Video oyunu geliştiricileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Video oyun geliştiricileri listesi sayfasından yönlendirildi)
Jump to navigation Jump to search

Aşağıdaki listede video oyun geliştiricilerin tam listesi bulunmaktadır.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

#[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket Şehir Ülke Kuruluş/Kapanış Ünlü oyunları
0verflow Tokyo Japonya 1997
1st Playable Productions Troy ABD 2005
2K Czech Brno Çek Cumhuriyeti 1997 Mafia II
2XL Games Phoenix ABD 2006
3D Realms Garland ABD 1987 Duke Nukem
343 Industries Kirkland ABD 2009 Halo 4
38 Studios Providence ABD 2006/2012 Kingdoms of Amalur: Reckoning
3G Studios Reno ABD 2002 The Dating Game
Skate or Die
Rock Band (w/Harmonix)
42 Entertainment Pasadena ABD 1993
4A Games Kiev Ukrayna 2005 Metro 2033
Metro: Last Light
5pb. Inc. Tokyo Japonya 2005
5th Cell Bellevue ABD 2003
989 Studios Foster City ABD 1995

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket Şehir Ülke Kuruluş/Kapanış Ünlü oyunları
Acclaim Entertainment Glen Cove ABD 1987/2004 Turok
Accolade San José ABD 1984/1999 HardBall! serisi
Star Control serisi
Test Drive serisi
Access Games Osaka Japonya 2002 Deadly Premonition
Access Software Salt Lake City ABD 1982 Under a Killing Moon
The Pandora Directive
Aces Studio Redmond ABD Microsoft Flight Simulator
ACE Team Santiago de Chile Şili 2007
Acheron Design Melbourne Avustralya 2004
Action Forms Kiev Ukrayna 1995
Active Gaming Media Osaka Japonya 2006
Activision Santa Monica ABD 1979/2008 Call of Duty serisi
Crash Bandicoot serisi
Spyro the Dragon serisi
Tony Hawk's Pro Skater serisi
Guitar Hero serisi
Activision Blizzard Santa Monica ABD 2008 Call of Duty serisi
Adventure Soft Birmingham İngiltere 1992
Akella Moskova Rusya 1995 Age of Sail II
Age of Pirates serisi
Sea Dogs
Aki Corporation Tokyo Japonya 1995
Alfa System Kumamoto Japonya 1988
Amazon Game Studios Seattle ABD 2012
Ancient Hino Japonya 1990
Anino Games Manila Filipinler 2001 Despicable Me: Minion Mania
Ankama Games Roubaix Fransa 2001 Wakfu
Dofus
AQ Interactive Tokyo Japonya 2005/2011
Arc System Works Yokohama Japonya 1988 Guilty Gear
BlazBlue
Arkane Studios Lyon Fransa 1999 Arx Fatalis
Dishonored (video oyunu)
Arkedo Studio Paris Fransa 2006
ArenaNet Bellevue ABD 2000 Guild Wars
Arika Tokyo Japonya 1995
Art Co., Ltd Tokyo Japonya 1995
Artdink Tsukishima Japonya 1986
ArtePiazza Tokyo Japonya 1989
Artificial Studios Gainesville ABD 2001
Artoon Yokohama Japonya 1999/2010
Asobo Studio Bordeaux Fransa 2002
Ascaron Gütersloh Almanya 1989 Sacred serisi
Atlus Tokyo Japonya 1986 Megami Tensei serisi
Atomic Planet Entertainment Middlesbrough İngiltere 2000/2009
Attic Entertainment Software Albstadt Almanya 1990/2001
Avalanche Studios Stockholm İsveç 2003 Just Cause serisi
Avalanche Software Salt Lake City ABD 1995/2016 Disney Infinity
Aventurine SA Atina Yunanistan 2002 Darkfall

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket Şehir Ülke Kuruluş/Kapanış Ünlü oyunları Bağlı şirket
Babaroga Chicago ABD 2001
Backbone Entertainment Emeryville ABD 1992
Bandai Namco Studios Tokyo Japonya 2012 Dragon Ball series
Tales series
Naruto: Ultimate Ninja Storm series
Ace Combat series
Dark Souls series
Pac-Man series
Tekken series
Souls series
Bandai Namco Entertainment
Banpresto Tokyo Japonya 1977 Super Robot Wars Namco Bandai Holdings
Bauhaus Entertainment Tokyo Japonya 2006
Beenox Quebec City Kanada 2000 Spider-Man game series Activision
Behaviour Interactive Montreal Kanada 1992
Behemoth, The San Diego ABD 2002
Bethesda Softworks Rockville ABD 1985 The Elder Scrolls series
Fallout series
ZeniMax Media
Big Huge Games Timonium ABD 2000 Rise of Nations
Kingdoms of Amalur: Reckoning
DomiNations
Binary Hammer Avon ABD 2008
BioWare Edmonton Kanada 1995 Baldur's Gate series
Mass Effect series
Dragon Age series
Electronic Arts
The Bitmap Brothers Londra İngiltere 1987
Bits Studios Londra İngiltere 1991
Bizarre Creations Liverpool İngiltere 1994/2011 Project Gotham Racing series
Geometry Wars series
Black Forest Games Offenburg Almanya 2012 Giana Sisters: Twisted Dreams
Black Rock Studio Brighton İngiltere 1998/2011
Black Shell Games Kaliforniya ABD 2012 SanctuaryRPG
Overture
Black Wing Foundation Dnipropetrovsk Ukrayna 2006 Stalin vs. Martians
Speed Kills
Chaos Domain
Blitz Games Studios Leamington Spa İngiltere 1990
Blizzard Entertainment Irvine ABD 1991/2008 Diablo series
StarCraft series
Warcraft franchise
Blue Byte Software Düsseldorf Almanya 1988 The Settlers Ubisoft
Blue Fang Games Waltham ABD 1998/2011 Zoo Tycoon series
Blue Tongue Entertainment Melbourne Avustralya 1995 Jurassic Park: Operation Genesis
de Blob
THQ
Bohemia Interactive Prag Çek Cumhuriyeti 1999 Operation Flashpoint: Cold War Crisis
Arma series
Take On Helicopters
Carrier Command: Gaea Mission
Boss Fight Entertainment McKinney, TX ABD 2013 Dungeon Boss
Boss Key Productions Raleigh, North Carolina ABD 2014 LawBreakers
BreakAway Games Hunt Valley ABD 1998
Brøderbund Eugene ABD 1980/1998
Brownie Brown Tokyo Japonya 2000 Mother 3 Nintendo
Bullfrog Productions Guildford İngiltere 1987/2011 Magic Carpet
Dungeon Keeper
Buka Entertainment Moskova Rusya 1994 1C Company
Bugbear Entertainment Helsinki Finlandiya 2000 FlatOut series
Bungie Studios Bellevue ABD 1991 Halo series
Marathon
Oni
Myth
Pathways into Darkness
Minotaur: The Labyrinths of Crete
Operation: Desert Storm
Destiny

C[değiştir | kaynağı değiştir]

D[değiştir | kaynağı değiştir]

E[değiştir | kaynağı değiştir]

F[değiştir | kaynağı değiştir]

G[değiştir | kaynağı değiştir]

H[değiştir | kaynağı değiştir]

I[değiştir | kaynağı değiştir]

J[değiştir | kaynağı değiştir]

K[değiştir | kaynağı değiştir]

L[değiştir | kaynağı değiştir]

M[değiştir | kaynağı değiştir]

N[değiştir | kaynağı değiştir]

O[değiştir | kaynağı değiştir]

P[değiştir | kaynağı değiştir]

Q[değiştir | kaynağı değiştir]

R[değiştir | kaynağı değiştir]

S[değiştir | kaynağı değiştir]

T[değiştir | kaynağı değiştir]

U[değiştir | kaynağı değiştir]

V[değiştir | kaynağı değiştir]

W[değiştir | kaynağı değiştir]

X[değiştir | kaynağı değiştir]

Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Z[değiştir | kaynağı değiştir]