Kullanıcı:Manco Capac/Anti-vandal tool

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:AVT sayfasından yönlendirildi)

Anti-vandal aracı İngilizce Vikipedi'deki Lupin adlı kullanıcı tarafından yapılmış ve amacı Vikipedi'deki vandal hareketlerini canlı olarak gözlemleyip anında müdahaleyi kolaylaştırmak olan bir gereçtir. Son değişiklikler sistemini kullanarak ve genel vandal terminolojisi listesini kontrol ederek Viki sayfalarındaki vandal girişlerini gözlemlemeyi ve dolayısıyla düzeltmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu aracı kullanarak bilinen birçok vandal hareketini yakalamanız olasıdır.

IE altında kullanılan programın örnek sayfası.

Kurulum[değiştir | kaynağı değiştir]

Şu anda bu uygulama tam olarak sadece Opera ve IE tarayıcısında çalışmaktadır. Firefox tarayıcısında ise henüz nedeni anlaşılamayan bir şekilde çalışmamaktadır. Sorunu çözebilecek ve programın diğer tarayıcılarda çalışmasına yardım edebilecek herkesin yardımı seve seve kabul edilir.

Aşağıdaki kodu kendi monobook.js dosyanıza kopyalayınız. Kaydettikten sonra, kullandığınız tarayıcının sayfada belirtilen tazeleme fonksiyonunu devreye sokmalı ve monobook.js dosyanızın tarayıcınızın belleğindeki halini yenilemelisiniz. monobook.js dosyanızın adı mutlaka küçük harf "m" ile başlamalıdır. Aksi halde sistem çalışmamaktadır.

//Anti-vadal tool'u çalıştırmak için
importScript('Kullanıcı:Manco Capac/recent2.js');

Eğer konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız lütfen en:User:Lupin/Anti-vandal tool sayfasına bakınız.

Kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerekli kurulumu yaptıktan sonra sol sütündaki Araçlar menüsünün altında aşağıdaki bağlantılar bulunuyor olmalıdır:

Bu sayfaları ziyaret ettiğinizde canlı bir yenileme ile ilgili bilgiler sayfaya gelmeye başlayacaktır. Son değişiklikleri filtrelediğiniz zaman değişik vandalizm türlerine göre belirlenmiş bir liste aracılığıyla (listeyi User:Manco Capac/badwords sayfasında görebilirsiniz) son değişiklikler filtrelenmektedir.

  • "Tüm SD" seçeneğini seçtiğinizde ise nerdeyse tüm son değişiklikler listelenecektir.
  • Eğer "IP SD" bağlantısını seçerseniz IP ile katkı yapan kullanıcıların son değişiklikleri listelenecektir.
  • "İzleme listem SD" ile ise sadece sizin izleme listenizdeki sayfalar üzerindeki değişiklikler ekrana gelecektir.
  • "imla hatalari" ise son değişikliklerde yapılan yazım hatalarını bulur ve otomatik olarak düzeltmenize yardımcı olur. Ancak şu anda bu kısım sadece IE altında tam olarak çalışmakta Opera altında ise bazen çalışıp bazen çalışmamaktadır.

Yapılan değişikliklerin içeriklerini görmek için "göster" bağlantısını tıklamanız, tekrar saklamak için ise "gizle" bağlantısını tıklamanız gerekmektedir.

Hatalar ve sınırlamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tespit ettiğiniz hataları, ilgili sayfanın tartışma sayfasına yazabilirsiniz. Hataları yazarken kaynağını ve çözüm önerinizi yazmanız hepimizin işini kolaylaştıracaktır.

Sistem IE altında tamamen düzgün olarak çalışırken OPERA altında imla hatalarını bulan kısmı Türkçe karakterli kelimelerde sorun yaşamamakta ve hatayı tespit etmesine rağmen otomatik değişimi yapamamaktadır. Fakat tekrar belirtmeliyiz ki IE altında bu sorun olmamaktadır.

Uygulama OPERA ve IE dışındaki tarayıcılarda sorunlu olarak çalışmaktadır. Eğer AVt'yi kullanacaksanız lütfen sadece IE ve OPERA'yı kullanınız (şimdilik).

Kullanıcı kutusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu aracı kullandığınızı belli etmek için aşağıdaki kullanıcı kutusunu kullanıcı sayfanıza koyabilirsiniz:

{{Kullanıcı Anti-vandal tool}}

Vandallara uyarı: Bu kullanıcı, Lupin's Anti-vandal tool kullanmaktadır.