Kullanıcı mesaj:İnfoCan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Emekliye ayrıldım.

Hepinize sevgiler, iyi çalışmalar!

İnfoCan

Gitme gel, emeklilikten emekli ol lütfen[kaynağı değiştir]

Selamlar İnfo. Emeklilik yazınızı görünce ne kadar üzüldüm anlatamam. Sizin gibiler olmadan vikipedi, vikipedi olamaz. Burayı sevmemi, bağlanmamı sağlayan sizin gibi vikipedistlerdir. Umarım bir ara verdikten sonra, tekrar vikiye dönersiniz. Lütfen geri gelin. Sevgilerimle--Merube 89msj 09:43, 23 Ocak 2012 (UTC)

Turkic Wikimedia Conference 2012[kaynağı değiştir]

Merhabalar!

Biz 20-21 nisan ayinda Almati sehrinde Turk diller vikipediacilarinin konferansin duzenlemeyi planliyoruz. Bu konferansa Turkiye, Azerbaycan, Kirgizstan, Turkmenistan, Ozbekistan, Tatarstan, Baskortastan vikipedia uyeleri katlanacak. Her ulkeden ikiser uye davet edilecek. Yol israflarin Kazakistan tarafi kendi sorumluluguna aliyor. Bundan dolayi Turkiye tarafindan konferansa katilacak olan iki insani secmeye sizin katkida bulunmanizi rica ediyoruz.

Konferansin meta sayfasi: http://meta.wikimedia.org/wiki/Turkic_Wikimedia_Conference_2012

Benimle irtibata gecmek icin bu maile mesajinizi gonderebilirsiniz. n.ashim@wikibilim.kz

Saygilarimla --Ashina 10:33, 21 Şubat 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

Oluşturmuş olduğunuz Yardım:Sayfa Değiştirme adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Benvewikilerim (mesaj) 19:04, 5 Nisan 2012 (UTC)

Bürokrat tartışması[kaynağı değiştir]

Sevgili bürokrat,

Vikipedi:Bürokratlık başvurusu/Reality006/Bürokrat tartışması sayfasındaki tartışmaya katılımını rica ediyorum. Zamansızlık, isteksizlik ya da başka herhangi bir nedenden dolayı tartışmaya katılman mümkün değilse de, tartışmaya katılmayacağını yine belirtmeni rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 17:30, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İşbu mesaj, 3 yıla yakın bir süredir Teklif statüsünde olan Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) sayfasına yönelik tartışmalara katılmış ve an itibarıyla yapacağım davetten haberi olmayan tüm kullanıcılara gönderilmektedir.

Topluluğun tartışmaların sonucundaki kararı/kanaati konusunda tartışmalar olduğu ve artık yönergenin uygulamaya girmesi gerekliliğinin açık olmasından hareketle, şuraya katılımını rica ediyorum.

Vito Genovese 18:07, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Anlamadınız Louis Bonapart (mesaj) 21.05, 16 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 17:17, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Bagratlı hanedanı ya Bagrationi hanedanı?![kaynağı değiştir]

Sayın İnfoCan. Şu madde adında ortaya çıkan belirsizliğin aradan kalkması için Tartışma lütfen katılabilir misiniz? -- Kullanıcı:M.Salis (mesaj) 13:44, 13 Eylül 2013 (UTC)

Yahu daha çok genciz hepmiz! Emeklilik de nereden çıktı? Dön geri, bak senin hanedanlıklar tartışma konusu oluyor... --E4024 (mesaj) 13:24, 27 Şubat 2014 (UTC)

Vikipedi katkılarınızı bekler[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Geçmişte Vikipedi'ye katkıları olan bir kullanıcısınız. Bununla beraber topluluğun güvenini kazanarak engelleme, silme, koruma fonksiyonlarına sahip hizmetlilik sorumluluğunu almış bulunuyorsunuz.

Aktif kullanıcıya ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde size bu mesajı yazma kararı aldım. Lütfen Vikipedi ailesine tekrar aktif olarak katılınız ve ansiklopedimizin ileri gitmesine yardımcı olunuz. Meta Viki'de alınan karara göre, yerel vikide aksi yönde bir politika yoksa 2 yıldan uzun süre katkı yapmayan hizmetlilerin fonksiyonları geri alınabilmektedir. (Bu mesaj, 2 yıldan uzun süredir katkı yapmayan hizmetlilere atılmaktadır.)

Sevgilerimle.

--bermanya 18:08, 29 Haziran 2014 (UTC)

Your admin status[kaynağı değiştir]

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.   You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on trwiki, where you are an administrator and bureaucrat. Since that wiki does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.   If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.   We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.   Best regards, Rschen7754 04:36, 17 Temmuz 2014 (UTC)

info'yu mu görüyorum![kaynağı değiştir]

:)

kibele 17:40, 7 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba :-) Yarım kalan bir-iki işi bitireyim dedim... --İnfoCan 19:19, 7 Ekim 2014 (UTC)

İvan maddesini açınca geri döndüğünü anladım. Madde için teşekkürler. Hizmetliliği bırakman kötü oldu. :( Bunca zaman buraya emek verdin sonuçta. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 19:42, 7 Ekim 2014 (UTC)

Sizi özledik İnfoCan![kaynağı değiştir]

İnfoCan, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:32, 19 Aralık 2014 (UTC)

Günün seçkin resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba, "Güneş Sistemi bir bölgesel bir spiral kol olan Orion kolu üzerinde yer alır." cümlesindeki ilk "bir" kelimesi kaldırılırsa gramaer olarak daha uygun olacaktır. Teşekkür ederim. -Yozer1 (mesaj) 12:43, 3 Mart 2015 (UTC)

Şablon:TDD Sözlüğü silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Şablon:TDD Sözlüğü) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:TDD Sözlüğü sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--cobija 12:35, 25 Haziran 2015 (UTC)

Did you know[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Epeydir uğramamıştım, az önce Köy Çeşmesinde 'Did you know' başlıklı soruyu gördüm. Eğer ilgilenmek isterseniz, bilginiz için belirteyim, ben birkaç yıl önce Vikipedi:Biliyor muydunuz? sayfasında İng. Wiki'deki 'Did You Know?' düzenini buraya adapte etmiştim. Ayrıca epey sayıda 'biliyor muydunuz?' sorusu aday gösterilip, onaylanıp, şuraya ve şuraya depolanmış durumda. Tek kalan, Ana Sayfa düzenini değiştirip ona yer açmak. Bu konuda da Vikipedi tartışma:Biliyor muydunuz? sayfasında fikir alışverişi olmuştu. --İnfoCan 19:35, 25 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Ben de çok istiyorum ana sayfada yer almasını ancak ana sayfa düzenini bir türlü değiştiremiyoruz.--RapsarEfendim? 21:19, 25 Ekim 2015 (UTC)

Tarih yazımı kategorisi[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

Öncelikle emeklilik döneminizde rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ancak bir konuda size bilgi vermem/danışmam gerekiyor. Bir zamandır Historiyografi sayfasını İngilizceden çevirmekteydim. Kısa zaman önce bu çeviri bitti ve artık kategori eklemeye başlayacağım. Sayfanın sonunda ise Tarih yazımı kategorisi bulunmakta. Çevirdiğim sayfanın adını Mirada ile yaptığımız [1]konuşma neticesinde "Tarih yazıcılığı" olarak değiştirmeye karar verdim. İlgili konuşmada da belirttiğim gibi Historiyografi teriminin tam bir Türkçe karşılığı yok. Sayfada ve Vikipedi genelinde tutarlılık olması için historiyografinin karşılığı olarak tarih yazıcılığı ifadesinin kullanılması daha doğru olur kannatindeyim. Bu nedenle de kategorinin adını tarih yazıcılığı olarak değiştirmeyi düşünüyorum. Kategori geçmişine baktığımda kategoriyi oluşturan kullanıcı 3 yıldır aktif olmadığından sayfaya en çok katkı yapmış olan size bu konuyu açmaya karar verdim. Konu hakkında zaman ayırıp görüş bildirirseniz sevinirim. Değişiklik için bir zaman daha bekleyeceğim. Eğer dönüş alamazsam taşımayı yapacağımı belirtmek isterim.

Rahatsızlık için tekrar özür dilerim. Esenlikler.--Narsilien (mesaj) 10:27, 29 Ekim 2015 (UTC)

Bu tür sorunlarda benim yaklaşımım, benzer kelimelerin nasıl Türkçeleştirildiğine bakmak. İngilizce sonu -graphy ile biten kelimelere bakalım. (şu siteyi deneyin: http://www.litscape.com/word_tools/ends_with.php): bu tür kelimelerin çoğu doğrudan Türkçeye adapte edilmiş, örneğin, kartografi, etnografi, anjiyografi gibi. Bazıları basitleştirilerek adapte edilmiş: 'cartography'=haritacılık, 'lexicography'=sözlükçülük, 'photography'=fotoğrafçılık gibi.
Çeviri yaparken kullandığım bir diğer yaklaşım, kelimenin parçalarının ingilizce sözlüklerde nasıl tanımlandığına bakmak. Örneğin Webster.com'da [2] -graphy soneki şöyle tanımlanmış:
Full Definition of -GRAPHY
1.writing or representation in a (specified) manner or by a (specified) means or of a (specified) object <stenography> <photography>
2.writing on a (specified) subject or in a (specified) field <hagiography>
Bu tanımları Türkçeleştirsem "writing"i "yazım" olarak çevirirdim. Dolayısıyla "historiography"="tarihyazım" olurdu. Sezgisel olarak bu doğru geliyor bana. "Tarihyazım" kelimesini (tırnak içinde) Google'larsanız bu deyimin kullanıldığını görebilirsiniz.
Neyse, siz karar verin. --İnfoCan 22:02, 3 Kasım 2015 (UTC)
Merhaba İnfoCan,
Öncelikle bu kadar uzun bir aradan sonra dönüş yaptığım için üzgünüm. Ancak iki haftadır okulda ilgilenmem gereken işlerim vardı. Ancak şimdi toparlanıp geri dönüş yapabiliyorum.
Vermiş olduğunuz nitelikli cevap için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz linkteki siteyi inceledim ve belirttiğiniz sözlük açıklamasını da okudum. Yapmış olduğunuz çıkarım doğru. -graphy ile biten kelimelerin M-W karşılığı yazma işine atıf yaptığı için -yazım ile eşleştirmek daha doğru olur.
Bununla beraber önerdiğiniz üzere tırnaklayarak tarihyazım ifadesini arattım. Fakat "tarih yazıcılığı" ifadesi de aynen mevcut. Hatta İlber Ortaylı'nın bir kitabı "tarih yazımı" ("Osmanlı Düşünce Dünyası ve Tarih Yazımı" Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları) diğer bir kitabı ise "tarih yazıcılığı" ("Tarih Yazıcılık Üzerine" İlber Ortaylı, Cedit Neşriyat) ifadesiyle basılmış.
Bu kavram karmaşasına karşılık "tarihyazımı" genel olarak yazma işine göndermede bulunurken "tarih yazıcılığı" daha özellikli olarak mesleki bir anlam barındırıyor. Her ne kadar yanıtınızda da bulunan farklı örnekler yabancı dilden Türkçeye kavram çevirisinde -cılık eki kullanılmış olsa da "historiography" -yazım ile çevrilse daha doğru olur. Bu nedenle sayfayı "tarihyazımı" olarak değiştirmek daha mantıklı. Sunmuş olduğunuz sözlük kanıtı için çok teşekkürler. Böylece beni de bir belirsizlikten kurtarmış oldunuz. Niçin daha önce tarih yazıcılığı olarak çevirdiğimi soracak olursanız böyle bir çevirinin daha kullanışlı olduğunu düşünmüştüm. Ama elimde bir kanıt yoktu.
Umarım rahatsız etmemişimdir. Teşekkürler, esenlikler.--Narsilien (mesaj) 11:09, 20 Kasım 2015 (UTC)

Cinius Yayınları silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Cinius Yayınları) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cinius Yayınları sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 10:15, 28 Ocak 2017 (UTC)

Cinius Yayınları silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Cinius Yayınları) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cinius Yayınları sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Nushirevan11 ☾★ 00:13, 18 Şubat 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 01:25, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sizi özledik İnfoCan![kaynağı değiştir]

İnfoCan, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle,--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 14.12, 11 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

O orleansları sil benim varisi Je suis heriter Je louis bonaparte Je founder Microsoft Apple Bence o mark zuck ve bill gates sil Ben kurdum Twitter Facebook instagramı Tumblr kurdum Sil o köpeklerin videosunu O mike sil O köpek jean cristopher da sil Siz ne kafanıza göre yazıyorsunuz Louis Bonapart (mesaj) 21.04, 16 Haziran 2021 (UTC)[yanıtla]

Kalıtım maddesinden genetik maddesine verdiğiniz yönlendirme hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba @İnfoCan,

Son değişikliğinizi 5 küsür sene önce yapmışsınız ancak olur da mesaj sayfanıza bakarsanız diye bu konu hakkında size bir bilgilendirme yapma gereği duydum. Kalıtım maddesinden genetik maddesine 2011 yılında bağlantı vermişsiniz ve o günden bugüne bu yönlendirme sayfası sebebiyle Türkçemiz kalıtım maddesinden mahrum kalmış. Kalıtım ile genetik aynı şey olmamakla beraber pek dikkat edilmeden oluşturulmuş bu tarz yönlendirme sayfaları Vikipedi'de hayati önem taşıyan bu tarz maddelerin yıllarca açılmadan kalmasına sebep olabiliyor. Bu hatayı hepimiz yapabiliyoruz, sizi suçladığımı düşünmeyin. Sadece bu tarz yönlendirme sayfaları oluştururken daha dikkatli olmanızı rica ediyorum. Eğer olur da bu mesajımı görürseniz, daha önce Vikipedi'ye eklemiş olduğunuz yönlendirme sayfalarını gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Kolay gelsin. Harald the Bard (mesaj) 06.13, 29 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)

Kategori:Yerler için adlandırılmış asteroitler[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Kategori:Yerler için adlandırılmış asteroitler maddesi hızlı silme kriterlerinden "Kategori 1: Boş kategori gerekçesiyle sayfanın hızlı silinmesi talep ediliyor." kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 04.14, 8 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.07, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]