Vikipedi:İş birliği projesi/2012/32. hafta

Vikipedi, özgür ansiklopedi

İBP olarak, haftalık ve aylık olarak iki kategoride projeler sürdürmeyi deneyeceğiz. İsteyen sadece bir kategoride isteyen her iki kategoride birden çalışmaya katılabilir.

%22
İlerleme: 22/100 madde

Haftanın iş birliği projesi

2012'nin 32. hafta iş birliği projesi: Taslak maddeleri geliştirme

Amaç: Taslak durumunda bulunan maddeleri daha gelişmiş maddeler haline getirmek.

Bu iş birliği projesi, 6 Ağustos 2012 günü UTC ile saat 00:01'da başlayacak ve 12 Ağustos 2012 günü UTC ile saat 23:30'da bitecektir.

Bu İBP haftasında amaç taslak halde yazılmış binlerce maddeden arzu edilen maddeleri daha gelişmiş maddeler haline getirmektir. Madde seçiminde ve geliştirme aşamasında herhangi bir sınırlama yoktur. İstediğiniz herhangi bir maddeyi istediğiniz bir aşamaya getirebilirsiniz.

Madde geliştirmeyi tespit etmek için sorumluların uygulayacağı yöntem şöyledir: Maddenin geliştirmeden önceki hali puanlanacak, sonra son hali puanlanacak ve aradaki puan katılımcının puanı olarak işlenecektir. Puanlamada tüzükte belirtilen kurallar uygulanacaktır.

Madde geliştirmede uygulanacak teşvikler[kaynağı değiştir]

  • Teşvik 1: Vikipedi'de bulunan bütün maddeler Taslak, Başlangıç, C-Sınıfı, B-Sınıfı, KM, A-Sınıfı, SL ve SM olarak sınıflandırılabilir. Bu sınıflandırma bütün maddeler için yapılmamış olmamasına karşın Vikipedi:VikiProje Madde Değerlendirmesi/Değerler sayfasında belirtilen kıstaslara göre yapılabilir durumdadır. Bu sınıflandırma yapılmamış olsa da Taslak sınıfındaki maddelerin büyük bir kısmında taslak şablonları ile taslak sınıfında olduğu belirtilmiştir. Bir maddenin taslak sınıfından Başlangıç sınıfına getirilmesi durumunda 20 teşvik puanı verilecektir. Sonraki her bir sınıf için 20 ek teşvik puanı daha verilecektir. Yani bir taslak maddenin Başlangıç haline getirilmesine 20, C-sınıfı haline getirilmesine 40, B-sınıfı haline getirilmesine 60 teşvik puanı verilecektir.
Bazı maddeler taslak aşamasını geçmiş oldukları halde, taslak şablonu silinmemiş olabilir. Ya da tersine taslak sınırlarında olduğu halde taslak etiketi konulmamış olabilir. Bu tür durumlarda sağduyunuza güvenin. Çok kısa bir içeriğe sahip veya uzun olsa bile birçok değişik ve birbirine bağlı olmayan olguları içeren bir madde taslak etiketi olmasa bile taslaktır. Böyle durumlarda sorumlularla iletişime geçebilir ya da tartışma sayfasına yazabilirsiniz.
  • Teşvik 2: Vikipedi:Her Vikipedi'de olması gereken maddeler/Genişletilmiş listelerinde taslak olarak işaretlenmiş olan maddeleri ya da henüz işaretlenmemiş olduğu halde taslak olduğunu düşündüğünüz maddeleri seçmeniz durumunda her bir gelişmişlik derecesi için 10 ek taşvik puanı verilecektir. Örneğin kişiler listesinden Taslak madde sembolü ile işaretlenmiş bir taslak maddeyi seçerek C-sınıfı madde haline getirdiğiniz durumda 3 tür puandan yararlanmış olacaksınız. Birinci puanınız maddenin ilk hali ile son hali arasındaki normal puan olacak. İkinci olarak maddeyi 2 aşama ilerletmeyi başardığınız için 20+20 teşvik puanı olacak. Üçüncü puanınınız ise 10K listelerindeki maddelerden birini 2 aşama geliştirdiğiniz için alacağınız 10+10 teşvik puanı olacak.
  • Bir maddenin hangi sınıfta olduğuna dair Vikipedi:VikiProje Madde Değerlendirmesi/Değerler sayfasında belirtilmiş kıstaslar olmasına karşın yine de tartışmalar olabilir. Özellikle birbirine yakın olan sınıflar konusunda tereddütler olabilir. Bu tür durumlarda sorumlular ile iletişime geçebilirsiniz.

Sıralama[kaynağı değiştir]

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

  1. --Ozankra (mesaj) 22:23, 5 Ağustos 2012 (UTC)
  2. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 03:07, 6 Ağustos 2012 (UTC)
  3. --Merve (mesaj) 11:27, 6 Ağustos 2012 (UTC)
  4. -- Mutlutopuz 14:32, 6 Ağustos 2012 (UTC)
  5. --inc.еle. vposta 11:01, 12 Ağustos 2012 (UTC)

Ayın iş birliği projesi
%0
İlerleme: 0/100 madde

2012 Ağustos ayı iş birliği projesi: Vikipedi:Her Vikipedi'de olması gereken maddeler/Genişletilmiş listelerinde açılmamış maddelerin açılması ve geliştirilmesi

  • Projenin ayrıntıları için şuraya bakınız: 10000 Gelişmiş Madde
  • Maddelerin gelişmişliği konusunda bir sınır yoktur, taslak maddeler de açılabilir. Ancak gelişmiş maddeler aşağıda açıklandığı gibi daha çok teşvik puanı alabilecektir.
  • Temmuz ayı İBP'si 6 Ağustos'ta başlayıp 2 Eylül'e kadar devam edecektir.

Uygulanacak teşvikler[kaynağı değiştir]

  • Listelerdeki maddelerin şu anda hangi sınıfta olduğu kısmen saptanmış durumdadır ve bu çalışma halen sürmektedir. Taslak sınıfındaki maddelerin büyük bir kısmında taslak şablonları ile taslak sınıfında olduğu belirtilmiştir. Bir maddenin taslak sınıfından Başlangıç sınıfına getirilmesi durumunda 20 teşvik puanı verilecektir. Sonraki her bir sınıf için 20 ek teşvik puanı daha verilecektir. Yani bir taslak maddenin Başlangıç haline getirilmesine 20, C-sınıfı haline getirilmesine 40, B-sınıfı haline getirilmesine 60 teşvik puanı verilecektir.
  • İBP sorumlusu bir maddenin hangi sınıfa sokulması gerektiğine karar veremediğinde, ya da bir anlaşmazlık durumunda madde akran denetimine sokulabilir. Burada verilen karara göre teşvik puanı uygulanır.

Sıralama[kaynağı değiştir]

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

  1. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 03:08, 6 Ağustos 2012 (UTC)
  2. ----Ermangg İletişin!... 05:07, 9 Ağustos 2012 (UTC)
  3. --Çalıştayileti 12:46, 11 Ağustos 2012 (UTC)
  4. --Kid Physicist (mesaj) 18:22, 11 Ağustos 2012 (UTC)
  5. --inc.еle. vposta 11:01, 12 Ağustos 2012 (UTC)