Unutulmuş Diyarlar karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste Unutulmuş Diyarlar adlı romandaki karakterleri içermektedir.

Captain Deudermont[değiştir | kaynağı değiştir]

R.A Salvatore tarafından yazılan Buzyeli Vadisi Üçlemesi Buçukluğun Mücevheri adlı kitapta yer alan "Su Perisi" adlı geminin cesur kaptanı.

Buçukluk Regis Artemis Entreri adlı kiralık katil tarafından kaçırılınca Wulfgar ve Drizzt Artemis'e yetişmek için Cpt. Deudermont'un gemisini kiralarlar. Denizcilikte "Kara Elf" kötü şans anlamına geldiği için Drizzt daha önce ele geçirdiği büyülü maske arkasına gizlenerek Deudermont'a yalan söyler. Deudermont, iyi yürekli, cesur bir denizcidir. Bir savaş sonrası Drizzt'in büyülü maskesi yere düşünce Drizzt ve Wulfgar'ı gemiden atacağına onlara gemi mürettebatı ile sıkı sıkı sarılmıştır. Drizzt'in içindeki iyiliği fark eden az sayıda insandan birisidir. Ayrıca Dünyanın Omurgası kitabında Wulfgar'ın idamını engelledi.

Zaknafein Do'Urden[değiştir | kaynağı değiştir]

R.A Salvatorenin romanı; Unutulmuş Diyarlardan Drizzt Do'Urdenin babası ve kılıç ustası aynı zamanda Menzoberranzanın en iyi silah ustası (Do'urden evinin silah ustası). Drizzti büyücülük okuluna gitmekten kurtarmış ve bir savaşçı olarak yetişmesini sağlamıştır. Drowların şeytani yöntemlerini sevmez ve yalnızca Llothun rahibelerini öldürür. Beanre evinden Dantragın en büyük rakibidir ama hiçbir zaman düello yapamadılar (ve yapamiycaklar) Dantrag Zaknafein'den daha iyi olduğunu kanıtlamak için Drizztle savaşır ve Drizzt onu öldürür.

Yüzeye yapılan bir akında Drizzt bir yüzey elf kızını kurtarır ve herkese onu öldürdüğünü söyler. Zaknafein Drizzt'inde kötü kalpli bir drowa dönüştüğünü zannederek Drizzti öldürmeye çalışır.Drizzt aslında o kızı öldürmediğini, kurtardığını söyleyince onu öldürmez ama bunu Saygıdeğer Ana Malice de öğrenir. Drizzt'in günahları yüzünden Saygıdeğer Ana Malice tarafından Zaknafein, Tanrıça Lloth'a kurban edilir. Drizzt bunu öğrenince vahşi Karanlıkaltı mağaralarına kaçar ve Do'Urden evinin Lloth'un gözünden düşmesini sağlar. Malice Zaknafein'i zin carlayla tekrar canlandırarak Drizzt'in peşine salar ancak Zaknafein'in tekrar canladıktan sonra düşünebilme yeteneği olmaz, yalnızca emirleri uygular ve Drizzt'i öldürmeye çalışır. Malice daha güçlü olabilmesi için Drizzt ile savaşırken Zaknafein'e hatıralarını biraz daha verir ve Zaknafein kısa bir anlığına Malice'in etkisinden kurtularak kendini asit gölüne atar.