Vejetaryenler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla


Bu listede vejetaryenliği benimsemiş tanınmış sanatçı, siyasetçi, bilim insanı vb. milliyetlerine göre sayılmıştır.

  Film, sahne, TV ve radyo dünyası
  Müzisyen, şarkıcı ve besteciler
  Politikacılar, devletadamları, eylemciler ve işadamları
  Sporcular
  Yazarlar, sanatçılar, şair ve düşünürler
  Biliminsanları, mühendis ve sağlıkçılar
  Dini liderler, teologlar
  Modeller, tasarımcılar ve fotoğrafçılar
  Diğer

Arjantin[değiştir | kaynağı değiştir]

Asur[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya[değiştir | kaynağı değiştir]

  Darren Hayes (eskiden)[14]
  Daniel Johns (eskiden)[17][18]
  Dannii Minogue (eskiden)[20]

Avusturya[değiştir | kaynağı değiştir]

Avusturya-Macaristan[değiştir | kaynağı değiştir]

Belçika[değiştir | kaynağı değiştir]

Brezilya[değiştir | kaynağı değiştir]

Çek Cumhuriyeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekoslovakya[değiştir | kaynağı değiştir]

Çin[değiştir | kaynağı değiştir]

  14. Dalai Lama (eskiden)[52]

Finlandiya[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa[değiştir | kaynağı değiştir]

  Voltaire (tartışmalı)[69]

Kanada[değiştir | kaynağı değiştir]

Martina Navratilova
Brigitte Bardot
Albert Einstein
Gustav Struve
Pythagoras
Mahatma Gandhi
George Bernard Shaw
Leonardo da Vinci
Anni-Frid Lyngstad, ABBA.
Leo Tolstoy
Jane Goodall
Jodie Marsh
Paul McCartney, The Beatles.
Dick Gregory
Hayden Panettiere
Frankenstein

{{Lejant|brown|Socrates (tartışmalı)[123]

İzlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

Hindistan[değiştir | kaynağı değiştir]

  Sushil Kumar (güreşçi)[137]

İran[değiştir | kaynağı değiştir]

Irak[değiştir | kaynağı değiştir]

İrlanda[değiştir | kaynağı değiştir]

İsrail[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Jamaika[değiştir | kaynağı değiştir]

  Bob Marley(tartışmalı)[169]

Litvanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Meksika[değiştir | kaynağı değiştir]

Filipinler[değiştir | kaynağı değiştir]

Portekiz[değiştir | kaynağı değiştir]

Roma İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

  İsa (tartışmalı)[192][193][194][195][196]

Rusya[değiştir | kaynağı değiştir]

İspanya[değiştir | kaynağı değiştir]

Sri Lanka[değiştir | kaynağı değiştir]

İsveç[değiştir | kaynağı değiştir]

Suriye[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye[değiştir | kaynağı değiştir]

Bizans İmparatorluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birleşik Krallık[değiştir | kaynağı değiştir]

  Charlotte Brontë (tartışmalı)[230]
  Charles Darwin (tartışmalı)[237][238][239]
  Sir Isaac Newton (tartışmalı)[260]
  H. G. Wells (tartışmalı)[280]

Birleşik Devletler[değiştir | kaynağı değiştir]

  Ralph Waldo Emerson (tartışmalı)[297]
  Henry Ford (tartışmalı)[305]
  Richard Gere (tartışmalı) [310]
  Paris Hilton (tartışmalı)[317][318]
  Michael Jackson(tartışmalı)[320][321]
  Meat Loaf (eskiden)[338]
  Mark Twain (tartışmalı)[366][367]
  Reese Witherspoon (eskiden)[52]

Uruguay[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayali karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.20minutos.es/noticia/387796/4/
  2. ^ International Vegetarian Union - Iamblichus
  3. ^ On the Pythagorean Life by Iamblichus
  4. ^ http://www.pippa-black.com/Pippa/QuickFacts/
  5. ^ Scoop: TV Star Goes Green for PETA's Ad Campaign
  6. ^ [1]
  7. ^ [2]
  8. ^ Coetzee, J.,M., 2007. Diary of a Bad Year, Penguin Books, s.63–65
  9. ^ Animals can't speak for themselves - it's up to us to do it, by J. M. Coetzee
  10. ^ [3]
  11. ^ D. Ford, Worth More than a Million (Auburn, Cal.: Desmond Ford Publications, 1987).
  12. ^ Reflections On Adventism: An Interview With Dr. Desmond Ford by Adventist Today FORUM. Retrieved 2007-10-25.
  13. ^ International Vegetarian Union – Percy Grainger
  14. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  15. ^ http://www.metacafe.com/watch/377992/missy_higgins_interview |title=Missy Higgins Interview — Video |yayıncı=Metacafe.com
  16. ^ http://www.theage.com.au/news/national/food-fight-sam-takes-on-missy/2006/03/11/1141701737149.htmlTheage.com Retrieved on 05-17-07
  17. ^ "Silverchair's Daniel Johns". 23 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  18. ^ Daniel Johns – Biography[ölü/kırık bağlantı]
  19. ^ Crook, E., 2006. Vegetarianism in Australia – 1788 to 1948: a cultural and social history, The Huntingdon Press, s.77.
  20. ^ http://www.digitalspy.co.uk/showbiz/news/a188427/ten-things-you-never-knew-about-dannii-minogue.html |title=Showbiz — News — Ten Things You Never Knew About Dannii Minogue
  21. ^ Sophie Monk Poses Nude to Promote Vegetarianism
  22. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  23. ^ Rocker Xavier Rudd Gets Real. 13 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Peta Asia-Pacific 29 Ağustos 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. | Features 9 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved on 2009-04-01.
  24. ^ "World's Sexiest Vegetarian Celebrities". PETA. Retrieved February 18, 2008.
  25. ^ http://www.motherjones.com/politics/2006/05/chew-right-thing
  26. ^ Brod, M., 1995. Franz Kafka: A Biography, Da Capo Press Inc., p. 74, 109, 206
  27. ^ International Vegetarian Union - Franz Kafka
  28. ^ Franz Kafka – Vegetarian Activist
  29. ^ A Conversation with Dr Helmut Kaplan
  30. ^ International Vegetarian Union - Gustav Mahler
  31. ^ Gabriel Engel, Gustav Mahler, Song Symphonist
  32. ^ Gustav Mahler: Letters To His Wife, edited by Henry-Louis de La Grange and Gunther Weiss, Cornell University Press, 2004
  33. ^ International Vegetarian Union - Rainer Maria Rilke
  34. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Leonardi Lessio
  35. ^ International Vegetarian Union – Maurice Maeterlinck
  36. ^ "EVA - Nic Balthazar (Interview)". 23 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  37. ^ Atletas Vegetarianos (Portekizce)
  38. ^ [4] 6 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Portekizce)
  39. ^ [5] 6 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Portekizce)
  40. ^ Instituto Nina Rosa - A carne é fraca 20 Mart 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Portekizce)
  41. ^ Various articles by Dagomir Marquezi about animal rights and vegetarianism: [6] 23 Temmuz 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  42. ^ José Oiticica, Ação direta : meio século de pregação libertária. Selecção, Introdução e Notas de Roberto das Neves. Rio de Janeiro : Editora Germinal, 1970, pp. 9-10.
  43. ^ Navratilova, M., 2008. Champion on Fair Play. In I.E. Newkirk, ed. One Can Make a Difference, Adams Media, 2008.
  44. ^ "Supermodel Petra Nemcova Goes Vegan". 10 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  45. ^ Andel, J. & Kosinski, D., 1997. Painting the universe: František Kupka, pioneer in abstraction.
  46. ^ The Spiritual in art: abstract painting 1890-1985, Los Angeles County Museum of Art, 1987.
  47. ^ International Vegetarian Union - Emrich Rath
  48. ^ a b c d "Arşivlenmiş kopya". 9 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  49. ^ The International Vegetarian Union on Chau
  50. ^ http://www.ivu.org/history/east/china.html
  51. ^ [7] 12 Mart 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.(Çince); Translated Version
  52. ^ a b Wiseman (2007)
  53. ^ The International Vegetarian Union on the merge of two Hong Kong vegetarian societies
  54. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  55. ^ http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/HS+etsii+Suomen+merkitt%C3%A4vint%C3%A4+urheilusaavutusta/1135228213483
  56. ^ Follain, J., 2006. Brigitte Bardot. The Times Online, Life & Style, 9 Apr. Available at http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/article1072649.ece.
  57. ^ P. Carton, La Vie saine, 190 Commentaires sur les Vers d'Or des Pythagoriciens, 1918; P. Carton, Traité de médecine, d'alimentation et d'hygiène naturistes, 1920; P. Carton, Le Naturisme dans Sénèque, 1922, etc.
  58. ^ Howard Williams, The Ethics of Diet – Gleizes
  59. ^ a b Stuart, T. 2006. "The Bloodless Revolution", W. W. Norton & Company.
  60. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre
  61. ^ http://www.ivu.org/people/sports/bonaly.html
  62. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  63. ^ International Vegetarian Union - Alphonse de Lamartine
  64. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Jules Michelet
  65. ^ António Feliciano de Castilho, A Primavera, segunda edição, Lisboa, 1837
  66. ^ International Vegetarian Union -Élisée Reclus
  67. ^ The Animal Rights Library –The Unpardonable Crime, by Romain Rolland
  68. ^ International Vegetarian Union – Romain Rolland
  69. ^ International Vegetarian Union - Voltaire
  70. ^ "Famous Belgians Marguerite Yourcenar". 6 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  71. ^ "L'humanisme et la cause animale" (PDF). 18 Kasım 2008 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  72. ^ "Shapefit.com". 22 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2007. 
  73. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  74. ^ Jim Carrey Biography, Monsters and Critics.com
  75. ^ "INXS' J.D. Fortune Wants You to Switch to Vegetarianism". 14 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  76. ^ a b ].</nowiki>
  77. ^ K-OS, PETA2 Interview
  78. ^ PETA2, K-OS Theory
  79. ^ International Vegetarian Union – k.d. lang
  80. ^ "'Playmate of the Year' Hawks (Faux) Hot Dogs". 12 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  81. ^ "Ecorazzi – Shania Twain". 1 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  82. ^ "Past Celebrity 'Sexiest Vegetarian Alive' Winners". 29 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  83. ^ Roberts, H., 2004. Vegetarian Christian Saints, Anjeli Press. s. 22–23
  84. ^ Roberts, H., 2004. Vegetarian Christian Saints, Anjeli Press. s. 24–25
  85. ^ International Vegetarian Union - Lilli Lehmann
  86. ^ http://www.happycow.net/famous/dirk_bach/ Dirk Bach is a vegetarian— Famous Vegetarians
  87. ^ International Vegetarian Union: History of the German Vegetarian Societies
  88. ^ International Vegetarian Union - Eduard Baltzer
  89. ^ http://www.ivu.org/people/music/bluemchen.html
  90. ^ peta.de about Eva Briegel's participation in their Go Veggie campaign, 2006 8 Ocak 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (in German)
  91. ^ a b "PETA's Sexiest Vegetarian Winners Cause Global Warming". 17 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  92. ^ list of famous vegetarians at HappyCow.net
  93. ^ History of Vegetarianism— Albert Einstein
  94. ^ http://www.ivu.org/people/music/froese.html
  95. ^ a b c d e ]
  96. ^ Kochen mit Alexander Hacke 3 Ekim 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 21.06.2005, intro.de (in German)
  97. ^ [8]
  98. ^ International Vegetarian Union — History of Vegetarianism Vegetarian Societies
  99. ^ [9], International Vegetarian Union (IVU)
  100. ^ "PETA Motive - Vegetarismus". 5 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  101. ^ Nastassja Kinski is a vegetarian
  102. ^ Gobell, Lisa. The House in the Sun, Ashgrove Press, 1986. ISBN 0-906798-65-5
  103. ^ Williams (2003), s.271–281
  104. ^ Williams (2003), s.371–374
  105. ^ International Vegetarian Union – Richard Wagner
  106. ^ International Vegetarian Union - Classical music and vegetarianism
  107. ^ Howard Williams, The Ethics of Diet - Apollonius of Tyana
  108. ^ International Vegetarian Union - Aristotle
  109. ^ Aristotle was a vegetarian — Famous Vegetarians— by HappyCow
  110. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Clement of Alexandria
  111. ^ Preece, R. ed., 2002 Awe for the Tiger, Love for the Lamb: A Chronicle of Sensibility to Animals. Routledge, s.41-42
  112. ^ International Vegetarian Union – Empedokles
  113. ^ International Vegetarian Union - Hesiod
  114. ^ Howard Williams, The Ethics of Diet - Hesiod
  115. ^ "Animal Rights Histoy- Hesiod". 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  116. ^ http://www.happycow.net/famous_vegetarians.php?orderby=firstname#P Famous Vegetarians — Vegan Celebrities by firstname- by HappyCow
  117. ^ "THE LIFE AND WORK OF PORPHYRY". 21 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  118. ^ "Animal Rights History - Plotinus". 10 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  119. ^ International Vegetarian Union –Plutarch
  120. ^ The Animal Rights Library – On the Eating of Flesh, by Plutarch
  121. ^ International Vegetarian Union – Porphyry
  122. ^ Animal Rights History - Pythagoras[ölü/kırık bağlantı]
  123. ^ http://www.ivu.org/history/greece_rome/socrates.html History of Vegetarianism — Socrates (?470-399 BC)
  124. ^ International Vegetarian Union - Theophrastus
  125. ^ http://www.economist.com/books/displaystory.cfm?story_id=E1_GVVSVD&CFID=27802212&CFTOKEN=87558441
  126. ^ International Vegetarian Union - Rukmini Devi Arundale
  127. ^ "International Vegetarian Union - King Asoka of India". 18 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  128. ^ International Vegetarian Union - Kalam
  129. ^ "Satnam Interview with Amitabh Bachchan". 18 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  130. ^ The Ethics of Diet- Sakya Muni
  131. ^ Jon Wynne-Tyson (comp.), The Extended Circle: A Dictionary of Human Thought, Centaur Press, London, 2009, p. 77.
  132. ^ K. Gandhi (1869–1948)
  133. ^ http://specials.rediff.com/getahead/2004/oct/18ga-sd.htm
  134. ^ http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/1664802.cms
  135. ^ International Vegetarian Union - Jiddu Krishnamurti
  136. ^ Mary Lutyens, The life and death of Krishnamurti, 2003, p. 30.
  137. ^ Olympian Sushil Kumar Says, 'Go Vegetarian'
  138. ^ [10]
  139. ^ International Vegetarian Union - Srinivasa Ramanujan
  140. ^ Sri Swami Satchidananda, The Healthy Vegetarian, Integral Yoga Publications, third edition, 1994, p. 115.
  141. ^ 93 YEAR OLD MARATHONER, FAUJA SINGH, HITS STRIDE IN NEW PRO-VEGETARIAN PETA AD
  142. ^ "Fauja Singh, 93, Champion International Marathon Runner, VEGETARIAN". 12 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  143. ^ International Vegetarian Union - Rabindranath Tagore
  144. ^ Sadeq Hedayat, Favayed-e Giyahkhari (The Advantages of Vegetarianism), 1927.
  145. ^ "Spiritual Traditions and Vegetarianism". 2 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  146. ^ "Larry Mullen Jr is a vegetarian — Famous Vegetarians — Vegan Celebrities — by HappyCow". Happycow.net. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  147. ^ Crewe, Charity. "The Butcher Boy", Irish Tatler, February 2004.
  148. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  149. ^ [11]
  150. ^ International Vegetarian Union - Shmuel Yosef Agnon
  151. ^ Richard Schwartz, Ph.D. (ed.), Rabbinic Teachings on Vegetarianism
  152. ^ "Pavey, Sasha, "David D'Or interview; WOMADelaide Festival 2008, [[Special Broadcasting Service|SBS]] World View Program - 6/13/08". 13 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  153. ^ "Knesset: Animals don't have legal rights". Haaretz. 28 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  154. ^ Animal Rights Day 2008
  155. ^ Sik, Toma, 1939-2004
  156. ^ International Vegetarian Union - History of Italian Vegetarian Societies
  157. ^ Howard Willimas, The Ethics of Diet - Antonio Cocchi M.D.
  158. ^ International Vegetarian Union - Luigi Cornaro
  159. ^ Robin Kirkpatrick, The European Renaissance, 1400-1600, 2002, p. 88.
  160. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Emperor Julianus
  161. ^ "Animal Rights History – Leonardo da Vinci". 9 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  162. ^ International Vegetarian Union – Leonardo da Vinci
  163. ^ International Vegetarian Union – Musonius Rufus
  164. ^ Roberts (2004), s.152
  165. ^ Animal Rights Histoy- The Epistles of Lucius Annæus Seneca[ölü/kırık bağlantı]
  166. ^ Olhar Literário - Laerte Fernando Levai - A “Pietá” de Piero Martinetti
  167. ^ 'Historia do nascimento, vida e martyrio do Beato João de Britto', por Fernando Pereira de Britto, Lisboa, segunda edição, 1852, p. 37-39
  168. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Publius Ovidius Naso
  169. ^ [12]
  170. ^ Schwartz (2001), s. 171
  171. ^ Jolanta Bagurskienė, A.Mamontovas: „Žmonės, kurie nevalgo mėsos, visada yra pakilesni“ 30 Mayıs 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  172. ^ "Žymių žmonių pasisakymai apie gyvūnų išnaudojimą - Animal Rights Lithuania". 12 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  173. ^ "Francisco Madero Biography". 10 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  174. ^ "Stars Shine for PETA in the Philippines". 8 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  175. ^ Alicia Mayer Challenges Men to 'Get It Up'
  176. ^ History of the Portuguese Vegetarian Societies
  177. ^ Dr. Indíveri Colucci, Higiene e Terapia Alimentares e Profilaxia das Doenças de Origem Artrítica, 18ª edição, Lisboa, 1986, pp. 34-35.
  178. ^ Delmar Domingos de Carvalho, Vegetarianismo, a solução para uma vida e um mundo melhor, Editorial Minerva, Lisboa, 2009, p. 72
  179. ^ Raul Brandão, Os Operários, Biblioteca Nacional, 1ª ed. 1984. pp. 249, 316.
  180. ^ Frederico Francisco Stuart de Figanière e Morão (Viscount de Figaniére), Estudos Esotéricos: Submundo, Mundo, Supramundo, 1889.
  181. ^ Os Grandes Portugueses
  182. ^ Angelo Jorge. Irmania: novela naturista, book review
  183. ^ O Vegetariano, V Volume, p. 232.
  184. ^ A escolha de... Heitor Lourenço 3 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.(Portekizce)
  185. ^ Centro Vegetariano, Colóquio sobre Ética e a Defesa dos Animais
  186. ^ Advogado António Maria Pereira, pai dos direitos dos animais em Portugal, morreu hoje (Público, 28-01-2009)[ölü/kırık bağlantı]
  187. ^ O Vegetariano, V Volume, pp. 149-151,171.
  188. ^ Centro Vegetariano: Entrevista com Romana (Portekizce)
  189. ^ O Vegetariano: Mensário Naturista Ilustrado, Porto.
  190. ^ Fred Vasques Homem, Curas sem operação, Lisboa, 1964.
  191. ^ International Vegetarian Union – Tertullian
  192. ^ ElMundo.es («Jesucristo era vegetariano», en diario El Mundo, suplemento Crónica, 385, 2003) (İspanyolca)
  193. ^ Rynn Berry, Food for the Gods, Pythagorean Publishers, 1998
  194. ^ Steven Rosen, Diet for Transcendence, Torchlight Publishing, Inc., 1997, p. 17-37.
  195. ^ International Vegetarian Union - History of Vegetarianism - Jesus and the early Christians
  196. ^ jesusveg.com
  197. ^ International Vegetarian Union – Lous Andreas-Salome
  198. ^ "Peter Brang, Even without Pineapples". 20 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  199. ^ History of the Russian Vegetarian Societies
  200. ^ Goldstein, D. 1997. Is Hay Ony for Horses?. In Musya Glants and Joyce Toomre, eds. Food in Russian History and Culture. Indiana University Press.
  201. ^ Goldstein (1997), s.110–114
  202. ^ International Vegetarian Union - Tolstoy
  203. ^ Leo Tolstoy, The First Step, 1892, Tolstoy – The First Step
  204. ^ Ernest Howard Crosby, Tolstoy and His Message, London, 1904 [Elibron Classics facsimile, 2005], p. 88.
  205. ^ International Vegetarian Union – Paul Troubetzkoy
  206. ^ The Spiritual in art: abstract painting 1890-1985, Los Angeles County Museum of Art, 1987, p. 182
  207. ^ Frommer's Barcelona, 2nd Edition. Peter Stone (2007). ISBN 978-0-470-09692-5
  208. ^ "International Vegetarian Union - Antoni Gaudi". 28 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  209. ^ Eneko Llanos: "Pensé que el Ironman no era lo mío" 15 Temmuz 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (İspanyolca)
  210. ^ Blay,Josep (2007) Lo Demas es silencio, Plaza & Janes. ISBN 978-84-01-30551-1
  211. ^ www.jensholm.se
  212. ^ "Promoe om Svennebanan och Skäggig vegan - Press2Play.tv". 6 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  213. ^ International Vegetarian Union - Emanuel Swedenborg
  214. ^ Famous Vegetarians - Abu 'l-Ala Ahmad bin Abdallah al-Ma'arri
  215. ^ Sabah Arşiv
  216. ^ http://www.milliyet.com.tr
  217. ^ Et yeme, sağlıklı ol
  218. ^ International Vegetarian Union - St. Basil of Caesarea
  219. ^ Spencer (2002), s.124
  220. ^ International Vegetarian Union - John Chrysostom
  221. ^ Glancey, Jonathan (1996) "Bring me your young, your disenchanted ",The Independent, 12 April 1996
  222. ^ 15th World Vegetarian Congress 1957, The Voice of The Great - Today
  223. ^ Wheatley, Jane "I want to be by myself", The Times, 19 June 2004
  224. ^ International Vegetarian Union - Sir Edwin Arnold
  225. ^ Smith, Pippa (15 Nisan 2001). "Born Again Christian". Sunday Express. 26 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2008. 
  226. ^ Jeff Beck interview in The Guitar Magazine
  227. ^ Wintour, Patrick "Vegetarian minister faces big task in winning farmers' trust", The Guardian, 6 August 2007
  228. ^ C. W. Leadbeater, Vegetarianism and Occultism, 1913, p. 24-25.
  229. ^ Interview with Russell Brand
  230. ^ http://www.ivu.org/people/writers/bronte.html
  231. ^ Tanith, Carey "MOTHERING HEIGHTS; Kate Bush has a baby but lives like a virtual recluse", Daily Mirror, 17 July 2000
  232. ^ International Vegetarian Union – Lord Byron
  233. ^ "A Life in the Day: Alexa Chung", Sunday Times, 12 October 2008. Retrieved 2010-07-25.
  234. ^ Sue Coe, Dead Meat, Four Walls Eight Windows, 1996.
  235. ^ International Vegetarian Union - Sir Stafford Cripps
  236. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 1998 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2020. 
  237. ^ Preece, R, 2008. Sins of the Flesh: A History of Ethical Vegetarian Thought, University of British Columbia Press.
  238. ^ International Vegetarian Union – Charles Darwin
  239. ^ http://www.ivu.org/people/quotes/equality.html Vegetarian Union — Quotations and Poetry
  240. ^ "Sadie Frost Veggie Testemonial". 15 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  241. ^ Lewis Gompertz, Peter Singer (ed.), Moral Inquiries on the Situation of Man and of Brutes, Open Gate Press, 1992.
  242. ^ title=International Vegetarian Union — Jane Goodall
  243. ^ "La veo en blanco y negro pero la escucho en color",La Vanguardia, 10 July 2010
  244. ^ Selvin, Joel "George Harrison dies after long fight with cancer", San Francisco Chronicle, 20 November 2001
  245. ^ International Vegetarian Union - David Hartley
  246. ^ International Vegetarian Union –John Hawkesworth
  247. ^ International Vegetarian Union – Arnold Hills
  248. ^ International Vegetarian Union - Gustav Holst
  249. ^ C. W. Leadbeater, Vegetarianism and Occultism, 1913.
  250. ^ Osborn. Michael (2009) "Profile: Joanna Lumley", BBC
  251. ^ International Vegetarian Union - Bernard de Mandeville
  252. ^ "Sexy Jodie Marsh Does Her Part for Animals". 19 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  253. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  254. ^ Linda McCartney, by Danny Fields, Time Warner Paperbacks, 1 February 2001, ISBN 0-7515-2985-0
  255. ^ ‘Bambi’ was cruel bbb.co.uk 12 December 2005. Retrieved: 29 January 2007
  256. ^ McCartney vows to keep animal rights torch alight bbc.co.uk - 5 August 1998. Retrieved: 29 January 2007
  257. ^ Howard Williams,The Ethics of Diet - Thomas Moffet M.D.
  258. ^ a b The 2008 World's Sexiest Vegetarians Are...
  259. ^ International Vegetarian Union - Prof. Francis William Newman
  260. ^ International Vegetarian Union – Sir Isaac Newton
  261. ^ Henry Stephens Salt, Animals' Rights Considered in Relation to Social Progress Also an Essay on Vivisection in America, Macmillan & Co., 1894, pp. 117-119.
  262. ^ Howard Williams, The Ethics of Diet - John Oswald
  263. ^ International Vegetarian Union – Sir Richard Phillips
  264. ^ International Vegetarian Union - Thomas Pitfield
  265. ^ Excerpts from various writings: Animal Rights History – Alexander Pope 10 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  266. ^ Hey, Stan (2006) "Jimmy Pursey: Cup winner", The Independent, 10 June 2006
  267. ^ http://www.ivu.org/history/williams/ray.html
  268. ^ International Vegetarian Union – Joseph Ritson
  269. ^ Henry Stephens Salt, The Logic Of Vegetarianism: Essays And Dialogues, Kessinger Publishing, 2009.
  270. ^ MacRae, Fiona "Vegetarians are more intelligent, says study", Daily Mail, 14 December 2006
  271. ^ International Vegetarian Union – Cecil Sharp
  272. ^ "Martin Shaw Cooks Veggie 11 Şubat 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.", Viva!
  273. ^ a b International Vegetarian Union
  274. ^ HappyCow
  275. ^ Williams, H., 2003. The Ethics of Diet : A Catena of Authorities Deprecatory of the Practice of Flesh-eating, University of Illinois Press. :218–235
  276. ^ International Vegetarian Union – Percy Bysshe Shelley
  277. ^ International Vegetarian Union - Ringo Starr
  278. ^ Ringo Starr: "Pertenezco a los 60 y me encanta el 'flower power'" La Vanguardia (İspanyolca)
  279. ^ International Vegetarian Union – Thomas Tryon
  280. ^ H.G. Wells is a vegetarian — Famous Vegetarians — Vegan Celebrities — by HappyCow
  281. ^ International Vegetarian Union –The Ethics of Diet
  282. ^ International Vegetarian Union - The Ethics of Diet, 1896 edition
  283. ^ "'The Mentalist' Star Sheds Meat (and His Shirt)". 23 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  284. ^ Mentioned in Dilbert: A Treasury of Sunday Strips
  285. ^ International Vegetarian Union –William Andrus Alcott
  286. ^ About Me
  287. ^ Billie Joe Armstrong is a vegetarian — Famous Vegetarians — Vegan Celebrities — by HappyCow
  288. ^ Sean Astin as a vegetarian from International Vegetarian Union
  289. ^ "Elizabeth Berkley: The Original Lettuce Lady". 14 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  290. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  291. ^ http://www.happycow.net/famous/cesar_chavez/
  292. ^ Lewis Porter, John Coltrane: His Life and Music, The University of Michigan Press, p. 253-254, 274.
  293. ^ International Vegetarian Union – John Coltrane
  294. ^ peta2 // Out There // The World's Sexiest Vegetarians Are ...
  295. ^ The Green Quote: “Never Shout Never’s” Christofer Drew Is VEG For The Planet[ölü/kırık bağlantı]
  296. ^ Isadora Duncan, My Life", W. W. Norton & Co., 1996, pp. 40, 130, 221
  297. ^ History of Vegetarianism — Ralph Waldo Emerson (1803-1882)
  298. ^ USA Today
  299. ^ Gail Davis, Vegetarian Food for Thought: Quotations & Inspiration, NewSage Press, 1999, s.40
  300. ^ "Vegging Out With Vanessa Ferlito". 20 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  301. ^ "The Knack (band's website), Oct. 7, 2008". 25 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  302. ^ Diet fit for a Prince
  303. ^ GoVeg - An Interview with Jonathan Safran Foer
  304. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  305. ^ Kiley, David. "First Henry Ford had wide-ranging interests" usatoday.com. June 10, 2003.
  306. ^ GoVeg.com
  307. ^ See through the lies the meat industry feeds you
  308. ^ "A collection of quotes about vegetarianism". 15 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  309. ^ International Vegetarian Union – Benjamin Franklin
  310. ^ [13]
  311. ^ Philip Glass
  312. ^ International Vegetarian Union – Sylvester Graham
  313. ^ Otoman Zar-Adusht Ha'nish, Mazdazan Dietetics and Cookery Book, 1913, p. 196-204.
  314. ^ - Kirk Hammett is a Vegetarian
  315. ^ "ABC News - Daryl Hannah on Shopping Organic at Farmers' Markets". 31 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  316. ^ Chi, Paul. "David Letterman Grills Anne Hathaway on Ex-Boyfriend." People.com. October 12, 2008.
  317. ^ Paris Hilton Confirms She's An Anti-Fur Veggie
  318. ^ http://vegetarianstar.com/2009/02/18/paris-hiltons-joke-vegetarian-birthday/
  319. ^ [14]
  320. ^ The IVU is not sure whether Jackson is a vegetarian.
  321. ^ Vegetarian Star - Michael Jackson Loved Tofu Enchiladas With Cheese, Green Sauce
  322. ^ Jeru the Damaja – Out There (interview)
  323. ^ Joan Jett Promotes Vegetarianism
  324. ^ http://money.cnn.com/2008/03/02/news/companies/elkind_jobs.fortune/index.htm
  325. ^ Famous vegetarians — Steve Jobs
  326. ^ "Dr. John Harvey Kellogg". 17 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  327. ^ See his lyrics: Dope Beat 19 Kasım 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., My Philosophy, Beef
  328. ^ International Vegetarian Union - Tony LaRussa
  329. ^ "PETA's Sexy 'Bank On Your Health, Go Vegetarian' Ad". 21 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  330. ^ Cloris Leachman Wears Nothing But Lettuce Leaves! US Weekly, March 31, 2009
  331. ^ "Richard Linklater Interview - Food Fighter". 19 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  332. ^ Guardian.com, 'I've never been in the firing line like this before'
  333. ^ Director Richard Linklater’s PETA Interview
  334. ^ Singer at the End of Time: The Video Diary of Lisa Lopes
  335. ^ Tobey Maguire Interview 12 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Retrieved June 17, 2007.
  336. ^ "Tobey Maguire" by Robert Masello, Parade, published April 1, 2007. Retrieved June 17, 2007.
  337. ^ International Vegetarian Union – Linda McCartney
  338. ^ Gordon Ramsay's F-Word, Season 4 Episode 6, 2009. [TV programme] Channel Four Television Corporation. Channel 4, 8 February 2009 21.00. Available at http://www.channel4.com/programmes/gordon-ramsays-f-word/4od#2922840 and http://www.youtube.com/watch?v=G9VNrHwE-kk
  339. ^ Buzzworthy Sneak Peek: Method Man & Redman’s Vegetarian Tips
  340. ^ International Vegetarian Union – Yehudi Menuhin
  341. ^ "A Veggie Testimonial From Shanna Moakler!". 13 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  342. ^ "The Vegetarian Athletes". Jivdaya.org. 24 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2010. 
  343. ^ "Europena Vegetarian Union – Helen Nearing". 5 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  344. ^ International Vegetarian Union – Scott Nearing
  345. ^ "Supermodel Carré Otis Wants You to Cast Fish Out of Your Kitchen". 20 Ekim 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  346. ^ "Nearly Nude Maggie Q Says, 'Spice Up Your Life—Go Vegetarian'". 20 Ağustos 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  347. ^ "SoyStache interview with actress Alexandra Paul". 23 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  348. ^ The Animal Rights Library – Tom Regan
  349. ^ RZA Introduces His “RZA Veggie Burger”
  350. ^ "Rza, Unspoken Word". 5 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  351. ^ "John Salley Veggie Testimonial". 19 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  352. ^ "The 2008 World's Sexiest Vegetarians Are... //Out There // peta2". 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  353. ^ Tommy Nguyen (4 Temmuz 2004). "Red, White and Golden Arches: The Star-Spangled Banner Ad". News. The Washington Post. Erişim tarihi: 1 Kasım 2009.  Tarih değerini gözden geçirin: Tarih ve yıl parametreleri birlikte kullanılmamalı (yardım)
  354. ^ "SERENITY – WickedPictures.com – aka Serenity Wilde". 1 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  355. ^ Carroll, Larry. "'Twilight' Stars Use Their Newfound Fame For Good Causes" MTV.com August 17, 2009
  356. ^ The Green Quote: Sarah Silverman Shares Her Story Of Vegetarianism
  357. ^ Isaac Bashevis Singer, Love and Exile: An Autobiographical Trilogy", Farrar, Straus and Giroux, New York, 1984, pp. 49, 234-238
  358. ^ International Vegetarian Union – Isaac Bashevis Singer
  359. ^ Charles Patterson, This Boundless Slaughterhouse: The Compassionate Vision of Isaac Bashevis Singer
  360. ^ Grace Slick rocks the world of meat
  361. ^ Henry Spira: The Vagan.com Interview, by Erik Marcus
  362. ^ Ruben Studdard slims down by going vegetarian
  363. ^ Backstage Gourmet Quotes
  364. ^ International Vegetarian Union – Nikola Tesla
  365. ^ International Vegetarian Union – Ralph Waldo Trine
  366. ^ http://www.happycow.net/famous/mark_twain/
  367. ^ Fishkin, S.F. ed., 2009. Mark Twain's Book of Animals. University of California Press. p.316
  368. ^ "Famous Vegetarians - Eddie Vedder". International Vegetarian Union.
  369. ^ "Newsweek Magazine". [Retrieved on July 2, 2009]/
  370. ^ NFL Superstar Herschel Walker Is A Proud Vegetarian « ecorazzi.com
  371. ^ "Forest Whitaker: The King Of The Oscars?" CBS News. February 4, 2007.
  372. ^ PSA for PETA PETA TV.
  373. ^ White, E.G., Healthful Living (1897, 1898), The Health Food Ministry (1970) and The Ministry of Healing (1905).
  374. ^ Rob Zombie Does Not Eat Flesh
  375. ^ Martín Sastre, VIDEOART GALLERY
  376. ^ "Friends" The One with George Stephanopoulos (1994)
  377. ^ J. M. Coetzee, Elizabeth Costello
  378. ^ H. G. Wells, The Time Machine, chapter IV.
  379. ^ The Simpsons, season 7, ep 5: "Lisa the Vegetarian".
  380. ^ The Journey to the West. Vernacular Chinese translation. Chapter 13
  381. ^ Hoyle, Ryan, Identifying With Superman: Addressing Superman's Career Through Burkean Identification, Florida State University, 2008, [15] 15 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  382. ^ The Journey to the West. Vernacular Chinese translation. Chapter 7
  383. ^ The Journey to the West. Vernacular Chinese translation. Chapter 12
  384. ^ "The King of Omashu". Director: Anthony Lioi; Writer: John O'Bryan. Avatar: The Last Airbender. Nickelodeon. 2005-03-18. No. 5, season 1.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]