Victoria, Gozo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Victoria
Il-Belt Victoria

Città Victoria, Ir-Rabat, Għawdex
Şehir ve yerel konsey
Victoria manzarası
Victoria bayrağı
Bayrak
Victoria arması
Arma
Slogan:
A Magna Maxima
Malta üzerinde Victoria
Victoria
Victoria
Victoria'nın Malta'daki konumu
ÜlkeMalta Malta
AdaMalta
İdare
 • Belediye başkanıJosef Schembri (PL)
Yüzölçümü
 • Toplam2.9 km²
Nüfus
 (Mart 2014)
 • Toplam6.901
 • Yoğunlukoto/km²
Posta kodu
VCT
Alan kodu356
Resmî site
Official website

Victoria (Maltaca: Il-Belt Victoria) Maltalılar arasında Rabat olarak da bilinir veya Città Victoria, Malta'nın en büyük ikinci adası olan Gozo'nun başkentidir.[1] Şehrin toplam 6.901 nüfusu var (Mart 2014 itibarıyla)[2] ve nüfusa göre Gozo'daki en büyük yerleşim yeridir.

Adanın merkezine yakın bir tepede yer alan kasabanın çevresi Neolitik çağlardan beri iskan edilmiştir. Victoria adı, 10 Haziran 1887'de Kraliçe Victoria'nın altın jübilesi vesilesiyle, Gozo Piskoposu Pietro Monsignor Pace'in isteği üzerine İngiliz hükûmeti tarafından verilen isimdir. Bununla birlikte, çoğu Gozolular, özellikle daha eski Gozolular, hala şehre Rabat adıyla atıfta bulunur. Malta'nın ana adasındaki Rabat şehrinden ayırmak için genellikle Rabat, Gozo olarak bilinir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Cassar Pullicino, Joseph (October–December 1949). "The Order of St. John in Maltese folk-memory" (PDF). Scientia. 15 (4): 163. 17 Nisan 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ "Estimated Population by Locality 31st March, 2014". Government of Malta. 16 Mayıs 2014. 21 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi.