yabancı dilde wiki sayfalarına katkıda bulunmaya çalışıyorum.

Eldarion Zaman ve daha sonra Hürriyet gazetelerinin yazar, künye ve verdiği ekler bilgilerini "Bu kısımlar ansiklopedilerde yer almaz. Bilgi almak isteyen gazetenin internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilir" seklinde son derece öznel bir ifade ile çıkarttı. Ben de bunun herhangibir wiki kaynağına dayanmaması sebebi ile geri yükledim. Tartışama esnasında ise engellendim.

iddiasının geçersiz olduğunu The Washington Times'ta [1] Notable current and former writers,Executives, editors and managers, present and past bölümleri ile gösterdim. Yine kabul etmedi ve "Herhangi bir ansiklopediye bakabilirsiniz" dedi. Ben Büyük Larousse Ansiklopedesine başvurdum ve Milliyet gazetesi maddesine gazetenin yazarları ve Milliyet grubunun sürekli yayınları Milliyet Sanat, Milliyet Çocuk vb. yayınlarının sıralanğını gördüm. Ben bunu yazmak için geri döndüğümde ise engellendiğimi gördüm.

Ayrıca Eldarion'un çıkardığı bölümleri vandalism olarak algılayıp ilk tekrar yüklememin ardından kendi mesaj sayfamda bu kullanıcı tarafından Vandalism uyarısı gördüm. İlgisiz olduğu için "Herhangi bir wiki sayfasında yapılan değişikliği beğenmediğiniz taktirde ilgili sayfanın tartışma bölümünü kulanın" şeklinde bir uyarı koyarak bu uyarıyı kaldırdım. Ama küçümseyen yargılayıcı ifadelerin olduğu bu uyarıları arttırarak koymayı sürdürdü.

Ben yeni bir wiki kullanıcısı değilim ve vandalism'in aksini wikiyi geliştimeye çalışan biriyken "Vandalism" sebebi ile engellenmemi haksız bir itham ve yetkilerin kötüye kullanılması olarak görüyorum. Yabancı wiki sayfalarında da birçok tartışmaya katıldım ancak ilk kez burada engellenmemi şaşkınlıkla karşılıyorum.

Wiki politikalarında "Bir tartışmada avantaj kazanmak için engelleme fonksiyonunun kullanılması yasaktır. Hizmetliler, herhangi bir tartışmada kendileriyle beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemezler." maddesine aykırı davranılmaktadır. Saygılarımla Altaz 22:30, 19 Haziran 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle şikâyetinizi yapmadan önce VP:Ş sayfasındaki girizgâhı okumanız ve uygulamanız beklenir. Lütfen bir dahaki sefere buna dikkat edin; şikâyetinizi ayrı başlık hâlinde kararı vermeden benim doğru yere taşımam gerekti. Konuya dönersek:
    1. Gazetelerin künyelerine ilişkin bazı çok temel bilgiler, örneğin sahibi, kuruluş tarihi, siyasî yönelimi vs. zaten {{Gazete bilgi kutusu}} şablonunda verilmektedir. Bunların ötesindeki bilgiler kayda değer, ansiklopedik vs. değildirler. Bunların ötesindeki bilgilerin veya zaten hâli hazırda gazete bilgi kutusunda sunulmuş olan bilgilerin liste hâlinde "künye" olarak maddeye eklenmesi söz konusu olamaz. Bu bilgilerin gerekli olanları zaten şablonda verilmiş. İlgili kural sayfalarımızda belirtildiği gibi Vikipedi bir dizin değildir - örneğin buraya tutup bir gazetenin, müzenin veya galerinin iletişim bilgilerini ekleyemeyiz. Vikipedi'nin amacı bu değildir. Bu sebeple eklenen gereksiz künye bilgilerinin çıkarılması çok normaldir. Kayda değer yazarlar listesi ile tüm yazarlar listesi vermenin arasında dağlar kadar fark vardır.
    2. Bir değişikliğiniz Vikipedi kurallarına uygun değilse ve bu sebeple geri alınıyorsa sizden beklenen neden uygun olmadığını soruşturmaktır - tekrar kendi versiyonunuza geri almak değil. Maddenin üç kere ileri geri gitmesi sonrasında hizmetlilerin bunu yapan kullanıcıları engelleme imtiyazları vardır. Bu imtiyaz kullanılmış; yani ortada kurallara aykırı bir durum yok.
    3. Bahsettiğiniz engelleme kuralı çok önemli bir kural; fakat bu hizmetlilerin karıştığı içerik politikası vb. tartışmalar için olan bir kural. Diyelim belirli bir ifadenin nasıl yazılması gerektiği üzerinde bir tartışma var, iki farklı taraf oluşmuş, iki taraf da çeşitli argümanlar ve kaynaklar sunuyorlar... bu noktada bir tarafta bir hizmetli varsa ve karşı taraf argüman sunamasın diye engelleme yaparsa bu bahsettiğiniz kurala girer, o hizmetli yanlış bir şey yapmış olur. Yoksa, birisi gelip bir maddede kural ihlâli ediyorsa, bu kural ihlâli üzerine bir hizmetli uyarı atıyor, açıklamalar yapıyor fakat ilgili kullanıcı yine de aynı kural ihlâlini tekrarlamaya devam ediyorsa hizmetlinin ilgili kullanıcıyı engellemesi bahsettiğiniz kurala girmez; çünkü ortada tartışmalı bir konu yoktur veya hizmetli kendi argümanını sağlamlaştırmak için engellemeyi yapmıyordur - kural ihlâli bunu gerektirdiği için yapıyordur. Çünkü eğer olayı sizin dediğiniz şekilde alırsak bariz vandalizm yapan örneğin diyelim bir maddenin içeriğini boşaltan birisine uyarı atan bunun yanlış olduğunu söyleyen fakat olumsuz yanıt olan bir hizmetlinin bu işi yapan kullanıcıyı sırf daha önce mesaj attı, uyardı, açıklamada bulundu diye engelleyememesi gerekir... bu da mânâsız olur.
    4. Son bir ayrıntı: burası İngilizce Vikipedi değil. Evet, İngilizce Vikipedi'yi birçok konuda örnek alıyoruz fakat tüm kurallar aynı değil - örneğin kayda değerlik konusunda biz daha sıkıyız; orada henüz olmayan birçok kayda değerlik yönergesi mevcut burada.
  • Sonuçta ilgili engellemede Engelleme Politikası ihlâli söz konusu değildir. Sizden beklenen yapıcı bir tavır göstermeniz. Maddedeki {{Gazete bilgi kutusu}} şablonunu geliştirebilirsiniz mesela; koymak istediğiniz bazı bilgileri o şablon yoluyla koyabilirsiniz. Fakat tüm künyenin konması mümkün olmayacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 23:11, 19 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

Yanlış Gerekçeler İleri Sürülerek Engellenmek ve Sayfa Silmek[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Serhatyazan olarak 16/07/2009 tarihinde,Yoğun Geri Dönüş gerekçe gösterilerek 24 saatlik engelleme aldım.Ancak,Serhatyazan adlı kullanıcı adımı engelleme gerekçesinin,vikipedi engelleme kurallarına göre yanlış olduğunu iddia ediyorum...

Yoğun geri dönüş - Üç geri-dönüş kuralını ihlal eden kullanıcılar engellenebilirler. 24 saat içersinde bir sayfayı üçten fazla (dört ve üzeri) geri döndüren kullanıcı hizmetliler tarafından en fazla 24 saatliğine engellenebilir. Aynı kullanıcı tarafından ihlalin tekrarı halinde bu süre uzatılabilir. Birden çok kullanıcının Üç geri-dönüş kuralını ihlal ettiği durumlarda hizmetliler taraflara eşit davranmalıdır. Eğer hizmetli bir kişiyi Üç geri-dönüş kuralının ihlali nedeniyle engelleyecekse, engellemeden önce söz konusu kullanıcıyı uyarması tavsiye edilir.

Yukarıdaki madde çerçevesinde, 24 saat içinde bir sayfayı üçten fazla yani dört kez döndüren kullanıcılar engellenebilir ibaresi söz konusu. Ben ise, Beachfest kullanıcı adıyla ilk olarak Beachfest sayfasını oluşturdum.hemen tarafınızdan ticari markalar kullanıcı adı olamaz gerekçesiyle süresiz engellendim(ki Beachfest'in ticari marka olduğunu ben söyledikten sonra bu gerekçe gösterildi). Aynı zamanda da Beachfest sayfası Telif ihlali gerekçesiyle silindi.Telif hakkının şahsıma ait olduğunu belirtmeme rağmen, hiç bir açıklama yapılmadı.Daha sonra başka bir kullanıcı adıyla Serhatyazan olarak Beachfest sayfasını geri döndürdüm.Sayfa bu seferde, tarafınızdan ansiklopedik bilgi içermediği gerekçesiyle silindi.İçeriği düzeltip tekrar sayfayı geri döndürdüm.Ancak yine aynı gerekçeyle silindi.Son olarakta tekrardan sayfanın kayda değer bir marka olmaması gerekçesiyle silindiğini öğrenmiş bulunmaktayım.Aynı zamandada yukarıdaki yoğun geri dönüş gerekçe gösterilerek engellenmiş bulunmaktayım. Serhatyazan kullanıcı adıyla sayfayı 3 kez geri döndürdüğüm açıktır.Beachfest kullanıcı adıyla ise sayfayı oluşturmuş bulunmaktayım ki bu durum 24 saat öncesini kapsamaktadır.

Bu durumların Vikipedi'ye zarar verdiğini üzülerek belirterek, bir daha böyle olaylarla karşılaşılmamasını temenni ediyorum. Saygılarımla --78.179.32.87 14:54, 17 Temmuz 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
    1. Bir metnin telif hakkı sahibi siz dahi olsanız, eğer metin telif hakkı saklı bir biçimde hâli hazırda yayımlanıyorsa, ya bu yayın durmadıkça veya bu yayındaki telif durumu özgür bir lisansla değiştirilip bu değişiklikte yayında açık bir şekilde beyan edilmedikçe, Vikipedi'ye eklenemez, lisansı değişmiş sayılmaz. Bu bizim ürettiğimiz bir uygulama değil; gerek ABD gerekse TC telif haklarıyla ilgili yasaların öngördükleri, sonuçları.
    2. Sizin de belirttiğiniz gibi Beachfest kullanıcısı da siz olduğunuzdan dolayı durumda bir sorun yoktur. Önemli olan kullanıcı adı değil kullanıcı hesabı sahibidir; engellemeler de nitekim hesaplara değil hesapların sahibi olan kişilere verilir. Aksi söz konusu olsaydı herkes farklı adlar alırlar, üçden fazla geri dönmeyi farklı farklı adlarla yaparlardı - bu tip bir kuralın da anlamı kalmazdı.
    3. İşin ticarî reklam durumu, telif durumu ve kayda değerlik durumu ise ayrı tartışma konusu. Tüm bunlar ışığında ilgili maddenin silinmesi ve sizin engellenmeniz Vikipedi kurallarına uygundur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 21:43, 5 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı:Kibele[kaynağı değiştir]

Kibele kullanıcısı köy çeşmesindeki ilginize bölümünde buluna saçmalık başlıklı tartışma sonucu sinirlenerek kendini kaybetmiştir. Çok dikkat çekmeden ara ara denk geldikçe Türklere ait maddelerden girişteki Türk kelimesini çıkarıyor. Bunu neden yapıyor önemli olsa da esas mesele hizmetliliğe yakışmayan soğukkanlılıktan uzak hareketleridir. Daha önce Ermeni Kırımı maddesine bu ismi topluluğun ortak kararı olmadan bu ismi veren de odur. Yine bu olayda böylesine geniş ve hassas bir tartışmada henüz tartışma sonuçlanmadan otoriter bir tavırla denk geldiği Türk kelimelerini çıkartmaya başladı. Kullanıcının geçmişinden bunu gözlemleyebilirsiniz. Denetçilerin bilgisine sunar iyi akşamlar dilerim.

  • vay vay vay neler yapmışım! katkılarımızın nasıl mercek altında olduğunun gayet iyi farkındayım. kendi aramızdaki küçük şakalaşmalar bile 15 dakika sonra şikayet sayfasına geldiği için Çok dikkat çekmeden ara ara denk geldikçe bir şey yapma şansımız yok, zaten benim kişisel olarak böyle bir çabam da yok. ne yapıyorsam açık açık yapıyorum, yazıyorum. köy çeşmesinde, etnik kimlik gibi milliyet bilgisinin de kayda değerliğinin sorgulanabileceğine ilişkin düşüncemi yazdım. sonrasında da değişiklik savaşı yaşanan maddelerde bu yönde değişiklikler yaptım. burada ve şurada. daha sonra da girişindeki siyasal düşünce ekini çıkartırken böyle bir temizlik yaptım. hızımı alamayıp bir de bunu çıkartmışım ki gördüğüm kadarıyla türk yazmıyor orada. denge olsun diye değil, kayda değerlik gereği. ben sıradan bir vikipedistim ve kurallar doğrultusunda istediğim değişiklikleri yapma hakkım olduğunun gayet iyi farkındayım. birilerini otorite olarak görmek diğerlerinin sorunudur. --ki bl 23:25, 13 Ağustos 2009 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle denetçiler, kullanıcı izleme yetkisi olan kişilerdir; yani denetçiler bu şikâyetlere bakmıyorlar, kuklacılık şikâyetlerine bakıyorlar.
  • Kullanıcının açık bir politika ihlâli değildir. Eğer Türk düşmanlığı bazıyla bunu yaptığını öne sürüyor yani taraflı davrandığını öneriyorsanız; bunun için daha somut kanıtlar gerekir. Kullanıcının katkıları gözlemlendiğinde benzeri değişikliği, kendisinin de belirttiği gibi, farklı durumlarda da yaptığı, salt Türk kelimesini çıkardığı gözlemlenmiyor.
  • Bazen tartışmalar sonucu bu tip hareketler gerçekleşebiliyor ve tekil olarak ele alındıklarında yanlış kapılara çıkabiliyorlar; bu yüzden bağlam içerisinde ele almak en doğrusu. Bu arada ilgili tartışma sonuçlanmadığı gibi, ilgili tartışmanın sonucuyla doğrudan ilgili de değil bunlar; zira bahsettiğiniz çıkarımlar etnik köken bazlı değil. Zaten ilgili tartışmaya dayanarak aksi yönde değişiklik yapmak da mümkün olmazdı zira fikir birliği açık bir şekilde sağlanamadığı gibi açık bir şekilde bu konuyla ilgilenen bir politika da mevcut değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 00:15, 14 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı:Eldarion[kaynağı değiştir]

Bir üst şikayette kişisel saldırı olmadığı halde sırf beğenmediği için Eldarion karar'a tepki kısmını silmiştir. Yukarıdaki şikayette mevzubahis olan özel zümreye genellikle destek veren Eldarion zaten kişisel olarak beğenmediği şeyleri subjektif olarak silme huyuna sahiptir. En çok şikayete konu olan hizmetli olan Eldarion'un % 95 oranda yine bu özel zümre tarafından aklanması ayrıca mandidardır. Bu son iki davaya Vikipedi'nin gerçek tarafsız hizmetlisi olarak kendini zaman içinde ispat etmiş olan Metal'in bakmasını arz ederim.

Lütfen trolleri beslemeyiniz

Karar[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır yönergemiz gereği sizin tepkiniz silinmiştir. O sayfada belirtilen "İtham içeren yorumlar", "Olumsuz kişisel yorumlar", "Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek ... ifadeler", yazınızda mevcuttu. Eldarion politikalara uygun olarak bu yazıyı silmiştir.--İnfoCan 19:34, 15 Ağustos 2009 (UTC)
Infocan'in yorumuyla hem fikirim. Yukaridaki sikayet soruna yonelik yorum degil ancak kisisel saldiri icermektedir. Bu tur sikayetler trol olarak degerlendirilmesi dogrudur. Citrat 17:50, 16 Ağustos 2009 (UTC)

Kullanıcı:Kibele[kaynağı değiştir]

Ermeni Kırımı maddesinin isim annesi. Vikipedi kuralları der ki üzerinde tartışma yoğun olan bir maddenin başlığı topluluğun ortak kararıyla belirlenir. Ancak Kibele belki de diğerlerinde üstün olduğunu düşündüğünden (ki bu düşünceyle tanrı isimleri kullanıcı adı olarak alınamaz kuralını da takmayarak Kibele adını kullanmaktadır) maddeye kimseyi takmadan bu adı vermiştir. Sürekli kural ihlali yapan bu kullanıcı alanen irc'de tartışma şansı varken bazı mesajlarla Metal Milita'yı da sürekli iğnelemektedir. Gereği lütfen.

Karar[kaynağı değiştir]

Bu temcit pilavını en son şu ve şu vesilelerle tatmıştık o zamanlar bu şikayetler değerlendirilmişti. Diğer şikayetleriniz konusunda ise yeterince bilgi sunmamışsınız, hangi politikaların ihlal edildiği açıklanmamış. Kibele konusunda bir şikayet unsuru (hâlâ) yoktur. --İnfoCan 19:51, 15 Ağustos 2009 (UTC)

Sikayetinizi temelsiz ve saldirgan buluyorum. Bu konu, Infocan'in dedigi uzere hizmetli sikayetine neden olacak bir durum degildir. Eger konuyu tartismak istiyorsaniz, ilgili tartisma sayfasina gidiniz. Kibele Vikipedi'nin en tecrubeli ve adil hizmetlilerindendir; bu tur sikayetleri kesinlikle hakketmemektedir. Citrat 17:56, 16 Ağustos 2009 (UTC)
Sürekli Kibele hizmetlisinin kullanıcı adları tanrı tanrıça adı olamaz kuralını ihlal ettiğini hatırlattığımda temcit pilavı temcit pilavı diyip duruyorsunuz. Yahu arkadaşlar pilavı makarnayı bırakın herkesin önünde soruyorum. Bu Kibele tanrı tanrıça isimleri kullanıcı adı olarak alınamaz kuralını ihlal ediyor mu etmiyor mu? Ediyorsa hizmetlilerin kuralları çiğneme hakkı var mı?
Iddia ettiginiz kullanici ismi sikayeti, hizmetliye has kurallari kotuye kullanmayi kapsamiyor. Bu tur sikayetleri dilerseniz uygun tartisma yerlerinde tartisabilirsiniz. Ancak daha once ifade ettigim gibi yaklasiminiz, amaciniz ve niyetinizde iyi niyet varsaymami zorlasitiriyor. Citrat 11:39, 19 Ağustos 2009 (UTC)
  • buralarda beni sizden başka tanrıça yerine koyan filan yok ne yazık ki. :( (kısaca ki bile diyorlar.) antika olduğumu düşünüyor olabilirler en fazla. kurala aykırı olduğu konusunda en ufacık bir kuşku söz konusu olsaydı çoktan değiştirirdim. ama yok, üzgünüm. bu arada size bir sır vereyim. adım "a" da olsa "b" de olsa, "hiç" de olsa bu bir şey değiştirmeyecek, buraya katkı vermeye, troll avlamaya devam edicem. yani bu konuya verdiğiniz emeğe değecek bir şey yok, siz yine diğer katkılarıma mercek tutmaya devam edin, belki oralardan bir kural ihlali yakalarsınız, belli mi olur.. --ki bl 19:46, 17 Ağustos 2009 (UTC)
  • Bildiğiniz gibi Türkçe bayan ismi olan Sibel de büyük bir olasılıkla Kibele sözcüğünden türemektedir. Dolayısıyla adı Sibel olanları tümü için de tanrıçalık durumu söz konusu olabilir. Ne dersiniz onların da iptali için mahkemeye başvuralım mı? --Manco Capac 11:52, 19 Ağustos 2009 (UTC)