Vikipedi:Yemi almayın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:YEMİALMA sayfasından yönlendirildi)
Hiç önlem almayan bir kullanıcı.
Tuzak olabilir, dikkatli ol.

Sadece gündeme odaklı, sinir bozucu ya da rahatsızlık veren kullanıcılar size öngörülemeyen yollardan ulaşabilir; sizi umursayan biri olarak yaklaşabilir, bir mağdur olarak görünebilir ya da haksızlığa uğramış biri rolünde gelebilir. Sizinle kurduğu iletişimde doğru olmayan bilgileri kullanabilir veya sizi yanıltmak için yanlış beyanda bulunabilirler. Nezaket politikasını bir silah olarak manipüle edebilirler. Hatta bu denemeyi bile alıntılayabilirler.

İçerik anlaşmazlıklarında ortak yemleme stratejisi, muhalif kişileri tartışmadan çıkarmak için onların başının etini yeme, yakasına yapışma ve bu kullanıcıları rahat bırakmama yoludur (kendisi genelde nazik kalır). Daha sonra bir hizmetliye şikayet ederler. Bu tartışma anında hizmetliler, olaya neden olan arka plana girmeden yalnızca belirli değişikliklere bakabilirler ve böylesi bir durum hedeflenen yazar için bir uyarı veya engel ile sonuçlanabilir. Diğer yollardan daha sinsi ve karşının cesaretini kırıcı olan bu taktik neredeyse risksizdir. Bu taktiğin nadiren olumsuz sonuçları vardır, çünkü sinsice devam eden provokasyon hareketleri yüzünden, Vikipedi'de çoğu zaman kullanılan madde geçmişini ve sürüm farkları izleyerek kolayca belirlenemez. Bu yem bazen belirli bir kullanıcı için hazırlanır, bazen de yemi alabilecek herkes içindir.

Yemi almayın. Bu tür sızmalara tepki verme zorunluluğunuz yok. Son sözü söyleme kandırmacasından kaçının. İlk birkaç soruyu cevaplamak nazikçedir, ancak faydalı bir amaç olmadığını düşündüğünüz herhangi bir noktada tartışmayı sonlandırmakta özgürsünüz. Provokatöre onların hoş karşılanmadığını söylemeyin, çünkü bunu da size karşı kullanılabilir. Son sözü onların söylemesine izin verin. Oradan oraya atlamalarına ve çığırtkanlıkla bağırmalarına izin verin. Zamanla hiddetlenerek seslerini daha da yükseltebilirler, buna karşın sessiz bir muamele eninde sonunda işe yarar. Yemi almayın. Sadece uzaklaşın.

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]