Vikipedi:İş birliği projesi/2017/1. hafta

Vikipedi, özgür ansiklopedi
%13.3
İlerleme: 2/15 madde

2017'nin 1. hafta İş Birliği Projesi: Fonksiyon türü maddelerinin oluşturulması

Bu iş birliği projesi, 2 Ocak 2017 günü saat 00:00 (UTC)'da başlayacak ve 8 Ocak 2017 günü saat 23:59 (UTC)'da bitecektir.

Amacı ve hedefi[kaynağı değiştir]

Proje sonunda, proje başlangıcı itibarıyla maddesi oluşturulmamış fonksiyon türlerinden 15'inin maddesinin oluşturulması hedeflenmektedir.

Şartlar ve puanlama[kaynağı değiştir]

Oluşturulacak her madde, "proje sorumluları veya diğer kullanıcıların son düzenlemeleri sonrasında" en az 5.000 bayt büyüklüğünde olmalı ve en az üç kaynak içermelidir

  • Oluşturulan her madde için: +30 puan
    • İlk 3.000 baytlık kısımdan sonra her 5.000 baytlık ekleme için: +10 puan
    • Maddeye eklemek üzere dolaşım şablonu oluşturulmuşsa: +5 puan
    • Dördüncü kaynaktan itibaren eklenen her farklı kaynak için: +4 puan
    • Kaynaklardan farklı olarak, konuyla ilgili eklenen her "dış bağlantı" veya "konuyla ilgili yayın" için: +1 puan
    • Maddelere eklenecek her kategori için: +1 puan
      • Maddelere eklenen kategori yeni oluşturulmuşsa: +1 puan

Not: Başka bir katılımcı tarafından proje dahilinde açılan maddeye yapılan eklemeler de, yukarıdaki şartlara göre puan verilmesini gerektiriyorsa bu eklemeler yukarıdaki puanların yarısı kadar puan getirecektir.

Yeni katılımcılar
  • Daha önce hiçbir projeye katılım gerçekleştirmemiş olan kullanıcılar, ilk katılımlarına özel olarak +10 katılım puanı ile her bir katkılarında yukarıdaki puanlarına ek olarak +1 puanla ödüllendirilecektir.

Özel ödüller[kaynağı değiştir]

Projeyi ilk üç sırada tamamlayan kullanıcılar, Matematik Yıldızı ödülünün de sahibi olacaktır.

Katılımcılar ve sıralama[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki tabloya kendi kullanıcı adınızı ekleyerek projeye katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Sonuç ve değerlendirme[kaynağı değiştir]

Haftanın yarısına kadar hiçbir katkı olmadı projeye, sonrasındaki katkılar ise çok ufak oldu. Proje şartlarını sağlayan 2 madde açıldı ki çok düşük bir rakam. Bu proje bir bakıma, sayısal maddelerde ne kadar kötü durumda olduğumuzu, bu alanda katkı verebilecek nitelikli kullanıcılara ihtiyaç duyduğumuzu da gösterdi. Proje bir matematik projesiydi; ancak bir mühendis olarak beni dahi bir aşamadan sonra zorlayan içeriklere sahip maddeler. Önümüze bakacağız artık.--RapsarEfendim? 08:59, 10 Ocak 2017 (UTC)

sanırım "5.000 bayt büyüklüğünde olmalı ve en az üç kaynak içermelidir" kısmı da biraz ağır olmuş.. bu niteliklere artı puan verilebilir ama mesela bu katkılar da puanlanabilmeliydi. --kibele 21:16, 15 Ocak 2017 (UTC)
@Kibele, bu konuyu şurada konuşmuştuk aslında. Kaynak konusunda ise, görece daha sağlam bilgi ve kaynak sunması gerektiğini düşündüğüm için minimum kaynak sayısını bu projede (artı, her yemeğin kayda değer olmadığını göz önüne alarak Meksika mutfağı projesinde de böyleydi) üç olarak belirledim.--RapsarEfendim? 21:42, 15 Ocak 2017 (UTC)