Uruguay'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Uruguay'daki şehirler

Bu liste, Uruguay'daki şehirler listesidir.

Şehirler listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Departman Nüfus (2004)[1] Nüfus (2011)[2]
1 Montevideo Montevideo 1,269,648 1,319,108
2 Salto Salto 99,072 104,028
3 Ciudad de la Costa Canelones 83,399 95,176
4 Paysandú Paysandú 73,272 76,412
5 Las Piedras Canelones 69,222 71,258
6 Rivera Rivera 64,426 64,465
7 Maldonado Maldonado 54,603 62,590
8 Tacuarembó Tacuarembó 51,224 54,755
9 Melo Cerro Largo 50,578 51,830
10 Mercedes Soriano 42,032 41,974
11 Artigas Artigas 41,687 40,658
12 Minas Lavalleja 37,925 38,446
13 San José de Mayo San José 36,339 36,743
14 Durazno Durazno 33,576 34,368
15 Florida Florida 32,128 33,639
16 Barros Blancos Canelones 13,553 31,650
17 Ciudad del Plata San José 31,145
18 San Carlos Maldonado 24,771 27,471
19 Colonia del Sacramento Colonia 21,714 26,213
20 Pando Canelones 24,004 25,947
21 Treinta y Tres Treinta y Tres 25,711 25,477
22 Rocha Rocha 25,538 25,422
23 Fray Bentos Río Negro 23,122 22,406
24 Trinidad Flores 20,982 21,429
25 La Paz Canelones 19,832 20,524
26 Canelones Canelones 19,631 19,865
27 Carmelo Colonia 16,866 18,041
28 Dolores Soriano 15,753 17,174
29 Young Río Negro 15,759 16,756
30 Santa Lucía Canelones 16,425 16,742
31 Progreso Canelones 15,775 16,244
32 Paso de Carrasco Canelones 15,028 15,908
33 Río Branco Cerro Largo 13,456 14,604
34 Paso de los Toros Tacuarembó 13,231 12,985
35 Juan Lacaze Colonia 13,196 12,816
36 Bella Unión Artigas 13,187 12,200
37 Nueva Helvecia Colonia 10,002 10,630
38 Libertad San José 9,196 10,166
39 Rosario Colonia 9,311 10,085
40 Nueva Palmira Colonia 9,230 9,857
41 Chuy Rocha 10,401 9,675
42 Punta del Este Maldonado 7,298 9,277
43 Piriápolis Maldonado 7,899 8,830
44 Salinas Canelones 6,574 8,626
45 Parque del Plata Canelones 5,900 7,896
46 Lascano Rocha 6,994 7,645
47 Castillos Rocha 7,649 7,541
48 Tranqueras Rivera 7,284 7,235
49 Sarandí del Yí Durazno 7,289 7,176
50 San Ramón Canelones 6,992 7,133
51 Tarariras Colonia 6,070 6,632
52 Pan De Azúcar Maldonado 7,098 6,597
53 Sauce Canelones 5,797 6,132
54 Sarandí Grande Florida 6,362 6,130
55 Atlántida Canelones 4,580|5,562
56 José Pedro Varela Lavalleja 5,332 5,118
57 Tala Canelones 4,939 5,089
58 Guichón Paysandú 5,025 5,039
59 Cardona Soriano 4,689 4,600
60 San Jacinto Canelones 3,909 4,510
61 Toledo Canelones 4,028 4,397
62 Vergara Treinta y Tres 3,985 3,810
63 Santa Rosa Canelones 3,660 3,727
64 Florencio Sánchez Colonia 3,526 3,716
65 La Paloma Rocha 3,202 3,495
66 San Gregorio de Polanco Tacuarembó 3,673 3,415
67 Ombúes de Lavalle Colonia 3,451 3,390
68 Colonia Valdense Colonia 3,087 3,235
69 Cerrillos Canelones 2,080 2,508
70 Aiguá Maldonado 2,676 2,465
71 Migues Canelones 2,180 2,109
72 San Bautista Canelones 1,880 1,973

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Statistics of urban localities (1908–2004)". INE. 2012. 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2012. 
  2. ^ "Censos 2011 (needs flash plugin)" (İspanyolca). INE. 2012. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2019.